עזרה הבוס לא מסכים להביא לי את המשכורת האחרונה :(

• הוסף לסימניות
אני ישנה מעולה בלילה למעט שממש בא לי את השיק שלי
לא מפריעה לי ההתנהלות כיוון שאני מכירה את הבן אדם

כל מה שכתבת כבר ביצעתי
והוא כבר כתב ליא בצורה ברורה שהוא ל מוכן להביא לי את השיק אלא אם כן אני מגיעה,
כנראה שהשלב הבא מעכשיו זה כבר עורך דין
ומה הבעיה לבוא עם בעלך לחתום על מה הטופס כנראה שמה שרוצה אני יכול לשער שאת התפטרת מעצמך
ולא היה פיטורים לקחת את הצק ולהתקדם הלאה בחיים
פעמים רבות שהדברים המעצבנים גוזלים מאיתנו סתם הרבה אנרגיה מיותרת ושתי הצדדים מפסידים למרות שאת בוודאי צודקת לגמרי
בנוגע לפניה לבית דין לעבודה הוא צודק בתגובה שלו שאנחנו חרדים והולכים קודם לבית דין

• הוסף לסימניות
משתפת מנסיון מעסיק שנעלם ולא שילם .
קודם כל הוא ימרח את ביה"ד. אם הבי"ד אקטיבי, מהר מאד יתנו לך היתר ללכת לבית משפט. אם הבי"ד פסיבי, זה כבר יותר לאט.
אני לא בטוחה שצריך עו"ד זה תביעה מאד פשוטה.
אני הגשתי לתביעות קטנות ולא לעבודה. הוא מרח את ביהמ"ש יפה מאד. אבל כשהתקרב הדיון התקשר חבר שלו שאל את בעלי כמה אנחנו רוצים באמת (הגשנו תביעה על יותר מפי 10) ושילם במזומן תוך כמה דקות.
באמת התייעצנו ברדיו עם מומחית לזה בשם גילי תמיר ברשת ב.

אני מוסיפה שלמרות התחושה לדעתי הכי נכון עכשיו זה ללכת אליו למקום קבוע מראש או לעבודה או במקום ציבורי (לע"ע לא בבית) בליווי של הבעל ואולי גם עו"ד. ולנסות לסגור את הסיפור.

מה שכתבו פה שביהמ"ש לא פוסק פיצויים , לא מדויק הוא לא פוסק את כללל הפיצויים שלפי החוק זה סכומים מטורפים אבל הוא כן פוסק פיצויים ובכל אופן מחייב לשלם מיד

• הוסף לסימניות
ומה הבעיה לבוא עם בעלך לחתום על מה הטופס כנראה שמה שרוצה אני יכול לשער שאת התפטרת מעצמך
ולא היה פיטורים לקחת את הצק ולהתקדם הלאה בחיים
פעמים רבות שהדברים המעצבנים גוזלים מאיתנו סתם הרבה אנרגיה מיותרת ושתי הצדדים מפסידים למרות שאת בוודאי צודקת לגמרי
בנוגע לפניה לבית דין לעבודה הוא צודק בתגובה שלו שאנחנו חרדים והולכים קודם לבית דין
אחרי הדיבור הלא מכובד שלו, ואחרי שבעלי כבר הגיע והוא ממש העיף אותו מהמשרד
אני לא חושבת שקשה להבין את חוסר הרצון שלי
עצם ההתנייה של משכורת בחתימה היא לא חוקית, ואני לא מעוניינת לפעול לפי הגחמות של בן אדם.

יש תלוש על החודש המדובר?
יש לכם אתר שאפשר לבדוק את זה או דרך הרו"ח?
לא, הוא מביא לי את התלוש ביחד עם השיק בד''כ

• הוסף לסימניות
משתפת מנסיון מעסיק שנעלם ולא שילם .
קודם כל הוא ימרח את ביה"ד. אם הבי"ד אקטיבי, מהר מאד יתנו לך היתר ללכת לבית משפט. אם הבי"ד פסיבי, זה כבר יותר לאט.
אני לא בטוחה שצריך עו"ד זה תביעה מאד פשוטה.
אני הגשתי לתביעות קטנות ולא לעבודה. הוא מרח את ביהמ"ש יפה מאד. אבל כשהתקרב הדיון התקשר חבר שלו שאל את בעלי כמה אנחנו רוצים באמת (הגשנו תביעה על יותר מפי 10) ושילם במזומן תוך כמה דקות.
באמת התייעצנו ברדיו עם מומחית לזה בשם גילי תמיר ברשת ב.

אני מוסיפה שלמרות התחושה לדעתי הכי נכון עכשיו זה ללכת אליו למקום קבוע מראש או לעבודה או במקום ציבורי (לע"ע לא בבית) בליווי של הבעל ואולי גם עו"ד. ולנסות לסגור את הסיפור.

מה שכתבו פה שביהמ"ש לא פוסק פיצויים , לא מדויק הוא לא פוסק את כללל הפיצויים שלפי החוק זה סכומים מטורפים אבל הוא כן פוסק פיצויים ובכל אופן מחייב לשלם מיד
יש כאן התנהלות שבה אין שום מוכנות ממנו לעשות משהו שמגיע כהצעה ממני.

אני הבוס ואני מחליט ותבואי ותהיי ילדה טובה

• הוסף לסימניות
אחרי הדיבור הלא מכובד שלו, ואחרי שבעלי כבר הגיע והוא ממש העיף אותו מהמשרד
אני לא חושבת שקשה להבין את חוסר הרצון שלי
עצם ההתנייה של משכורת בחתימה היא לא חוקית, ואני לא מעוניינת לפעול לפי הגחמות של בן אדם.

לא, הוא מביא לי את התלוש ביחד עם השיק בד''כ
ממש לא קשה להבין את חוסר הרצון
ואני מבין בהחלט את הכעס
רק לפעמים כדאי מבחינה טכנית להעביר ולהמשיך בחיים ולא להוציא אנרגיות וקפידות וכו
בפרט שהוא מוכן לשלם

• הוסף לסימניות
לא נראה לי, הוא הציע שאני אבוא עם בעלי.
אז למה לא . למרות שזה מעצבן ללכת לפי הגחמות שלו. פשוט ללכת פעם אחת לגמור את הסיפור ולזרוק את המעסיק לסל של ההיסטוריה. כמוש שפעם אמרו לסל וחסל (כמובן מטאפורית)

• הוסף לסימניות
אז למה לא . למרות שזה מעצבן ללכת לפי הגחמות שלו. פשוט ללכת פעם אחת לגמור את הסיפור ולזרוק את המעסיק לסל של ההיסטוריה. כמוש שפעם אמרו לסל וחסל (כמובן מטאפורית)

לכו ותסריטו את האירוע ליתר ביטחון

• הוסף לסימניות
אני יודעת שזו האופציה הכי פשוטה,
האמת שאם הייתי יודעת שזה להגיע לקבל שיק וללכת הייתי עושה את זה,
אבל יש פה איזה מסמך עלום שהוא לא מוכן לשלוח במייל
ואין לי מסוגלות נפשית ללכת ולהתחרבש עם הבן אדם.

• הוסף לסימניות
אני יודעת שזו האופציה הכי פשוטה,
האמת שאם הייתי יודעת שזה להגיע לקבל שיק וללכת הייתי עושה את זה,
אבל יש פה איזה מסמך עלום שהוא לא מוכן לשלוח במייל
תבואו עם עו"ד
במקרה שהוא הציע לכם לבוא ולקחת את השייק והוא רק רוצה להחתים, בעיניי יותר קשה לתבוע, כי הוא יכול לטעון שהוא מוכן לשלם רק יש טפסים שצריך למלא שלא הוא פיטר וכו וכו,
אם כי יתכן שאין לו סמכות לעכב לכם תשלום בגלל כאלה דברים

• הוסף לסימניות
לא צריכה להתחרבש איתו
אני מוסיפה שלמרות התחושה לדעתי הכי נכון עכשיו זה ללכת אליו למקום קבוע מראש או לעבודה או במקום ציבורי (לע"ע לא בבית) בליווי של הבעל ואולי גם עו"ד.
העו"ד יבדוק מה זה המסמך והאם זה חוקי וחסל.
את באה ודורשת את שלך, והעו"ד יגבה אותך

• הוסף לסימניות
תבואו עם עו"ד
במקרה שהוא הציע לכם לבוא ולקחת את השייק והוא רק רוצה להחתים, בעיניי יותר קשה לתבוע, כי הוא יכול לטעון שהוא מוכן לשלם רק יש טפסים שצריך למלא שלא הוא פיטר וכו וכו,
אם כי יתכן שאין לו סמכות לעכב לכם תשלום בגלל כאלה דברים
זה לא חוקי,
המשכורת צריכה להכנס בעשירי
אסור להתנות אותה בשום תרוץ

מבחינה חוקית זו זכות שלי חתום וממש לא חובה

• הוסף לסימניות
הוא לא מוכן לשלוח את המסמך
גם לי היה כזה דבר (ג"כ מעסיק שלא הסכים לקבל את ההודעה המוקדמת)
בסוף הגשתי תלונה בטופס ייעודי של משרד הכלכלה - הוא התקפל והסכים ששליח מטעמי יקח את השיק וכן שלח את דוח השעות.
הם מנסים להגיע להסדרת העניינים ללא בית משפט כך שבשלב ראשון לא נגרם למעסיק נזק והעובד מקבל את המגיע לו

• הוסף לסימניות
תכתבי לו במייל את הפרטי חשבון בנק שלך
ואיום שאם תוך 24 שעות את לא רואה את הכסף בחשבון את פונה לבית דין לעבודה

אני יודעת שאני אצטרך לעשות את זה לכן מהססת
זה פשוט לפנות אליהם? לא מורכב?

הגשת תביעה בבי"ד לעבודה היא סיפור קללל
יש עלות של אזור ה100 ש"ח,
מקבלים טופס בו ממלאים את פרטי המעסיק ופרטי העובדת, מסמנים באילו סעיפי הוא עבר על החוק
(פנסיה, הלנת שכר, אי תשלום שכר, וכדו')
כל הפרטים והסכומים מצוינים שם,
מביאים למזכירת בית הדין, ומשם הדרך קצרה.

דבר ראשון תפתחי תהליך
מייד אח"כ תכתבי לו שהתהליך כבר פתוח, כולל הלנה, ושברגע שהכסף אצלך את מוכנה לסגור את ההליך.

אם שכל בקודקודו, שתי דקות ומישהו דופק לך בדלת עם צ'ק וזר פרחים.

(תבעתי, דרך מבקר המדינה, משרד ממשלתי על הלנת שכר, קיבלתי הכל במהירות וביעילות)

• הוסף לסימניות
יש תלוש
ומשכורת בשיק זה ממש מוזר ולא מקובל

ממש לא מקובל היום

זה דבר מקובל מאוד, גם היום.
זה פחות מצוי כי זה כאב ראש לשני הצדדים, אבל זה אמצעי תקין ומקובל, ובשימוש.

זה כמו שתגיד שלשלם במכולת במזומן זה לא מקובל....

• הוסף לסימניות
כתבתי לו כבר שאני אפנה להליכים רשמיים
הוא פשוט התפוצץ מזה

מה זה הדבר הזה אנחנו חרדים יש לנו הלכה למה כל דבר בית משפט..
ככה ממש, ציטוט....
ניתן גם ללכת לבית דין ולבקש מהדיין שיתיר לכם ללכת לערכאות

• הוסף לסימניות
אל תלכי בחיים!!
כסף זה לא הכל בחיים!!
גם אם לא תקבלי לעולם זה פחות חשוב מהמינמום של הכבוד העצמי שלך, את לא שפחה חרופה ולא חייבת לו כלום,
בוס כזה צריך בעיקרון לשבור לו את הידיים והרגליים,
ואני יגלה לך סוד -
גם אם תלכי הוא לא ייתן לך את הכסף
הוא ישפיל אותך, יצעק עלייך, ישכנע אותך לחזור, וייקח הרבה מאד עד שישחרר את הצ'ק
תעשי אחד מהשתים, או תוותרי וכתבי לו, אני לא באה לעולם, גזל עליך ובלה בלה בלה
או שתצאי למאבק, שזה אומר לפנות מיידית לרב לשאול אותו מה לעשות ולעשו על פיו בצורה מדוייקת ומידיית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה