בעיקרון אין כזה אופציה באקסלאני רוצה ששני תאים יהיו עם נתון זהה. וכשאני ישנה אחד ישתנה גם השני - אבל לשני הצדדים.
שאני יוכל לשנות בכל אחד והשני ישתנה.
בהפניה רגילה - זה נהיה הפניה מעגלית.
עם איזה פונקציה אני צריך להשתמש ?
יש לי כמה טבלאות עם כפילויות של נתונים (טבלה אחת עם כל הנתונים, השני רק שם וטלפון, השלישי השם והכתובת, וכו' וכו'). בכוונה יש טבלה מיוחדת לכל נתון.בעיקרון אין כזה אופציה באקסל
האקסל הוא חד צדדי
אם תסביר הצורך יהא אפשר למצוא פתרונות אחרות
בטבלאות המשניות תשתמש בVLOOKUPיש לי כמה טבלאות עם כפילויות של נתונים (טבלה אחת עם כל הנתונים, השני רק שם וטלפון, השלישי השם והכתובת, וכו' וכו'). בכוונה יש טבלה מיוחדת לכל נתון.
ואני רוצה שכשאני ישנה בטבלה הראשית ישתנה הנתונים בכל הטבלאות, וכן כשאני משנה נתון בטבלה משנית, ישתנה בכולם.
(יהיה לי מאד לא נוח, שאוכל לשנות רק בטבלה הראשית. ראשית - כי כשאני רוצה לשנות נתון - חבל לי לבזבז זמן וללכת לטבלה הראשית. שנית - זה לא ממש טבלה ראשית וטבלאות משניות, אלא הרבה טבלאות ואני לא יזכור איפה כן שיניתי ואיפה לא).
נ. ב. פתרונות אחרים/חילופיים
לא ענית לי על הצורך שלי.בטבלאות המשניות תשתמש בVLOOKUP
אם תרחיב מה הכוונה המיוחדת, אולי ימצאו פתרונות לכוונה הזאת, ושיהיה הכי קל ונוחבכוונה יש טבלה מיוחדת לכל נתון
אם השאלה בעזרת פונקציות אז התשובה היא לא!לא ענית לי על הצורך שלי.
הצורך שלי הוא שהשינויים יתבצעו באופן דו צדדי. דהיינו - כשאני ישנה בטבלה א ישתנה בטבלה ב, וגם כשאני ישנה בטבלה ב ישתנה בטבלה א.
על פתרון חד צדדי אני לא צריך לעשות VLOOKUP, אני יכול לעשות הפניה פשוטה ע"י סימן = (כגון: A1=).
@יעקב ויצמן האם אין אופציה כזאת ?
תודה
Sub מחיקה()
Range("B8").End(xlDown).Range("A1:C1").ClearContents
[B8].Select
End Sub
תנסה בגיליון דוגמא את המאקרו המצורףיש לי מאקרו באקסל שמוחק לי שורה האחרונה של הגליון עבודה, כזה:
השאלה שלי, האם אפשר לעשות מאקרו שימחק שורה ספיציפית, על פי מספר שורה?קוד:Sub מחיקה() Range("B8").End(xlDown).Range("A1:C1").ClearContents [B8].Select End Sub
Sub Delete_row()
'
' Delete_row מאקרו
Rows("10:10").Select
Selection.Delete Shift:=xlUp
End Sub
אבל אני לא יכול כל פעם לשנות את ההגדרה במאקרו. כדי שיהיה אפקטיבי, אני צריך משהו שישאל אותי איזה שורה למחוק, ואז אוכל להכניס השורה שאני רוצה למחוק.תנסה בגיליון דוגמא את המאקרו המצורף
קוד:Sub Delete_row() ' ' Delete_row מאקרו Rows("10:10").Select Selection.Delete Shift:=xlUp End Sub
במקרה כאן מדובר על מחיקה טוטאלית של כל שורה 10 בגיליון הנוכחי
תלחץ על Debug .זה יכניס אותך לעריכת המאקרו ותראה איזה שורה יש סימון צהוב עם חץ.
זה הבאג:תלחץ על Debug .זה יכניס אותך לעריכת המאקרו ותראה איזה שורה יש סימון צהוב עם חץ.
לא ברור לי מה מקור הטעות פה
אצלי זה עבד מצוין.מעניין מה קרה פה.זה הבאג:
Selection.Delete Shift:=xlUp
Sub DeleteEntireRow()
myNum = Application.InputBox("הקש מספר שורה למחיקה")
ActiveSheet.Rows(myNum).EntireRow.Delete
End Sub
תודה רבה!אבל אני לא יכול כל פעם לשנות את ההגדרה במאקרו. כדי שיהיה אפקטיבי, אני צריך משהו שישאל אותי איזה שורה למחוק, ואז אוכל להכניס השורה שאני רוצה למחוק.
המאקרו המצורף ימחק בגיליון הפעיל שורה שתקליד
קוד:Sub DeleteEntireRow() myNum = Application.InputBox("הקש מספר שורה למחיקה") ActiveSheet.Rows(myNum).EntireRow.Delete End Sub
תעשה שכפול של הגיליון לקובץ חדש ואז תורידאני מעונין להוריד מגוגל שיטס רק גליון אחד
ולהוריד אותו כקובץ אקסל
ואני לא מצליח כי הוא מוריד לי את כל הקובץ בגוגל שיטס.
האופציה יהחידה שהצלחתי זה הדפסה
אבל אני רוצה שזה יהיה באקסל
מה עושים?
איך?תעשה שכפול של הגיליון לקובץ חדש ואז תוריד
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים