כתבת מקודם שזה לא מידתי, ולהבנתך לא יבוטלו ובתקווה שכך אכן יהיה. אבל כבר מזמן שימוש ב'שוט' הכלכלי כנגד חייבי גיוס, איננו בוחל בשום אמצעי. ראה לדוגמה בנושא המעונות שלמרות שזו פגיעה בילדים ובאישה, כלל לא בבעל/אבא, שהוא זה שאמור לקבל 'עונש'. הייתי אומר לכאורה כמוך שיבוא ביהמ"ש ויאמר שזו פגיעה בלתי מידתית, אבל זה לא קרה..
סיפור המעונות שונה לחלוטין, אבל זה כבר לא קשור לפורום הזה

היו פה כמה ששאלו בזמנו על הרווחיות בכרמי גת

היו פה כמה ששאלו בזמנו על הרווחיות בכרמי גת
זה אתר מחריד. עדיף לחפש מקורות אחרים.

זה אתר מחריד. עדיף לחפש מקורות אחרים.
במקרה הזה הם די קולעים. בהגרלות הראשונות בקרית גת המחיר היה כ-600,000-700,000 ש"ח ל4 ח' (לא בדקתי עם בכרמי גת ספציפית), כיום המחיר הוא לפי מדל"ן קרוב ל-2,000,000, רווח של פי 3 בערך

במקרה הזה הם די קולעים. בהגרלות הראשונות בקרית גת המחיר היה כ-600,000-700,000 ש"ח ל4 ח' (לא בדקתי עם בכרמי גת ספציפית), כיום המחיר הוא לפי מדל"ן בסביבות 2,000,000, רווח של פי 3 בערך
יתכן. אבל אצלם כדאי לבדוק כל דבר לגופו. במיוחד שכרמי גת זה שכונת יוקרה יחסית

900 ברור, השאלה היא מתי נגיע ל1000, והאם צפויות חגיגות ה1000 בראשות @בית שמשניק
מקווה שההגרלה תיפתח בקרוב - הרבה לפני העמוד ה1000...
אגב, אני לא הייתי כאן מהתחלה ממש - הצטרפתי לראשונה בעמ' 131 - לפני שנתיים וחצי.

מישהו הבין מה זה אומר שאחוז המילואים יהיה עד 50%? (עד 24 חטופים..)

מישהו הבין מה זה אומר שאחוז המילואים יהיה עד 50%? (עד 24 חטופים..)
לפי הכתבה בגלובס בין 35% ל50%, לא פירטו איך זה יעבוד.
מניח שיהיו ערים בלי העדפת בני מקום ואז 50% למשרתי מילואים, ויהיו ערים עם עדיפות לבני מקום של 15% (אם כדי לתמרץ את ראשי הערים ואם מסיבות של גולדקנופף וד"ל), ואז למשרתי מילואים 35%.
כמו היום שסה"כ בני המקום ומשרתי המילואים לא עוברים את ה50%.
נחכה לחמישי הבא ונדע.

לפי הכתבה בגלובס בין 35% ל50%, לא פירטו איך זה יעבוד.
מניח שיהיו ערים בלי העדפת בני מקום ואז 50% למשרתי מילואים, ויהיו ערים עם עדיפות לבני מקום של 15% (אם כדי לתמרץ את ראשי הערים ואם מסיבות של גולדקנופף וד"ל), ואז למשרתי מילואים 35%.
כמו היום שסה"כ בני המקום ומשרתי המילואים לא עוברים את ה50%.
נחכה לחמישי הבא ונדע.
לי אישית קשה להאמין שיהיו הבדלים בין הערים לגבי בני המקום, אלא להערכתי יגיעו להסכם כללי שנוגע לכל הערים: או 15% בני מקום בכל המקומות ו35% למילואים, או 10% בני מקום ו40% מילואים, או 0% בני מקום ו50% מילואים (בתקווה שאכן ישאירו בכל מקרה 50% לחיצונים ולא יפחיתו מזה).
אבל כמו שאמרת נצטרך להמתין ליום חמישי ולראות מה ההחלטה הסופית שתתקבל.

לי אישית קשה להאמין שיהיו הבדלים בין הערים לגבי בני המקום, אלא להערכתי יגיעו להסכם כללי שנוגע לכל הערים: או 15% בני מקום בכל המקומות ו35% למילואים, או 10% בני מקום ו40% מילואים, או 0% בני מקום ו50% מילואים (בתקווה שאכן ישאירו בכל מקרה 50% לחיצונים ולא יפחיתו מזה).
אבל כמו שאמרת נצטרך להמתין ליום חמישי ולראות מה ההחלטה הסופית שתתקבל.
יתכן. כיום בני מקום זה אחוז קבוע בכל הערים או נתון לשינויים מסוימים?
אם כדבריך, אז נראה שזה יגיע ל50%, כי בראיון של מנכ"ל המשרד הוא אמר יותר מ40%, מדברים על 50%

מהמקורות שלי אין חשש כזה. לא לוקח אחריות.
זה ההחלטה כרגע במשרד.
יכול להיות שבגלל חיכוכים בהמשך מול ראשי ערים זה עשוי להשתנות.
דבר אחד בטוח אחוז המילואים לא ירד לעולם.
ואם היה אחוז כ"כ גבוה ב ה' 2 זה היה מעלה חששות כבדים בנוגע לעתיד השכונה.
דבר נוסף שלא ברור אם סמוטריץ/גלי ינסו להעלות בשבוע הבא זה נושא חייבי גיוס.

לא לגמרי מדוייק.
ברוב המכרזים אחוז ההקצאה לבני המקום אכן קבוע ועומד על 35% (ובפועל 27% בגלל המילואימניקים שנוגסים בהם).
אבל יש מכרזים בערי פריפריה שאחוז בני המקום גבוה יותר ועומד על 50% (ובפועל 40%), לדוגמא בהגרלה האחרונה - אופקים, מגדל העמק, נוף הגליל, נצרת, צפת ושדרות.

לא לגמרי מדוייק.
ברוב המכרזים אחוז ההקצאה לבני המקום אכן קבוע ועומד על 35% (ובפועל 27% בגלל המילואימניקים שנוגסים בהם).
אבל יש מכרזים בערי פריפריה שאחוז בני המקום גבוה יותר ועומד על 50% (ובפועל 40%), לדוגמא בהגרלה האחרונה - אופקים, מגדל העמק, נוף הגליל, נצרת, צפת ושדרות.
מודה שלא ידעתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה