כללי הדפוס מעוות את הצבע?!

• הוסף לסימניות
וזה הסיפור.....
עיצבתי ללקוחה גדולה אירוע (לא מדובר בעיצוב השולחנות כמובן , אלא בגרפיקה שקשורה לארוע)
העיצוב יפה מדהים גם לדעתי וגם ובעיקר לדעת הלקוחה,
עד כאן הכל טוב ויפה.
הכנסתי לדיסק און קי ושלחתי את בעלי לבית דפוס ידוע ואיכותי (ולכן גם לא הלכתי בעצמי...
מדובר בבית דפוס רחוק מאד ממקום מגורי! עשיתי זאת בשביל איכות...)
כאן עלי לציין שבעבודה הזו אני אחראית להביא ללקוחה מוצר מוגמר- זאת אומרת אני צריכה ללכת לבית הדפוס, לגזור, לקפל, להדביק וכו' זה מסוכם מראש והמחיר כולל את זה (או אמור לכלול, בסוף אני רואה שזה לא כזה משתלם אבל זה כבר נושא לדיון אחר...)
המוצרים הודפסו...
ו... כאן מתחיל הסיפור.
האירוע של הלקוחה מעוצב כולו ממפית ועד וילון ב-ורוד.
המוצרים שעיצבתי, על פי דרישתה גם מעוצבים ב...ורוד, הרבה ורוד,
ו....המוצרים המודפסים שקיבלתי ליד מכילים... כתום חיוור, חום עתיק,
ולא...... שום רמז לורוד,
ואני אנא אשא פני מול הלקוחה הנלהבת, שהיתה אמורה להיות גם חלון ההזדמנויות שלי לכניסה לשוק האירועים????
הדפוס טוען שככה זה ואין מה לעשות, אין לו כל דרך לשלוט בצבעים וכו' וכו'
או כמו שאומרים בגן "מה שיוצא אני מרוצה..."
ושאלותי הן:
א. האם זו אכן אשמתי? האם לא הגיוני שהדפוס צריך להוציא לפחות משהו ,"קרוב" אם לא בדיוק, למה שרואים על המסך? (במקרה הזה כבר אין לי תקנה הדפוס "לא מכיר אותי" אבל לפעם הבאה...)
ב. מה דעתכם האם אפשר לומר ללקוח, "מצטערת זה מה שיצא בדפוס" או שאין סכוי שהיא תקבל את זה ועלי להדפיס מחדש?
ג. ואם כן, (להדפיס מחדש) איפה???. איך אדע שאכן בדפוס הבא זה כן יצא כמו שצריך? כבר ניסיתי קודם דפוס אחר, ובגללל שלא דייק בצבעים הלכתי לדפוס הזה......
ד. מה עושים כדי שבפעם הבאה זה לא יקרה???
(מדובר בהמון הדפסות, המון כסף שאולי ילך לפח..... כי אני לא מעיזה לתת את זה כך ללקוחה שמרב הנאה מעבודתי, מרחפת בתוך עננים........ורודים.....)

הבו בדחיפות, רעיון/ עצה/ עזרה/ תובנה לעתיד....

• הוסף לסימניות
קודם כל הכל מלמעלה ויש אמונה
א. יש תוכנה התקנה במחשב שמראה איך כמעט מאה אחוז יצאה בדפוס
ב. אם זה מדוברעל הרבה כסף תנסי לדבר עם הלקוח ולראות מה התגובה
ג. ואם זה באמת פתח גדול להיכל ההפקות וכו' אז אולי כדאי להשקיע עכשיו (שלח לחמך על פני המים..) ואז גם הם יראו שאת לא מתפשרת על איכות
שתראו עוד הרבה רווח מהסיפור הזה
נ.ב. לא שולחים את הבעל אין להם עצבים (כמוני לפעמים) להסתכל איך יצא הראשון ואם זה מה שביקשו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;630485:
וזה הסיפור.....
עיצבתי ללקוחה גדולה אירוע (לא מדובר בעיצוב השולחנות כמובן , אלא בגרפיקה שקשורה לארוע)
העיצוב יפה מדהים גם לדעתי וגם ובעיקר לדעת הלקוחה,
עד כאן הכל טוב ויפה.
הכנסתי לדיסק און קי ושלחתי את בעלי לבית דפוס ידוע ואיכותי (ולכן גם לא הלכתי בעצמי...
מדובר בבית דפוס רחוק מאד ממקום מגורי! עשיתי זאת בשביל איכות...)
כאן עלי לציין שבעבודה הזו אני אחראית להביא ללקוחה מוצר מוגמר- זאת אומרת אני צריכה ללכת לבית הדפוס, לגזור, לקפל, להדביק וכו' זה מסוכם מראש והמחיר כולל את זה (או אמור לכלול, בסוף אני רואה שזה לא כזה משתלם אבל זה כבר נושא לדיון אחר...)
המוצרים הודפסו...
ו... כאן מתחיל הסיפור.
האירוע של הלקוחה מעוצב כולו ממפית ועד וילון ב-ורוד.
המוצרים שעיצבתי, על פי דרישתה גם מעוצבים ב...ורוד, הרבה ורוד,
ו....המוצרים המודפסים שקיבלתי ליד מכילים... כתום חיוור, חום עתיק,
ולא...... שום רמז לורוד,
ואני אנא אשא פני מול הלקוחה הנלהבת, שהיתה אמורה להיות גם חלון ההזדמנויות שלי לכניסה לשוק האירועים????
הדפוס טוען שככה זה ואין מה לעשות, אין לו כל דרך לשלוט בצבעים וכו' וכו'
או כמו שאומרים בגן "מה שיוצא אני מרוצה..."
ושאלותי הן:
א. האם זו אכן אשמתי? האם לא הגיוני שהדפוס צריך להוציא לפחות משהו ,"קרוב" אם לא בדיוק, למה שרואים על המסך? (במקרה הזה כבר אין לי תקנה הדפוס "לא מכיר אותי" אבל לפעם הבאה...)
ב. מה דעתכם האם אפשר לומר ללקוח, "מצטערת זה מה שיצא בדפוס" או שאין סכוי שהיא תקבל את זה ועלי להדפיס מחדש?
ג. ואם כן, (להדפיס מחדש) איפה???. איך אדע שאכן בדפוס הבא זה כן יצא כמו שצריך? כבר ניסיתי קודם דפוס אחר, ובגללל שלא דייק בצבעים הלכתי לדפוס הזה......
ד. מה עושים כדי שבפעם הבאה זה לא יקרה???
(מדובר בהמון הדפסות, המון כסף שאולי ילך לפח..... כי אני לא מעיזה לתת את זה כך ללקוחה שמרב הנאה מעבודתי, מרחפת בתוך עננים........ורודים.....)

הבו בדחיפות, רעיון/ עצה/ עזרה/ תובנה לעתיד....

אם את אחראית על הדפוס בתשלום, לא מתאים שתעבירי עבודה שכזו ללקוחה.
מה שכן חשוב להפיק אייריס או הדפסה איכותית דיגיטלית לפחות ולהיות נוכחת בהדפסה או משהו מטעמך.

אם כל הקבצים מהמפית ועד ההזמנה יצאו לא טוב, סביר להניח שזו בעיה שלך בגרפיקה, כי לא יתכן שהם זייפו בהכל, אלו ליינים שונים של הדפסה.

• הוסף לסימניות
תעלי בבקשה דוגמא קטנה של הצבע המדובר.

נושא התאמת הצבע בין מסך הגרפיקאי לדפוס, זו בעית הבעיות...
ולכן יש את האייריס, הגהת צבע, ע"מ להבטיח התאמת צבע הכי קרובה לרצוי.
עדיף לעכב עבודה ולאשר הגהת צבע מאשר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פישי;630495:
נ.ב. לא שולחים את הבעל אין להם עצבים (כמוני לפעמים) להסתכל איך יצא הראשון ואם זה מה שביקשו

שולחים רק אותו, הוא לא מוותר על פיפס...

זה מצחיק הקביעות האלו, שולחים את מי שמבין הייטב בצבעים.

• הוסף לסימניות
אז ככה, לגבי ההדפסה: זה הכל אותה הדפסה זאת אומרת, הכל על אותו סוג נייר (לא מפית או משהו כזה)
אני מצרפת דוגמא קטנה מכל הקבצים,(הריבוע הלבן מסתיר את תמונתה של בת המצווה....)
וסליחה על הבורות מה זה אייריס????
ואיפה תהיה לי הדפסה דיגיטלית איכותית שדומה למקור? יודעים להמליץ?

קבצים מצורפים

• דוגמא.jpg
    KB 894.2 · צפיות: 42
  • הוסף לסימניות
ו"פישי" איך משיגים את התוכנה הזו שמראה איך זה יצא בדפוס?

ומי יודע אולי אני צריכה להדפיס מקובץ RGB? יכול להיות???
ודרך אגב, הקובץ שצרפתי לא יועיל הרבה כי צרפתי קובץ תמונה (הPDFים כבדים מידי) וממילא הJPEG מעוות את הצבע...

• הוסף לסימניות
בלי תוכנה מיוחדת, שמן הסתם לכך נבראה, אך מי שאין לו - כדאי מאוד להשקיע כ-300 ש"ח על קניית מניפת צבעי פרוצס הנותנת את הנוסחה הנכונה לבניית פנטון (ורוד, לצורך העניין שלך) ובמניפה הוא מראה לך איך זה יראה על המסך (ממש לא ורוד) אבל בהדפסה 99% עד 100% יצא לך ההדפסה בורוד הנכסף.
אני עבדתי רק עם המניפה הזו ולא יצאה לי שום "פשלה". למעט אם עובדים עם בית-דפוס שמראש מודיע שאצלו יש סטייה של 30% בצבעים (איזוני מים, דפס שלא אכפת לו מה יצא וכיו"ב - וזה קיים בשפע בשוק!!!) לכן לוודא היטב עם מי עובדים. את המניפה ניתן להשיג אצל חב' "ליסנר" המספקת צורכי דפוס.
לא מכיר גרפיקאים/ות שלא עובדים עם המניפה.
אם יש זמן והעבודה "יוקרתית" ו"פותחת שערים" וכו' - להשקיע גם באייריס (100-200 ש"ח) שנותן את הצבעים בדיוק כפי שיצאו בהדפסה. אבל לא לדלג על העבודה עם המניפה לכתחילה!

• הוסף לסימניות
בלי תוכנה מיוחדת, שמן הסתם לכך נבראה, אך מי שאין לו - כדאי מאוד להשקיע כ-300 ש"ח על קניית מניפת צבעי פרוצס הנותנת את הנוסחה הנכונה לבניית פנטון (ורוד, לצורך העניין שלך) ובמניפה הוא מראה לך איך זה יראה על המסך (ממש לא ורוד) אבל בהדפסה 99% עד 100% יצא לך ההדפסה בורוד הנכסף.
אני עבדתי רק עם המניפה הזו ולא יצאה לי שום "פשלה". למעט אם עובדים עם בית-דפוס שמראש מודיע שאצלו יש סטייה של 30% בצבעים (איזוני מים, דפס שלא אכפת לו מה יצא וכיו"ב - וזה קיים בשפע בשוק!!!) לכן לוודא היטב עם מי עובדים. את המניפה ניתן להשיג אצל חב' "ליסנר" המספקת צורכי דפוס.
לא מכיר גרפיקאים/ות שלא עובדים עם המניפה.
אם יש זמן והעבודה "יוקרתית" ו"פותחת שערים" וכו' - להשקיע גם באייריס (100-200 ש"ח) שנותן את הצבעים בדיוק כפי שיצאו בהדפסה. אבל לא לדלג על העבודה עם המניפה לכתחילה!

• הוסף לסימניות
מיד כשקראתי הבנתי שמדובר בדיגיטלי,
שאז לא יעזרו שום מניפות ושום עניינים
ברוב הדפוסים הדיגיטליים המכונות פשוט לא מכויילות, והעצה היחידה היא להגיע לשם פיזית, ולהדפיס דף אחד לנסיון או להיפך - להביא להם דוגמה מודפסת כרצונך ולבקש שיצא כמה שיותר דומה.
ועדיין סיכוי סביר שלא תקבלי את זה.

בכל אופן, מה שהעלת כאן נראה ורוד ולא חום, 100%.
אם את מדפיסה הרבה בדיגיטלי - את צריכה ע"י ניסוי וטעיה למצוא לך דפוס שהצבעים בו סבירים.

ולגבי העבודה המפושלת -
אני חושבת שאת צריכה להדפיס שוב, שיצא טוב.
במיוחד שהדגש על ורוד, ויצא משהו אחר לגמרי.
אם זה סכום ממש גדול -אפשר לנסות להסביר ללקוחה את המצב, אבל אם את בונה עליה להמשך - קחי אחריות מלאה ואל תתני לה הרגשה שהיא נופלת בין הכסאות.

• הוסף לסימניות
בדקתי את הצבע מהקובץ שהעלית והערכים שלו מראים שהוא אכן לא ורוד אלא סוג של אפרסק עם נטייה קלה לחום (בגלל השימוש בשלושה צבעים).
לקבלת ורוד "נקי" את צריכה ליצור צבע שבנוי רק מהמגנטה (M) ושהערכים בCYK יעמדו על 0.
אם את רוצה גוון יותר אפרסקי של ורוד את יכולה לתת ערך נמוך בY ואת השאר להשאיר על 0.
ברגע שתשתמשי בצבע שלישי (כמו שעשית כאן) הצבע ייצא עכור יותר בהדפסה וינטה לאפור או לחום.

דרך אגב גם בצבע הכתום השתמשת במעבר צבע בין כתום נקי לכתום בשלושה צבעים כשהצבע השלישי הוא C ולכן נוצר הגוון החום בהדפסה. אם את רוצה לשחק עם גוונים שונים של אותו כתום מומלץ לתת ערך נמוך בK ולא בC.
שימי לב! ערבוב של CMY יוצר גוונים של חום-אפור - תלוי בפרופורציות בין הערכים. לעומת זאת הכפלת ערכי הצבע בהתאמה או הוספה של K (שחור) תתן תוצאה נכונה יותר.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה לכל המסייעים.!!!
הועלתם ועזרתם מאד מאד!!!
(ותודה ל"עדן" שהוביל אותי לפיתרון המעשי כרגע...)

• הוסף לסימניות
כיול מסך הוא דבר חשוב במיוחד. יש אנשי מקצוע מיוחדים לכך. יש גם תוכנות לביצוע עצמי.בכל אופן מחייב אייריס
במקרה וההדפסה מתבצעת בדפוס דיגיטלי אפשר לערוך "כיול ידני" אחרי התבוננות בהדפסת ניסיון.ע"י משחק בערוצים. אני נפגשתי בדפוס דיגיטלי בו במכונה היה כחול מיותר הורדתי אותו מעט והכל הסתדר כמובן שרצוי למצא דפוס טוב {באשדוד יש את דפוס שיין ברמת הדיוק יפה מאד.}
לענין זה נראה לי שהלקוחה צריכה לקבל עבודה לפי הזמנתה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה