דיברתי היום עם זו"צ שנרשמו ל"דירה באנחה", והיתה להם תובנה מעניינת שמעניין אותי לשמוע מה אומרים על כך המבינים כאן.

הם נרשמו לבית שמש, אופקים ונוף הגליל.

והם אומרים ככה:

בהגרלות קודמות בהם היה סיכוי כלשהו לזכות, היה מקום לחשב אחוזי סיכוי מול אחוזי ריווח. אבל בהגרלה הנוכחית שכולה מורכבת מרסיסי אחוזים שהסיכוי בהם נמוך כל כך, יש מצב שהשיקול באיזה ערים להשתתף ראוי שיהיה לפי מקומות בהם הציבור החרדי יוכל להתגורר.

מפני, שגם אם אין להם כוונה לגור בעתיד באחת משלושת הערים, עדיין במקרה של זכיה, להשכיר ולמכור (ובכלל להתעסק) מול ציבור מאנ"ש נח (מנטלית) הרבה יותר מאשר להתעסק עם שוכר או קונה יוצא קוקז דובר גרוזינית, או עולה חדש מארצות הפזורה בעלי הרגלי נקיון ומחיה שונים מהמוכר לנו. שלא לדבר על בעלי מוסר תשלומים שונה. נח להם לוותר על שבריר סיכוי להרוויח מעט יותר - מול הידיעה שאם יזכו יתעסקו עם בנאדם משלנו.

האם לדעתכם זה שיקול שיש לייחס לו משקל גם על חשבון עוד עשירית הפרומיל של אחוז סיכוי במקום אחר?
@עוד עו"ד בהחלט צודק מבחינה מתמטית "יבשה" שאין שום הבדל בין רסיסי סיכויים לסיכויים גבוהים יותר.
מה שכן, וציינתי זאת כאן כמה פעמים, יש בהחלט יתרון גדול לזכייה במקום חרדי, גם מהסיבה הנ"ל של התעסקות עם שוכרים הוגנים, ובעיקר מפני שזה יכול לשמש כמקום מגורים בשעת הדחק.
לכן, בהינתן שנוף הגליל ואופקים הם גם מקומות עם סיכויים טובים יחסית וגם כנראה יהיו חרדיים, הבחירה בהם בהחלט מובנת.
בית שמש זו בחירה יותר רגשית לאור הסיכוי הנמוך לזכיה, אבל היא גם כן בחירה מובנת, לאור הביקוש הגבוה למגורים במקום כמעט מכל הזוצי"ם בארץ.

דיברתי היום עם זו"צ שנרשמו ל"דירה באנחה", והיתה להם תובנה מעניינת שמעניין אותי לשמוע מה אומרים על כך המבינים כאן.

והם אומרים ככה:

בהגרלות קודמות בהם היה סיכוי כלשהו לזכות, היה מקום לחשב אחוזי סיכוי מול אחוזי ריווח. אבל בהגרלה הנוכחית שכולה מורכבת מרסיסי אחוזים שהסיכוי בהם נמוך כל כך, יש מצב שהשיקול באיזה ערים להשתתף ראוי שיהיה לפי מקומות בהם הציבור החרדי יוכל להתגורר.

מפני, שגם אם אין להם כוונה לגור בעתיד באחת משלושת הערים, עדיין במקרה של זכיה, להשכיר ולמכור (ובכלל להתעסק) מול ציבור מאנ"ש נח (מנטלית) הרבה יותר מאשר להתעסק עם שוכר או קונה יוצא קוקז דובר גרוזינית, או עולה חדש מארצות הפזורה בעלי הרגלי נקיון ומחיה שונים מהמוכר לנו. שלא לדבר על בעלי מוסר תשלומים שונה. נח להם לוותר על שבריר סיכוי להרוויח מעט יותר - מול הידיעה שאם יזכו יתעסקו עם בנאדם משלנו.

האם לדעתכם זה שיקול שיש לייחס לו משקל גם על חשבון עוד עשירית הפרומיל של אחוז סיכוי במקום אחר?
קשה להתווכח עם עניין רגשי, אבל לא נכון להסתכל על זה כ"שבריר סיכוי" אלא פערים של פי שנים ושלושה סיכוי. גם כל החשבונות האלה של השכרה לחילונים (ואתעלם מהסטיגמות שנדחפו לכאן) רלוונטיים בסך הכל לתקופה של שנתיים במקרה הכי טוב.
אגב, באופקים ובודאי בנוף הגליל אין שום ודאות שהם יוכלו להתעסק עם "אחד משלנו".
עם זאת, השלישיה שהם בחרו היא באמת לא הכי גרועה.

שורה תחתונה, לפי החשבון מדובר כאן על בנייה מתוכננת של למעלה מ24K יח"ד!
לא יודע אם היה אי פעם תקדים לבנייה כה משמעותית בגודל יישוב כזה (כ40K תושבים בלבד כיום).
מעניין מאד אם הניסוי הזה יצליח
מישהו יכול לתת הערכה גסה מה פוטנציאל הנזק של הצפה כזאת? (למכירה, לא לשכירות שזה פחות חשוב).
אגב, סביר להניח שרוב הדירות הללו יבנו הרבה אחרי הדירות שמוגרלות כעת. אבל גם לבנייה עתידית יכולה להיות השפעה.

@עוד עו"ד בהחלט צודק מבחינה מתמטית "יבשה" שאין שום הבדל בין רסיסי סיכויים לסיכויים גבוהים יותר.
מה שכן, וציינתי זאת כאן כמה פעמים,
לדעתי יש הבדל משמעותי מאד בכמה סיכויים מדובר
כי למקום שיש מעט נרשמים, גם רשימת ההמתנה מתקצרת פלאים אחרי זה
ולמקום עם סיכויים נמוכים וביקוש גובר, הרשימת המתנה כמעט לא זזה
כך שבסופו של דבר
הפער לדעתי בין 2 אחוז לחצי אחוז לפעמים כמו הפער בין 10 אחוז לחצי אחוז
כמובן תלוי באיזה מקום

והם אומרים ככה:

קשה מאד להשכיר דירות בריכוזים חרדים חדשים
וודאי במקומות כמו נוף הגליל קריית גת מערב וכו
אם המחשבה היא להשכיר ממליץ על מקומות חילונים עם אופי מתורבת
תעבדו מול לקוחות חילונים ותופתעו האהבה העצמית שלנו לא מוצדקת

לדעתי יש הבדל משמעותי מאד בכמה סיכויים מדובר
כי למקום שיש מעט נרשמים, גם רשימת ההמתנה מתקצרת פלאים אחרי זה
ולמקום עם סיכויים נמוכים וביקוש גובר, הרשימת המתנה כמעט לא זזה
כך שבסופו של דבר
הפער לדעתי בין 2 אחוז לחצי אחוז לפעמים כמו הפער בין 10 אחוז לחצי אחוז
כמובן תלוי באיזה מקום
הסיכויים לא תלויים במספר הנרשמים, אלא ביחס מספר הנרשמים אל מספר הדירות המוגרלות.
בהגרלה הקודמת בית שמש היתה עם הסיכויים הטובים ביותר למרות שנרשמו אליה 30K נרשמים (מקום 2 אחרי כפ"ס), וזאת מהסיבה שהיו בה מעל 2000 דירות. כנ"ל בהגרלה שהתקיימה לפני שנה - שקרית גת הובילה בסיכויים למרות שנרשמו אליה כ30K (מקום שלישי אחרי רחובות ופ"ת), בגלל שהוגרלו בה מעל 2600 דירות.
וכן להיפך, בהגרלה הנוכחית צפת ושדרות במקומות האחרונים מבחינת סיכויים (מקדימים רק את רחובות), למרות שנרשמו אליהן כמה אלפים בודדים בלבד, וזאת מהסיבה שיש בערים הללו מספר נמוך מאד של דירות מוגרלות.

שלום
הנפקתי תעודת זכאות במילגם ולא קיבלתי שום עידכון מהם איך אני יכול לעקוב מה קורה עם זה

קשה מאד להשכיר דירות בריכוזים חרדים חדשים
וודאי במקומות כמו נוף הגליל קריית גת מערב וכו
אם המחשבה היא להשכיר ממליץ על מקומות חילונים עם אופי מתורבת
תעבדו מול לקוחות חילונים ותופתעו האהבה העצמית שלנו לא מוצדקת
לפי מה אתה קובע את זה
אני מדבר על ק"ג מערב שעדיין לא נבנה

@טל זכריה שבוע טוב.
לא יודע כמה אתה זמין פה במוצ"ש,תודה שאתה פעיל כאן, זה מסייע להמונים. כל הכבוד.
רציתי לדעת אם יש לך תכנית לפרסם סקירה על ההגרלה בשכונת נווה שמיר בבית שמש,
בנוסף, בעבר נזרקה כאן השערה ע"י @בית שמשניק (שהנגיש את המידע שלך שלך לציבור כאן. כל הכבוד @בית שמשניק , נראה לי בזכותך טל זכריה הגיע אלינו) שאולי השמאי של רמ"י הפחית את המחיר בבית שמש בגלל התב"ע הצפוף שם. מה דעתך?
אני אנסה לבדוק את העניין ואחזיר תשובה

מישהו יודע אם יש חדש שם?
נפתח צ'אט במייל (הנגאוטס) לזוכי ההגרלה מס' 2366 באלעד (גלנור - ידות אלעד בע"מ)
בבקשה תעבירו למי שרלוונטי
ניתן לשלוח בקשת צירוף ל 8486174:)GMAIL.COM

כמו הגרלה 2277 של ברזני, לפי אתר העירייה ביום רביעי הקרוב (15/1/25) יש ישיבת ועדת תכנון ובניה בעירייה על כמה פרויקטים בעיר, וזה צפוי להיות מאושר ולקבל היתר בנייה.

אם אתה מכיר מישהו שיבדוק לך את ההחלטות שיתקבלו שם, הכי טוב.
בהצלחה

הייתי שם אתמול לדעתי מה שאני ידע יש רק יום אחד תתקשר אולי לשאל 2שאלתי בשבילך את הפקידים שם והם אמרו שבטח ישאר 5 דירות אז מזל טובבבבבב לכל שאלה אתה יכול להתקשר 0527639525 3 היה מהתחלה כ100 ביטולים ולמה יהיה פה כבר דיון על זה

אשמח גם לעזור אם י'היה בכך צורך
ב"ה זכיתי :):):)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה