בסופו של דבר עם מספרים לא הולכים למכולת
צריך למצוא לקוח שיקנה את הדירה
מי הציבור שמבקשים לקנות דירות בנוף הגליל ואיזה ביקוש יש?
על הנייר המספרים מאוד יפים השאלה מה יהיה בפועל (אותה שאלה ובהרבה יותר, גם על מצפה רמון)
לשם השוואה קריית ביאליק/גת/עקרון הם ערים עם ביקוש.
שים לב גם
@בית שמשניק נראה שמפקפק בזה...
אדרבה אם אתה יכול לברר עם מתווכים בנוף הגליל ומצפה רמון איזה ביקוש יש, תוך כמה זמן מוכרים דירה ובאיזה מחיר, נשמע לשמוע.
בסופו של דבר המטרה שלנו היא לא רק לסמן V ולזכות בהגרלה...
זהו שעם מספרים כן הולכים למכולת וגם אפשר לקנות יותר ככל שהמספר גבוה יותר

וברצינות, אכן יש סיכונים וסיכויים בכל עיר, אבל לרוב מחירי השוק כבר מגלמים את רוב הסיכונים והסיכויים, ולכן המדד הכי מרכזי הוא מה השוויי מול מחיר השוק.
אני אגב ער על הסיכונים והסיכויים במצפה רמון ודנתי על זה פה בהרחבה, ועדיין חושב שזו עסקה פנטסטית.
כנ"ל נוף הגליל, הרווח אמנם נראה נמוך על הנייר ומה זה 350 אלף ל7 שנות המתנה עד למכירה, מה גם שהתרגלנו לכמה ערים זולות שהיו פה עם הכפלה של סכום ההשקעה, אבל בהשוואה נייטרלית לערים אחרות, גם הכי מבוקשות ופופולריות בהגרלה הזו, כמו רעננה, יבנה ובאר יעקב, נוף הגליל יותר רווחית ביחס למחיר השוק! זו המציאות שמגובה בנתונים האובייקטיביים ומ-2 מקורות שונים.
מה לעשות אלו המספרים, ואיתם בסוף הולכים להגרלות ואח"כ גם למכולת (אם זוכים).
קל וחומר אלו שלא מחפשים ללכת למכולת, אלא למצוא דירה במחיר סביר שיוכלו לגור בה.
נ.ב. גם לי לקח זמן להפנים את סיכויי הזכייה האדירים של נוף הגליל מול כל היתר - עם תוחלת זכייה שלא רואה ממטר את הערים הבאות אחריה. יותר מכפול (!) מעפולה, העיר הכי מומלצת כביכול, אבל כשמקבלים צלצול השכמה מהמציאות עדיף להתעורר מאשר להכחיש את מה שעומד לנו מול העיניים, עסקה פנטסטית בסיכוי גבוה במיוחד.
אני חשבתי שהדיון בכלל יהיה מתוך ערי השפלה מה הכי משתלם, אבל בפועל נוף הגליל עלתה וגם ניצבה, והיא טובה ונהדרת.