אני מסכים בזה. אבל בכל זאת אם נחשב שב9 חודשים ירד 30 מספרים אזי בעוד כשנה וחצי שנתיים עד הקריאה לעמוד לפני הקבלן ירום הודו!!! האם לא יתכן שירד עוד לפחות 30 מספרים
לפי החישוב הרי שבכל הגרלה שעוברת הרי יורדת רוב המספרים וגם אם מצטמצם לפי החישוב בכל הגרלה שעוברת עדיין אם בהגרלה שעברה ירדה כ8 מספרים אזי בהגרלה הבאה ירד 7 ואח"כ 6 וכן הלאה שביחד במשך שנתיים עדיין יכול להצטרף ל30 מספרים.
ואז נשארת השאלה האם 30 מספרים הנותרים לפני בחירת הדירות מתוך 190 דירות האם יש סיכוי או לא וכו'??
ולפי זה עדיין גם לכאורה יש הבדל מהותי וגדול בין זמן ההגרלה לבין זמן בחירת הדירות
לכן אני שואל גם בתכליס האם יש לך או למישהו ניסיון בזה שהיה ככה אצלו ולפי זה האם יש סיכוי אצלי????
האם ידוע לך חישובים אחרים האם נוכל אני והציבור כאן לשמוע???
תודה רבה על הכל
סך הביטולים בכלל הפרויקטים, החל מפרסום ההגרלה ועד למימושה, מצטבר בממוצע לכדי 25% מכלל מספר הדירות שבפרויקט.
אינני יודע את סך הביטולים לכל נקודת זמן, למשל, כמה אחוזי ביטולים יש לאחר חצי שנה או שנה מהפרסום, אבל סביר להניח שזה די תואם לכל הפרויקטים, לדוגמא, שלאחר שנה יהיו 10% ביטולים (שזה כמעט מחצית מכלל הביטולים הצפוי) בכל הפרויקטים.
כנראה שיש פרויקטים אחרים שלא מגיעים לרף, אך יש פרויקטים שחוצים את הרף האמור, מדובר בעיקר בפרויקטים שמחירי הדירות שם חוצים את ה-1.8M, ואחוזי ההון העצמי הנדרש הוא גבוה.
לכן, לפחות בפרויקטים אלו, עיקר הביטולים הם בעת בחירת הדירה וחתימת חוזה.
בכדי לדעת אם סך הביטולים בפרויקט שלך צפוי לחצות את ה-50% (הסכום הנדרש לזכיה שלך), אפשר לנסות לנתח לפי פרויקטים בעל מאפיינים דומים, שהסתיים, כמה אחוזי ביטול מתוך כלל הביטולים היו בנקודת זמן זו. (לדוגמא, אם בפרויקט מקביל סך הביטולים הסופי הגיע ל-20%, ובנקודת הזמן המקבילה היא עמדה על 5%, אפשר להסיק שסך הביטולים הסופי הוא פי 4 מנקודת הזמן הנוכחית, וממנה ניתן להקיש שבפרויקט שלך, שעומד כרגע על 11% ביטולים - 33 מתוך 280 זוכים - יהיו כ-45% ביטולים). אינני יודע אם יש טעם להחזיק מאגר מידע כזה, מאחר שממש קשה להקיש מפרויקט אחד למשנהו, כיון שזה תלוי גם באחוזי רווח, במצב הכלכלי של הזוכים, במחירי הנדל"ן העדכניים ועוד.