למתענייינים ברעננה וירושלים היקרות, אז ברעננה 25% מהדירות יהיו 3 ח', ובירושלים (הר הצופים + קטמון) 20% מהדירות.

לגבי המכרזים החדשים שיצאו (בלי חוברת מכרז כאמור), אז יש שם כמה מעניינים, וזו הרשימה:

מעלה אדומים לא פחות מ2,902 יח"ד
כפר סבא 797
שדרות 4,305
בנימינה 1000
חצבים ראשל"צ 68
נרקיסים ראשל"צ 224
יהוד 241
קדימה צורן 394
טבריה 656
מצפה רמון 366
אשדוד 320
בית שאן 120

(קרדיט: טל זכריה)

אה אז בטבלה "למה זה תשאל לשמי " כבר הוריד את המילואים הבנתי .
חוץ מזה נראה שלא כ"כ ממליצים על נתניה אשמח להבין למה לא הרי הרווחים שם זה גם באזור ה40 אחוז (תלוי איפה)ויש שם לא מעט דירות
תןדה רבה
לא חשוב כמה דירות יש, חשוב מה הם אחוזי הזכייה לפי האתר של ליעד יוסך, והם מזעריים.
כעת הם עומדים על 1.67% אחוזי זכייה בלבד.

יש עוד נתון לחישוב אני לא יודע אם חושב
מיקום בסדר ההגרלות ככל וההערים יותר קטנות כך הסיכויים עולים יותר היות ומי שזכה בערים הראשונות מפנה את מקומו להבא בתור מקווה שהובנתי

ניסינו להירשם דרך אלונים לפי הממליצים פה.
מכיון שהזוג עוד מאורס הם לא נותנים להוציא זכאות מקוונת
יש פתרון?

ניסינו להירשם דרך אלונים לפי הממליצים פה.
מכיון שהזוג עוד מאורס הם לא נותנים להוציא זכאות מקוונת
יש פתרון?
למלאות טפסים ידנית ולשלוח להם למייל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
בכל החברות זה כך

אי
למתענייינים ברעננה וירושלים היקרות, אז ברעננה 25% מהדירות יהיו 3 ח', ובירושלים (הר הצופים + קטמון) 20% מהדירות.

לגבי המכרזים החדשים שיצאו (בלי חוברת מכרז כאמור), אז יש שם כמה מעניינים, וזו הרשימה:

מעלה אדומים לא פחות מ2,902 יח"ד
כפר סבא 797
שדרות 4,305
בנימינה 1000
חצבים ראשל"צ 68
נרקיסים ראשל"צ 224
יהוד 241
קדימה צורן 394
טבריה 656
מצפה רמון 366
אשדוד 320
בית שאן 120

(קרדיט: טל זכריה)
איפה רואים את הכמות המפורטת של הדירות יש את זה באיזה אתר ממשלתי או אצל הקבלן?

לכאורה כבן מקום בירושלים (הר הצופים שם משתלמת במיוחד ומומלצת לכל בני המקום בירושלים), ומי שאוהב את מצפה רמון (הגרלה רווחית מאד מבחינת אחוזי זכייה, אבל פחות מבחינת רווח בש"ח ומקום נידח עם סיכונים מסויימים), אז שני ערים כבר יש לך.

נשארה העיר השלישית, אז לכאורה עפולה שהיא העיר הכי מומלצת פה לכולי עלמא (רווח גדול, אחוזי זכייה גבוהים וללא סיכון מיוחד, אבל רווח קטן יחסית בש"ח).

במקרה שלך לא ממש ברור כמה הון עצמי ויכולת ההחזר (כתבת שבינוני מבחינה אישית והרבה מבחינת הבנק, בינוני יכול להיות הרבה דברים), וגם כתבת שמחכה הרבה זמן כלומר מחפש משהו עם סיכויי זכייה גבוהים, אז הייתי שוקל גם את רעננה, אם אכן יש לך יכולת הון עצמי והחזר כספי מתאימים (ראה טבלת סכומי ההון העצמי של למה זה תשאל לשמי). יש לה סיכויי זכייה גבוהים ורווח ענק בש"ח בגלל שהיא עיר יקרה, כשלמרות שהרווח באחוזים קטן בהרבה ממצפה רמון ועפולה ואפילו מנוף הגליל, היא עדיין עיר איכותית במרכז הארץ עם ביקושים גדולים שיש לזה משמעות משלה.
ואפילו בדיני נזק בהלכה יש מושג של תשלום מהעידית, כלומר אפילו שמבחינת שווי שוק - האדמה שווה אותו דבר, יש מקומות עם לוקיישן מעולה במרכז הארץ, שיש לזה שווי מיוחד ואיכות מסוימת.
נקודה נפרדת היא החשש מירידת מחירי הדירות שדווקא במרכז הארץ החשש גבוה יותר מאשר בפריפריה, כאשר בעפולה או במצפה רמון, מחירי הדירות ממש קרובים לעלות הבנייה ואכמל"ב.

בשורה התחתונה, במקרה הספציפי שלך הייתי ממליץ על הר הצופים ירושלים (קטמון ירושלים עדיין צ"ע כי יש סתירה גדולה בין השמאי הממשלתי לרמ"י), מצפה רמון - בעיקר לאור החיבה המיוחדת, והעיר השלישית עפולה המומלצת פה מאד, או רעננה עם רווח בש"ח גבוה הרבה יותר, אם יכול לעמוד בתשלומים.
תודה רבה.
כרגע נרשמתי לירושלים הר הצופים, עפולה ומצפה רמון.
לקראת סוף ההרשמה אם רעננה עדיין תהיה עם סיכויים טובים אשקול אותה.
מתלבט אם להירשם גם לקטמון. אולי עוד שבוע שבועיים נהיה כאן יותר חכמים לגבי אחוז הרווח. אבל גם אם לא, בסוף אם כבר נרשמנו לירושלים אולי זה נכון להירשם לכל העיר.

תודה רבה.
כרגע נרשמתי לירושלים הר הצופים, עפולה ומצפה רמון.
לקראת סוף ההרשמה אם רעננה עדיין תהיה עם סיכויים טובים אשקול אותה.
מתלבט אם להירשם גם לקטמון. אולי עוד שבוע שבועיים נהיה כאן יותר חכמים לגבי אחוז הרווח. אבל גם אם לא, בסוף אם כבר נרשמנו לירושלים אולי זה נכון להירשם לכל העיר.
מעולה.
ועפולה גם טובה יותר מבחינת סיכויי זכייה. כרגע 4.8% ורעננה רק 3.74%, אז זו בחירה טובה.
לגבי ירושלים קטמון, אני עשיתי הפוך, נרשמתי גם לקטמון ומחכה בנתיים לאיזשהו בירור, מקסימום אבטל:)

עלות דירה אופיינית אצל ליעד יוסף לפי מה מחושב?
זה ממש לא נראה מדוייק
@בית שמשניק

עלות דירה אופיינית אצל ליעד יוסף לפי מה מחושב?
זה ממש לא נראה מדוייק
@בית שמשניק
הוא טועה בזה כבר כמה שנים (הוא לא מעודכן בכל ההגבלות של מחיר מטרה), אבל אין לי כח ללמד אותו. על דברים פשוטים בהרבה אני כמעט צריך להקיז דם עד שהוא מואיל בטובו לשנות...
אולי יום אחד אמצא את הכח להסביר לו, אבל עד אז אני ממליץ לכולם להתעלם מהטור הזה אצלו.

נערך לאחרונה ב:
לידיעת הזוצי"ם - לגבי 'בן מקום'. יש באג במערכת ההרשמה, שהזוצי"ם נחשב להם בן מקום רק מאז שהנפיקו תעודת זהות לעצמם. למשל, אשה שהוריה גרים בירושלים ואחרי החתונה ממשיכה לגור בירושלים, לא נחשבת כ'בן מקום' בשום מקום, למרות שמעולם לא עזבה את ירושלים.
המערכות האוטומטיות מסונכרנות רק במקביל לתאריך הנפקת התעודת זהות שלה עצמה.
כדי לתקן את זה צריך לפנות לחברות ההרשמה עם הוכחה - תמצית רישום מהאזור האישי הממשלתי של ההורים בו מופיע תאריך אכלוס ההורים בעיר.

לידיעת הזוצי"ם - לגבי 'בן מקום'. יש באג במערכת ההרשמה, שהזוצי"ם נחשב להם בן מקום רק מאז שהנפיקו תעודת זהות לעצמם. למשל, אשה שהוריה גרים בירושלים ואחרי החתונה ממשיכה לגור בירושלים, לא נחשבת כ'בן מקום' בשום מקום, למרות שמעולם לא עזבה את ירושלים.
המערכות האוטומטיות מסונכרנות רק במקביל לתאריך הנפקת התעודת זהות שלה עצמה.
כדי לתקן את זה צריך לפנות לחברות ההרשמה עם הוכחה - תמצית רישום מהאזור האישי הממשלתי של ההורים בו מופיע תאריך אכלוס ההורים בעיר.
אז אולי אפשר לקמבן את החובה של 3 שנים?!

כתבתי בסוף קרדיט טל זכריה.
טל זכריה מציין שלוקח את הנתונים מהתב"ע העירונית.
והכוונה הר הצופים + קטמון היא שבכל אחד מהם חובה לבנות 20% דירות קטנות.
זה חובה מבחינת התבע כלפי כלל הפרוייקט? או שזה מתייחס לחלק הדירות של מחיר למשתכן?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה