הגידור המעשי היחיד כרגע נגד כל הגזירות האפשריות (במיוחד אם תקום ממשלה בעייתית יותר) היא הוצאת פטור משרות צבאי על רקע אי התאמה או רפואי. וכמה שיותר מהר.
הגם שחובה להאמין בהשגחה ובהטבה, התקווה שהכל יחזור לקדמותו ואפשר יהיה לחזור לסטטוס של דחיה, אינה סבירה באופן קיצוני.
מי שלא יפעל לגדר את עצמו מהסיכון הלז, שלא יבכה על מר גורלו כשיתקל בסנקציות שיגזלו ממנו הכל.
אתה דואג יפה מאוד, אבל רק לעצמך...

לא נראה לי שכאן המקום לדון בזה
כתבו את זה כבר הרבה פעמים
אבל כיום הנושאים האלו מתנגשים אז קשה שלא לגלוש
מקווה שכולם ימחלו על זה לכולם...

ולדעתי היות ואין עכשיו איזו שהיא הגרלה אפשר קצת לגלוש אבל לא יותר מדי
כל 1 והגבול שלו וצריך לתזכר כל כמה הודעות.

בכ"א פתחתי אשכול חדש לנושא

@פרישמן מאיפה הביטחון שהמהלך ישפיע גם על אלה שכבר זכו?
כמו שכתב לך כאן
הגיון פשוט כשחותמים חוזה חייבים להביא אישור זכאות בתוקף.

הדברים ידועים ומפורסמים, זה לא רק מדעתי האישית.

שמעתי שיש פעילות של הנציגים החרדים להוריד את הסעיף הזה (כלומר שמי שכבר זכה לא צריך שוב להציג אישור), נקווה שהמהלך יצליח!

אין לי כח לדפדף בדפי פרוג...
מה נסגר יש הגרלות או שביטלו את המחיר למשתכן איפה זה עומד
הייתי מנותק פורים וזה.....

מצרוף פה מיסמכים מהדיון שהיה ביום שני הבא לי יצאה שאין יותר הגרלות עם סכוי זכיה עם השנוים יעברו כמו שמשרד האוצר רוצה למשל בכל עיר מותר שהיה רק 15 אחוז לדירה בהנחה שכבר לבד מריד את כמות הדירות לאפס

קבצים מצורפים

• council_suggestions_24032025_הצעה 4.7 .pdf
    KB 948.8 · צפיות: 20
  • council_suggestions_24032025_נוסח אגת-אוצר 4.7.pdf
    KB 82.7 · צפיות: 26
מצרוף פה מיסמכים מהדיון שהיה ביום שני הבא לי יצאה שאין יותר הגרלות עם סכוי זכיה עם השנוים יעברו כמו שמשרד האוצר רוצה למשל בכל עיר מותר שהיה רק 15 אחוז לדירה בהנחה שכבר לבד מריד את כמות הדירות לאפס
לא מצאתי כזה סעיף בקבצים שהעלית.
הפוך, בעמ' 9-10 כתוב במפורש ש80% מהדירות יוקצו למחיר מטרה, ובמקומות זולים שבהם ערך הקרקע ללא פיתוח עומד על פחות מ100K או ביישובי מיעוטים יוקצו 65% מהדירות למחיר מטרה.

תקנות בולטות חדשות מהקבצים הנ"ל:

1. התוכנית תוארך עד סוף 2027.

2. התוכנית תשווק רק ביישובים שהמחיר למ"ר הוא עד 20K ללא מע"מ בהתאם לנתוני הלמ"ס בסוף שנת 2020.

3. המגבלה הנ"ל לא תחול על רשויות במדד חברתי כלכלי בדירוג 4 ומטה.

4. על אף הנ"ל משרד הבינוי והשיכון בהסכמת אגף התקציבים באוצר יהיו רשאים להחריג יישובים שהמחיר בהם למ"ר עולה על הסכום הנ"ל ובלבד שלא יעלה על 24K למ"ר בממוצע.

5. 80% מהדירות יוקצו למחיר מטרה, ובמקומות זולים שבהם ערך הקרקע ללא פיתוח עומד על פחות מ100K או ביישובי מיעוטים יוקצו 65% מהדירות למחיר מטרה.

6. שיעור היחידות שיוקצו לבני מקום יעמוד על 25%, אבל עד סוף 2027 כהוראת שעה יעמוד השיעור על 35% (לא רלוונטי בדרך כלל בגלל המילואימניקים).

7. ביישובים בעלי איזור עדיפות לאומית ב' יעמוד השיעור לבני מקום על 35%, וכהוראת שעה עד סוף 2027 על 40% (כנ"ל).

8. שיעור ההקצאה למילואים יישאר על 20%.

צריך גם לקחת בחשבון שגם יהיה הגרלה בחודשים הקרובים, כל זמן שאין חוק גיוס היועצת המשפטית רוצה להגביל את כל מי שלא גויס גם מלהיות זכאי להגרלות אלו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה