קורונה הגננת הגב' שלווה זלפריינד ע"ה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני לא מאמין שיש הרבה כאלו שבגלל מבודד אחד בבית מבטלים את כל המשפחה מעבודה לימודים וכו'.
מבודדים אותו בחדר נפרד וכל השאר ממשיכים את השגרה, אחרת זה לא יגמר לעולם.
יש הרבה מקומות שזה בדיוק ההנחיה!
(אולי לא ע"פ משרד הבריאות,אלא קצת מחמיר יותר)
וגם אם המבודד יושב בידוד מלא!

אנחנו עצמינו סיימנו עכשיו שבוע וחצי בידוד, מותר לצאת למכולת אבל לא שולחים למוסדות חינוך
ושמעתי על עוד הרבה משפחות שעשו כך,

• הוסף לסימניות
דיווח באתר כל רגע מצוטט מאתר בחדרי חרדים
שם טוענים שבכלל נדבקה בביה"ח מעייני הישועה,

ברוך דיין האמת: הלכה לעולמה האישה החשובה והצדקנית מרת שלווה זלפריינד ע"ה מקרית הבעל שם טוב בפתח תקוה.

המנוחה נפטרה לאחר שנדבקה בנגיף הקורונה והיא בת 64, לפני שלושה שבועות נדבקה לכאורה בבית החולים 'מעייני הישועה' בבני ברק בנגיף הקורונה ומאז מצבה הדרדר והיא נפטרה לבית עולמה למגינת לב בני המשפחה.

המנוחה ע"ה נולדה בבני ברק בכ"ב אלול תשט"ז, לאביה ר' חיים זאב בורנשטיין ז"ל ולאמה מרת רבקה ע"ה.

בעלה משגיח הכשרות הרה"ח רבי אלכסנדר יעקב הכהן זלפריינד ז"ל נפטר בחודש חשוון תשע"ה כשהוא בן 61 בפטירתו. הרב זלפריינד ז"ל נפצע קשה בתאונת דרכים ברחוב ז'בוטינסקי פינת היצירה בפתח תקווה. לאחר שנפגע מאוטובוס וכעבור זמן נפטר מפצעיו בבית החולים בלינסון.

בעלה ר' סנדי ז"ל היה חסיד מקורב בלב ובנפש למורו ורבו האדמו"ר מצאנז, כמו כן היה מקושר רבות לאדמו"ר מקאליב.

כל חייה עמדה לימין בעלה, ובחייה שימש כגננת במשך למעלה מארבעים שנה וחינכה אלפי תלמידות וילדי ישראל בדרך הישר ויראת שמים צרופה.

זכתה והותירה אחריה דור ישרים מבורך שני בנים וארבעה בנות. אחד מבניה ר' מוטי זלפריינד מאלעד.

על מסע הלוויה במוצאי שבת קודש פרשת מטות מסעי נמשיך ונעדכן ב'בחדרי חרדים'.

תהא נשמתה צרורה בצרור החיים.

בחדרי חרדים

• הוסף לסימניות
בת דודתי עובדת בגן, ולפלצותה ראתה בגן ילדה ששני הוריה מחוייבי בידוד. לפחות אחד מהם מאומת. שאלה את הגננת איך זה, אמרה הגננת: שטויות, תחליקי.
היא פשוט עזבה את העבודה.
אלו שדברים שקורים.

• הוסף לסימניות
קיבלתי מכתב במייל ואני מצנזר אותו לכאן:

אני זועם עד אימה, מתוסכל עד לב השמים. נמצא במקום שכבר כלו לי הדמעות, פקעו עצביי ונפשי התרופפה עד למאוד.

מה עוד אומר ומה אדבר. במשך חודשים אני כותב פה פעם אחר פעם על התנהגות של חלקים מהחברה החרדית, חצרות וחסידויות שונות וכו׳, בכול הנוגע לטיפול בקורונה. הכול כבר די ידוע ומפורסם, וכל הדברים יגעים, כמה שהעיוות והזוועה מחרידים ומקוממים, ברמות שהן אולי חסרות תקדים.

אלא שהפעם זה הגיע קרוב אליי. ממש קרוב. ואתחיל מהסוף, לצערי סבי וסבתי חלו שניהם בימים האחרונים בקורונה. זהו המצב כרגע. מדובר בשני קשישים הנמצאים במחצית שנות השמונים של חייהם, שכרגע נמצאים במצב שהם זקוקים לישועה ולרפואה גדולה. ומן השמים ירחמו.

אך אם לרגע אלך קצת אחרונית בזמן, איך וכיצד הם הגיעו למצבם זה העגום? אז הסיפור הולך כך: לפני כשבועיים, במהלך שבוע אחד, נחגגו במשפחתה של אמי, חתונותיהם של שניים מבני דודיי. האחד, ממשפחה המתשייכת .... ואילו השניה, החתן בעצמו קשור עמוקות עם ....

רצה הגורל, שבדיוק בשני ... הללו, ישנה התכחשות גורפת, לא למחצה, לא לשליש ולא לרביע - ג ו ר פ ת. אין קורונה, לא היה קורונה, ולא יהיה קורונה. לא דובים ולא יער. לא מינה ולא מקצתיה. כל הדבר הזה הוא פיקציה אחת גדולה, קנוניה אפלה שאיזה מרושע רקם כנגד האנושות בכלל, והחברה החרדית בפרט. וכך הם אכן נוהגים הלכה למעשה באופן הכי פשוט וחד משמעי. לא מסיכות, לא ריחוק חברתי, לא שום סייג או התניה כלשהי. נשמע לכם מוזר? מופרך? מרושע? מפלצתי? אתם יותר ממוזמנים לחלוק את מחשבותיכם אלו עם ....

כך שהסיטואציה האומללה שנוצרה, הייתה שהורי החתנים שהתחתנו (ה״ה שניים מילדיהם של סבי וסבתי), התעקשו שהוריהם הקשישים ישתתפו באופן מלא מלא ++ בשלל אירועי שמחות הנישואין. אלו שכמובן נחגגו ברוב עם, כדת וכדין, ברוב עם, בדביקות ולכידות ...טיפוסית. או ליתר דיוק במקרה הזה, באופן שהסיכוי לצאת מאותם אירועים מבלי שאתה נגוע מכף רגל ועד ראש בנגע הקורונה, הוא אפסי. שמעתם? אפסי! ולמותר לציין, כמה שבעבור זוג קשישים שכאלה, שילדיהם כך לוחצים עליהם להצטרף ולבוא, לשוש עמם משוש יום שמחת לבם ולב ילדיהם, כמעט בלתי אפשרי לסרב ולא להיענות. מה גם, שאצ״ל שהפיתוי גם בעבורם בהקשר הזה, הוא גדול, כמעט גדול מנשוא. כך שבהתחשב בלחץ שהופעל עליהם, השתתפותם הפכה להיות עובדה כמעט מוגמרת. ורק שתקבלו מושג, שני החתנים הללו שנישאו באותו שבוע, הם והוריהם, חלו בקורונה כבר בשבוע שלאלתר אחרי החתונה. עוד שלל משתתפים באותם אירועים חלו גם הם. כך שדי מהר היתה ברורה גודל הצרה והחרפה הנוראית שנגזרה היישר מאותם אירועים והילולות של שפיכות דמים. אז במשך למעלה משבועיים, לפחות החלק האנושי - שפוי של המשפחה, נשא תפילה ונאחז בשרידים האחרונים של התקווה, שמא בכל זאת, יחוס היושב במרומים, ויחסוך מסבי וסבתי את הגורל העגום הזה של תחלואה במחלה, עם כל הסיכון הנוראי שכרוך בדבר, בהתחשב בגילם המתקדם וכו׳. עד שאתמול התבדתה גם התקווה הזו. אשר יגורנו בא לנו. וכמאמר המשורר: נס לא קרה לנו, פח שמן לא מצאנו. וגם עליהם נגזר לשתות מכוס התערלה הזאת. ועכשיו? עכשיו כולם יושבים וכוססים ציפורניים, מרטיבים ספרי תהילים בדמעות, ... כי הלא, אני מזכיר לכם, קורונה לא הייתה ולא נבראה. ואם אתם מחפשים ראיות לכך, סורו נא לבתי ... הקרובים לאיזור מגוריכם. ובימים אלו של אזכור החורבן והמסתעף לו, לא יכולתי שלא להיזכר בנבואתו האלמותית ההיא של ישעיהו: 'חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי הָיוּ עָלַי לָטֹרַח נִלְאֵיתִי נְשֹׂא. וּבְפָרִשְׂכֶם כַּפֵּיכֶם אַעְלִים עֵינַי מִכֶּם גַּם כִּי תַרְבּוּ תְפִלָּה אֵינֶנִּי שֹׁמֵעַ יְדֵיכֶם דָּמִים מָלֵאוּ. רַחֲצוּ הִזַּכּוּ הָסִירוּ רֹעַ מַעַלְלֵיכֶם מִנֶּגֶד עֵינָי חִדְלוּ הָרֵעַ'.. ואחרי ולפני הכול, שתהיה רפואה שלמה ומהירה לסבי וסבתי. האהובים והנעימים הללו. אמן. (ולטובת השואלים, שמותיהם לתפילה הם: מרדכי דוד בן עלקא, פרומה בת אסתר)
חבל שהפוסט (הנכון!) נכתב עם כל כך הרבה שנאת חינם. זה ממש מה שאנחנו זקוקים לו כעת.

היה אפשר לכתוב אותו אחרת.

• הוסף לסימניות
מתחיל להתבלבל: הם פעלו לפי ההנחיות או לא?
ההנחיות מתירות לשלוח בני משפחה של מבודד אם הוא מתבודד מלא בחדרו ללא שום סיכוי הדבקה לבני הבית.
אלא אם כן באותו גן או באותה עירייה היה הנחיות אחרות שהחמירו יותר.
מוסדות חינוך הוחרגו, ולכן גם אם בן משפחה אחד בבידוד, אסור לשאר בני הבית להגיע למוסד חינוכי.
הם לא חייבים בבידוד, אבל אסור להם להגיע למקום רגיש כמו מוסד חינוכי

מי שמוח לו בקודקודו יכול להבין את ההבדל, בין מבוגר שיוצא עם מסיכה למכולת, לבין ילדה בת 4 שלא לובשת מסיכה.

בין פוטנציאל הדבקה בפעילות ספורט, לבין פוטנציאל הדבקה בגן עם 35 ילדות

• הוסף לסימניות
בת דודתי עובדת בגן, ולפלצותה ראתה בגן ילדה ששני הוריה מחוייבי בידוד. לפחות אחד מהם מאומת. שאלה את הגננת איך זה, אמרה הגננת: שטויות, תחליקי.
היא פשוט עזבה את העבודה.
אלו שדברים שקורים.
חברה שלי מהעבודה שבנה נמצא בגן הזה אמרה שאחרי שהגננת התגלתה כחולת קורונה כול הילדים נבדקו לקורונה ווכולם היו שלילים.
אז איך זה מסתדר לא יודעת..

• הוסף לסימניות
חברה שלי מהעבודה שבנה נמצא בגן הזה אמרה שאחרי שהגננת התגלתה כחולת קורונה כול הילדים נבדקו לקורונה ווכולם היו שלילים.

אולי מי שהביא והחזיר את אחד הילדים לא היה שלילי, אך בא במגע עם הגננת.

• הוסף לסימניות
מאוד פשוט
הילד היה מדבק 3 ימים.
הוא נבדק לאחר שבועיים (שבוע עד שהגיעו תוצאות הבדיקה של הגננת פלוס מריחת זמן עד שכל הילדים נבדקו)
עד שהוא נבדק הוא כבר הבריא
אבל בשלושה ימים שהוא היה חולה ללא תסמינים הוא הדביק אותה. אין סתירה

• הוסף לסימניות
חבל שהפוסט (הנכון!) נכתב עם כל כך הרבה שנאת חינם.
שנאה? אולי.
לי זה נראה יותר כמו תערובת של פחד כעס ותסכול.
חינם? ודאי שלא!

עריכה - אכן, ההכללה נגד פלגים וחסידויות כאלו ואחרות, בעייתית.
יש אנשים אחראים ושאינם בכל קבוצות האוכלוסיה.
בכל מקרה, אי אפשר לומר שאם אני תוקפת מישהו שמסכן אותי, אני נוהגת כלפיו בשנאת חינם.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני עכשיו עם ילד אוטיסט בן 11.5 בבידוד. (מוחלט חוץ ממקלחת פעם ביום ומחטאים אח"כ).
עברתי כבר את רוב הבידוד ונשאר עוד חמשה ימים.
מעלה לי רעיון לפתוח אשכול השראות.
ואני הקטן מצדיע לאנשים שעושים דברים שאין לי השגה בהם.

• הוסף לסימניות
דיווח באתר כל רגע מצוטט מאתר בחדרי חרדים
שם טוענים שבכלל נדבקה בביה"ח מעייני הישועה,

ברוך דיין האמת: הלכה לעולמה האישה החשובה והצדקנית מרת שלווה זלפריינד ע"ה מקרית הבעל שם טוב בפתח תקוה.

המנוחה נפטרה לאחר שנדבקה בנגיף הקורונה והיא בת 64, לפני שלושה שבועות נדבקה לכאורה בבית החולים 'מעייני הישועה' בבני ברק בנגיף הקורונה ומאז מצבה הדרדר והיא נפטרה לבית עולמה למגינת לב בני המשפחה.

המנוחה ע"ה נולדה בבני ברק בכ"ב אלול תשט"ז, לאביה ר' חיים זאב בורנשטיין ז"ל ולאמה מרת רבקה ע"ה.

בעלה משגיח הכשרות הרה"ח רבי אלכסנדר יעקב הכהן זלפריינד ז"ל נפטר בחודש חשוון תשע"ה כשהוא בן 61 בפטירתו. הרב זלפריינד ז"ל נפצע קשה בתאונת דרכים ברחוב ז'בוטינסקי פינת היצירה בפתח תקווה. לאחר שנפגע מאוטובוס וכעבור זמן נפטר מפצעיו בבית החולים בלינסון.

בעלה ר' סנדי ז"ל היה חסיד מקורב בלב ובנפש למורו ורבו האדמו"ר מצאנז, כמו כן היה מקושר רבות לאדמו"ר מקאליב.

כל חייה עמדה לימין בעלה, ובחייה שימש כגננת במשך למעלה מארבעים שנה וחינכה אלפי תלמידות וילדי ישראל בדרך הישר ויראת שמים צרופה.

זכתה והותירה אחריה דור ישרים מבורך שני בנים וארבעה בנות. אחד מבניה ר' מוטי זלפריינד מאלעד.

על מסע הלוויה במוצאי שבת קודש פרשת מטות מסעי נמשיך ונעדכן ב'בחדרי חרדים'.

תהא נשמתה צרורה בצרור החיים.

בחדרי חרדים
מה יותר אמין בעינייך כתבה מאתר חדשות או עדות של הנפטרת ע"ה ??

• הוסף לסימניות
חבל שהפוסט (הנכון!) נכתב עם כל כך הרבה שנאת חינם. זה ממש מה שאנחנו זקוקים לו כעת.

היה אפשר לכתוב אותו אחרת.
מוזמן/ת לכתוב את הדברים בצורה מרוככת יותר
העיקר שיפנימו את המסר

• הוסף לסימניות
שנאה? אולי.
לי זה נראה יותר כמו תערובת של פחד כעס ותסכול.
חינם? ודאי שלא!

עריכה - אכן, ההכללה נגד פלגים וחסידויות כאלו ואחרות, בעייתית.
יש אנשים אחראים ושאינם בכל קבוצות האוכלוסיה.
בכל מקרה, אי אפשר לומר שאם אני תוקפת מישהו שמסכן אותי, אני נוהגת כלפיו בשנאת חינם.
גם בזמן ביהמ''ק הם צדקו, כולם.
ועד יום אנחנו בוכים על התוצאות.

• הוסף לסימניות
גם בזמן ביהמ''ק הם צדקו, כולם.
ועד יום אנחנו בוכים על התוצאות.
והם גם קיבלו את הנבואה שצוטטה בכתבה...
זה אפילו לא עניין של צדק.
זו צדקנות שלא במקומה.
כל המרחם על אכזרים סופו להתאכזר על רחמנים.

• הוסף לסימניות
והם גם קיבלו את הנבואה שצוטטה בכתבה...
נבואה שנכתבה לדורות.
"דור שלא נבנה בימיו.. "

זה אפילו לא עניין של צדק.
זו צדקנות שלא במקומה.
כל המרחם על אכזרים סופו להתאכזר על רחמנים.

בשביל לא לריב לא צריך להצדיק את השני.
אפשר לא להסכים
אבל יש דרך איך לא להסכים.
גם בית הלל ובית שמאי היו חלוקים ביניהם... יחי ההבדל.

• הוסף לסימניות
אפשר לא להסכים
להציג את זה ככה אנמי, של פשוט 'לא להסכים'
מן WIN WIN כזה -
שנאת חינם, לא לריב...
זה משדר אדישות וקרירות שאסור לקבל אותה למקרה הנוראי המדובר!

מדובר כאן (אם הפוסט אמיתי) באדם שכותב מנהמת לבו על סבא וסבתא ששוכבים עכשיו על מיטת חוליים בסבל עצום ונורא ובחשש ממשי לחייהם!
חבל שאסור להיכנס למחלקות הללו, אם היה אפשר לשלוח לשם אנשים לראות מה הולך שם, איזה סבל !!! כנראה לא היה צריך לכתוב כאן יותר כלום!

ומי שגרם להם את זה - לסבא ולסבתא היקרים והאהובים - כמעט בזדון לב, בהתעלמות פושעת ממציאות קיימת ואחרי כל-כך הרבה אזהרות! - זה בלתי נתפס ובלתי נסלח! ואמור לזעזע כל לב.

כשמופיע בתורה עניין של רוצח בשוגג, הוא נס לעיר מקלט. גואל הדם רודף אחריו והורג אותו אם הוא לא בתוך עיר המקלט! וגואל הדם הוא לא פשע בזה שהרג אותו! אפילו שלא דנים רוצח בשוגג למיתה!
ויותר מזה, יש דעות שמצווה עליו להורגו! ולא כתוב באף מקום שזו שנאת חינם או 'לא לריב'.

לא באה כאן להקיש שום דבר למעשה או לדמות פרטים שלא דומים!
באה רק לומר, אם הפוסט אכן אמיתי, מוטב פשוט לידום מול פוסט מזעזע כזה, מול זעקה של נכד שזה מה שגרמו לסביו ולסבתו! ורק לדאוג ששוב לא תהיה סיבה לזעקה נוראה כזו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
להציג את זה ככה אנמי, של פשוט 'לא להסכים'
מן WIN WIN כזה -
שנאת חינם, לא לריב...
זה משדר אדישות וקרירות שאסור לקבל אותה למקרה הנוראי המדובר!

מדובר כאן (אם הפוסט אמיתי) באדם שכותב מנהמת לבו על סבא וסבתא ששוכבים עכשיו על מיטת חוליים בסבל עצום ונורא ובחשש ממשי לחייהם!
חבל שאסור להיכנס למחלקות הללו, אם היה אפשר לשלוח לשם אנשים לראות מה הולך שם, איזה סבל !!! כנראה לא היה צריך לכתוב כאן יותר כלום!

ומי שגרם להם את זה - לסבא ולסבתא היקרים והאהובים - כמעט בזדון לב, בהתעלמות פושעת ממציאות קיימת ואחרי כל-כך הרבה אזהרות! - זה בלתי נתפס ובלתי נסלח! ואמור לזעזע כל לב.

כשמופיע בתורה עניין של רוצח בשוגג, הוא נס לעיר מקלט. גואל הדם רודף אחריו והורג אותו אם הוא לא בעיר מקלט! והוא לא פושע שהרג אותו! אפילו שלא דנים רוצח בשוגג למיתה! ויש אומרים אפילו שמצווה עליו להורגו! ולא כתוב באף מקום שזו שנאת חינם או 'לא לריב'.

לא באה כאן להקיש שום דבר למעשה או לדמות פרטים שלא דומים!
באה רק לומר, אם הפוסט אכן אמיתי, מוטב פשוט לידום מול פוסט מזעזע כזה, של נכד שזה מה שגרמו לסביו ולסבתו!
ציינתי שהפוסט נכון.
וכתבתי שההכללות שכתובות שם, עדיף שלא היו
זה לא מוסיף לנו כלום.
אם כבר פועל הפוך לגמרי.

זה לא חכמה לדבר על אהבת חינם כשהכל נחמד
זו חכמה לא לכנס לריב מדון ומחלוקת כשאנחנו כל כך לא מסכימים עם הדרך של השני!
וגילוי נאות:
אני שייכת לקהילה שמחמירה מאד
בכל מה שקשור להליכה עם מסכות, ללהיבדק אם צריך.
בעלי שומר על עצמו מאד! וויתר על שמחות משפחתיות כדי שיוכל לבקר את הוריו.
ולמרות זאת כתבתי מה שכתבתי
כי אני לא חושבת שזה הזמן הנכון לחרחר ריב ולכתוב במילים כל כך רוויות שנאה על האחר שלא הולך בדרכך (ושכך רבניו פוסקים לו)
היה אפשר לנסח זאת אחרת
כפי שיש לא מעט סיפורים שמסתובבים, והסתובבו כאן בפרוג
סיפורים שמשמעותם זהה לחלוטין
ולא היו כתובים בצורה כזו.

אמר רבי יהודה ברבי אלעאי: על ג' דברים נצטוו ישראל בכניסתן לארץ, ואלו הן:

למחות זכרו של עמלק,
ולמנות להם מלך,
ולבנות להם בהמ"ק.

ומינו להם מלך, ומיחו זכרו של עמלק,
ולמה לא בנו להן בהמ"ק?שהיו ביניהם דילטורין.
תדע לך, דאמר רבי שמואל בר נחמן: דורו של אחאב עובדי עבודת כוכבים היו, והיו יוצאין למלחמה ונוצחין.
ולמה כן?
שלא היה ביניהן דילטורין. לפיכך היו יוצאין למלחמה ונוצחין.
תדע לך, כשבקשה איזבל להרוג כל נביאי ה', מה עשה עובדיה?
הטמין אותן במערות, שנאמר (מלכים א יח): ואחביא מנביאי ה' חמשים איש במערה, ולא היה אדם שאמר לאחאב כך וכך עשה עובדיה.
אבל דורו של שאול כולן היו דילטורין. תדע לך, כשהיה שאול רודף אחר דוד, היו הכל אומרים עליו לשון הרע לשאול, שנאמר:
(תהלים נב): בבוא דואג האדומי וגו'.
(תהלים נד): בבוא הזיפים ויאמרו לשאול.
לפיכך היו נופלים במלחמה.

דבר אחר:

אמרו לנחש: למה אתה נושך באבר אחד וארסך מהלך בכל האיברים?
אמר להן: עד שאתם שואלין אותי למה אין אתם שואלין לבעלי הלשון, שעומד ברומי והורג בסוריה, עומד בסוריה והורג ברומי!
ראה כמה קשה כוחו של לשון הרע, שנצטוו לבנות בהמ"ק ובשביל שהיה הדור בעלי לשון הרע, לא נבנה בימיהם.

• הוסף לסימניות
זה לא חכמה לדבר על אהבת חינם כשהכל נחמד
נכון. לכן לא כדאי שנדבר על אהבת חינם כשהאסון פגע במישהו אחר.
מה גם שמחקו בפוסט את שמות הקהילות, וטוב שכך!

(ומי שפגע האסון בסבו ובסבתו, לא ברור בכלל שמותר לו להיות אדיש בשם 'אהבת חינם').

כל זה בהנחה שהפוסט אמיתי. אם מישהו המציא אותו, זה סיפור אחר לגמרי!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
נכון. לכן לא כדאי שנדבר על אהבת חינם כשהאסון פגע במישהו אחר.

(ומי שפגע האסון בסבו ובסבתו, לא ברור בכלל שמותר לו להיות אדיש בשם 'אהבת חינם').

כל זה בהנחה שהפוסט אמיתי. אם מישהו המציא אותו, זה סיפור אחר.
ואם האסון היה פוגע במישהו אחר אנחנו אמורים להיות אדישים לקללות למשל?
או לכך שהבחור יחליט לצאת למסע הרג בעקבות כך?!

לא דיברתי על להיות אדיש. רבונו של עולם!! על מה דיברתי?
ביקשתי לא לחטוא בהכללה ולדבר על ציבורים שלמים.

אבל אם לא הובנתי עד עכשיו כנראה שזה ימשיך כך, לכן אני חושבת שאין טעם להמשיך את הדיון הזה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מאוד פשוט

הילד היה מדבק 3 ימים.
הוא נבדק לאחר שבועיים (שבוע עד שהגיעו תוצאות הבדיקה של הגננת פלוס מריחת זמן עד שכל הילדים נבדקו)
עד שהוא נבדק הוא כבר הבריא
אבל בשלושה ימים שהוא היה חולה ללא תסמינים הוא הדביק אותה. אין סתירה
לא יודעת קשה מאוד להוכיח כזה דבר סתם עם השערות בעלמא בלי הוכחה שהילד היה חיובי מתישהוא או אחים שלו....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה