כללי הדפסת אלבום דיגיטלי

• הוסף לסימניות
אני שולחת אלבום להדפסה, מישהו יודע אם הדפים אמורים להיות RGB או CMYK?

• הוסף לסימניות
בגדול עדיף לשאול את הדפוס
נתקלתי בדפוסים דיגיטליים שמעדיפים RGB, וגם כאלה שלא הבינו למה אני בכלל שואלת - ברור שרק CMYK
מה שבטוח, עבודה ב-CMYK לא תהרס בדיגיטלי
בניגוד לעבודה ב-RGB שנשלחת בטעות לדפוס רגיל

• הוסף לסימניות
אני שולחת לחו"ל, כך שאין את מי לשאול. (בספרד! משתלם מאד...)
עבודה בCMYK לא תהרס בדיגיטלי?את בטוחה?
אם ככה ארגע, כי עבדתי על CMYK.

• הוסף לסימניות
צריך להבין, שאין אף מדפסת שמדפיסה ב"RGB" כי אלו צבעי מסך בלבד, שמבוססים על התאורה של המסך - נורות בצבעים אדום, ירוק וכחול כשמצרפים את שלושתם נוצר לבן, וכשכולם ב-0 כלומר מכובים, נוצר שחור.

CMYK עובד בצורה הפוכה, 3 צבעי דיו - כשמצרפים את כל הצבעים נוצר שחור, כשאף אחד מהם לא מודפס נוצר לבן, או בעצם - צבע הנייר (הצבע הרביעי שהוא ה-K השחור נמצא שם רק כדי שהשחור יהיה באמת שחור משחור ולא חום כהה דלוח שנקבל אם נצרף ציאן מג'נטה וצהוב)

ההסבר הזה מאוד שטחי, אגב. היו כבר דיונים מפורטים בנושא, נסי לחפש.

קשת הצבעים שהעין שלנו רואה היא עצומה
מודל צבע RGB מכיל רק חלק מטווח הגוונים הנראים לנו
ומודל CMYK מכיל חלק עוד יותר קטן

כך שאם שלחת לבית דפוס (אופסט) עבודה ב-RGB בעצם לא ניתן להדפיס אותה כמו שהיא, והמכונה "תמציא" חלק מהצבעים שלא נמצאים בטווח שלה - זה לא נראה טוב.

לעומת זאת, בדפוס דיגיטלי המכונות כמובן עובדות עם דיו בצבעי CMYK, כמו כל מדפסת, רק שכדי לשפר את איכות הצבע בהדפסה ברובן יש תוספת של גוונים נוספים (וזה מה שנקרא מדפסת 8 צבעים או 12 צבעים וכו') כך שאם יש לדפוס מכונה חדשה וטובה אפשר לשלוח RGB ולהנות מאיכות צבע עשירה יותר (כי גווני הביניים מגדילים את הטווח של המדפסת)

בקיצור - לשלוח עבודה לדפוס שאינך מכירה, בחו"ל - רק CMYK.

• הוסף לסימניות
אריאל'ס, תודה על תשובתך המחכימה! את מסבירה מצוין...

• הוסף לסימניות
רגע רגע...
אני שלחתי לדפוס באוקרינה CMYK ויצא לי צבעים מוזרים וכהים...
עם הרוסית הדלילה שלי ניסתי להסביר להם שזה לא הצבעים ששלחתי לדפוס.
והם אחוזי פליאה שאלו- שלחת CMYK???
אין לי הסבר לתופעה כי לא ניסתי להבין אותה יותר מידי. למחרת הבאתי להם RGB והצבעים יצאו בסדר.
מאז אני שולחת למקומות מסובכים כאלו 2 קבצים. אחד CMYK ואחד RGB.

• הוסף לסימניות
חשוב ועקרוני מאד להגדיר את הצבעים בהתאם למכונת הדפוס!!

ראיתי אלבומים דיגיטליים שהודפסו באותה מכונה בהגדרות שונות
והCMYK יוצא ממש לא יפה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;478055:
רגע רגע...
אין לי הסבר לתופעה כי לא ניסתי להבין אותה יותר מידי. למחרת הבאתי להם RGB והצבעים יצאו בסדר.

אין לי נסיון עם רוסיה, סורי.
הכי רחוק שהגעתי זה הודו, תקשורת מייל באנגלית מרוסקת עם הדפוס ההודי, חשש כבד מהתוצאה, ולבסוף! לשמחתי! הלקוח (איגוד בתי חב"ד בהודו) החליט לא להדפיס אלא להקרין את השלט על מסך ענק

בגדול - הייתי מתעקשת כן לדבר עם הדפוס, תמיד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;478055:
רגע רגע...

נכתב ע"י ariels;478343:
אין לי נסיון עם רוסיה, סורי.
הכי רחוק שהגעתי זה הודו, תקשורת מייל באנגלית מרוסקת עם הדפוס ההודי, חשש כבד מהתוצאה, ולבסוף! לשמחתי! הלקוח (איגוד בתי חב"ד בהודו) החליט לא להדפיס אלא להקרין את השלט על מסך ענק

בגדול - הייתי מתעקשת כן לדבר עם הדפוס, תמיד.

עכשיו נזכרתי... זה היה בית דפוס כל כך ישן... שאפילו pdf הם לא יכלו לקבל... (אני רק נזכרת בעיניים שההיא פתחה עלי שהראתי לה את הקובצים המוזרים שלי אני מתגלגלת מצחוק...) הנס שבבית חב"ד ידעתי איפה אני נמצאת והכנתי ליתר ביטחון גם jpg ...
אז מה הפלא שהם כל כך מוזרים...???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה