מילה לגבי אופקים ודומיו,
השקעה מצוינת, ולו בגלל שאם היה לך מלכתחילה יותר הון עצמי מה-60 אלף, זה לא חוסם מלנסות עוד אופציות למגורים/להשקעה אח"כ.
(גם ההחזר החודשי יהי' נמוך ביחס למקובל אצל צעירי עמך בית ישראל, כך שפחות מפריע למשכנתאות נוספות)

לא ההגרלה האחרונה. הגרלה 2195 מינואר 2023, בכ20,000 ש"ח למ"ר. הגרלה משתלמת, אבל בינתיים 33% ביטולים, ו14 דירות גדולות מתוך 115 שעדיין לא נבחרו.
ועדיין, לא רואה בזה קושיא גדולה. בסה"כ זה בתוך טווח "הטעות הסטיטיסטית". זה גם הגרלה מעט יקרה יחסית.

@בית שמשניק @עוד עו"ד וכל החבריא כל אחד בשמו הטוב.
שאלה דחופה, אפשר לחדש זכאות דרך האתר.
כי נכנסתי לאתר של דירה בהנחה והוא שאל אותי הצהרת זכאות ואז הפנה למעוף לתשלום 50 ש"ח
אפשר לחדש ומכיון שאחד מן הדרישות זה תשלום של 50 ש"ח זה מפנה אותך לאתר של חברת ההרשמה שלך לתשלום 50 ש"ח

ועדיין, לא רואה בזה קושיא גדולה. בסה"כ זה בתוך טווח "הטעות הסטיטיסטית". זה גם הגרלה מעט יקרה יחסית.
חח זה פחות קושיא ויותר שאלה, מה המקסימום אחוזי ביטול שאנשים נתקלו פה במרכז הארץ: )
נדרשים מעל 40% אחוזי ביטול לזכייה, וכרגע עומד על 33%, ועדיין נותרו 14 דירות גדולות

אני זכיתי בהגרלה באלעד של מאי 2023 בהנחה של כמיליון! ש"ח ממחיר השוק מכ50% ביטולים
וואו, עוד מישהו?
אנא הביאו את המקסימום אחוזי ביטול שנתקלתם בהם, רצוי במרכז, אבל לא רק.
לדעתי אגב, התקבענו פה מהר מדי על כ20%. זה קצת קשה לבדיקה, כי צריך את המידע מהאחרון שזכה ולא מכל אלו שבאמצע. כך שלא חשובה הסטטיסטיקה הממוצעת של הזוכים, אלא של אלו שנתקלו במקסימום אחוזי הביטול אצלם

אני זכיתי בהגרלה באלעד של מאי 2023 בהנחה של כמיליון! ש"ח ממחיר השוק מכ50% ביטולים
הכרתי אחד שזכה בהגרלה הנ"ל הוא לא הבין בכלל במה הוא זכה ולא ידע את כל הפרטים רק חשב שזכה בדירה

בקיצור סתם נרשם סתם זכה וסתם ביטל

וואו, עוד מישהו?
אנא הביאו את המקסימום אחוזי ביטול שנתקלתם בהם, רצוי במרכז, אבל לא רק.
לדעתי אגב, התקבענו פה מהר מדי על כ20%. זה קצת קשה לבדיקה, כי צריך את המידע מהאחרון שזכה ולא מכל אלו שבאמצע. כך שלא חשובה הסטטיסטיקה הממוצעת של הזוכים, אלא של אלו שנתקלו במקסימום אחוזי הביטול אצלם
אין בזה כללים ויש הרבה יוצאים מן הכלל
יש מקומות שאף אחד לא יבטל כמו בבית שמש ויש מקומות שמלא מבטלים
צריך לפנות לחברת אשד בקרה שהיא זכיין ממשלתי במעקב על הזוכים והיא מחוייבת לתת מידע לפי חוק חופש המידע

צריך גם לחשב ביטולים לפי כמות הדירות לחיצוניים ולא כולל בני מקום
בני מקום בד"כ הרבה פחות מבטלים
לצורך העניין הייתי במקום 3 בהמתנה בבני מקום והתקדמתי ב2 מקומות
והייתי 30+ בהמתנה בחיצוניים מתוך 73 וזכיתי...וזכו אחרי

צריך גם לחשב ביטולים לפי כמות הדירות לחיצוניים ולא כולל בני מקום
בני מקום בד"כ הרבה פחות מבטלים
לצורך העניין הייתי במקום 3 בהמתנה בבני מקום והתקדמתי ב2 מקומות
והייתי 30+ בהמתנה בחיצוניים מתוך 73 וזכיתי...וזכו אחרי
רואים בחוש דברי הגמ': אמר רבי יוחנן שלשה חינות הן חן מקום על יושביו חן אשה על בעלה חן מקח על מקחו (סוטה מז.)

אין בזה כללים ויש הרבה יוצאים מן הכלל
יש מקומות שאף אחד לא יבטל כמו בבית שמש ויש מקומות שמלא מבטלים
צריך לפנות לחברת אשד בקרה שהיא זכיין ממשלתי במעקב על הזוכים והיא מחוייבת לתת מידע לפי חוק חופש המידע
זה מה שענו לי אשד בקרה:
שלום רב,
לטובת טיפול בפנייתך יש לפנות לאתר פניות הציבור של משרד הבינוי והשיכון ופנייתך תטופל בהתאם.
מצ"ב לינק לטופס פניות הציבור :

https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/gethtmlform.aspx?formtype=<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

1748336961781.png

לגבי נושא הביטולים היה בחירת דירות לפני שבועיים באלעד בהגרלה 2365
היה בערך 25 ביטולים מהאנשים שזכו לכתחילה

והיה לי פרויקט בלוד
שלויתי שם כמה חרדים
ואף אחד לא ביטל

צריך שיהיה מודעות לנושא של לבדוק
מיקומך בתור הרבה אנשים לא יודעים על זה
ומתקדמים הלאה ופתאום זוכים

והיה לי פרויקט בלוד
אני מכירה פרויקט בלוד
אזור ממש רווחי
ועדיין היו שם הרבה ביטולים
(לא יודעת כמה, רק סיפרה לי מישהי שזכתה שהתקדמה בהרבה בבחירת הדירה
אולי ב10- היא היתה מספר 50+ והתקדמה ב 10... ז"א היו כ 20% ביטולים לפחות)

אחוזי הביטולים תלויים ב3 פרמטרים עיקריים: 1. מדת הביקוש של העיר. 2. רווחיות ההגרלה. 3. מחיר הדירה הספיצפי - שלא יהיה גבוה מדי.
מהתכתבויות שהיו לי עם ממתינים ברשימות המתנה ראיתי שבמקומות ש3 התנאים הללו התקיימו - אחוז הביטלים לא עבר את ה10-15%, למשל בבני ברק 1863. ויש מקומות שאפילו פחות מכך כמו שציין @ירמי וולדמן על לוד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת