כאם לילדים קטנים, שלא מקבלת כמעט שום עזרה מהם מפאת גילם:
שטיפת רצפה פעם בשבוע, בסוף השבוע.
(סלון ומטבח אני תמיד מזיזה רהיטים בשטיפה. מיטות בחדרים רק כשאני מתמקדת באותו חדר).
באותה הזדמנות, בכל שבוע חדר אחר בצורה קצת יותר יסודית.
(לא, לא פסח. אבל כן להבריק חלון (זגוגית, לא תריס ומסילה), ארון, דלת והרהיטים. במה? תלוי בכח ובקריזה. בד"כ אין לי כח ב"ה ליותר מוונדולין בצי'ק צ'אק. לפעמים קצת ספוג הפלא).
כמובן שרותים ואמבטיה כל שבוע אקונומיקה. (על השרותים למשל אני צריכה לעבור ממש כל יום אבל יותר חפיף).
באופן כללי, שימי לב, כל לכלוך יותר קל להיפטר ממנו כשהוא חדש. אז לא מוכרחים לשמור הכל לסוף השבוע. מה שנתפס לך בעין, אפשר פשוט לקחת סמרטוט מיד ולהיפטר מזה.
אני מסדרת את כל הבית כל ערב, כדי לא לצבור בלגן, ובאותה הזדמנות מעבירה סמרטוט על מה שצריך. זה לוקח דקות כשזה ברמה היומיומית.
ארונות, לימדתי את עצמי בכח לעבוד קצת יותר לאט. אני טיפוס מאוד זריז ומהיר, ולא פעם הופכת את הארונות של עצמי כשאני מוציאה ב"טיל" דווקא את המגבת התחתונה.
זה אולי מצחיק, אבל באמת פשוט לימדתי את עצמי להוציא הכל טיפונת יותר לאט. עובד נפלא!
ואחרון, אם את מרגילה את עצמך להניח כל דבר במקומו ולא לזרוק סתם, כמובן הסדר בבית נשמר יותר. לי היה קשה מאוד לסגל את זה לעצמי כי ממש לא הורגלתי לזה מהבית

אבל פשוט לימדתי את עצמי. כי יותר קשה לפרק מהומות וערמות מעצבנות אח"כ.
יעזור לך מאוד אם תעבדי על מקום מוגדר לכל דבר בבית. כך כל דבר ימצא את כתובתו המדוייקת מיד או במרוכז בערב.
מקום למסמכים חדשים, מקום (ונוהל) לקבלות, למספריים, לבימבה, ולכל דבר. הכל.
בהצלחה!