התייעצות הבת שלך חשופה לסכנות, בדיוק איפה שלא חשבת..

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הייתי מאד דואגת אם בסמינר של הבת שלי בשעה 2.00 לפנות בוקר היו אומרות תהילים במקום להשתולל.
לא קשור למסכים.
עכשיו אני חושבת על השיגעונות שאנחנו עשינו כולנו כל הלילה הרחק מכל מסך מרצד…

• הוסף לסימניות
בחורים בסמינר בהעסקת נקיון זה משהו אחר לגמרי זה ממש נסיון גדול וברור שלא תעשי את לעומת זאת מכשיר זה לדעתי עניין של אמון
שאלה...
הרי אנחנו לא מתקנים את העולם....
ונניח שאותנו שכנעת שצריך לתת אמון
השאלה אם משהו מבטיח שלכל מי שנמצא בחדר יש הורים שמאמינים בו?
כלל לא בטוח
אז מה עשינו??

• הוסף לסימניות
לא מכשיר בכללי, דברתי על זה שלקחת את השלט וחוץ מזה שטלוזיה אמורה להיות גבול אדום...

• הוסף לסימניות
את יודעת משהו? יש עוד אלף דרכים מהירות יותר להגיע לתכנים לא טובים, לא באמת צריך לזה מחנה במלון עם שלטים בחדר (מובן כשזה זמין יש פיתוי גדול יותר לא חולקת על זה רק רוצה להדגיש נקודה)
אז מה תעשי? תנעלי את הבת שלך בבית? תפקחי לה על כל צעד בחיים? (זה לא יעיל אגב..)
אם סמינר רק לוקח את השלטים, בלי לתת גם כלים פרקטיים לבנות איך להתמודד במדיה, בלי להסביר מה זה, מה גורם לנו להימשך לזה ולמה זה בעיה. בעייני הוא פיספס את הנקודה,
כי א' זה לא הופך לעניין פנימי עם הבנה למה לא אצל הבנות, (ואם לבת אין מושג מה זה ומה ההשלכות של זה האמביציה שלה להיזהר רק כי אמא והמורה אמרו לה שזה ממש אסור תהיה לדעתי מאד נמוכה ובשנייה שמשהו יתרופף..)
ב' כי מים גנובים יומתקו, זה הופך להרבה יותר מרגש :)

• הוסף לסימניות
בחורים בסמינר בהעסקת נקיון זה משהו אחר לגמרי זה ממש נסיון גדול וברור שלא תעשי את לעומת זאת מכשיר זה לדעתי עניין של אמון
אמון מגיע אחרי שעשית את מינימום ההשתדלות מבחינתך
1. חינוך וחיבור הילד לרציונל של הגבולות והצבת גבולות מתוך אמון מלא
2. הרחקת הניסיון בצורה שפויה
3. לשחרר ולא לחקור ולבדוק כלל

• הוסף לסימניות
הם כנראה הגיעו בשביל זה - להנות
המלון לא יכול למנוע מהם...
וזה גם לא העסק של אף אחד מה הן עושות
יש להן אחריות על עצמן
ותאמיני לי שהן ראו דברים וסרטים שיש היום בהרבה בתים
(גם בבתים של מורות שמורות וצדיקות יש סדרות טלויזיה מכירה את זה מהבנות שלהם
גם למורות זה מעניין וכיף
הי זה אולי נחמד לנו לחשוב שהמורות הם גם כאלה וזה אצל כולם וכו וכו כי זה תירוץ נחמד שיהיה לי גם. אבל זה עובדתית לא נכון יש לנו ב"ה הרבה מאוד קדושה בעם שלנו והרבה מאוד רצון אמיתי להישמר. זה שלפעמים פה ושם מתגלה שגם אנשים/נשים בתפקיד הם גם בני אדם עם נסיונות ( כמה מפתיע מי היה חושב!) זה לא מצדיק בכלל!! אנחנו לא ילדים קטנים העולם הוא לא שחור לבן. תכלס שורה תחתונה האחריות על כל אחד ואחת במיוחד כאנשי צוות מול חניכים/חניכות. ולומר שזה לא העסק של כל אחד לטוב ולרע כל ישראל ערבים. זה לא קלישאה זה עובדה. כמובן זה לא אומר שבכל מצב צריך להעיר זה בהחלט יכול לגרום להפך שמעירים במקום והזמן או הצורה הלא נכונה. יסוד גדול של התומר דבורה: מעשה רע גדול ככל שיהיה לעולם לא מבטל מעשה טוב קטן ככל שיהיה. בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
במעלות היו מכסים את המסכים עם שקיות זבל.
ולוקחים את השלטים כמובן למשרד...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש היום וויפי חינמי בהרבה מקומות ציבוריים, כך שחובת הזהירות קיימת לא דווקא במלונות/דירות.

העניין הוא לגדל בנות מוגנות מבפנים, לא מבחוץ.
בנות שגם אם הן נמצאות ליד מכשיר ורשת, יש להן את הרגש והשכל והיכולת להשמר.

את היית בת כזאת?
אני לא בטוחה אם משהו כ"כ נגיש וזמין ומבטיח,
שאני הייתי עומדת בזה.

• הוסף לסימניות
לגבי אמון -
כשהתחלתי לעבוד אחרי הסמינר
שמעתי את אחותי אומרת לאבא שלי, שיש לי בעבודה רשת פתוחה
(זה לא היה נכון.. היה רשת מסוננת אבל גם גישה לפתוחה)
ושמעתי שאבא שלי ענה לה, ' עליה אפשר לסמוך'
האמון הזה גרם לי לא לפתוח במשך שנים אף פעם את הרשת הפתוחה

• הוסף לסימניות
לגבי אמון -
כשהתחלתי לעבוד אחרי הסמינר
שמעתי את אחותי אומרת לאבא שלי, שיש לי בעבודה רשת פתוחה
(זה לא היה נכון.. היה רשת מסוננת אבל גם גישה לפתוחה)
ושמעתי שאבא שלי ענה לה, ' עליה אפשר לסמוך'
האמון הזה גרם לי לא לפתוח במשך שנים אף פעם את הרשת הפתוחה
יש גם ענין של אופי, לא כולם כמוך.

את גם לא תתווכחי עם אמרת חז"ל שאין אפוטרופוס לעריות
מבחינתי רשת פתוחה זה זה.

• הוסף לסימניות
הם כנראה הגיעו בשביל זה - להנות
המלון לא יכול למנוע מהם...
וזה גם לא העסק של אף אחד מה הן עושות
יש להן אחריות על עצמן
ותאמיני לי שהן ראו דברים וסרטים שיש היום בהרבה בתים
(גם בבתים של מורות שמורות וצדיקות יש סדרות טלויזיה מכירה את זה מהבנות שלהם
גם למורות זה מעניין וכיף
הזוי, מטורף, מטורלל.
יודעת מה? את צודקת ממש, הסיבה שאנחנו מתווכחות פה היא פשוט כי פרוג הוא בית לכל עמך ישראל.
אז יש סמינרים שיש בהם מציאות כזו, והם צריכים לעשות חשבון נפש לגבי הצוות שהם מחזיקים אצלם,
ויש גם סמינרים שמחשב בבית- הינו מוקצה מחמת מיאוס, וסיפור כזה הינו הזייתי על גבול הדמיוני.
יש הבדל בין בחורה בת 19 שיוצאת עם חברות
לנשואה בת 19 שיוצאת עם בעלה.
תיקון קטן-
נישואין הם אמנם לא ביטוח ל"התפתחות רוחנית" במובן השלילי,
אבל הם כן מייצבים את האדם, ובהרבה מקרים מונעים הידרדרות.
אז כן- אפשר לומר שברוב המקרים-
יש הבדל בין בחורה בת 21 שיוצאת עם חברות, לנשואה בת 19 שיוצאת עם בעלה.
אף אחד לא יכול לדעת איפה הילדים שלו נמצאים היום,
מכירה משפחות צדיקות ושמורות שההורים של הבנות לא מדמיינים איפה הם נמצאות ומה הם יודעות,
ואני רוצה להדגיש לכל אלה שחושבים שהם יכולים לשמור על הילדים שלהם-
אין היום כזו דרך לשמור על הילד שלך לחלוטין מרשת ואינטרנט! בדור שלנו זה פשוט בלתי אפשרי, ולכן מה שלא תכתבו ותאמרו ותדמיינו שאם אין מסכים במחנה זה יעזור אז זה פשוט שטויות.
הדבר היחיד שיישאר עם הילד זה ההבנה שהוא אחראי על עצמו ועל מעשיו כי אחרת זה לא יעבוד ואתם תדמיינו שהוא מוגן ושמור, בזמן שהוא ישחק אתכם מחבואים ובמקום להגן על עצמו עם בגרות והבנה יהיה עסוק רק בניסיונות הסתרה מההורים.
כל מילה, ועם זה אוסיף
שבמשפחות טובות, עם חינוך חזק והורים יציבים עם גבולות ברורים-
בד"כ סיפורים כאלו לא קורים סתם. או שיש בעיה כלשהי בנער/ה או משפחתם, או שזה בגלל חברה לא טובה. נקודה.

אומר זאת בקול:

אף בחורה טובה ואיכותית לא תעלה בדעתה לשחק מחבואים עם ההורים סתם ככה ביום בהיר,
והרוח שנושבת היום בסטייל חינוך החדש- שהילד הינו ייצור עצמאי ובר החלטה- פשט מנותק, כן, עדיין האחריות עליכם, הורים!

כן, אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו, ואת התפילות לחינוך הילדים, ונכון שהתוצאות בסוף לא תלויות בנו-
אבל עדיין לומר שבעצם כל נער/ה סורר/ת יכול לעשות מה בא לו, על אף שזה נכון בתאוריה, זה פשוט לא מתאים לסיטואציה כזו.

• הוסף לסימניות
היכן יש יותר סיכוי להיכשל
לבד או עם חברים?

זה אולי יכול לתת כיון למחשבה לכל אותם הורים שחוששים שהילדים שלהם יוצאים לצימרים.

• הוסף לסימניות
אף בחורה טובה ואיכותית לא תעלה בדעתה לשחק מחבואים עם ההורים סתם ככה ביום בהיר,
והרוח שנושבת היום בסטייל חינוך החדש- שהילד הינו ייצור עצמאי ובר החלטה- פשט מנותק, כן, עדיין האחריות עליכם, הורים!

כן, אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו, ואת התפילות לחינוך הילדים, ונכון שהתוצאות בסוף לא תלויות בנו-
אבל עדיין לומר שבעצם כל נער/ה סורר/ת יכול לעשות מה בא לו, על אף שזה נכון בתאוריה, זה פשוט לא מתאים לסיטואציה כזו.
מה האחריות כוללת?

• הוסף לסימניות
אף בחורה טובה ואיכותית לא תעלה בדעתה לשחק מחבואים עם ההורים סתם ככה ביום בהיר
מאיפה אתם יודעים מה הקשר של הבחורה עם ההורים?
כן גם בתים טובים לא תמיד הקשר חזק וחיובי
וקשר הוא אחד הפרמטרים במשחק הזה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה