דיון הגמ"ח המרכזי - למי שחושב להשקיע???

עוד נקודה הריביות שלוקחים היום על הלוואות נעות בסביבות ה8-10 אחוז ריבית שנתית
מה שבגמחים כמו הגמ"ח המרכזי וכדו' נעות בין 1.5-4 אחוז ריבית שנתית
ריבית מוקדמת היא הרבה יותר יקרה!!!

אתם כנראה חושבים שאתם נביאים..
אפה כתבתי שמדובר במקרה כזה על רווחים של 8-10% ?
האם ידעתם ששוק ההון הוא עוד הרבה מעבר למדד מניות כזה או אחר??
שוק ההון הוא ענק וטומן בחובו אפשרויות השקעה רבות מאד!! שלא כולם הם בסיכון גבוה שמתאימים רק לטווח ארוך.
ועדיין,
מי שנמצא קרוב מאוד לחתונת ילדים, ויש לו אפשרות להשקיע \ להפקיד כספים בכדי לקבל הלוואות מגמ"ח כזה או אחר, התועלת שהוא יקבל מהגמח"ים למיניהם תהיה בד"כ גבוהה יותר מהתועלת של השקעה סולידית בשוק ההון.

ועדיין,
מי שנמצא קרוב מאוד לחתונת ילדים, ויש לו אפשרות להשקיע \ להפקיד כספים בכדי לקבל הלוואות מגמ"ח כזה או אחר, התועלת שהוא יקבל מהגמח"ים למיניהם תהיה בד"כ גבוהה יותר מהתועלת של השקעה סולידית בשוק ההון.
אני לא אכנס פה לכללים וכדו', אבל תגובתי הייתה למי שיש ילדים בגיל 10 כך שיש עוד כמה שנים טובות להשקיע, ולא על ילדים בגיל 19 שאוטוטו רוצים לחתן אותם.

חומש זה לא מעשרות ורוב הציבור לא מפקיד חומש
אשמח לדעת אם יש אישור כזה וממי (על מעשרות כמובן)
צילום מסך 2024-03-08 151714.png

צריך לבאר בקצרה את הנידון
מותר לכו"ע לחתן את ילדיו מכספי צדקה ויותר מכך הם קרוביו וחייב לדאוג להם לפני אחרים.
אמנם נתבאר שאין לתת כל כספו למשפחתו אלא יחלק את הצדקה.
הויכוח שהתעורר ממתי מותר לחסוך לילדים מצדקה.
הגר"ח קנייבסקי התיר מהלידה
הגריש"א הורה ממתי שסמוך לחתונות הילדים (ויל"ע בדבריו האם הכוונה היא לפי הזמן שלוקח לחסוך לחתונה)
והיו שאסרו מכל וכל כן מקובל מהגרנ"ק והגר"ש וואזנר.
מ"מ זו שאלה לכ"א שישאל את רבותיו ואין מקום להתווכח כאן הלוך ושוב מידי כמה ימים.

מה עם יכולת הפקדה חודשית?
לדוג' אבא שצריך לבת שלו חצי מילין ש"ח
ויש לו יכולת להפקיד רק 500 ש"ח בחודש
ובשוק ההון יקבל באמת את הכסף שלו אבל רק 200 אלף ש"ח לעומת גמחים שיוכל לקבל את כל החצי מיליון?
מה יעשה עם עוד 400 אלף ש"ח? מאיפה יקח?
זה גם נקודה למחשבה
כמובן נתתי דוגמא בלבד
ולא נכנסתי לפרטים של כמה זמן מפקיד
רציתי להבהיר את הדוגמא בלבד!

יש לך בעיה אחת שלא חישבת משכורות של העבדים והנציגים וכד' ושכירות של המשרד הקיים והמשכנתא על המשרד העתידי
נכון.
אין לי את הנתונים
כתבתי על זה בתא U13

יצא לי בימים אלו לחתום ערבות לקרוב משפחה שמוציא בימים אלו הלוואה
אני חייב לומר ולהעיר, שגם בתור הלוואה נטו, הגמ"ח המרכזי הוא מבחינתי אופציה גרוע
הבירוקרטיה המטומטמת שעוברים ההורים והלוווים והערבים על הוצאת הלוואה כבר מוציאה את כל החשק והמיץ מזה
בחירת ואישור הערבים, החתמתם אצל נציג, מישכון הדירה, הגשת הטפסים...
לדעתי רק בגלל זה הדור השני (אלו שעל שמם ההורים מוציאם עכשיו הלוואות) מחפשים אלטרנטיבות טובות יותר לעתיד נישואי הילדים.

מה עם יכולת הפקדה חודשית?
לדוג' אבא שצריך לבת שלו חצי מילין ש"ח
ויש לו יכולת להפקיד רק 500 ש"ח בחודש
ובשוק ההון יקבל באמת את הכסף שלו אבל רק 200 אלף ש"ח לעומת גמחים שיוכל לקבל את כל החצי מיליון?
מה יעשה עם עוד 400 אלף ש"ח? מאיפה יקח?
זה גם נקודה למחשבה
כמובן נתתי דוגמא בלבד
ולא נכנסתי לפרטים של כמה זמן מפקיד
רציתי להבהיר את הדוגמא בלבד!
ולאותו אבא פתאום יהיה 1500 להחזיר כל חודש לגמח? ועל סכום של חצי מליון (שלא ידעו לי שהם נותנים כ"כ הרבה) צריך להחזיר הרבה יותר
נקודה למחשבה :)
(ואגב חשבון פשוט נשארו לו 300 שאל"ש)

יצא לי בימים אלו לחתום ערבות לקרוב משפחה שמוציא בימים אלו הלוואה
אני חייב לומר ולהעיר, שגם בתור הלוואה נטו, הגמ"ח המרכזי הוא מבחינתי אופציה גרוע
הבירוקרטיה המטומטמת שעוברים ההורים והלוווים והערבים על הוצאת הלוואה כבר מוציאה את כל החשק והמיץ מזה
בחירת ואישור הערבים, החתמתם אצל נציג, מישכון הדירה, הגשת הטפסים...
לדעתי רק בגלל זה הדור השני (אלו שעל שמם ההורים מוציאם עכשיו הלוואות) מחפשים אלטרנטיבות טובות יותר לעתיד נישואי הילדים.
אני לקחתי הלוואה מהגמ״ח המרכזי לפני חודשיים, ומה שכתבת ממש אבל ממש לא נכון!!!
מבין כל הגופים שהייתי צריך להתעסק בקניית דירה הם היו הכי יעילים ומהירים.
נכון שלוקח כמה ימים להשיג חתימות של ארבעה ערבים מארבע ערים שונות בארץ (במקרה שלי)
אבל המהירות שבה הגמ״ח אישר את הערבים טיפל בטפסים ואישר אותם היתה יוצאת מן הכלל ועוד יותר ההלוואה שנכנסה מיד כשהערבים אישרו את ערבותם.
אני לא מצפה מגמ״ח שנותן הלוואות של מאות אלפי שקלים לתת ככה הלוואות בלי ערבויות מסודרות.
מישכון הדירה מסתכם בדיוק בשתי דקות של כתיבת פרטי הדירה.
יש הרבה סיבות למה לא לעשות גמ״ח המרכזי אבל זו ממש לא אחת מהם

נכון שלוקח כמה ימים להשיג חתימות של ארבעה ערבים מארבע ערים שונות בארץ (במקרה שלי)
אבל המהירות שבה הגמ״ח אישר את הערבים טיפל בטפסים ואישר אותם היתה יוצאת מן הכלל ועוד יותר ההלוואה שנכנסה מיד כשהערבים אישרו את ערבותם.
אני לא מצפה מגמ״ח שנותן הלוואות של מאות אלפי שקלים לתת ככה הלוואות בלי ערבויות מסודרות.
ברוך השם שזה הלך לך מהר
קרוב משפחתי כבר מנסה יותר משבוע כדי למצוא לי (הערב) איזה נציג ירום הודו כדי לחתום בפניו על הערבות, בנתיים לא הולך, והוא כמובן בלחץ לעשות את זה לפני בין הזמנים, כי בבין הזמנים ה"כולל" של הגמ"ח יוצא לחופש...

גם אם זה נצרך לתת הלוואות עם ערבויות מסודרות וכו'
עדיין כשאני רואה את מה שהלווים עוברים, אצלי זה שיקול, כי אני לא רואה את עצמי הולך לשנורר ערבים ועוד להטריח ולשלוח אותם לחתום בפני נציג, מצטער, אני לא מסוגל לחשוב על לעשות את זה, ואני יעדיף להוציא הלוואה יקרה יותר (גם כאן ההלוואה הרי לא בחינם...) ולא לעבור את הסרט הזה.

קרוב משפחתי כבר מנסה יותר משבוע כדי למצוא לי (הערב) איזה נציג ירום הודו כדי לחתום בפניו על הערבות, בנתיים לא הולך,
לא חייבים לחתום מול נציג, אפשר אימות טלפוני הרבה יותר קל ופשוט,
ואם כבר מדברים אז גם הגמ"ח של מיר (יפה) דורשים את אותו הדבר לעשות אימות לערבים בטלפון ועל סכומים נמוכים יותר...

לא חייבים לחתום מול נציג, אפשר אימות טלפוני הרבה יותר קל ופשוט,
ואם כבר מדברים אז גם הגמ"ח של מיר (יפה) דורשים את אותו הדבר לעשות אימות לערבים בטלפון ועל סכומים נמוכים יותר...
טוב לדעת
אני יעדכן אותו

כל מילה!
אני לקחתי מהם הלוואה הם היו הכי יעילים והכי מהירים.
למדתי שאם מתעוררת בעיה(נגיד אתם לא מוצאים ערבים על כל הסכום...) מתקשרים אליהם והם ממש עוזרים. מספיק אישור טלפוני והם גם לא יורדים לרזלוציות מסויימות. מה שכן ההשוואה לגמ"ח של יפה היא מגוחכת)

אגב בזמן האחרון הגמ"ח המתחרה(אושר בכבוד) הוציא חוברת בו הוא טען שיותר שווה לשים בגמ"ח מאשר בהשקעה אשמח לתגובת חברי הפורום
(ייתכן וזה הובא. לא היה לי כח לעבור על הכל אז אשמח להפנניה במקרה וכבר דנו בזה)
עריכה: אני אברך. ברור לי שמשהו שם בחישוב לא נכון אשמח לתשובות מקצועיות. תודה

נערך לאחרונה ב:
אגב בזמן האחרון הגמ"ח המתחרה(אושר בכבוד) הוציא חוברת בו הוא טען שיותר שווה לשים בגמ"ח מאשר בהשקעה אשמח לתגובת חברי הפורום
העלון שלהם הוא שקר אחד גדול וגניבת דעת!
יש שם כמה טענות אמיתיות אבל השיקולים וההשוואות בין האפשרויות מטעות מאוד.

עריכה: אני אברך. ברור לי שמשהו שם בחישוב לא נכון אשמח לתשובות מקצועיות. תודה
מי שמעיין בעלון עד סופו,
מבין שעדיף שוק ההון.

העלון שלהם הוא שקר אחד גדול וגניבת דעת!
יש שם כמה טענות אמיתיות אבל השיקולים וההשוואות בין האפשרויות מטעות מאוד.
כתבתי בעבר הודעה כזאת בנוסח הרבה יותר עדין ומחקו לי אותה בטענה של ׳טעון בירור׳
מעניין...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה