הבן של המורה...

• הוסף לסימניות
ככה זה: בן ראשון נפתחים עליו אשכולות כמנין חדשי חייו...

ההתחלה אולי תישמע לכם יומרנית, אבל אי אפשר להתחיל בלעדיה.
הבן שלי התחיל השנה גן עיריה. הוא היה אצל מטפלת, אח"כ בגן פרטי וכעת בגן עיריה (נולד בסוף שנתון).

ילד חברותי ועירני, מעולם לא היו איתו בעיות ולא שמעתי תלונות. עם בני הדודים מסתדר מצוין ועם החברים בשכונה משחק יפה.

הבעיה שהגננת והעוזרת מלאות תלונות עליו מתחילת שנה. הן רואות אותי ונאנחות... כל היום יש דיווחים על "הילד שהרביץ", מושך בשער, מעיף כיפות לילדים... נהיה לי רע כל פעם שאני מדברת איתה. ושלא תבינו: בגלל שאני בעצמי עומדת מול הורים אני מקפידה מאוד לעבוד עם הצוות החינוכי ולא נוטה למצוא בו חסרונות. אבל המצב הפעם נראה לי חריג.

עברנו תקופת התאקלמות, עשינו מבצעים ופרסים ומה לא, והגננת מתעקשת: הילד שלך מרביץ! היא טוענת שהיות והוא בן יחיד הוא סבור שהכל מגיע לו.

ביום שני הגעתי אל הגן, נפרדנו כמקובל ואני המשכתי לעקוב בסתר אחר ילדי מחלון הגן. ראיתי איך הוא רוצה לשבת בין שני ילדים, וכשהם סרבו הוא נדחק והתיישב ביניהם. קראתי לו החוצה והסברתי לו במילים פשוטות "מה עושים כשרוצים לשבת במקום מסויים". הוא הנהן ונכנס חזרה, אמר יפה לחבריו "אני יכול בבקשה לשבת כאן?" וחיש קל התפנה לו מקום... הרגשתי שהכל ענין של הסברה ותקשורת.

ביום רביעי הילד חזר חבול ופצוע: שישה פצעים (לא שריטות!) מדממים בפָּנים ועין שמאל סגולה!!! ביטלתי את הסטודיו שהתוכנן לי להשבוע, כי שום פוטושופ לא ימחק כזה רישום כואב!

למחרת הגעתי אל הגן, מוכנה ומזומנה לשמוע מה בפי הגננת. ישר שאלתי: "מה הוא עולל?"... והיא השיבה שמשך ילד בשערותיו וההוא (בנה של חברתי...) החזיר לו מנה אחת אפיים.
לטענת הגננת חשוב שנבדוק ויסות תחושתי, כי הוא מפעיל כח יותר מה שנחוץ. שאלתי אותה היכן זה מתבטא בתחומים נוספים (כי בבית גוזר מצוין! מרכיב משאית מברגים בעדינות, מדביק, מגלגל קריפון, מורח פלסטלינה-) ולא ענתה על כך.

תגידו, זה לא נשמע לכם מוזר?
א. הפצעים גורמים לי לתהות היכן הגננת/הסייעת בדקות המריבה.
ב. ממה זה יכול לנבוע? הוא מדבר מצויין מובן וברור!

אשמח להתעשר מנסיונכם!

• הוסף לסימניות
יכול מאוד להיות שיש בעיה כל שהיא, אם שולחים אותך לכל מיני אבחונים וכאלה תבדקי ותעשי את ההשתדלות שלך, אם יש בעיה של וויסות תחושתי טוב שהיא תטופל מוקדם והילד רק ירוויח. אבל בלי קשר, לפעמים יש מקרים שלא הכל מהילד או מילדים אחרים אלא פשוט יש חוסר שליטה כל שהוא של הגננת ועם גננת אחרת אותה קבוצת ילדים תתנהג הרבה יותר טוב.
עצה: כשהילד מגיע עם שש שריטות, תשאלי "מה קרה? למה הוא עם שריטות?" ולא "מה הוא עולל?", שהגננת תבין שעם כל שיתוף הפעולה שלך והכל היא לא יכולה לתלות כל דבר רק בילד שלך. יכול מאוד להיות שהשריטות נגרמו כשהיא לא שמה לב שהתפתח ריב בין ילדים ומותר לך להראות שזה לא מקובל עלייך, גם אם היא כן שמה לב והילד התחיל וגם אם היא לא ממש שמה לב והגיעה מאוחר ויצאה מנקודת הנחה שהילד ה"בעייתי" התחיל, היא תבין שיש גם את הצד של הילד שלך לשים לב אליו וזה חשוב לא פחות מאשר לצאת פיקס איתה. בכלליות,לא לגונן בכל מחיר, אבל תמיד לנטות לצד של שהילד שלך, ככה גם הצוות החינוכי ינטה לראות את הצד הזה יותר.

• הוסף לסימניות
ומותר גם להגיד שלא מקובל עלייך שבגלל שמשך שערות הוא חוזר עם 6 שריטות.
מצד אחד צריך להקשיב לגננות ולתמוך בצוות החינוכי אבל מצד שני אם אנחנו לא נהיה שם בשביל הילדים שלנו - מי כן יהיה?
כשהגננות תבנה שזה לא מקובל עלייך בפעם הבאה שהוא יהיה מעורב במריבה הן יעצרו אותה אחרי השריטה הראשונה או אפילו לפניה - כי תדענה שאמא שלו לא תבליג אם יחזור חבול ופצוע.

כמורה יש לך יום חופשי? הייתי מציעה להשאר באיזור הגן מעבר ל-5 דק', ולראות מה באמת קורה שם. אולי כך גם תוכלי לאבחן את הילד שלך ולהבין באמת מה הבעיה ואיך לעזור לו לפתור אותה, או שתראי שיש שם בעיה אחרת עם צוות חינוכי פחות קשוב.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
הייתי מבררת אצל הגננות הקודמות אם הן ראו ניצני התנהגות דומה-כמו שזה נשמע היית צריכה לשמוע על זה קודם...
לפעמים זה כן בעיה של הגננות ופחות של הילד-הן צריכות ללמד אותו איך נכון להתנהג ולבקש מה שרוצים ולא רק להאשים ולהעניש! מזה הילד לא לומד כלום!
לפעמים מלבישים על ילד סטיגמה והוא בלית בררה ממשיך להסתובב איתה וליישם את הסטיגמה-

כמובן שיש מקום לברור מעמיק קודם אצל גננות קודמות ואולי אפילו להשקיע עד לבדוק ויסות תחושתי-לילד זה לא יזיק...

אבל אם הדברים צצו רק השנה...

בהצלחה רבה והמון נחת!

• הוסף לסימניות
תקחי את הילד לאבחון מקצועי,
הגננות בד"כ לא אומרות סתם ואין להם שום ענין לומר לאמא שהבן שלך בעייתי אא"כ באמת קשה להן עם הילד. נכון שלא תמיד הבעיה בילד.
אבל תמיד כדאי להתייחס ברצינות, לבדוק ואח"כ לפי תוצאות הבדיקה להחליט איך מתקדמים.
יש לפעמים דברים קטנים שבקלות ניתן לטפל בהם וחבל לא לעשות זאת כי בנתיים הילד סובל.
בענין השריטות והחבלות לא הייתי שותקת. זה מוגזם וחריג שילד חוזר כ"כ פצוע וחבול.
אני הייתי מצפה שאם הילד שלי קיבל מכה חזקה יצרו איתי קשר מיד אחרי שהוא קיבל את המכה
שאוכל לבא ולבדוק מה קרה.

• הוסף לסימניות
בן כמה הוא?
3? 4?
מריבות בגן זה לא משהו חריג אם זה לא עובר את הפסים,
כדאי שתבררי אם רק הילד שלך חזר ככה,
אם רק עליו הגננות מתלוננות וכו'
בכל מקרה לא לקחת את הדברים יותר מדי קשה...
אם מתברר שאין שום בעיה תחושתית וכו'
הילד לא עבר שום טראומה והוא פשוט-נורמלי וחמוד.
קחי בחשבון שזו רק ההתחלה של השנה,
אם הגננות יצאו מתוך נקודת הנחה שהוא ילד חלק,
שלא היו איתו בעיות קודם,וזה משהו שהתחיל בגן הזה,
או בקיצור- יעבדו איתך בשיתוף פעולה מלא,מתוך הבנה וחברות
אנחנו נשמע בשורות מעולות ותשבוחות...

• הוסף לסימניות
אם זה רק השנה הייתי ממליץ להגיע ביום החופשי בשעת ההפסקה ולהסתכל (בלי להפריע)

• הוסף לסימניות
אולי לא מתאימה לו מסגרת גדולה כזו?
האם שמעת המלצות על צוות הגן לפני ששלחת לשם?

נשמע לא תקין בכלל, מצד כל הנוגעים בדבר.

• הוסף לסימניות
שנה שעברה הגננת של הבן שלי כל הזמן אמרה לי שיש לו בעיה, הוא שקט מדי, צריך גננת שיח וכו.
הקשבתי לה, בדקנו את העניין,(גננת שיח לא אושרה לנו בסוף...)
היא יצאה לחופשה ובאה גננת מחליפה שטענה שהילד שקט לא כי זו בעיה אלא כי זה אופי.
השנה, הגננת הנוכחית טוענת שהוא חמוד ומקסים, לא דחוי בכלל, משתלב יפה בחברה ו-כן, קצת שקט, אבל זה אופי, לא בעיה...(כמו שאמרה המחליפה שנה שעברה)
לפעמים זו כן הגננת שמדגישה את הבעיה. אבל לא צריך, מצד שני, להזניח.

• הוסף לסימניות
אם את רוצה באמת לשפר את המצב, ולא לנסות לטפל בגננות,
תתייעצי עם איש מקצוע שמכיר המון סיפורים, ולא בפורום שכל אחת מייעצת לך מנסיונה האישי עם ילד אחד בלבד...

• הוסף לסימניות
הבעיה הגדולה היום היא המחסור של גנים/ מעונות/ משפחתונים.
בעלות ההגנים יודעות כמה רודפים אחריהם והתורות לרישום מעידים על כך.. ולכן הן לא משתדלות מעבר למה שנדרש מהן בחלק מהמקומות..
הבן שלי במעון (אחרי שהספיק לא להתקבל למעון אחר...) מטעם התמת. יום אחד המנהלת אומרת לי להביא את הילד למחרת כי הוא עושה 5 פעמים ביום וקשה למטפלת שלו להחליף לו כל כך הרבה פעמים. בררתי איתה והבנתי שמדובר ביציאות טובות ולא רכות, והקושי היחיד הוא של המטפלת, אך היא לא נתנה לי מוצא הלכתי לרופא שכתב לי אישור שלא משנה מספר הפעמים שהילד עושה, אם היציאות תקינות הוא יכול לבוא למעון. המנהלת התייחסה אלי כל כך בעריצות ובתחושה שהיא צודקת... מאז אני משתדלת לא לראות אותה.. הבעיה היא שאני צרייכה אותה לשנה הבאה וכן הלאה.. לכן הן מנצלות את זה.. לרוב האמהות לא פותחות את הפה ומתרפסות...
כמו שאף אמא לא שואלת מדוע לא מספקים מטרנות במעון...

• הוסף לסימניות
אני הייתי מציעה לך להביא חברים הביתה
ולראות כיצד הוא מתנהג
יודע לתקשר?
יודע לבקש?
אם תראי בעיה תוכלי לעזור לו.

ועוד משהו לעולם אבל לעולם אל תבואי לגננת ותשאלי מה הוא עולל ,
גם אם את יודעת שהבן שלך אשם , ליד הגננת תמיד תציגי את הילדים שלך טובים כי אם הגננת תאמין לך שהוא ילד בעיתי אם גם תחוש את זה ואת תכנסי לפלונטר להפך, תגידי לה אבל זה כזה לא מתאים לו, אני בטוחה שקרה משהו שגרם לו כך להתנהג , את בטוחה שאין פה עוד איזשהוא סיבה?
ואז תערערי את הביטחון של הגננת שהילד שלך אשם סתם.

שמתי לב שאני מגיעה לגננות ואומרת משהו על הילדות שלי הם ממשיכות בכיוון שאני התחלתי .
ושאני מתחילה בטוב ואומרת דברים טובים הם מחזקות אותי ומוסיפות טוב עוד ועוד.

כמובן שאם יש משהו חריג מאוד הגננת תגיד לך אל תדאגי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י profession;1421747:
הייתי מבררת אצל הגננות הקודמות אם הן ראו ניצני התנהגות דומה-כמו שזה נשמע היית צריכה לשמוע על זה קודם...

כלום! כלום! כולן היו מלאי תשבחות עליו וציינו כמה הוא עירני ופיקח!!

אגב, שנה שעברה הוא ספר יפה דף קשר (הוא היה בן שנתיים וחצי) והשנה נאדה. מתוך פרשה שלמה אולי מושג או שניים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dmc;1422001:
אולי גם הגננת שלך הילד שלך "שחוקה" .....;):)

מה שאמרו עוד 3 אברכים בכולל של בעלי שילדיהם אצלה בגן, והם בטוח לא קראו את האשכול שלי בפורום הסמוך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1422233:
מה שאמרו עוד 3 אברכים בכולל של בעלי שילדיהם אצלה בגן, והם בטוח לא קראו את האשכול שלי בפורום הסמוך...

לדעתי עזבי את הגננות (אותן לא תצליחי לתקן...) ותנסי כן לבדוק את הילד שלך אצל מקצועניים . גם אם את בטוחה שהבעיה בגננות ולא בו, את רק תרויחי מזה.. בכל זאת זה ילד ראשון שלך ואין לך עדיין מספיק ניסיון לקבוע אם זו התנהגות נורמטיבית או לא
בהצלחה רבה.
(לפעמים אנחנו לא רוצים לקבל שלילד שלנו יש קושי מסוים ואנחנו מתכחשים עד שכבר נהיה מאוחר כדי לטפל..ואני אומרת את זה גם לעצמי..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1422232:
כלום! כלום! כולן היו מלאי תשבחות עליו וציינו כמה הוא עירני ופיקח!!

אגב, שנה שעברה הוא ספר יפה דף קשר (הוא היה בן שנתיים וחצי) והשנה נאדה. מתוך פרשה שלמה אולי מושג או שניים.

טוב נו בתור גננת מותר לי לומר משהו...
זה שהוא סיפר שנה שעברה את דף הקשר במלאו זה היה בגלל ששבוע שלם הם למדו שלאברהם היה באוהל 4 פתחים והנה הפתחים והנה האוהל והנה אברהם והנה האורחים והנה והנה והנה .........
כל השבוע אותו הדבר
וזה הנחליאלי וזה הענן
וזהו---------

אבל השנה מן הסתם
היי גם את רוצה שהוא יגדל ויעלה את הרמה
אז אוקיי הוא לא יודע לדקלם לך את כל דף הקשר בעל פה
כי לומדים חומר רב יותר ופרטים רבים יותר וגם את רוצה שהוא יחכים כי הוא כבר בן...(?)
ואת לא מצפה ממנו לדעת שזה ענן וזו מטריה
ואם הם ילמדו כמו שנה שעברה תגידי שזה גן בלי רמה והכל שם אפס...

אז תחכי ובדרך כלל, כן, יכול להיות שזה יהיה גם לקראת סוף השנה פתאום הוא יוציא וישלוף את הפרטים מדף הקשר וידע להסביר לך

ואגב, סליחה על הציניות
אבל מצפיה על הורים של ילדים ...
ועל אחיינים...
והשוואות..
ודיבורים...
והכי הכי מניסיון
אם ילד הוא נורמטיבי זה פתאום קופץ והוא מספר דף קשר מקסים

ואגב, דף קשר הוא לא מבחן
דף קשר נועד לספר לך מה לומדים בגן

את רוצה שהוא יענה לך....
דברי איתו כמו בן השנתיים ושאלי אותו את אותה רמה של שאלות

בהצלחה
והמון נחת.

• הוסף לסימניות
זה נשמע שהן פשוט סמנו את הילד לא ממש נותנות לו הזדמנות.
אני במקומך הייתי מתחילה להפציץ את הגננות עם
פתקים מכל סוג בשבח הגננת/עבודות/יצירות/משחקים.

מתנה עם ברכה בכל הזדמנות, חנוכה ט''ו בשבט, פורים , פסח.
לא נראה לי שיש לך הרבה מה לעשות חוץ מזה

• הוסף לסימניות
לי קרה מקרה מאוד דומה.
בני בכורי, עבר את גן 3 ו - 4 מצויין!!
ילד פיקח ונבון מאוד אהוב ואוהב את חבריו. מעולם לא היכה אלא א"כ היכו אותו, הוא היה מחזיר.
בגנים הקטנים הגננות ידעו שהוא לעולם לא 'מתחיל' לכן הניחו לו להחזיר לחבר בלי להעיר לו
מבחינה למודית, ידע את החומר הנילמד בגן ואף היה מועשר בידע נוסף ממה ששאל וקלט בבית או בסביבה המשפחתית המורחבת.
בקיצור - "הארי שבחבורה" כך כינה אותו הרבי שלימד אותיות בגן.
הגננת של גן גיל 4 התפלאה באוד שהוא יליד אייר והראתה לי אבחון שערכה לכל הילדים באמצע השנה ואף הוסיפה שהילד מעל ומעבר לממוצע הגיל.
לא סתם אני מקדימה ומספרת...
בשנה הבאה (5) כשכבר התחילה השנה, באסיפת ההורים הראשונה אמרה הגננת כבל עם ועדה "יש כאן ילדים שנופלים בין הכסאות, אינני יודעת מה עשו איתם בשנים שעברו"
אני לא דמינתי שבני בין אותם ילדים להם הגננת מתכוונת.
עברה תקופת החגים וכמעט בחנוכה התחלתי להרגיש שינוי התנהגותי אצל הילד,
הוא היה בוכה הרבה,בצורה שלא היתה אופיינית לו אני הבנתי שרע לו.
בתחילה דרשתי מעצמי שינוי בבית, יותר להתיחס אליו, להעצים אותו וכו'
אך כשראיתי שכשהו הולך לגן הוא לא מוכן להפרד ממני ובוכה כמו ילד שממש פוחד להכנס לגן אז הבנתי שמשהו בגן לא בסדר!!!

יום אחד, כשהגעתי בבוקר לגן, ראיתי את גננת מדברת בטלפון בחוץ, ניצלתי את ההזדמנות ונכנסתי לדבר עם הסייעת. שאלתי אותה אם היא רואה שינוי בהתנהגות של הילד? היא רק הנהנה בראש ומיד נסוגה ואמרה לי:"אסור לי למסור פרטים על ילדים, תשאלי את הגננת".
יצאתי לבחוץ ושאלתי גם את הגננת והיא אמרה שהכל בסדר והוא ילד נפלא....
ידעתי שפה טמון משהו...
כשהגענו לסוף השנה הגננת המליצה להשאיר את הילד עוד שנה.
לא רציתי להחליט לבד לכן בקשתי מהגננת דו"ח מפורט על הילד ואיתו הלכתי ליועצת.
היא אמרה לי דבר מדהים"תבדקי טוב טוב הבעיה נראת אצל הגננת" והוסיפה "אל תסמכי עלי בלבד עדיף שתלכי לפסיכולוגית שתעזור לך להחליט ע"י אבחון מיוחד"
הזמנתי תור והפסיכולוגית ענתה את אותה התשובה.

למסקנה:
רק את יכולה להרגיש מה הולך בגן!!
ושתדעי היום הגננת שהיתה לבני כבר לא נמצאת בגן!! (ב"ה לא אני הייתי צריכה לעשות זאת)
בלי קשר לכלום - כדאי לך לבדוק מה קורא עם הילד שלך אבל יחד עם זאת אל תאכלי כל מה שהגננת אומרת לך!!

המון הצלחה.

• הוסף לסימניות
מאוד יכל להיות שהילד עבר חוויה שגרמה לו ל'חרדה' מהגן לכן הוא לא מצליח לפנות את הראש כדי לקלוט את החומר הלימודי
אכן, יש דברים כאלה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת