ראש העין כמקרה בוחן: מאות דירות מחיר למשתכן על המדף – והזוכים תקועים

תום תקופת האיסור על מכירת דירות מחיר למשתכן שחרר לשוק מאות יחידות בשכונת פסגות אפק, בזמן ששוק יד השנייה קפוא. התוצאה - ירידת מחירים של 20% בתוך שנתיים. "יש רוכשים שכבר קנו דירה במקום אחר והם חייבים למכור"​

בסוף, זו הדרך היחידה שתכנית מחיר למשתכן כן עזרה למחירי הדיור, ואסביר.
כמו פסגות אפק, גם רמה ד' בבית שמש חווה עכשיו ירידות מחירים. שלא במקרה זה קרה מיד אחרי שמאות רוכשים פוטנציאליים נפלטו מהשוק אחרי שזכו ברמה ה'2 בעיר ושלא במקרה זה קורה במקביל לתחילת שחרור מגבלת שבע השנים של ראשוני הזוכים בשכונה. אם זה לא מספיק, בשלש השנים הקרובות - מידי כמה חודשים ישתחררו שם לשוק עוד ועוד דירות שתסור מהם המגבלה - אלפי דירות בסה''כ - כך שקיפאון ודאי ימשיך שם וכל זה בזכות מחיר למשתכן.
לסיכום: אחרי כל הטענות שיש גם לי על מחיר למשתכן ספציפית, בשכונות וערים בהן יש הצפה של הגרלות השוק לפחות קופא.
ועל כלכליסט צריך לומר: עיתונאות נבזית, תקופה הם מפמפמים שחוץ מלנפח את כיסי הזוכים אין בתכנית כל תועלת וכשהנה מגיעים נתונים שבמקומות ספציפיים דווקא יש לתכנית השפעה - הם מתלוננים על פגיעה בזוכים. לא פחות מחוצפה.

נערך לאחרונה ב:
"ניתן לראות כי בספטמבר 2021 הגיעו המחירים בפסגות אפק לשפל יחסי, כשמחיר דירה ממוצע עמד על 1.59 מיליון שקל, ואז עד לסוף 2022 זינקו המחירים עד לשיא של כ־3 מיליון שקל לדירה. אלא שאז החלו המחירים לרדת וכיום מחיר דירה ממוצעת עומד על 2.5 מיליון שקל, ירידה של 14%".

חסר הנתון מה היה מחיר הקנייה ששילמו הזוכים במחיר למשתכן (מחיר דירה ממוצע ב2021 מניח שהכוונה למחיר השוק החופשי), ומה הרווח בשורה התחתונה אחרי העלייה והירידה שאחריה, מישו פה אולי יודע / מכיר?
אוקיי, בדקתי.
הדירות נקנו בכ800,000 ש"ח לדירת 4 חדרים 100 מ"ר.
כלומר, מכירה ב2.5 מיליון (במקום ב3 מיליון) זה עדיין רווח מטורף, ואין מה לרחם על הזוכים...

אתמול קיבלתי הזמנה לבחירת דירה [מחיר למשתכן ]באופקים
אם יש מישהו שיכול להביא לי עוד מידע אני מאוד אשמח

אני זכיתי ש
אתמול קיבלתי הזמנה לבחירת דירה [מחיר למשתכן ]באופקים
אם יש מישהו שיכול להביא לי עוד מידע אני מאוד אשמח
יש אשכול של זוכי אפיקי הנחל,
כדאי מאוד שתפנה לשם ובעז"ה נעזור לך,
מעבר לזה שהרבה מזוכי אפיקי הנחל מחוברים בצ'אט ובאקסל נתונים...
בקיצור- תחפש את האשכול ותבקש שם עזרה.

לא
עד עכשיו היה אפשר לראות הכל
צודק. יש עדיין את האופציה בחיפוש של "מצב הפרויקט: טרם נפתח להרשמה", אבל הוסרה האפשרות לראות את הפרויקטים העתידיים...
לא שמראש הסתמכתי על זה, והעדפתי את עדכוני טל זכריה המדויקים יותר

מחיר למשתכן לא פתר את בעיית שיווק הקרקעות.
והמדינה לא ספסרה בקרקעות, אלא הקבלנים הסכימו לשלם יותר מידי בגלל עלות האשראי הנמוכה ומקורות האשראי מרובים מידי שנוצרו בעקבות החיוב להפריש פנסיה לכל עובד (גם כזה שאין לו מחר מה לאכול בבית)
מחיר למשתכן לא אמור לפתור את בעיית שיווק הקרקעות.
כדי לפתור את הבעיה הזו צריך פשוט לשווק המון קרקעות כמו בשנות ה90 עם העליה מברה"מ.

מחיר למשתכן לא אמור לפתור את בעיית שיווק הקרקעות.
כדי לפתור את הבעיה הזו צריך פשוט לשווק המון קרקעות כמו בשנות ה90 עם העליה מברה"מ.
מחיר למשתכן בראשיתו נועדה גם לפתור בעייה של קרקעות עם ביקוש נמוך
בשנות ה90 המדינה לא רק שיווקה קרקעות אלא גם בנתה בניה מהירה ובאיכות ירודה בערים עם ביקוש נמוך בכל רחבי הארץ ושלחה לשם את העולים.
שכונת מישור הגפן וחלק משכונת בן גוריון נבנו באותם הימים, הבניה כולה ארכה פחות מחצי שנה, והדירות נבנו עם קירות גבס ובלי ריצוף.
כאשר הבעיה העיקרית כיום היא המחסור במבני ציבור בשטחים ציבוריים בשכונה.

יש הרבה קרקעות שכבר שווקו ועדיין לא החלה בהם הבניה, כך שלא נראה שיש טעם בשיווקים מעבר לכך.

שלום לכולם אני תקוע מאד
ואיני יודע מה לעשות
מצד אחד אני עם הון עצמי ואני יכול להרשות לעצמי לקנות דירה בנוחות בפריפריה
אך מצד שני כמעט זכיתי בהגרלה אחת לפני האחרונה בבני עי"ש אני נמצא שם מקום המתנה מספר 9
אני חייב להתייעץ עם מישהו שמבין בתחום אשמח אם מישהו יהיה מוכן שאני ידבר איתו זה יועיל לי מאד מאד
צירפתי את הסטטוס זכיה
תודה רבה
אשמח לשמוע את דעתכם מה עלי לעשות
צילום מסך 2025-03-11 160007.png

שלום לכולם אני תקוע מאד
ואיני יודע מה לעשות
מצד אחד אני עם הון עצמי ואני יכול להרשות לעצמי לקנות דירה בנוחות בפריפריה
אך מצד שני כמעט זכיתי בהגרלה אחת לפני האחרונה בבני עי"ש אני נמצא שם מקום המתנה מספר 9
אני חייב להתייעץ עם מישהו שמבין בתחום אשמח אם מישהו יהיה מוכן שאני ידבר איתו זה יועיל לי מאד מאד
צירפתי את הסטטוס זכיה
תודה רבה
אשמח לשמוע את דעתכם מה עלי לעשות
צפה בקובץ המצורף 1919671
לדעתי זכייה בטוחה (9 ביטולים זה מאוד הגיוני) אבל יישארו לך רק דירות גדולות. אתה אומר שיש לך הון עצמי אז חכה איזה שנה לפחות עד שייקראו לך.

ראה כאן מידע על המקום
https://www.prog.co.il/threads/מחיר-למשתכן-בני-עייש.1033758/post-14789556

נערך לאחרונה ב:
לדעתי זכייה בטוחה (9 ביטולים זה מאוד הגיוני) אבל יישארו לך רק דירות גדולות. אתה אומר שיש לך הון עצמי אז חכה איזה שנה לפחות עד שייקראו לך.
לא הייתי אומר זכייה בטוחה, אבל יש בהחלט סיכויים טובים.

מחיר למשתכן בראשיתו נועדה גם לפתור בעייה של קרקעות עם ביקוש נמוך
בשנות ה90 המדינה לא רק שיווקה קרקעות אלא גם בנתה בניה מהירה ובאיכות ירודה בערים עם ביקוש נמוך בכל רחבי הארץ ושלחה לשם את העולים.
שכונת מישור הגפן וחלק משכונת בן גוריון נבנו באותם הימים, הבניה כולה ארכה פחות מחצי שנה, והדירות נבנו עם קירות גבס ובלי ריצוף.
כאשר הבעיה העיקרית כיום היא המחסור במבני ציבור בשטחים ציבוריים בשכונה.

יש הרבה קרקעות שכבר שווקו ועדיין לא החלה בהם הבניה, כך שלא נראה שיש טעם בשיווקים מעבר לכך.
מצטער אבל כל מי שזוכר יודע שמחיר למשתכן הביא השר משה כחלון בעולם אחרי המחאות הגדולות על יוקר המחיה, והביא אז פתרון חלקי כדי שלזוגות צעירים שנאנקים תחת עול המחיה ואין להם כלום שיכלו לקנות דירה, אולי נערי האוצר חשבו אז שזה יועיל גם לחישובים שלהם אבל בהחלט התוכנית הזה לא נבנה לשיווק קרקעות אלא לעזור לזוגות הצעירים באופן חלקי

בסוף, זו הדרך היחידה שתכנית מחיר למשתכן כן עזרה למחירי הדיור, ואסביר.
גם רמה ד' בבית שמש חווה עכשיו ירידות מחירים. שלא במקרה זה קרה מיד אחרי שמאות רוכשים פוטנציאליים נפלטו מהשוק אחרי שזכו ברמה ה'2 בעיר ושלא במקרה זה קורה במקביל לתחילת שחרור מגבלת שבע השנים של ראשוני הזוכים בשכונה. אם זה לא מספיק, בשלש השנים הקרובות - מידי כמה חודשים ישתחררו שם לשוק עוד ועוד דירות שתסור מהם המגבלה - אלפי דירות בסה''כ - כך שקיפאון ודאי ימשיך שם וכל זה בזכות מחיר למשתכן.
רואים בשוק את המגמה או שזה משאלת לב?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה