קריפטו הביטקוין יורד! האם תרכשו?

הביטקוין יורד! האם תרכשו?

• כן.

הצבעות: 84 21.3%
  • אם תהיה ירידה משמעותית נוספת, כן.

הצבעות: 127 32.2%
  • לא, מסיבות אישיות.

הצבעות: 20 5.1%
  • אני לא רואה לנכון לרכוש ביטקוין.

הצבעות: 163 41.4%

• סה"כ מצביעים
    394
תשמעו לעצתי - אל תשקיעו שם שקל, אין שום הוכחה שהביטקוין יעלה בהמשך מי שהשקיע שם שיוציא את הכסף וכמה שיותר מהק, זו דעתי האישית, מקווה שאף אחד לא כועס עלי!!!!!!!!!!!!
אי אפשר להיות נחרצים בכאלה דברים
דווקא יש סיבה שכן יעלה אבל שכל אחד יעשה לפי מה שהוא חושב ולא בנחרצות
הרי אם יעלה לא תפצה אותם בנזק

אי אפשר להיות נחרצים בכאלה דברים
דווקא יש סיבה שכן יעלה אבל שכל אחד יעשה לפי מה שהוא חושב ולא בנחרצות
הרי אם יעלה לא תפצה אותם בנזק
מה הסיבה שיעלה??? אני זוכר שהתפלאו כשהביטקוין עלה!!! פתאום כולם משתוממים איך זה ירד!
אנשים משקיעים בגלל שזה עולה וכשזה יורד אנשים מוכרים ובכל אופן פחות קונים ואז הוא מתרסק, אין לו הסטוריה טובה, בן כמה הוא בכלל????

מה הסיבה שיעלה??? אני זוכר שהתפלאו כשהביטקוין עלה!!! פתאום כולם משתוממים איך זה ירד!
אנשים משקיעים בגלל שזה עולה וכשזה יורד אנשים מוכרים ובכל אופן פחות קונים ואז הוא מתרסק, אין לו הסטוריה טובה, בן כמה הוא בכלל????
מדינות רוכשות ביטקוין

הביטקוין נוצר כדי למנוע את השליטה של הבנקים המרכזיים על הכלכלה
והמדינות בהתחלה נלחמו ועכשיו מנסות לשלוט על שוק הקריפטו
לא מבין בדיוק על פי מה מחליטים משקיעי הקריפטו אם הוא יותר אמין עכשיו או פחות

תשמעו לעצתי - אל תשקיעו שם שקל, אין שום הוכחה שהביטקוין יעלה בהמשך מי שהשקיע שם שיוציא את הכסף וכמה שיותר מהק, זו דעתי האישית, מקווה שאף אחד לא כועס עלי!!!!!!!!!!!!
תשמע לעצתי.
אל תיתן עצות בדברים שאתה לא מבין בהם.
ובדברים שאתה מבין בהם - בטח שלא לתת עצות.
זו העצה היחידה שתשמע ממני, ומקווה שאתה לא כועס עלי.
א גוטע, געזונטע, און א מזלדיגע וואך.

פתאום כולם משתוממים איך זה ירד!
1763837548790.png

ציוץ של מנכל בינאנס בורסת הקריפטו הגדולה בעולם.
שים לב לתאריך של הציוץ. דצמבר 2020 השיא של הביטקוין היה אז פחות מ 20 אלף דולר.
אז ההיסטוריה דווקא טובה ואפילו טובה מאד. . אבל קצרה מאד (16-17 שנה) ותנודתית מאד מאד. אבל אי אפשר לעלות הרבה משמעותית מיתר הנכסים בעולם בלי תנודתיות.
תנודתיות זה דבר קשוח מאד, שרק שמי שלא התנסה, מזלזל בזה.
אני כותב את זה כי אני שומע לאחרונה גיבורים גדולים שחושבים שאפשר לשרוד עם תיקים מסוכנים לטווח רחוק ומינופים הזויים.
לא המלצה לפעולה.

תכלס איך אני משקיע כעת בביטקוין

צפה בקובץ המצורף 2111400
ציוץ של מנכל בינאנס בורסת הקריפטו הגדולה בעולם.
שים לב לתאריך של הציוץ. דצמבר 2020 השיא של הביטקוין היה אז פחות מ 20 אלף דולר.
אז ההיסטוריה דווקא טובה ואפילו טובה מאד. . אבל קצרה מאד (16-17 שנה) ותנודתית מאד מאד. אבל אי אפשר לעלות הרבה משמעותית מיתר הנכסים בעולם בלי תנודתיות.
תנודתיות זה דבר קשוח מאד, שרק שמי שלא התנסה, מזלזל בזה.
אני כותב את זה כי אני שומע לאחרונה גיבורים גדולים שחושבים שאפשר לשרוד עם תיקים מסוכנים לטווח רחוק ומינופים הזויים.
לא המלצה לפעולה.
הסטוריה של כמה שנים זו לא הסטוריה!!! ביטקוין זה רעיון של כמה שנים וזהו, הוא מיצה את עצמו, תחפשו השקעות אחרות....

וזאת מנין לכבודו?
אני בטוח במה שאני אומר באותה מידה שאם בטוחים שתרוויחו משהו מכניסה לביטקוין עכשיו, כאילו שברור שהביטקוין יעלה...
מעצבן שאנשים בטוחים שכל ירידה היא לצורך עליה, אין שום הכרח שהוא יעלה, לדעתי מסתבר שהפוך... ביטקוין היא השקעה לטווח קצר כי לטווח ארוך מי יודע מה יקרה אתו הוא יכול גם להעלם כלעומת שבא....

יש המון סיבות למה הוא ימשיך לרדת....

אני בטוח במה שאני אומר באותה מידה שאם בטוחים שתרוויחו משהו מכניסה לביטקוין עכשיו, כאילו שברור שהביטקוין יעלה...
מעצבן שאנשים בטוחים שכל ירידה היא לצורך עליה, אין שום הכרח שהוא יעלה, לדעתי מסתבר שהפוך... ביטקוין היא השקעה לטווח קצר כי לטווח ארוך מי יודע מה יקרה אתו הוא יכול גם להעלם כלעומת שבא....
יש המון סיבות למה הוא ימשיך לרדת....
אנשים חיים בדמיונות....

טיפהל'ה תבדוק ותראה שב15 שנים האחרונות הביטקוין עלה חמש שנים [בערך] ואז עבר שנה קשה ושוב עלה.
בערך שלוש פעמים זה עבד ככה ויש לזה גם הסברים ומהירידות עכשיו ועד לטנף על הביטקוין הדרך ארוכה

טיפהל'ה תבדוק ותראה שב15 שנים האחרונות הביטקוין עלה חמש שנים [בערך] ואז עבר שנה קשה ושוב עלה.
בערך שלוש פעמים זה עבד ככה ויש לזה גם הסברים ומהירידות עכשיו ועד לטנף על הביטקוין הדרך ארוכה
לא יודע אם אתה מכיר את נאור ברוך, מדובר בצוציק ישראלי בן 29 שהוא מליארדר! קריפטו.
הוא סיפר שאת הכסף שלו הוא עשה בעיקר מירידות

לא יודע אם אתה מכיר את נאור ברוך, מדובר בצוציק ישראלי בן 29 שהוא מליארדר! קריפטו.
זה עדיין לא אומר שצריכים להצטרף לקהילת המהמרים.
זה שהביטקוין נמכר בהרבה כסף, זו עובדה!
@צורישדי טוען שאין ערך, לא יועיל לטעון שמישהו התעשר מזה..

זה הבעיה. כי מלחקות אנשים ע"פ רוב רק מפסידים, ולגבי זה שאין לי מידע, לדעתי אין לאף אחד יותר מידע לגבי ביטקוין חוץ מכמה מדומיינים שבדיוק הצליחו ורוצים לשמור על ערך הקריפטו, לא אומר שזה ירד!!!!!!!! רק אומר שלא ניתן לדעת וכי לא כל ירידה בשוק היא הוכחה להזדמנות חד פעמית מטורפת כי אם כן לא היו ירידות כי מיד שמשהו יורד כולם יקפצו על המציאה נא ונא לשמור על איזון......

זה עדיין לא אומר שצריכים להצטרף לקהילת המהמרים.
זה שהביטקוין נמכר בהרבה כסף, זו עובדה!
@צורישדי טוען שאין ערך, לא יועיל לטעון שמישהו התעשר מזה..
לא הטפתי להשקעה ביטקוין אבל באותה מידה אני לא חושב שיש מקום להטיף שמעכשיו אסור לגעת בביטקוין

הסולידית:
‏ביטקוין כבר עם קידומת 81 ואף אחד לא רוצה לשמוע עליו.

זמן טוב לקצת Sanity check.

כמה דברים שרשמתי לעצמי באקסל, בניסיון לנמק מדוע נתתי לדבר הזה מקום בתיק ההשקעות שלי:

🔸ממשלות ברחבי העולם עדיין צוברות חוב ומממנות אותו בחוב חדש.

🔸זה מייצר תמריץ מתמשך לדילול ערך המטבע דרך אינפלציה וריבית ריאלית שלילית.

🔸החוב הלאומי של ארה"ב, ספציפית, נושק ל-38 טריליון.

🔸היצע הכסף במשק (M2) ממשיך לטפס, גם אם לא ליניארית, ולדלל את החוסכים.

🔸בתגובה אנשים קונים נדל"ן ומניות לא רק כדי להגדיל את הונם אלא כדי לשמר את כוח הקנייה של הפיאט המדולל שלהם.

🔸 הזהב במיוחד שובר שיאים (תשואה של מעל 50% ב-2025), כי נראה שאנשים מעדיפים גוש מתכת לא-מניב על פני התחייבות לשלם ריבית של 5% על חוב ממשלתי.

🔸בשונה ממטבעות פיאט, היצע הביטקוין עדיין מוגבל בתקרה קשיחה, שעה שקצב ההיצע של ביטקוין חדש רק הולך ומאט.

🔸יותר ויותר מוסדות וחברות מאמצים ביטקוין כנכס לגיטימי במאזן, כשברקע חקיקה מאפשרת (החל מ-MiCA באיחוד האירופי ועד לחוק לקידום התחרות הבנקאית בישראל).

🔸ב-16 שנות קיומו ביטקוין הוכיח את עצמו כמנגנון אצירת ערך, למרות ירידות חדות בין לבין.

🔸עד כה ממשלות ובנקים מרכזיים ניהלו את היומן שקובע מי חייב מה ולמי. ביטקוין הוא היומן הראשון בהיסטוריה ללא מנהל על ושאיש לא יכול לערוך לאחור.

🔸ביטקוין הוא טריידאוף הנדסי שמשלב בין הנדירות והאמינות של זהב לבין מהירות הסליקה של פיאט.

🔸מחשוב קוונטי עדיין תאורטי, רחוק מלאיים על הצופן של ביטקוין, ובכל מקרה נראה שהוא מאיים הרבה יותר על התשתית הפיננסית הקיימת.

אז התכנית שלי היא להמשיך להקצות לביטקוין חלק הגיוני בתיק ההשקעות שלי. מה זה "חלק הגיוני"? גדול מספיק כדי להינות מהאפסייד, אבל קטן מספיק כדי שהדאונסייד לא ימוטט אותי בתרחיש שאני לגמרי לא בכיוון.

זה הבעיה. כי מלחקות אנשי בעיקר הפסידו......
הירידות בביטקוין הם לא דבר כ"כ מסוכן כמו שאנשים חושבים זה מה שאני בא לומר.
ובשונה מהשקעות אחרות הסיכון בירידות ביטקוין יותר נמוך בפער.

לא הטפתי להשקעה ביטקוין אבל באותה מידה אני לא חושב שיש מקום להטיף שמעכשיו אסור לגעת בביטקוין
שים לב למה שאמרתי ומה אתה אמרת
אני אומר: שלא בהכרח ששווה להיכנס עכשיו לביטקוין כי לא ניתן לצפות מה יתרחש בהמשך
ואתה אמרת: שלא בהכרח שלא שווה להיכנס עכשיו כי לא ניתן לצפות מה יתרחש בהמשך
אז נראה לי שאין בינינו ויכוח משמעותי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה