ממש לא. נתחיל מזה שגם אם משרד הבריאות יודע אין לו באמת את האמצעים לסגור את הכולל. הכל תלוי ברצון הטוב של האברכים.האם לא מקובל אצל יהודי כלשהו לשאול רב לפני שהוא פוסק לעצמו בדיני נפשות, הרי כמעט ברור שהשקר הזה יגרום למוות של יהודי בסופו של דבר.
בקרית יערים יש מעט מאד ישיבות וכוללים.
ולכן מה שאני מדברת זה השלוב בין קרית יערים ששומרת באופן די מוחלט לשגרירים שאנחנו שולחים לערים אחרות לדברים טובים ב"ה ומיבאים לכאן קורונה.
אבל כמו שאני אומרת ואחזור ואמר אשרינו שאנחנו נתפסים על דברי תורה.
רק צריך להזהר על המבוגרים. כי בקרית יערים כל ההגנות קרסו. כנראה גם במקומות אחרים.
ממש לא. נתחיל מזה שגם אם משרד הבריאות יודע אין לו באמת את האמצעים לסגור את הכולל. הכל תלוי ברצון הטוב של האברכים.
וממשיך בזה ששיקול הדעת של האברכים הוא סוג של דעת תורה. הם פונים לשאול כשם מזהים שאלה. ואם אין להם שאלה בנושא הזה. כאמור אני מבינה אותם.
לא רואה שום דבר מציל חיים מהחקירות החלקיות, האיטיות וחסרות השיניים הביצועיות של משרד הבריאות.
הרבה יותר חשוב ונכון שאברך ירים טלפון למי שצריך ויעדכן אותו בהתפתחויות. והלואי שמקבלי הטלפון יעשו מה שהם צריכים לעשות. זה החלק החשוב. לא מי מידע אותם.
קדם תצטט איפה אמרתי לשתוק ואז נמשיך.אני לא מבין כל כך את הטענה, אולי נקצין מעט בשביל להבין על מה מתווכחים:
אם רוצח היה מסתובב עם אקדח שלוף, ואברך כולל יודע מזה, האם הוא בצדקנותו ישתוק ולא ילשין חס וחלילה בגלל החקירות החלקיות והאיטיות וחסרות השינים של המשטרה?
אגב, דנה ווייס המציאה משהו אחר: שמשרד הבריאות רוצה לסגור את בתי הספר כדי שההורים יאלצו להשאר בבית עם הילדים.
יאללה, כל המצאה זוכה... (ודני קושמרו בתגובה בלבל את המוח, שכמעט בכל המקומות בעולם שעשו סגר מערכת החינוך נשארה פתוחה.)
אין לי כוח לצטט, אם אתם מסכימים שצריך לדווח אז אני שותק.קדם תצטט איפה אמרתי לשתוק ואז נמשיך.
אווירת סגר זה עניין אחד.למה זה בלבולי מוח?
אכן כמעט בכל המקומות בעולם - מאז החזרה מהגל הראשון השאירו את ערכת החינוך פתוחה בכל מחיר.
בבריטניה למשל עם המוטציות והכל - היא עדיין פתוחה.
בגרמניה לראשונה מאז הסגר הראשון הוחלט היום להאריך את חופשת החגים של התלמידים - וזה כשהכל סגור כבר ממזמן...
הגורמים הרשמיים הודו בתחילת הסגר הנוכחי שסגירת מערכת החינוך מתבצעת כדי לתת "תחושות סגר" -זה לא היה מתחת לשולחן אלא.
באסה איתם שהם לא מתאמים עמדות - זו מבחינתם סיבה שאין מה להתבייש בה. כן . אם ישאירו את הילדים בבית יום או חצי יום - תהיה פחות תנועה אל המשרדים. ואין להם בעיה להודות בזה.
חיבים לדווח לכל מי שבא במגע עם חולה.אין לי כוח לצטט, אם אתם מסכימים שצריך לדווח אז אני שותק.
אם זה רק לצרכי סטטיסטיקה אז לא אמרתי כלום (למרות שגם סטטיסטיקה יכולה לסייע בלמידת הנגיף)
אבל אני חשבתי שמשרד הבריאות רוצה לקבל מידע בשביל לדעת כל מי שצריך בידוד ולא שכל אחד יעשה דין לעצמו. (וכתוצאה מזה הרבה מחוייבי בידוד הסתובבו ברחובות והדביקו).
אני מתווכח כאן עם שנים ולא בטוח שהאחד ראה את התגובה שכתבתי לשני.כלומר -
אתה חושב שכל אדם אמור פשוט להיות אחראי על מעשיו של זולתו
ולא מספיק שהוא יידע אותו שעליו להיות בבידוד
הוא צריך גם להזמין לו משטרה הביתה שתוודא שחס ושלום הוא לא מפר את הבידוד.
ונראה לך ששאלת הרב לא צריכה להיות האם יש לך אחריות לגבי זה שהחבר שלך יקיים את הבידוד
אלא רק צריך לשאול רב האם מותר לך שלא לקחת אחריות על מעשיו של השני ולדאוג בעצמך שהוא מיישם את הבידוד.
עולם הפוך ראיתי.
מענין אם תראה את הבן של השכן מוציא סיגריה מהכיס בעצם השבת האם תסתפק בלומר לו "שבת היום" או שתגש אקטיבית ותעיף לו מהיד את הסיגריה ליתר ביטחון....
אווירת סגר זה עניין אחד.
בייביסיטינג זה עניין אחר. וזה ההפך מהמדיניות להשאיר את מערכת החינוך פתוחה דווקא לגילאים הקטנים.
אני מתווכח כאן עם שנים ולא בטוח שהאחד ראה את התגובה שכתבתי לשני.
אז אני חוזר על שאלתי מלעיל:
אם היה רוצח מסתובב ברחובות, האם יש לי אחריות שהוא ימנע מרצח או שזה עולם הפוך וצריך להשאיר כל אחד לעשות מה שיש לו בראש.
לא לתקוף על הדוגמא, הקצנתי בכוונה כי אני לא מצליח להבין את הטענה
שוב:גני ילדים אינם בייביסיטינג.
הם חשובים להתפתחות בריאה ותקינה.
וזה שכאן בארץ חושבים שהם כן - זה כבר שורש הבעיה
שמשליכה גם על היחס לגילאים הגדולים.
שבגללה בכל העולם משתדלים לשמר את הלימודים במקסימום - וכאן הם חוזרים אחרונים לשבוע לפני הסגר הבא....
לא רק בחירות. גם אי אפשר לכפות סגר. וחלק גדול מהציבור נמצא באווירת יאללה, ימותו עוד כמה מאות בדרך, אבל אנחנו כבר על החיסון, אז נמאס מההגבלות.בתןך עמי אני יושב והמצב הוא באמת קטסטרופה.
המון המון אנשים שנזהרו כל התקופה הזאת, דוקא עכשיו הם חוטפים את הקורונה, כולל אנשים מבוגרים ובסיכון.
אני לא מצליח להבין למה לא קם איזה מבוגר אחראי דופק על השולחן, וכופה סגר של פסח למשך שבועיים, לא יותר, להוריד את הרמה המטורפת של התחלואה. כואב הלב שאנשים שכבר התחסנו לא מספיקים לפתח נוגדנים ומיד חוטפים את הקורונה. יש הבדל גדול בין סגר במצב שלא רואים את הסוף, למצב העכשוי שבעז"ה עד סוף שבוע מעל 70 אחוז מהאוכלוסיה בסיכון תהיה מחוסנת ועוד חודש תוכל להסתובב כרגיל.
ברור לי מאד למה לא עושים סגר כי זו תקופת בחירות ואף אחד לא יכול לעמוד בלחץ הפוליטי, אולי אם תעלה הזעקה מהעם משהו יתחיל לזוז שם.
אני מעריך שהדעה שלי לא מאד פופולרית, אבל אני חושב שמאד הגיונית.
גם בחגים נמאס לציבור, והתחלואה ירדה ל600 ביום.לא רק בחירות. גם אי אפשר לכפות סגר. וחלק גדול מהציבור נמצא באווירת יאללה, ימותו עוד כמה מאות בדרך, אבל אנחנו כבר על החיסון, אז נמאס מההגבלות.
לא דומה.גם בחגים נמאס לציבור, והתחלואה ירדה ל600 ביום.
ברור לי מאד למה לא עושים סגר כי זו תקופת בחירות ואף אחד לא יכול לעמוד בלחץ הפוליטי, אולי אם תעלה הזעקה מהעם משהו יתחיל לזוז שם.
הנושאים החמים