הגשה מדהימה של אבטיח!

• הוסף לסימניות
זה כף כמו של גלידה, ההבדל הוא בגודל וגם הקצוות יותר חדים.

• הוסף לסימניות
יש כף מיוחדת לאבטיח (יש לה שני גדלים של עיגולים).

• הוסף לסימניות
יפה!
מישהו יודע אם מותר לעהכין כזה דבר בשבת?

• הוסף לסימניות
מאמינה שלא...
אבל תשאלי.

• הוסף לסימניות
את העיגולים בררנו פעם ואסור להכין בשבת, הצורה השניה לא נראית בעייתית
משהי שעושה קורס לחיתוכי פירות אמרה לי שאם שמים עיגולי מילון ואבטיח במים קרים הם שומרים על טריות ליום יומיים
לא ניסיתי, אבל ניסוי

• הוסף לסימניות
קוראים לה כף פריזיאן.

• הוסף לסימניות
על הדרך אני עולה על האשכול ה'אבטיחי' הזה ושואלת, מישהו יודע איך חותכים אבטיח למשולשים יפים תוך ניצול מקסימלי של השטח?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמר;790826:
על הדרך אני עולה על האשכול ה'אבטיחי' הזה ושואלת, מישהו יודע איך חותכים אבטיח למשולשים יפים תוך ניצול מקסימלי של השטח?

לרבע את האבטיח
לחתוך את האבטיח מהקליפה ולהשאיר על המקום
ולחתוך לפרוסות של חצי ס"מ / יותר

• הוסף לסימניות
דרך אגב בכף הזו אני חותכת תפוחי אדמה וזה יוצא מדהים וגם טעים. (גם לתנור וגם לבישול בסיר)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמר;790826:
אנסה להסביר...
קודם כל, 2 סכינים, אחת גדולה ורצוי עבה וחזקה. ואחת קטנה ודקה.
עם הגדולה חותכים באמצע של האבטיח לשני חצאים לרוחב. (שהסכין לא יעבור בגבעול הזה למטה)
אח"כ כל חצי לרבע. ורבע ושמינית.
נוצרים לך כמו 8 משולשים, עכשיו את ממשיכה עם הסכין הגדולה לחתוך בכוון החלק המשולש. רצוי למשולשים דקים.
ועם הסכין הקטנה את עוברת בין הקליפה לאדום, ומפרידה בינהם. ככה נוצרות לך פרוסות יפות.
עם הזמן צוברים מיומנות וזה נעשה מאליו. בכלל לא מסובך...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה