אסתי מהודר
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
היי,
המוווון זמן לא העלתי ב ה******** שלי (+תמונה שווה)!!!
והפעם זה לא בדיוק נכון כי הוא ממש לא שלי -
המתכון המושלם הזה של קרין גורן והוא אחדד הנדירים ממליצה לכם ממש!!!!!
מי שרוצה הקישור למתכון אצל קרין גורן-https://www.carine.co.il/foody_recipe/%D7%93%D7%95%D7%91%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/
המוווון זמן לא העלתי ב ה******** שלי (+תמונה שווה)!!!
והפעם זה לא בדיוק נכון כי הוא ממש לא שלי -
המתכון המושלם הזה של קרין גורן והוא אחדד הנדירים ממליצה לכם ממש!!!!!
דובשניות/קרין גורן
מצרכים:- 0.50 כוס או 160גרם דבש
- 0.50 כוס או 120גרם סוכר חום כהה
- 4שקיות סוכר וניל
- 0.50 כוס או 120מ"ג שמן קנולה
- 2כפית קינמון טחון
- 0.50כפית ציפורן טחון
- 0.50כפית אבקת סודה לשתייה
- 2ביצים L
- 3 כוסות או 420 גרם קמח לבן
- 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
ציפוי
- 2 שקיות או 200 גרם אבקת סוכר
- 3כפות חלב (מי שרוצה פרווה להמיר למים.)
אופן הכנה
- מכינים את העוגיות: בסיר קטן מחממים דבש, סוכר חום, סוכר וניל, שמן, קינמון וציפורן על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה (השמן יצוף מעל התערובת וגם גרגירי הסוכר לא ייעלמו, וזה בסדר).
- מסירים מהאש, מוסיפים סודה לשתייה וטורפים עד שהתערובת הופכת לקצף בהיר ואוורירי. מניחים בצד ל-10 דקות צינון.
- בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- טורפים פנימה ביצה (עובדים בזריזות כדי שלא תיקרש). מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, דביקה ורכה.
- מניחים כפיות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה - בעזרת 2 כפיות רטובות (טובלים בקערית מים מדי פעם למניעת הידבקות הבצק).
- אופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות, שחומות ועדיין רכות למגע. מצננים לחלוטין.
- מצננים ובינתיים מכינים את הציפוי: בקערה טורפים אבקת סוכר וחלב - מתחילים עם כף חלב בלבד ומוסיפים את הכף השנייה לפי הצורך, עד שהמרקם מזכיר טחינה גולמית (אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט חלב, אם היא דלילה מדי מוסיפים אבקת סוכר).
- מצפים את העוגיות: טובלים כל עוגייה בציפוי כשהיא הפוכה ומניחים חזרה בתבנית. מניחים בצד לשעה, להתייצבות הציפוי. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
מי שרוצה הקישור למתכון אצל קרין גורן-https://www.carine.co.il/foody_recipe/%D7%93%D7%95%D7%91%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/
נערך לאחרונה ב:
הנושאים החמים