דיון הגמ"ח המרכזי. האם יש לו היתכנות כלכלית?!

אני רוצה טיפה לתמצת את הטענות שהועלו מקודם:
לא, בגדול רוב הטענות באשכול זה התמקדו לגבי המודל עצמו.
לגבי החוסר שקיפות - לא היה כ"כ דיון, מפני שיש הסכמה על הבעיה הזו.
הטיעונים של מצדדי הגמ"ח הן סובבים סביב הגמ"ח יציב מבחינה חשבונאית אם לא נחשב את הוצאות השכר, או לאידך גיסא שהגמ"ח יציב מבחינה חשבונאית בהינתן צמיחה קבועה.
לא נכון.
לא מוכרח שנדרש צמיחה גבוהה.
משכך, סביר להניח כי בהינתן ירידה במפקידים -דבר הצפוי בשל המודעות לאפיקי חיסכון אחרים- ובהינתן וישנם הוצאות מרובות לגמ"ח, הגמ"ח לא יעמוד בהתחייבותיו.
השערה בעלמא.
מכאן התשובה לשאלה, מה יש לגמ"ח להסתיר.
כל עוד שהוא מסתיר - לא ניתן לדעת מה ולמה הוא מסתיר...
ולכן: מי ששם את כספי מעשרותיו בגמ"ח המרכזי, בסיכוי גבוה שהם לא שימשו, ולא ישמשו לעולם ככספי צדקה.
איך זה המסקנא?
המסקנא שלך יכולה להיות שזה אפיק לא מוצלח - ולא בטוח שתראה הלוואה יום אחד.
אבל לא שזה 'לא גמ"ח' ו'לא כספי צדקה' - מכיון שאין חולק על כך שכעת הם מלווים כסף - וזה צדקה.
(למתקדמים: אדרבא, כלל ולעולם לא תקבל הלוואה - הרי שוודאי שזה צדקה)

אבל לא שזה 'לא גמ"ח' ו'לא כספי צדקה' - מכיון שאין חולק על כך שכעת הם מלווים כסף - וזה צדקה.
(למתקדמים: אדרבא, כלל ולעולם לא תקבל הלוואה - הרי שוודאי שזה צדקה)
למי הם מלווים? כיצד ניתן להירשם לקבלת הלוואה?

ואני לא מתכוון על אותם קומץ שמחתנים את הילדים ומגיע להם הלוואה בדין. [בעצם.. לא בדין, הכל בלי התחייבות]...

למי הם מלווים? כיצד ניתן להירשם לקבלת הלוואה?
לכל מי שחבר בתוכנית, והגיע לגיל המסוכם.
ואני לא מתכוון על אותם קומץ שמחתנים את הילדים ומגיע להם הלוואה בדין. [בעצם.. לא בדין, הכל בלי התחייבות]...
אז אתה חולק בעצם על היסוד - שגמ"ח לחברי תוכנית זה כספי צדקה?
מצוין.
אז זה הויכוח שלך מול הגמ"ח.
אין צורך להחביא אותו מאחורי טענות אחרות.

שאלת בור ועם הארץ: (וגם שמתעצל לקרוא את כל האשכול)
זה שיש סיכון בגמ"ח אני מבין, שאלתי היא: הכתבה מכלכליסט חידשה משהו שלא ידענו עד היום?

שאלת בור ועם הארץ: (וגם שמתעצל לקרוא את כל האשכול)
זה שיש סיכון בגמ"ח אני מבין, שאלתי היא: הכתבה מכלכליסט חידשה משהו שלא ידענו עד היום?
לא.

נניח שיש לי 10 שכנים. גייסתי מכל אחד 10 שקל תמורת הבטחה לתת להם הלוואה לשנה של 100 ש”ח ביום נישואי בניהם. הבנים כרגע בני 11-20.
אחרי 10 שנים, יש לי 10 שכנים שקיבלו הלוואות וכבר החזירו, והון עצמי של 100 ש’ח.
נניח שהעלויות היו 1-2 ש”ח לשנה. נשארתי עם 80-90 ש”ח שלי.

נניח שבמשך 10 השנים האלו השתמשתי ברוב רובו של הכסף הזה כדי לממן לי משכורת.
אחרי 10 שנים, יש לי 10 שכנים שבאו לקבל הלוואות אבל כבר השתמשתי להם בכסף....

ולמי שמציג את זה כ:
"
1756722312473.png
אני מפנה שוב לנתונים של גיידסטאר כדי שיראו שזה מאד רחוק מ 1-2 ש"ח לשנה (יחסיים כמובן...)
1756721918694.png

נערך לאחרונה ב:
נניח שבמשך 10 השנים האלו השתמשתי ברוב רובו של הכסף הזה כדי לממן לי משכורת.
אחרי 10 שנים, יש לי 10 שכנים שבאו לקבל הלוואות אבל כבר השתמשתי להם בכסף....

ולמי שמציג את זה כ:
"צפה בקובץ המצורף 2052142אני מפנה שוב לנתונים של גיידסטאר כדי שיראו שזה מאד רחוק מ 1-2 ש"ח לשנה (יחסיים כמובן...)
צפה בקובץ המצורף 2052141
הנתונים הללו נראים כל כך מופרכים עד שקשה לי להאמין שהכוונה למה שאתה חושב

האם הוצאות שכר הכוונה למשכורות לעובדים?
האם יכול להיות שמתוך הוצאות של 27 מליון רק כ-7 מליון הולכים להלוואות?

אינני מבין בתחום אבל אולי מישהו שמבין בזה יעשה סדר

אינני מבין בתחום אבל אולי מישהו שמבין בזה יעשה סדר
הלוואי שלא הבנתי מה שראיתי.
אדרבה, שיבוא מישהו שמבין בזה (בדגש על "מבין בזה", כלומר מישהו מהגמ"ח המרכזי ולא חשבונאים/כלכלנים/בעלי סברות וכדו') ויעשה לנו סדר.

אדרבה, שיבוא מישהו שמבין בזה (בדגש על "מבין בזה", כלומר מישהו מהגמ"ח המרכזי ולא חשבונאים/כלכלנים/בעלי סברות וכדו') ויעשה לנו סדר.
ועד שיבוא מישהו כזה מצאתי את הדברים הבאים בדוח העמותה
1756727070549.png

ועוד נתון מעניין של עלות שכירות של מליון ש"ח בשנה...
1756727262274.png

וגם מצאתי בדו"ח שהעמותה בעצמה חושבת שהיא חשופה לסיכון בשל ההלוואות. היא טוענת לצמצום הסיכון בזה שהיא לדעתה לא חייבת לתת הלוואות:
1756727462836.png

כאמור, נשמח מאד להסבר מרגיע (אם יש אופציה אמיתית כזאת) ממישהו מהגמ"ח
@Ruti Kepler אשמח מאד להבין מה הרגיע אותך.

נערך לאחרונה ב:
בגיידסטאר כתוב שיש להם 112 עובדים, אז נראה שרוב הכסף אכן הולך לעובדים.
בלי להכיר את הגמח מקרוב - זה לא הגיוני כזה מספר של עובדים, אבל יש להם המון נציגים בכוללים ובשכונות שתפקידם להוסיף מצטרפים ושיהיה אפשר לחתום בפניהם על הלוואה וערבות.
לכן נראה לי שכל נציג בשכונה או סוכן בכולל אמור להחשב כעובד מבחינת הרישום בגיידסטאר, למרות שכולם יודעים שהתשלום שלו הוא לא משכורת אלא אחוז בונוס על כל מצטרף חדש לגמ"ח.

בלי להכיר את הגמח מקרוב - זה לא הגיוני כזה מספר של עובדים, אבל יש להם המון נציגים בכוללים ובשכונות שתפקידם להוסיף מצטרפים ושיהיה אפשר לחתום בפניהם על הלוואה וערבות.
לכן נראה לי שכל נציג בשכונה או סוכן בכולל אמור להחשב כעובד מבחינת הרישום בגיידסטאר, למרות שכולם יודעים שהתשלום שלו הוא לא משכורת אלא אחוז בונוס על כל מצטרף חדש לגמ"ח.
לא משנה איך תקרא לזה אבל הוצאות השכר שלהם (או לפי ה"הגיון" שלך - הוצאות ה"בונוסים" שלהם) מגיעות ל 27 מליון ש"ח מתוך 39 מליון הכנסות.
נראה שאתה לא עונה לקריטריון.. זכותך כמובן לכתוב את הגיגיך ואת ה"הגיון" שלך, שעומד בסתירה לדיווח הרשמי שלהם (למה שמישהו ירצה לדווח שיש לו כל כך הרבה עובדים אם זה לא כך?)
אבל נגיב כשיכתוב מישהו שעונה לקריטריון

נערך לאחרונה ב:
לא משנה איך תקרא לזה אבל הוצאות השכר שלהם (או לפי ה"הגיון" שלך - הוצאות ה"בונוסים" שלהם) מגיעות ל 27 מליון ש"ח מתוך 39 מליון הכנסות.
מאיפה הנתון הזה... הם היו קורסים מזמן ונמצאים בחקירה פלילית...

אז אתה חולק בעצם על היסוד - שגמ"ח לחברי תוכנית זה כספי צדקה?
מצוין.
אז זה הויכוח שלך מול הגמ"ח.
אין צורך להחביא אותו מאחורי טענות אחרות.
אם התוכנית מלווה רק לחברים שהפקידו ואת הרווחים היא לוקחת לכיסה, אין בינה שום הבדל להשקעות בשוק ההון, גם שם הסכום לא רק יולווה לך לצורך חתונות הילדים אלא יינתן במתנה.

המעלה בגמ"ח חברים, הוא שהכסף שנאסף הולך בכל מקרה להלוואות, עובדה שלצערי הגמ"ח המרכזי מסרב לאשר ולא בכדי, הוא מעוניין בכסף הזה לעצמו.

צר לי שאנשים משקיעים בגמ"ח המרכזי למרות כל מגרעותיו, מסיבה אחת: הם סבורים שניתן להשקיע מכספי מעשרות, בו בזמן שעובדה זו אולי הייתה נכונה בעבר, וכיום היא כמעט בוודאות לא נכונה.

אם התוכנית מלווה רק לחברים שהפקידו ואת הרווחים היא לוקחת לכיסה, אין בינה שום הבדל להשקעות בשוק ההון, גם שם הסכום לא רק יולווה לך לצורך חתונות הילדים אלא יינתן במתנה.
המעלה בגמ"ח חברים, הוא שהכסף שנאסף הולך בכל מקרה להלוואות, עובדה שלצערי הגמ"ח המרכזי מסרב לאשר ולא בכדי, הוא מעוניין בכסף הזה לעצמו.
צר לי שאנשים משקיעים בגמ"ח המרכזי למרות כל מגרעותיו, מסיבה אחת: הם סבורים שניתן להשקיע מכספי מעשרות, בו בזמן שעובדה זו אולי הייתה נכונה בעבר, וכיום היא כמעט בוודאות לא נכונה.

הכסף הולך להלוואות, ולא 'הכסף הזה לעצמו'.
הגמ"ח מעולם לא אמר אחרת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הכסף הולך להלוואות, ולא 'הכסף הזה לעצמו'.
עובדה שהייתי שמח מאוד לאשר, אגב מה הוא עשה באותן השנים שרק הפקידו בגמ"ח והגמ"ח לא היה זקוק להלוות
הגמ"ח מעולם לא אמר אחרת.
וגם מעולם לא אמר את זה, העמימות היא כלי נשק חשוב במזרח התיכון

אה... שכחתי נקודת זכות חשובה של הגמ"ח, ליווי פרוייקטים של בניה בחינם.;)

נראה שכבודו ממהר לכתוב לפני שהוא קורא. הכל כתוב באתר של גיידסטאר
כתוב שם שההכנסות שלהם הם 39 מיליון והוצאות משכורת 27 מיליון.... ????????????
אשמח לציטוט מלא של המקור, זה פשוט לא מתכנס לשום דבר הגיוני....

עובדה שהייתי שמח מאוד לאשר, אגב מה הוא עשה באותן השנים שרק הפקידו בגמ"ח והגמ"ח לא היה זקוק להלוות
או שהלווה, או שהגדיל את ההון העצמי של קופת הגמ"ח - על מנת לאפשר הלוואות בעתיד.
וגם מעולם לא אמר את זה, העמימות היא כלי נשק חשוב במזרח התיכון
מעולם לא אמר מה?
שהכסף של הגמ"ח מיועד עבור הלוואה לחברי התוכנית?
אתה מוזמן להציץ באתר הגמ"ח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה