אגב אצלי הSTARTUP הוא קובץ ולא תיקיה, אני לא יודע מה היה לפני ההתקנה אולי לא היה קיים בכלל
יצרתי כרגע תיקיה בשם STARTUP והעתקתי לתוכה את המאקרו, ו... זה עובד.
תודה
יש אפשרות ללא מירכוז שורה אחרונה?
הקובץ שלי עם פיסקאות קצרות שהרבה מהם 3 שורות וזה פשוט יוצר מגדל הפוך.

עיצוב פיסקאות בוורד - הדגשת מילה ראשונה, כניסה בשורה שניה הנקרא חלון, ומרכוז שורה אחרונה - כאן

ישר כח עצום לך על המאקרו הנ"ל.
רציתי לומר לך שיש עוד צורה לעשות חלון מתחת מילה ראשונה וגם להדגיש את המילה הראשונה.
ע"י "מסגרת" שהרוחב שלה "אוטומטי" והגובה מדויק קצת יותר גדול משורה וכך הוא מאלץ את השורה מתחת לזוז הצידה.
אני עשיתי סגנון של מילה ראשונה שהוא בתוך מסגרת ואני עושה מעבר פיסקה אחרי המילה הראשונה ובגלל שהמילה הראשונה מוגדרת כמסגרת היא נכנסת חזרה לתוך הפיסקה.
וכך אני מרוויח שאני יכול לשחק עם המילה הראשונה בסוג הגופן ובהגדרות גודל והדגשה כיון שכל המילים ראשונות נמצאות לי בתוך סגנון אחד. וכך אני משנה את הסגנון והכל משתנה.
אין לי מושג ביצירת הקודים
אבל אם אתה יכול לבנות את זה בקוד זה יכול להביא תועלת גדולה.

האם ידוע למישהו איך ניתן לעצב שבמצב של 2 טורים יתיישרו למטה שני הטורים במקביל?
אני מצ"ב מסמך לעזרה.

קבצים מצורפים

• זמני.pdf
    KB 56.9 · צפיות: 70
מצו"פ קובץ תבנית עם מאקרו להוסיף חלון ומיכרוז שורה אחרונה.
צפה בקובץ המצורף 86688

פעולת החלון נעשית ע"י הכנסת תו (רווח קבועה) בתחילת שורה שניה, שפיזורו (spacing) הוא כרוחב מילה ראשונה עם הרווח שאחריו.
מירכוז שורה אחרונה נעשית ע"י טאב ממורכז לפי חשבון רוחב הטור.
עם איזה הוראות אתה מבצע פעולות אלה?
(אני מנסה להבין זאת כדרך להתמקצע בטכניקות)
תודה מראש

מצו"פ קובץ תבנית עם מאקרו להוסיף חלון ומיכרוז שורה אחרונה.
צפה בקובץ המצורף 86688

יש לחלץ הקבצים בתוך איזשהו תיקייה ולהתקין (בלחיצה על Setup).
אם הוורד פתוח יש לסגרו ולפתחו שוב.

הוראות שימוש:

להוסיף חלון ומירכוז שורה אחרונה לחצו Alt+J.

המאקרו יעבור על פסקה ופסקה ויבדוק מספר שורות שלו:
אם יש בו רק שורה אחד ידלג עליו. אם שנים ימרכז שורה השניה, וימשיך הלאה. אם שלשה ויותר יכניס חלון בשורה שניה וימרכז שורה אחרונה וימשיך הלאה.

אם יש סוגר או ריבוע סוגרים לפני רווח ראשון בפסקה, אז יכנס החלון עד לאחר רווח השני בפסקה.

למחוק חלון ומירכוז שורה אחרונה לחצו Alt+K.

אם יש בחירה כל שהוא אז המאקרו (להוסיף ולמחוק) ירוץ רק על פסקא/ות הנבחר/ות. (אין צורך לבחור כל הפסקה). אם אין בחירה, המאקרו ירוץ על כל הקובץ.

פעולת החלון נעשית ע"י הכנסת תו (רווח קבועה) בתחילת שורה שניה, שפיזורו (spacing) הוא כרוחב מילה ראשונה עם הרווח שאחריו.
מירכוז שורה אחרונה נעשית ע"י טאב ממורכז לפי חשבון רוחב הטור.

כל הזכויות שמורות, ואסור להעתיקו לפורמים אחרים או להעבירו הלאה בלי רשותי.
מי שמרוצה ממנו, ומשתמש בו באופן מקצועי, אשמח לקבל $15 עבורו.
יישר כח עצום על המאקרו הנפלא.
משום מה בוורד עדכני 2019 זה לא עובד לי טוב (בכמה מחשבים)
הוא לא עושה את החלון בצורה טובה.
יש לך פיתרון לזה?
(דבר נוסף. במסמך אב שלך הסגנון של הערת שולים מוגדר כסגנון של מיספור אוטומטי. וזה עושה לכל הערת שולים מספר נוסף מלבד מספר ההערת שולים.)
שאלה נוספת. בהדגשת מילה ראשונה ניסיתי להקליט מאקרו שיעשה חיפוש והחלף (^13* בקונרוטל B) ומשום מה המקארו לא מדגיש לי. (רק עם אני עושה את זה כהחלף בסגנון.) מה ההסבר לכך?

קבצים מצורפים

• חלון לא תקין.pdf
    KB 110.8 · צפיות: 76
עקב פרמוט המחשב התקנתי וורד [2016] מחדש ונוצרה לי בעיה במספור הפניות הערות שוליים/סיום כשהמספור באותיות, כשמגיע ל יא יב וכו' הכיתוב מתהפך להיות משמאל לימין - אי בי וכו'
האם מישהו נתקל ויודע על פתרון?
1598606326788.png

עקב פרמוט המחשב התקנתי וורד [2016] מחדש ונוצרה לי בעיה במספור הפניות הערות שוליים/סיום כשהמספור באותיות, כשמגיע ל יא יב וכו' הכיתוב מתהפך להיות משמאל לימין - אי בי וכו'
צפה בקובץ המצורף 717475
אני חושב שהבעיה שלך קשור יותר לפורום תוכנה חומרה רשתות. כי זה לא נושא שקשור בהתנהלות בתוכנת וורד עצמה, רק משהו שקשור לכשלון ב'התקנה' נכונה של הוורד, וזה כאמור שייך לשם, ושם מן הסתם יוכלו לעזור לך יותר.

צפה בקובץ המצורף 717475
זה באג ידוע בוורד 2016, תוקן באחד העדכונים של האופיס, תתקין את כל העדכונים וזה יפתר.

בוורד יש אופציה לייבא מקובץ אקסל רשימה ולעשות שידפיס כמה עותקים ובכל אחד שם אחר מהרשימה (מיזוג דואר)

האם יש אופציה כזאת גם עם תמונות ?

שידפיס כל דף עם תמונה אחרת ?

צפה בקובץ המצורף 717475
בוורד יש אופציה לייבא מקובץ אקסל רשימה ולעשות שידפיס כמה עותקים ובכל אחד שם אחר מהרשימה (מיזוג דואר)

האם יש אופציה כזאת גם עם תמונות ?

שידפיס כל דף עם תמונה אחרת ?
האשכול הנוכחי, כשמו כן הוא, 'טיפים לוורד'.
נא לפתוח אשכול חדש לשאלות.

יש את האופציה להוסיף כתב מתמטי
1. להתחיל בתפריט הוסף
1602248339026.png

2. לבחור אופציה משוואה ולהוסיף משוואה חדשה

1602248411386.png

3. לבחור את האופציה הריקה ולמלא את המספרים שאת רוצה
1602248437110.png

טיפ
אם יש שני טורים ורוצים שיגמרו בצורה שוה (כמו בתמונה 1)
ולא שהטור הראשון יגמר למטה והטור השני באמצע
עושים אנטר בשורה האחרונה כותבים אות אחת (או שמסמנים את התו עצמו של האנטר)
מסמנים אותה ובוחרים בטור אחד.
(מקוה שהצלחתי להסביר).
בהצלחה.

יש תוסף לוורד לעשות הערות שוליים רצופות, מצורף מסמך לדוגמא של לפני ואחרי הטיפול עם התוסף

שיטת העבודה של התוסף:
  1. בונה מסמך חדש על פי מסמך המקור
  2. במסמך החדש יהיו ההערות שוליים רצופות ולא כל הערה בפיסקה חדשה
  3. במסמך החדש לא יהיו רווחים גדולים בין הטקסט העליון להערות כמו שוורד עושה.
רשימת האפשרויות:
  1. תומך בטור אחד בטקסט עליון ובטור אחד בהערות שוליים
  2. סגנון לעיצוב הפניות שבטקסט עליון
  3. סגנון לעיצוב המספור של ההערות
  4. מפריד שיבוא לפני המספור שבהערות
  5. תוספת לפני המספור שבהערות
  6. תוספת אחרי המספור שבהערות
  7. תוספת לפני ההפניות שבטקסט עליון
  8. תוספת אחרי ההפניות שבטקסט עליון
  9. המפריד בין הטקסט העליון להערות יהיה בדיוק לפי המסמך המקורי

קבצים מצורפים

• לפני ואחרי טיפול עם התוסף.pdf
    KB 196.5 · צפיות: 100
אם תוספות כאלו בשביל מה אני לומד תג?

אגב הוא יכול לעשות יישור סוף פיסקה אמצע כמו שמקובל בהערות רצות או צריך ליכנס ידני? (רק היה שתי מקומות פה שרלוונטי)
יש גם תוספות של הערות רצות אבל כעין תבליט ולא כרגיל רצות?

אם תוספות כאלו בשביל מה אני לומד תג?
צודק, ראה כאן.
אגב הוא יכול לעשות יישור סוף פיסקה אמצע כמו שמקובל בהערות רצות או צריך ליכנס ידני? (רק היה שתי מקומות פה שרלוונטי)
למרכוז שורה אחרונה יש תוסף בפני עצמו, שפועל בכל מקום ולאו דווקא בהערות שוליים, ראה כאן.
יש גם תוספות של הערות רצות אבל כעין תבליט ולא כרגיל רצות?
אתה מתכוון שבמקום מספור יהיה תבליט כמו ריבוע או עיגול?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה