אתה מדהים תודה.
אולי תשים מספר חשבון בנק ונכניס משהו שם.

כמה הערות:
לגבי הריקים: הסרתי את הסימון מהתיבה: הצג אפס בתאים ששווים אפס. (באפשרויות>מתקדם).
לגבי העיצוב: אפשר לעשות עיצוב מותנה שכל שיש תאים ריקים יצבעו באפור ללא גבול.

אולי היה אפשר להוסיף לטבלת המקור שמות החודשים עבריים ולועזיים והעמודה הימנית של המעוצבת תוכל לשאוב משם.
השאלה איך :rolleyes:

את שמות החודשים העבריים זה לא בעיה.
מגדירים תנאי שאם החודש ה13 לא ריק אז השמות יהיו אדר א' אדר ב' ניסן וכו', ואם כן ריק אז יהיה אדר ניסן וכו'.

אבל השמות הלועזיים צריך לחכות לרעיון

נערך לאחרונה ב:
למה יש שגיאה מהערך השלישי
העתקתי את הנתונים מוורד

קבצים מצורפים

• שאלה באקסל.xlsx
    KB 10 · צפיות: 40
יש לי בעיה בנוסחה "DATE".
אני מנסה לקבל תוצאה 01/07/2022
ובמקום זאת מגיע לי 01/01/1905
:(

יש לי בעיה בנוסחה "DATE".
אני מנסה לקבל תוצאה 01/07/2022
ובמקום זאת מגיע לי 01/01/1905
:(
לא כל כך אפשרי לעזור ללא צירוף קובץ דוגמא או לפתוח את מה שכתתבת

יש לי 2 שאלות:
1. איך מקפיאים שורות שהן לא בתחילת הקובץ? יש כבר שורות מוקפאות בתחילת הקובץ
2. אני רוצה לתת למשתמש ריבוע באקסל, הוא ירשום מספר ולחיצה על אנטר תקפיץ אותו למקום בקובץ האקסל בו נמצא המספר הזה. צריך לרשום בשביל זה סקריפט, או שיש פונקציית אקסל מוכנה?

תודה רבה מראש

יש לי 2 שאלות:
2. אני רוצה לתת למשתמש ריבוע באקסל, הוא ירשום מספר ולחיצה על אנטר תקפיץ אותו למקום בקובץ האקסל בו נמצא המספר הזה. צריך לרשום בשביל זה סקריפט, או שיש פונקציית אקסל מוכנה?

תודה רבה מראש
1. אי אפשר להקפיא פעמיים, צריך לבטל את ההקפאה הקודמת ולהקפיא שוב במקום שרוצים.
2. לא ידוע לי.

יש לי 2 שאלות:

תודה רבה מראש
סליחה
לא קראתי טוב את השאלה
לא ידוע לי על פונקציה מלבד חיפוש כמובן

אולי היה אפשר להוסיף לטבלת המקור שמות החודשים עבריים ולועזיים והעמודה הימנית של המעוצבת תוכל לשאוב משם.
השאלה איך :rolleyes:

את שמות החודשים העבריים זה לא בעיה.
מגדירים תנאי שאם החודש ה13 לא ריק אז השמות יהיו אדר א' אדר ב' ניסן וכו', ואם כן ריק אז יהיה אדר ניסן וכו'.

אבל השמות הלועזיים צריך לחכות לרעיון
מצורף עובד רק ב2019 או 365 או באונליין (חינמי)

קבצים מצורפים

• פריסה שנתית.xlsx
    KB 83.7 · צפיות: 55
מדהים ומושקע.
אפשר כמה מילים איך זה עובד?
קוד:
=MONTH(G2&"/" &IF(G2<G1,MOD(I1,12)+1,I1) &"/" &$J$1)

=ROW()*100+I2

=VLOOKUP(MOD(MINIFS(J:J,A:A,A2),100),חודשים,2,FALSE) & IF(MOD(MINIFS(J:J,A:A,A2),100)<>MOD(MAXIFS(J:J,A:A,A2),100), "-" & VLOOKUP(MOD(MAXIFS(J:J,A:A,A2),100),חודשים,2,FALSE),"")

מדהים ומושקע.
אפשר כמה מילים איך זה עובד?
קוד:
=MONTH(G2&"/" &IF(G2<G1,MOD(I1,12)+1,I1) &"/" &$J$1)

=ROW()*100+I2

=VLOOKUP(MOD(MINIFS(J:J,A:A,A2),100),חודשים,2,FALSE) & IF(MOD(MINIFS(J:J,A:A,A2),100)<>MOD(MAXIFS(J:J,A:A,A2),100), "-" & VLOOKUP(MOD(MAXIFS(J:J,A:A,A2),100),חודשים,2,FALSE),"")
שלב ראשון בודק איזה חודש זה בלועזי עשיתי כך ליתר ביטחון למען האמת העיקר ה IF ומתבסס על הנתון בשורה הראשונה (חודש ושנה התחלתית - חודש קודם)
שלב שני על מנת להגיע לאיזה חודש תחילת החודש וכן הסוף הוספתי את ה ROW
עשיתי אותו כפול 100 על מנת שאוכל באמצעות MOD (שארית) לחלץ את החודש של השורה הראשונה אליה הגעתי באמצעות MINIFS והאחרונה באמצעות MAXIFS
שלב שלישי אני עושה VLOOKUP על השורה הראשונה (MIN) MOD 100 ומגיע שם החודש שמתחיל
בודק אם החודש המסיים שונה מהחודש המתחיל במידה ושונה אני מוסיף גם אותו ב VLOOKUP כנ"ל

שלב רביעי (יכולתי לדלג ולשים ישר את השלישי בתצוגה) מעביר לגיליון המעוצב

לגבי העברי:
מעוברת בודק מתי שבועות במספר הימים בשנה / שורות - זה היה המילה הכי קלה שהייתי בטוח שלא תשתנה)

איך אפשר בעזרת הפונקציה IF להחזיר או ערך או נוסחאה
*ערך : 0
*נוסחה : B2*17/117=

כלומר
בטור C מוגדר כרגע נוסחה: =B2*17/117 (נוסחת חילוץ מע"מ)
בטור A אני מסמנת לקוח פטור ממע"מ, (TRUE)

אני מעוניינת בפונקציה בטור C שתחזיר לי :
אם A2=FALSE את נוסחאת החילוץ מע"מ - =K2*17/117
אם A2=TRUE, לא לרשום כלום, או לרשום 0

או שיש פונקציה אחרת מלבד IF שמתאימה לעיניין.
כשהמטרה היא שאם אני מגדירה לקוח פטור ממע"מ , אוטומטי לא יחשב לי את המע"מ
כמו בשורה 7 שם פשוט מחקתי את הנוסחה ידנית
image.png

הנוסחה הזו היא כמובן על שורה 2 וצריך למשוך

סיננתי טבלה, והזנתי איזה נתון בשורה למעלה, וע"י גרירה או ע"י העתקה, אני מעתיק את הנתון לכל השורות המסוננות
ומה שקורה, שהועתק לכל השורות שהיו נסתרות בעת הסינון
זה קורה לי לאחרונה הרבה, ואני לא מצליח להתגבר על זה, רק לעשות טבלה חדשה ושם להדביק הנתונים ואז זה כן עובד

מה יכול להיות הבעיה?

סיננתי טבלה, והזנתי איזה נתון בשורה למעלה, וע"י גרירה או ע"י העתקה, אני מעתיק את הנתון לכל השורות המסוננות
ומה שקורה, שהועתק לכל השורות שהיו נסתרות בעת הסינון
זה קורה לי לאחרונה הרבה, ואני לא מצליח להתגבר על זה, רק לעשות טבלה חדשה ושם להדביק הנתונים ואז זה כן עובד

מה יכול להיות הבעיה?
זה לא בעיה כך היה תמיד
בגרירה עם העכבר לא מכניס לנסתרות בהעתקה או בדאבל קליק על הפינה מכניס לנסתרות

יש לי טבלה בה אני ממלא שעות עבודה, טור לכניסה טור ליצאה.
אני רוצה לסכם את השעות, אחרי 24 שעות זה מתאפס
אם אני הופך לטור חשבוני ומכפיל ב1440 (כי אני צריך לדעת מספר דקות) זה מביא לי תוצאה עם נקודה עשרונית מעצבנת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה