הבית מצוחצח ומבריק, איך שומרים על המצב?

• הוסף לסימניות
לכל עקרות הבית הנקיות והמצוחצחות, שתמיד אצלן הבית מסודר ומאורגן.
שאפשר תמיד לדפוק ולהפתיע אותן,
תמיד החלונות מבריקים,
הכסאות נקיים,
ערימת הכלים סבירה,
ובקיצור, עכשיו כשהבית שלי נקי ומסודר אחרי פסח, אני מחפשת טיפים לשמור על הסדר ועל הנקיון.
מתי אתן מנקות? איך מספיקים?

אשמח לכל עצה או תובנה, אל תתביישנה לכתוב אפילו דברים מובנים ופשוטים

• הוסף לסימניות
אני עובדת בצורה כזאת,
שכל שבוע אני מנקה את הבית ומתמקדת בחדר אחד במיוחד(ועושה בו ממש פסח...)
וכך אחת לחודש חודש וחצי אני מגיעה לכל מקום בבית יסודי יסודי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוריה ח;1245741:
אני עובדת בצורה כזאת,
שכל שבוע אני מנקה את הבית ומתמקדת בחדר אחד במיוחד(ועושה בו ממש פסח...)
וכך אחת לחודש חודש וחצי אני מגיעה לכל מקום בבית יסודי יסודי.
מתי את מנקה? פעם בשבוע יסודי? או כל יום פרק זמן מסוים? שעה או משהו כזה.
אשמח שתפרטי.
תודה!!!!

• הוסף לסימניות
שוטפים את הבית לפחות פעמיים בשבוע.
יסודי פעם בשבועיים מקסימום שלושה שבועות + חלונות, יסודי הכוונה להזיז רהיטים וכ'ו (ספות מזיזים כל שבוע/ כל שטיפה...). מעבירים מטלית לחה על מקומות מאובקים...

• הוסף לסימניות
יש שלבים בחיים, כשהילדים קטנים ועדיין אין גדולים יחסית שיכולים להושיט יד, שבית מבריק ומצוחצח מדי, לא מראה על בית שכיף לגור בו.

כי זה בא על חשבון דברים אחרים.

לכן כדאי לדעת שתהיה עוד תקופה שהבית יבהיק כל הזמן כי לא יהיו קטנים שילכלכו, או שיהיו גדולים שיחזירו כל דבר למקום..

וכרגע לחיות בבית פחות מבהיק. כן מסודר ונעים לעין.

מה שעוזר לסדר, זה להחליט שלא הולכים לישון עד שהסלון לא מסודר. וכך גם אם החדרים הפנימיים כן התבלגנו, לפחות יש פתח מילוט לסלון, שם אפשר לשבת עם כוס קפה ועוגיה ולהתאושש, ולקחת נשימת אנרגיה לחדרים האחרים.

ועוד משהו- אם יש לכל דבר מקום מוסכם ומסודר, ארון או מגרה מוגדרים, קל יותר לדעת לאן להחזיר. קוקיה כי תמצא על הרצפה, כל ילד יוכל לדעת להחזירה למקומה, וכך כל חפץ עם מקום המיועד לו.

סיפרה לי מישהי שהיא מקפידה לקנות כמויות גדולות של ארונות, וכך יש מקום מוסכם וקל יותר לנווט את החפצים למקומם.

• הוסף לסימניות
אני בעד לשתף את הילדים ג"כ בנקיון אפילו שהתוצאה לא משהו, עדיף קצת סימנים של סמרטוט מאשר כתמים של שוקולד.
אני נותנת לבן שלי בן 7 סנו קליר והוא משפריץ על הקירות, ארונות, דלתות, ומנגב חזק, המראה של הבית נקי (וזה עושה גם ריח טוב...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A4105050;1245746:
שוטפים את הבית לפחות פעמיים בשבוע.
יסודי פעם בשבועיים מקסימום שלושה שבועות + חלונות, יסודי הכוונה להזיז רהיטים וכ'ו (ספות מזיזים כל שבוע/ כל שטיפה...). מעבירים מטלית לחה על מקומות מאובקים...

נו, את לא רצינית...
פעם בשבועיים שלושה נעשה חלונות?
מה את רוצה שנעשה בערב פסח? נשתעמם? ננקה חלונות נקיים? :)
את נשמעת מסוג הנשים שנולדו עם סמרטוט ביד ואצלם תמיד נקי.

פה מחפשים פתרונות קלילים בלי לעבוד קשה ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1245797:
נו, את לא רצינית...

תתפלאי. יש חלונות שצריך לעשות אותם פעם בחודש / חודש וחצי.
חלונות ורשתות של סלון, מטבח וחדר אוכל למשל...
יכול להיות שהיא התכוונה לנ"ל.
חלונות של חדרי שינה אפשר לנקות כשרואים שמתלכלך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר10;1245820:
תתפלאי. יש חלונות שצריך לעשות אותם פעם בחודש / חודש וחצי.
חלונות ורשתות של סלון, מטבח וחדר אוכל למשל...
יכול להיות שהיא התכוונה לנ"ל.
חלונות של חדרי שינה אפשר לנקות כשרואים שמתלכלך...

אני לא מתפלאת זה בטח נחמד כשנקי!
אבל כל אחד ומושגיו הוא בנקיונות.. ובזמנו הפנוי ובעיקר סדר עדיפויות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1245797:
נו, את לא רצינית...

ואצלנו אגיד לך, מה חלונות רק פעם בשבועיים שלוש?
כל שבוע.
בכל חמישי בבוקר, עושים שואב אבק בכל החדרים, כולל מאחורי המיטות, שטיפה יסודית, וזה מחזיק עד שבוע אח"כ.
במטבח לפעמים צריך פעמיים בשבוע.
את מבינה שאם גדלתי במושגים כאלו, אני גם מטבעי וכך כולם אצלנו שומרים יותר על סדר ונקיון.
דוג' קטנה, לא יוצאים לבית הספר בלי שהחדרים מסודרים פיקס.
איך מספיקים? קמים מוקדם, ופשוט ישנים מוקדם....
פשוט מתוכננים בהכל מראש...

זה דרך חיים שונה, ואני רואה את החיים אצלנו כפתרון קליל ובלי לעבוד קשה....
אבל זה עניין של הרגל ומודעות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חננוש;1245834:
כל שבוע.
בכל חמישי בבוקר, עושים שואב אבק בכל החדרים, כולל מאחורי המיטות, שטיפה יסודית, וזה מחזיק עד שבוע אח"כ.
את מבינה שאם גדלתי במושגים כאלו, אני גם מטבעי וכך כולם אצלנו שומרים יותר על סדר ונקיון.

כל הכבוד!

זה מה שאמרתי כל אחד והמושגים שלו.
אוי, עוד יחשבו פה שאני חיה בזוהמה... :p

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חננוש;1245834:
כל שבוע.

אתם לא השכנים ממול? (סתם...)
כמעט עם פתיחת החלון בבוקר הוינדולין ביד... (7 בבוקר)
כל רגע נתון כמעט עסוקים שם בנקיון... מוציא לי את העיניים אבל אני ודעת שכל אחד והאפשרויות שלו והנסיונות שלו... לא הייתי מתחלפת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חננוש;1245834:
כל שבוע.

אני באמת רוצה לשמוע מתי ואיך מכניסים לשיגרת היומיום.
בס"כ אנשים עם שיגרה כזו עובדים פחות קשה ומרויחים בית נקי מידי יום
כייף לכם!!!!!

• הוסף לסימניות
כאם לילדים קטנים, שלא מקבלת כמעט שום עזרה מהם מפאת גילם:
שטיפת רצפה פעם בשבוע, בסוף השבוע.
(סלון ומטבח אני תמיד מזיזה רהיטים בשטיפה. מיטות בחדרים רק כשאני מתמקדת באותו חדר).
באותה הזדמנות, בכל שבוע חדר אחר בצורה קצת יותר יסודית.
(לא, לא פסח. אבל כן להבריק חלון (זגוגית, לא תריס ומסילה), ארון, דלת והרהיטים. במה? תלוי בכח ובקריזה. בד"כ אין לי כח ב"ה ליותר מוונדולין בצי'ק צ'אק. לפעמים קצת ספוג הפלא).
כמובן שרותים ואמבטיה כל שבוע אקונומיקה. (על השרותים למשל אני צריכה לעבור ממש כל יום אבל יותר חפיף).

באופן כללי, שימי לב, כל לכלוך יותר קל להיפטר ממנו כשהוא חדש. אז לא מוכרחים לשמור הכל לסוף השבוע. מה שנתפס לך בעין, אפשר פשוט לקחת סמרטוט מיד ולהיפטר מזה.
אני מסדרת את כל הבית כל ערב, כדי לא לצבור בלגן, ובאותה הזדמנות מעבירה סמרטוט על מה שצריך. זה לוקח דקות כשזה ברמה היומיומית.

ארונות, לימדתי את עצמי בכח לעבוד קצת יותר לאט. אני טיפוס מאוד זריז ומהיר, ולא פעם הופכת את הארונות של עצמי כשאני מוציאה ב"טיל" דווקא את המגבת התחתונה.
זה אולי מצחיק, אבל באמת פשוט לימדתי את עצמי להוציא הכל טיפונת יותר לאט. עובד נפלא!

ואחרון, אם את מרגילה את עצמך להניח כל דבר במקומו ולא לזרוק סתם, כמובן הסדר בבית נשמר יותר. לי היה קשה מאוד לסגל את זה לעצמי כי ממש לא הורגלתי לזה מהבית :) אבל פשוט לימדתי את עצמי. כי יותר קשה לפרק מהומות וערמות מעצבנות אח"כ.

יעזור לך מאוד אם תעבדי על מקום מוגדר לכל דבר בבית. כך כל דבר ימצא את כתובתו המדוייקת מיד או במרוכז בערב.
מקום למסמכים חדשים, מקום (ונוהל) לקבלות, למספריים, לבימבה, ולכל דבר. הכל.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י KR;1245872:
כאם לילדים קטנים, שלא מקבלת כמעט שום עזרה מהם מפאת גילם:
שטיפת רצפה פעם בשבוע, בסוף השבוע.
(סלון ומטבח אני תמיד מזיזה רהיטים בשטיפה. מיטות בחדרים רק כשאני מתמקדת באותו חדר).
באותה הזדמנות, בכל שבוע חדר אחר בצורה קצת יותר יסודית.
(לא, לא פסח. אבל כן להבריק חלון (זגוגית, לא תריס ומסילה), ארון, דלת והרהיטים. במה? תלוי בכח ובקריזה. בד"כ אין לי כח ב"ה ליותר מוונדולין בצי'ק צ'אק. לפעמים קצת ספוג הפלא).
כמובן שרותים ואמבטיה כל שבוע אקונומיקה. (על השרותים למשל אני צריכה לעבור ממש כל יום אבל יותר חפיף).

באופן כללי, שימי לב, כל לכלוך יותר קל להיפטר ממנו כשהוא חדש. אז לא מוכרחים לשמור הכל לסוף השבוע. מה שנתפס לך בעין, אפשר פשוט לקחת סמרטוט מיד ולהיפטר מזה.
אני מסדרת את כל הבית כל ערב, כדי לא לצבור בלגן, ובאותה הזדמנות מעבירה סמרטוט על מה שצריך. זה לוקח דקות כשזה ברמה היומיומית.

ארונות, לימדתי את עצמי בכח לעבוד קצת יותר לאט. אני טיפוס מאוד זריז ומהיר, ולא פעם הופכת את הארונות של עצמי כשאני מוציאה ב"טיל" דווקא את המגבת התחתונה.
זה אולי מצחיק, אבל באמת פשוט לימדתי את עצמי להוציא הכל טיפונת יותר לאט. עובד נפלא!

ואחרון, אם את מרגילה את עצמך להניח כל דבר במקומו ולא לזרוק סתם, כמובן הסדר בבית נשמר יותר. לי היה קשה מאוד לסגל את זה לעצמי כי ממש לא הורגלתי לזה מהבית :) אבל פשוט לימדתי את עצמי. כי יותר קשה לפרק מהומות וערמות מעצבנות אח"כ.

יעזור לך מאוד אם תעבדי על מקום מוגדר לכל דבר בבית. כך כל דבר ימצא את כתובתו המדוייקת מיד או במרוכז בערב.
מקום למסמכים חדשים, מקום (ונוהל) לקבלות, למספריים, לבימבה, ולכל דבר. הכל.

בהצלחה!
פירוט נהדר!!!! תודה

• הוסף לסימניות
אגב, גם באמת צריך לזכור שלא בכל תקופות החיים אנחנו יכולות להגיע לרמת ניקיון כמו בבית של סבתא שלנו.
אלף פעמים ב"ה.
אני כן ראיתי שבלגן ולכלוך טורדים את מנוחתי מאוד, אז מצאתי לי את הפתרונות שמתאימים לי.
קרי, "בערך" אבל כל יום. התוצאה משביעת רצון מבחינתי. ולרוב גם משמרת את מצב הבית מצויין.

אני לא בטוחה שאפשר כך להפתיע אותי תמיד בביקור וסיור בארונות :)
אבל כן למדתי לסלוח לעצמי וגם לא להתבייש אם כן מפתיעים אותי, כי באמת זה מה שמתאים כרגע, ומי שלא חושב כך שלא יבוא.
וגם אם הסדר הזה שפרטתי מקודם מופר קצת בגלל איזו עבודה גדולה או שמחה או סתם אין כח, גם לא להיבהל או להתייאש. אבל כן כדאי לסגור פערים במהירות שלא יצטבר.
אני יכולה להגיד שאני ממש לא "נולדתי עם סמרטוט ביד" אבל פשוט התרגלתי לשמור על הבית, בלי נערווים, אבל לשמור. זה כיף באמת.

• הוסף לסימניות
כתבו כאן רעיונות מקסימים. אני כותבת עוד הרגל אחד, שלדעתי, מונע הרבה מאוד לכלוך: אוכלים ושותים רק במטבח או במרפסת. כך החדרים נשארים נעימים לאורך כל השבוע, ולשטוף מטבח - זו משימה קטנה, שאפשר לבצע יותר מפעם בשבוע.
בהצלחה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה