כללי הדרכה באינדיזיין

• הוסף לסימניות
למרות שמעולם לא למדתי אינדיזיין באופן מסודר, אבל יצא לי להתעסק עם התוכנה הזו מס' פעמים, ודי בהצלחה. לאחרונה התבקשתי ליצור באידיזיין ספר מרובה עמודים ואז- התחלתי להסתבך...:(
התעוררו לי מס' שאלות ואשמח מאד אם מישהוא יוכל לענות לי עליהם::confused:
1) איך ממספרים עמודים (עד עכשיו הייתי שמה מספר בכל עמוד באופן ידני, אבל בספר עבה זה לא ריאלי...)
2) איך אני יוצרת כמה דפי אב, שכן מדובר בספר בעל כמה חלקים ולכל חלק אני רוצה מסגרת אחרת.
3) כשאני מכניסה את הטקסט למסמך- איך אני עושה שהוא ירוץ לי בכל המסמך? (עד עכשיו הייתי מדביקה אותו בעמוד הראשון ואז לוחצת על הפלוס בתחתית הריבוע ומדביקה בריבוע בעמוד השני וכך הלאה, אבל כמובן שזה לא הגיוני לעבוד כך בספר עב כרס.)
ביינתיים זה מה שאני זוכרת, מקווה שבזה זה ייסתיים...
ואל תנסו "להוריד" אותי מהרעיון לעמד בלי לדעת כי אבא שלי רוצה שרק אני יעמד לו את הספר...
המון המון תודות לכל העוזרים והמסייעים!!! :)

• הוסף לסימניות
1. הולכים לדף המאסטר פותחים תיבת טקסט במקום שאת רוצה ואח"כ עושים את הפעולות הבאות...תמונה 1
2.לחצן ימני בעכבר על חלון המאסטר נותן להוסיף new muster
3.כשמכניסים את הטקסט בפעם הראשונה לוחצים ביחד על shift והוא מריץ את זה על כל הדפים.
(אני לא זוכרת אם הוא מוסיף דפים לפי מה שצריך או שרק במה שיש... בכל אופן אח"כ ניתן דרך ה-+ להמשיך שוב.)
בהצלחה

קבצים מצורפים

• Presentation1.jpg
    KB 68.9 · צפיות: 39
  • הוסף לסימניות
2.כשאת מביאה את הטקסט לאינדיזיין, לפני שאת מניחה אותו בדף (הוא מיא לך טת הטקסט טעון אם סמן העכבר) תלחצי שיפט ואז תניחי את הטקסט,
מקווה שהייתי ברורה.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
את לוחצת בתפריטון של חלון פייג'ס

קבצים מצורפים

• ללא שם.png
    KB 81.4 · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
המון תודות!!! עזרתן לי מאד!!!

אשמח מאד לקבל תשובה לשאלתי הראשונה בעניין מספור העמודים. תודה מראש!!!

• הוסף לסימניות
הוספת מספור עמודים, מקטעים ופרקים

קבע איזה סוג מספור רצוי במסמך או בספר. במסמכים ארוכים ניתן להקצות מספרי פרקים. לכל מסמך ניתן להקצות מספר פרק אחד בלבד. אם ברצונך להשתמש במספור שונה בתוך מסמך, ניתן להגדיר טווח עמודים כמקטעים, וניתן למספר מקטעים אלה בצורה שונה. לדוגמה, ניתן למספר את עשרת העמודים הראשונים בספר (ההקדמה) בספרות רומיות, ולמספר את שאר הספר בספרות ערביות, החל מהעמוד האחד-עשר, שימוספר בדוגמה זו כעמוד 1.
לסרטון וידאו על מספור עמודים, ראה www.adobe.com/go/vid0217_il.

הוספת מספר עמוד שמתעדכן אוטומטית

ניתן להוסיף לעמודים סמן מספר עמוד כדי לציין את המיקום והמראה של מספר העמוד בעמוד. מכיוון שסמן מספר עמוד מתעדכן באופן אוטומטי, הוא תמיד מציג את מספר העמוד הנכון גם כשמוסיפים, מסירים או מארגנים מחדש עמודים במסמך. ניתן לעצב ולסגנן סמני מספר עמוד כטקסט.
ty_21.png
מספר עמוד במאסטר א (משמאל) ועמוד 5 שמבוסס על אותו מאסטר (מימין)

מסמך יחיד של InDesign יכול לכלול עד 9,999 עמודים, אך מספרי העמוד יכולים להגיע ל- 99,999. ‏(לדוגמה, ניתן למספר כהלכה מסמך בן 100 עמודים המתחיל בעמוד 9,949). כברירת מחדל, העמוד הראשון פונה ימינה ומספרו 1. עמודים אי-זוגיים מופיעים תמיד מימין. בשעת שימוש בפקודה 'אפשרויות מקטע' לשינוי מספר העמוד הראשון למספר זוגי, העמוד הראשון פונה שמאלה.
אם מספר העמוד האוטומטי נמצא בעמוד מאסטר, הוא מציג את הקידומת של עמוד המאסטר. בעמוד מסמך, מספר העמוד האוטומטי מציג את מספר העמוד. בלוח הוא מציג PB.

1. במקרה הצורך, צור מסגרת טקסט חדשה הגדולה מספיק כדי להכיל את מספר העמוד הארוך ביותר וכל טקסט שברצונך להציג ליד המספר (כגון סמן המקטע או שם המסמך). מקם את מסגרת הטקסט במקום הרצוי לתצוגת מספר העמוד.
    tip_help.png
    אם ברצונך להציג מספר עמוד בכל העמודים שמבוססים על מאסטר, צור את מסגרת הטקסט של העמוד בעמוד המאסטר. בנוסף למספר העמוד, ניתן להוסיף משתנים אחרים לכותרת עליונה ותחתונה, כגון תאריך יצירת המסמך או שם קובץ.
  2. במסגרת הטקסט של מספר העמוד, הוסף כל טקסט או משתנה שיוצגו לפני או אחרי מספר העמוד.
  3. מקם את נקודת ההכנסה במיקום הרצוי לתצוגת מספר העמוד ובחר 'אות' > 'הוסף תו מיוחד' > 'סמנים' > 'מספר עמוד אוטומטי'.
tip_help.png
סמן מספר העמוד האוטומטי הוא גם משתנה בתפריט תלוי-הקשר. להצגת התפריט תלוי-ההקשר, מקם את נקודת הכנסת הטקסט במסגרת הטקסט של מספר העמוד, ולחץ לחיצה ימנית (Windows) או הקש ‏Control ‏(Mac OS) תוך כדי בחירה באפשרות 'הוסף תו מיוחד' > 'סמנים' > 'מספר עמוד אוטומטי'..
כברירת מחדל, העמודים ממוספרים בספרות ערביות (1, 2, 3...). עם זאת, ניתן למספר עמודים בספרות רומיות (i, ii, iii...) או באותיות (a, b, c...).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י shlomoo;711537:
1. (אני לא זוכרת אם הוא מוסיף דפים לפי מה שצריך או שרק במה שיש... בכל אופן אח"כ ניתן דרך ה-+ להמשיך שוב.)
התוכנה מוסיפה באופן אוטמטי כמות של דפים כפי אורך הטקסט, וכמובן באם ייערכו שינויים בטקסט לאחר הייבוא כגון הגדלת הטקסט נצטרך להוסיף עוד דפים כנ"ל.

• הוסף לסימניות
2.כשאת מביאה את הטקסט לאינדיזיין, לפני שאת מניחה אותו בדף (הוא מיא לך טת הטקסט טעון אם סמן העכבר) תלחצי שיפט ואז תניחי את הטקסט,
מקווה שהייתי ברורה.
בהצלחה

למה כשאני לוחצת שיפט התוכנה נסגרת?
(אם אני מיבאת טקסט בלי שיפט הוא לא נסגר)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה