הבית מצוחצח ומבריק, איך שומרים על המצב?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1245979:
בהתחלה חשבתי שאת עושה צחוק! אני מנקה לפחות פעם בשבוע חלונות!

אז אל תבואי אלי!!!
בעצם תבואי... לנקות לי:):):)
בערב פסח השכנה מולי ניקתה סוף סוף את התריסים, עשתה איתי ממש חסד!! בינינו, מי רואה את התריסים שלה מבחוץ אם לא אני??:rolleyes: אז הגעתי לכמה תובנות בקשר ל-
בשביל מי אנחנו מנקות:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1245979:
בהתחלה חשבתי שאת עושה צחוק! אני מנקה לפחות פעם בשבוע חלונות!
בשביל האיזון: אצלי החלונות הם האחרונים ברשימה- לא אוכלים עליהם ולא לובשים אותם -אין כאן בעיה של הגיינה.
אם הילדים מקבלים חינוך במשך השנה לאכול רק ליד השולחן ולא בחדרים, חוץ מאבק אין בהם כלום. (אגב, מבחינה הלכתית בעלי אמר לי שעצם ההנהגה הזו מונעת הרבה לחץ בערב פסח, כי למעשה ההגדרה של החדרים בבית היא- מקום שלא הכניסו בו חמץ, ולכן אין צורך להשתגע והניקיון בחדרים הוא סתם ניקיון אביב נחמד לכבוד החג)
במהלך הניקיון השגרתי אני נוהגת מפעם לפעם להעביר מגבון במסילות- חצי רגע. ולהבריק? רק כשהמצב קשה כמו אחרי גשם אבק, או כשמגיעים אורחים. (מגיעים די הרבה, אז זה יוצא יותר מפעמיים בשנה לנקות...)
אבל כל שבוע?
ב"ה יש לי פרוייקטים דחופים הרבה יותר ודירה גדולה מרובת חלונות כך שזה לא מעשי.
כמובן שזה עניין של סדרי עדיפויות.
וכמובן שזכותה של נ.+ שמעבר לכל הפלוסים שלה היא גם מבריקה חלונות. ברור:)
בנאום הנ"ל פניתי לכל מי שרצה כעת להבריק חלונות מרוב חרדות.

• הוסף לסימניות
....

• הוסף לסימניות
סליחה מכולם! לא אמרתי כלום!
שחכתי שכל תגובה כאן נהפך לדיון.

• הוסף לסימניות
רעיון שאני משתמשת בו הרבה הוא "סלסלת הסדר".
אני מסתובבת בין החדרים עם סלסלה וגורפת לתוכה את כל הפריטים הבודדים שנחים בכל מיני מקומות. עפרון, גומיה, חלק של פאזל, אטב, יצירת פאר מהגן ועוד ועוד. ככה אני מגיעה לאיזשהו סדר מינימלי. מידי פעם, תוך כדי שיחת טלפון או סתם כשנחה עלי הרוח, אני שולה פריטים מתוך הסלסלה ושמה במקומם. לסלסלה עצמה יש מקום של כבוד בפינת שולחן הכתיבה והיא די משתלבת שם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרפר;1246024:
רעיון שאני משתמשת בו הרבה הוא "סלסלת הסדר".
אני מסתובבת בין החדרים עם סלסלה וגורפת לתוכה את כל הפריטים הבודדים שנחים בכל מיני מקומות. עפרון, גומיה, חלק של פאזל, אטב, יצירת פאר מהגן ועוד ועוד. ככה אני מגיעה לאיזשהו סדר מינימלי. מידי פעם, תוך כדי שיחת טלפון או סתם כשנחה עלי הרוח, אני שולה פריטים מתוך הסלסלה ושמה במקומם. לסלסלה עצמה יש מקום של כבוד בפינת שולחן הכתיבה והיא די משתלבת שם.
גאוני

• הוסף לסימניות
לעבור על הבית לפני השינה וכך קמים ליום חדש נקי.

סיימת ארוחת ערב? שטיפת כלים ושיש, טאטוא ויש אור בעיניים.

נכנסת להתקלח? תעבירי ניקוי על אמבטיה ושירותים.

נכנסת למיטה? תבדקי שהחדר נעים וללא חפצים מיותרים

אם עוברים כל יום- זה לא לוקח יותר מכמה דקות לסדר. ובבוקר- תענוג, הבית נקי ומסודר
(לפחות מלמעלה...)

• הוסף לסימניות
עוד משהו שהרגלתי ומשתלב בסדר היום- לא נכנסים לאמבטיה לפני שכל המשחקים/ ספרים/ צבעים/ מדבקות במקום. בהתחלה ניסיתי לפני ארוחת ערב אבל ראיתי שאם רעבים יש פחות הענות ושיתוף פעולה.
אחרי האוכל החדר מסתדר בכמה דקות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1246023:
סליחה מכולם! לא אמרתי כלום!
שחכתי שכל תגובה כאן נהפך לדיון.

קחי את זה בתור מחמאה.
תראי איך הדעה שלך נחשבת כאן!!

• הוסף לסימניות
אני למדתי לשמור תמיד על סלון מסודר (תצחקו אבל זה קרה אחרי שחמותי הפתיעה אותי פעם אחת בחיים שלה בביקור מפדח במיוחד-אולי בגלל זה היא לא עשתה את זה שוב:cool:- והסלון היה במצב קטסטרופלי היום אין מצב שהוא יראה ככה! אבל מאז למדתי את הלקח :D:D:D)
וזה לוקח 2 דקות בדיוק כי אני פשוט מוציאה את כל מה שלא שייך לשם ומסתבר שכלום לא שייך לסלון. בדרך כלל שומרת גם על מטבח נקי- כשהילדים באמצע לאכול אני מתחילה להחזיר דברים למקום כשהם מסיימים הם עוזרים לי וכלים ונקיון משטחים כשהם נרדמים,
את האמבטיה תוך כדי שאחד מתקלח והשני בינתיים מחזיר אחר כבוד נעליים וכדומה למקום בחדר. ואותו דבר כשהם מתחלפים (יש לי 2 "גדולים" לעזרה)
וזהו אחרי המקלחות אנחנו מכניסים נקיון סופי בחדר הילדים. , הם למדו שלא הולכים לישון בלי שהחדר נקי ומטוטא! (ובהחלט מספיקים גם סיפור ואינספור שאלות...)
זה בגדול ביום יום...

סופשבוע זה סיפור אחר (שם אני עדיין זקוקה לביקור פתע נוסף מחמותי...)

• הוסף לסימניות
לגבי סלסלת הסדר- בגד עם כיסים לבית הוא נורא שימושי :)

מה עוד? אותי אבק לא דוחה כמו ליכלוך, ולכן לא איכפת לי אם יהיה קצת אבק אבל לכלוך מאוכל או משהו זה ממש דוחה וכך אם מקפידים שלא יכנס אוכל לחדרים ושתהינה ידיים נקיות אין הרבה עבודה בסופשבוע בנקיון.
סתם כך כלל שתקף מבחינתי מאוד מאוד בניקיון של בית "אם תעזבני יום יומיים אעזבך..."- מחפפים ואח"כ משלמים מחיר כבד. מה שעושים מיד חוסכים הרבה מאוד מאמץ. אצלנו היה ערב פסח ממש נחמד והיה כיף לנקות בית ממש נקי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי1;1245795:
אני בעד לשתף את הילדים ג"כ בנקיון אפילו שהתוצאה לא משהו, עדיף קצת סימנים של סמרטוט מאשר כתמים של שוקולד.
אני נותנת לבן שלי בן 7 סנו קליר והוא משפריץ על הקירות, ארונות, דלתות, ומנגב חזק, המראה של הבית נקי (וזה עושה גם ריח טוב...)

הילדים שלי מצטרפים להמלצה. גם הם השפריצו השנה וחגגו. ולישראל היה טוב מאוד. טוב מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיח;1246294:
סתם כך כלל שתקף מבחינתי מאוד מאוד בניקיון של בית "אם תעזבני יום יומיים אעזבך..."- מחפפים ואח"כ משלמים מחיר כבד.
חחח
חשבתי שאמא שלי המציאה את האנלוגיה הזאת :)

• הוסף לסימניות
חחח
עוד אימרה של אמא שלי בנושא בלגן וסדר, הפעם נראה לי ייחודית באמת:

אינו דומה בלגן על בלגן לבלגן על סדר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1246928:
חחח
עוד אימרה של אמא שלי בנושא בלגן וסדר, הפעם נראה לי ייחודית באמת:

אינו דומה בלגן על בלגן לבלגן על סדר.
מתברר שאת לא אחותי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה