קריפטו הביטקוין בשיא כל הזמנים! הכנסו וחוו דעתכם. מהיכן נובע ערכו הפנימי במידה והערך קיים?

חסר פה הרבה מידע ואפילו הייתי אומר שלא כתוב כלום. זה נראה כמו אתר ש'לכאורה' העתיק ישירות מויקיפדיה ועשה גוגל טרנסלייט . גם מה ש ארי היקר הביא מהצאט עיקר חסר מן הספר.
מה דעתך ש"מאמר המקצועי" הבא יהיה על היורודולר ? נראה שהציבור אהב מאד את המאמר של אתמול .
יורודולר קשור ישירות לאיך המעכרת ההומניטרית הגלובלית מתפקדת ואיך הדולר הפך להיות החמצן הכלכלי של העולם.
.
זה לא יהיה פשוט להסביר את זה במלל (ההודעה של אתמול לקחה כמעט שעה) . זה יהיה כמה רמות מעל. אבל זה יהיה מרתק .

חסר פה הרבה מידע ואפילו הייתי אומר שלא כתוב כלום. זה נראה כמו אתר ש'לכאורה' העתיק ישירות מויקיפדיה ועשה גוגל טרנסלייט . גם מה ש ארי היקר הביא מהצאט עיקר חסר מן הספר.
מה דעתך ש"מאמר המקצועי" הבא יהיה על היורודולר ? נראה שהציבור אהב מאד את המאמר של אתמול .
יורודולר קשור ישירות לאיך המעכרת ההומניטרית הגלובלית מתפקדת ואיך הדולר הפך להיות החמצן הכלכלי של העולם.
.
זה לא יהיה פשוט להסביר את זה במלל (ההודעה של אתמול לקחה כמעט שעה) . זה יהיה כמה רמות מעל. אבל זה יהיה מרתק .
אבל תביא מקורות. עם כל הכבוד לידע הרב שלך, אנשים יותר משתכנעים כשזה מגיע עם מקור מויקיפדיה וכדו'

אבל תביא מקורות. עם כל הכבוד לידע הרב שלך, אנשים יותר משתכנעים כשזה מגיע עם מקור מויקיפדיה וכדו'
ויקפידיה לא מגיע לרובדים כאלה. מערכת היורודולר אחת הסיסטמים המסובכים. לאיש הפשוט זה לא מעניין והוא לא יביא מזה תועלת (על פניו אולי די מיותר לפתוח על זה דיון) . זה בעיקר לאונברסיטאות ופרופסורים לכלכלה בחול שמדברים על זה. יכול לחפש לך במייל יש לי בטוח כמה פודקאסטים על זה אבל באנגלית.

ויקפידיה לא מגיע לרובדים כאלה. מערכת היורודולר אחת הסיסטמים המסובכים. לאיש הפשוט זה לא מעניין והוא לא יביא מזה תועלת (על פניו אולי די מיותר לפתוח על זה דיון) . זה בעיקר לאונברסיטאות ופרופסורים לכלכלה בחול שמדברים על זה. יכול לחפש לך במייל יש לי בטוח כמה פודקאסטים על זה אבל באנגלית.
אבל בשום מקום לא ראיתי שהם יכולים להנפיק דולרים, אלא רק להלוות דולרים בלי לשמור על רזרבות, אבל לכאו' הם עדיין צריכים דולרים בשביל זה (זה עובר למאקרו כלכלה, מקום שאני יודע בו פחות אפילו ממה שאני לא יודע במיקרו)

אבל לכאו' הם עדיין צריכים דולרים בשביל זה
הם לא.
כמות הדולרים ביורודולר הם פי 2 ויותר מכמות הדולרים שתחת הפידרל ריזרב לפי רוב הערכות . זו כמות בלתי נתפסת והעולם לא היה מתקיים כנראה בלעדיה. בטח לא במתכונת הגלובלית שאנחנו מכירים ונחשב בעינינו למובן מאליו.
(זה עובר למאקרו כלכלה, מקום שאני יודע בו פחות אפילו ממה שאני לא יודע במיקרו)
שכוייח על הכנות. הדברים כל כך עמוקים שבסוף כל ההבדל בינינו זה לא כמה אנחנו מבינים אלא כמה אנחנו לא מבינים .

נערך לאחרונה ב:
אני ממש לא מתמצא בשוק המטבע הדיגטלי.

אך כמו כולם צפיתי בנסיקה החדה של הביטקוין בעקבות זכייתו של טראמפ, האם עלייתו בפועל ב20/01 אמורה להקפיצו לשיאים חדשים?
ובקיצור, האם כדאי כעת להשקיע בקריפטו או שהוא עשה כבר את העלייה החדה וכעת צפויות ירידות?

דעתי בלתי המלומדת אומרת, שלכאורה כעת כשיתחיל לממש את מדיניותו בפועל המטבע יגיב בצורה חיובית, אולי אני טועה. אשמח לדעת המומחים.

@מטמון אומנות
בחודש האחרון ביטקוין ירד ב 6%

1736783931364.png

נערך לאחרונה ב:
ביטקוין עוד יעלה מה שלא ראו מעולם שווה לקחת אפילו לקחת הלוואה בבנק בשביל זה

כאן אתה שואל איך משקיעים בביטקוין https://www.prog.co.il/threads/יש-מניות-של-חברות-שמשקיעות-אך-ורק-בביטקוין.1031185/post-14663309
ופה אתה מציע לקחת הלואה בשביל זה.

כמה אתה מבין בביטקוין?
למה אתה מעדיף אותו על פני את׳ריום?
למה אתה חושב שמחשב קוונטי לא יפגע בביטקוין?
...

אנשים פשוט איבדו את הצפון עם הקריפטו.

אתמול ביקש ממני אברך שפרוטה לא מצויה בחשבונו שאני אקנה בשבילו מטבע של טראמפ בכמה אלפי שקלים
כי בטוח זה יעלה תוך יום. אפילו בחורים בפונביז כבר משקיעים.

אני לא משווה ביטקוין לזה כמובן, אבל הסיפור רק מדגים בצורה חריפה שיש כאן עיוות חשיבה המוני גם בציבור שלנו

אנשים פשוט איבדו את הצפון עם הקריפטו.

אתמול ביקש ממני אברך שפרוטה לא מצויה בחשבונו שאני אקנה בשבילו מטבע של טראמפ בכמה אלפי שקלים
כי בטוח זה יעלה תוך יום. אפילו בחורים בפונביז כבר משקיעים.

אני לא משווה ביטקוין לזה כמובן, אבל הסיפור רק מדגים בצורה חריפה שיש כאן עיוות חשיבה המוני גם בציבור שלנו
זה לא רק בציבור שלנו זה קיים בכל מקום,(כנס לאינבסטינג לפורום קריפטו)
FOMO זה משהו שלא קשר רק לחרדים

כמובן שזה רק אחרי שמכרת את הדירה בשביל להשקיע בביטקוין...
שתידע שהבנקים בארהב נותנים משכנתא לאנשים אם ערך גבוה בביטקון על סמך זה ט
זה אומר שהבנקים מכירים בזה בתור דבר שעוד יעלה גבוהה...... ומוכנים לקחת סיכון ?????.........כן...הם לא מבולבלים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה