קריפטו הביטקוין בשיא כל הזמנים! הכנסו וחוו דעתכם. מהיכן נובע ערכו הפנימי במידה והערך קיים?

עברתי קצת על האשכול, ומשום מה אף אחד לא מדבר על כך שיש מישהו שמחזיק במיליון מטבעות קריפטו בערך שהוא הממציא של הדבר הזה (סאטושי נאקמוטו) ואם הוא רק יגע במטבעות האלה וינסה למכורהערך של כל הביטקויין יקרוס
זה לא מלחיץ מישהו לשים את חסכונותיו על הסיכוי הקטן שאותו אדם יחליט שהגיע העת לממש את הסטרטאפ האדיר שיצר?
מדובר ב5% מהמטבעות, מי אמר שיגרום לקריסה?

מה שציינת בהחלט מעורר חשש אך יחד עם זאת צריך לומר שברגע ותהיה מכירה כזאת אוטומטית כל הערך ירד והאדון בעצמו יפסיד
ככלל אני לא רואה עוד סיכוי שבמצב הנוכחי הביטקויון יעלה יותר מידי כי הפנטזיות על טראמפ ירדו וכך גם הביקוש לעניות דעתי זה ירד טיפה ויתייצב ואז לאחר תקופה יקרו אחד משני הדברים הבאים או שיהיהב צורך דחוף בביטקויון בשל חוסר איזון בדולר או חוסר יציבות משמעותי או שהבועה הזו פשוט תתפוצץ ואנשים יפסיקו להאמין בדבר הזה וימשכו את ההשקעות אחד אחרי השני מתי זה יקרה אין לדעת הסבירות הכי פשוטה שזה ירד קצת ויתייצב לפחות לזמן
הקרוב אם לא תהיינה הפתעות אבל אם זה ימשך זמן רב למדי אולי תהיה שחיקת ערך לאט אבל בטוח מה שיאפשר לשחרר את ההשקעות ברוגע בלי ספוג יותר מידי הפסדים גם זה יכול להיות

זה המייל שקיבלתי

קבצים מצורפים

• bandicam 2025-05-21 19-53-25-374.jpg
    bandicam 2025-05-21 19-53-25-374.jpg
    KB 129.2 · צפיות: 13
יש שאלה נוספת, כמה הוא יכול להיות שווה בתסריט האופטימי ביותר, כלומר, אם הוא הופך להיות ההילך היחיד לתשלומים על פני הגלובוס.
בשביל זה צריך לדעת כמה כסף יש בעולם (וגם כמה מהירות הכסף שתיווצר בעקבות מעבר לביטקוין), וזה בעצם הגבול העליון של שווי הביטקוין.
ראיתי בחיפוש מהיר שמדובר על כ80 טריליון דולר, מה שאומר שווי למטבע בודד של 4 מיליון דולר.
אז בלי אחריות, אפילו בתרחיש הטוב ביותר, הביטקוין יכפיל את ערכו פי 40 בלבד (שזה נחמד מאוד כמובן, אבל שימו לב שמדובר בתרחיש הטוב ביותר, שבוודאות לא יתממש, זאת בצד הסיכונים החמורים שיש בו)

יש שאלה נוספת, כמה הוא יכול להיות שווה בתסריט האופטימי ביותר, כלומר, אם הוא הופך להיות ההילך היחיד לתשלומים על פני הגלובוס.
בשביל זה צריך לדעת כמה כסף יש בעולם (וגם כמה מהירות הכסף שתיווצר בעקבות מעבר לביטקוין), וזה בעצם הגבול העליון של שווי הביטקוין.
ראיתי בחיפוש מהיר שמדובר על כ80 טריליון דולר, מה שאומר שווי למטבע בודד של 4 מיליון דולר.
אז בלי אחריות, אפילו בתרחיש הטוב ביותר, הביטקוין יכפיל את ערכו פי 40 בלבד (שזה נחמד מאוד כמובן, אבל שימו לב שמדובר בתרחיש הטוב ביותר, שבוודאות לא יתממש, זאת בצד הסיכונים החמורים שיש בו)
ואם ביטקוין זה זהב?

ואם ביטקוין זה זהב?
ג'פטו מעריך את שווי הזהב בכ20 טריליון דולר, כך שזה לא משנה מהותית את התחשיב
1747861485553.png

לזהב יש ערך פנימי שנובע מהשימושים שלו. קשה להניח שביטקוין יחליף אותו במובן הזה. לגבי החלק של אצירת ערך, גם כן לא סביר שיחליף אותו.
למען האמת גם מה שכתבתי זה לא סביר שיקרה, אין שום סיבה שממשלות העולם יוותרו בידיים על כל השליטה שלהן במטבעות.

ג'פטו מעריך את שווי הזהב בכ20 טריליון דולר, כך שזה לא משנה מהותית את התחשיב
ביטקוין לא מוגבל לרמת הביקוש לזהב. יש משקיעים שבכלל לא רוצים להחזיק זהב אלא רק ביטקוין.
נראה לי שכאן בפורום אתה יכול לזהות שיש אנשים שהאחזקות שלהם בביטקוין גבוהות בהרבה מהאחזקות שלהם בזהב.
עריכה: אני רק מנסה לאתגר את החשיבה. אני לא רואה לנכון להחזיק ביטקוין.

ביטקוין לא מוגבל לרמת הביקוש לזהב. יש משקיעים שבכלל לא רוצים להחזיק זהב אלא רק ביטקוין.
בדיוק היום ראיתי בכתבה
Americans now own more Bitcoin than gold, with approximately 50 million Americans holding Bitcoin compared to 37 million owning gold.

תרגום לעברית
אמריקאים מחזיקים כיום ביותר ביטקוין מאשר זהב, כאשר כ-50 מיליון אמריקאים מחזיקים בביטקוין לעומת 37 מיליון שמחזיקים בזהב

ראיתי בחיפוש מהיר שמדובר על כ80 טריליון דולר, מה שאומר שווי למטבע בודד של 4 מילניון דולר.
80 טריליון זה נכון להיום.
הכפלה פי 40 זה לא מהרגע להרגע.

בדיוק היום ראיתי בכתבה
Americans now own more Bitcoin than gold, with approximately 50 million Americans holding Bitcoin compared to 37 million owning gold.

תרגום לעברית
אמריקאים מחזיקים כיום ביותר ביטקוין מאשר זהב, כאשר כ-50 מיליון אמריקאים מחזיקים בביטקוין לעומת 37 מיליון שמחזיקים בזהב
זה נראה לי לא נכון.
זהב כמעט לכולם יש בתכשיטים (או בשיניים) ובשימוש במוסדות ציבור (כמו בתי הכנסת)
תיק השקעות זאת לא הצורה היחידה להחזיק זהב.

ראשית אדגיש שההסבר שלי בא לומר שאחזקת ביטקוין כבר לא יכולה לאפשר התעשרות קלה בגלל שיש חסם עליון לשווי הביטקוין. אני מדגיש זאת כי נראה לי שיש שחשבו שאני בא לעודד קניית ביטקוין, כאשר באתי להסביר בדיוק את ההיפך.
נראה לי שכאן בפורום אתה יכול לזהות שיש אנשים שהאחזקות שלהם בביטקוין גבוהות בהרבה מהאחזקות שלהם בזהב.
עריכה: אני רק מנסה לאתגר את החשיבה. אני לא רואה לנכון להחזיק ביטקוין.
זהב משמש לדברים הקשורים לערך הפנימי שלו כמו תעשייה, ותכשיטים (למחצה, יש בתכשיטים גם אלמנט של מזומן ליום צרה), וכנספח יש גם את הזהב שמשמש לאגירת ערך, שזה בעצם עוד סוג של מזומן.
אם נחלק את המוצרים בעולם למוצרים שאפשר להשתמש בהם בעצמם (סחורות, נדל''ן), לבין מוצרים שנועדו להיות אוגרי ערך ואמצעי תשלום (מטבעות, חלק מהזהב) הרי שבסופו של דבר כל מוצרי אגירת הערך ואמצעי התשלום, הם נגזרת של הסחורות והשירותים שאפשר לקנות בהם. כלומר, אם יש לי את כל הכסף בעולם, אבל בעולם יש רק כיכר לחם אחת, אני לא אוכל לקנות אותה כי המוכר לא יסכים להעביר אותה בעד כל הון שבעולם.

לכן, ביטקוין מוגבל לרמת הביקוש לזהב, כי גם זהב בכובעו כמשמר ערך, מוגבל לסך השירותים והסחורות שניתן לקבל תמורתו בעולם.

80 טריליון זה נכון להיום.
הכפלה פי 40 זה לא מהרגע להרגע.
זה בדיוק מה שבאתי לומר, שאם המקרה הכי ורוד הוא פי 40 (וזה מקרה שאף אחד לא חושב שיקרה), הרי שברור כי תוחלת הרווח בביטקוין כיום, נמוכה למדי.

זה בדיוק מה שבאתי לומר, שאם המקרה הכי ורוד הוא פי 40 (וזה מקרה שאף אחד לא חושב שיקרה), הרי שברור כי תוחלת הרווח בביטקוין כיום, נמוכה למדי.
הוא גופא
התרחיש של פי 40 תלוי בכמות הכסף בעולם היום אך מכיוון שטבען של כלכלות להתרחב ולייצר כסף נוסף
במיוחד בעידן הנוכחי שבו מעמד הביניים מתרחב
הרי שסך הכסף העולמי יגדל ולכך יש מקום לביטקוין לעלות עוד הרבה.
לא בעד ולא נגד רק מציין את הנתון הבסיסי בהבנת האינפלציה וכו
אם הבנתי נכון זו גם טענתו של @ה. שלמה

התרחיש של פי 40 תלוי בכמות הכסף בעולם היום אך מכיוון שטבען של כלכלות להתרחב ולייצר כסף נוסף
במיוחד בעידן הנוכחי שבו מעמד הביניים מתרחב
הרי שסך הכסף העולמי יגדל ולכך יש מקום לביטקוין לעלות עוד הרבה.
יצירת כסף נוסף לא תתן לו ערך נוסף, בשביל שיהיה ערך נוסף צריך שיהיו שירותים וסחורות שניתן לקנות בכסף הזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה