- הוסף לסימניות
שמת לב לקושי במוטוריקה עדינה בעוד דברים?הוא לא צובע מדויק ולא אוהב יצירות וכו' אין לו סבלנות
כמה שנים הם כבר 'כותבים' בכיתה?
איך הוא אוחז את העיפרון/צבע- בצורה נכונה או כמו עם אגרוף כזה?
בדיקת ראיה עשית?
שמת לב לקושי במוטוריקה עדינה בעוד דברים?הוא לא צובע מדויק ולא אוהב יצירות וכו' אין לו סבלנות
הוא בכיתה אשמת לב לקושי במוטוריקה עדינה בעוד דברים?
כמה שנים הם כבר 'כותבים' בכיתה?
איך הוא אוחז את העיפרון/צבע- בצורה נכונה או כמו עם אגרוף כזה?
בדיקת ראיה עשית?
יכול להיות שלא בכל כיתות א' אבל ממי שראיתי, בכיתה א' הרבה מלמד את הילדים לאחוז עיפרון בצורה נכונה והם גם ממשיכים לתרגל מסלולים של קווים מקווקים, כרגע לא הייתי עובדת ישירות על הכתיבה אלא מחכה עוד כחודש לראות האם יש שיפור ולשמוע מהרבה איך הוא רואה את זה.הוא בכיתה א
יש לו בעיות במוטוריקה עדינה נראה לי. ניסיתי ללמד אותו לאחוז עיפרון
הרב'ה הלחיץ על זהיכול להיות שלא בכל כיתות א' אבל ממי שראיתי, בכיתה א' הרבה מלמד את הילדים לאחוז עיפרון בצורה נכונה והם גם ממשיכים לתרגל מסלולים של קווים מקווקים, כרגע לא הייתי עובדת ישירות על הכתיבה אלא מחכה עוד כחודש לראות האם יש שיפור ולשמוע מהרבה איך הוא רואה את זה.
בנתיים כן הייתי עובדת על המוטוריקה העדינה- השחלת חרוזים, להתחיל עם חרוזים גדולים וחורים גדולים ושרוך, ולהתקדם לחרוזים גדולים עם חור קטן וחרוזים קטנים עם חור קטן ולהשחיל על חוט דיג. (זה יכול להיות כמשחק שמשחילים לפי כרטיס הצבע שהילד מרים ואז את מרימה ומשחילה אצלך וכו', ויכול להיות כיצירת מובייל/חבקי מפיונים וכו'), תפיסת עצמים קטנים עם פינצטה- יש פינצטות משחק גדולות יותר ואז אפילו לתפוס חרוזי מעיכה עם פינצטה רגילה, לכפתר כפתורים ותרגילים נוספים בסגנון הזה.
גם תרגילי מריצה- שהילד עומד על הידיים ואת מחזיקה ברגליים והוא הולך חופשי או לפי מסלול יכו לעזור לזה.
וכמובן לעשות בדיקת ראיה, כי מאוד יכול להיות שהוא פשוט לא רואה מספיק חד.
אם נראה לך שיש סיכוי שהוא יצטרך בהמשך מרפאה בעיסוק אז ממליצה לך לעשות כבר גם בדיקת שמיעה ולמלא טפסים, מקסימום כשיגיע התור תגידי שהוא כבר לא צריך.
אבל זה דורש זמן והתעסקות, אז אם את לא חושבת שזה ברמה שהוא יצטרך אניוואי גם מרפאה בעיסוק- אל תבזבזי אנרגיה על זה...
מה עושים עם ילד שמתקשה בכתיבה? חורט על הדף... לא כותב ברור, בקריאה הוא מצוין
מוכר. יש סימנים של קש"ר?הוא לא צובע מדויק ולא אוהב יצירות וכו' אין לו סבלנות
עדין קטן בשביל לכתוב חלש ויפה.הוא בכיתה א
יש לו בעיות במוטוריקה עדינה נראה לי. ניסיתי ללמד אותו לאחוז עיפרון
מעניין שהרבה הלחיץ על זה, אבל אם זה רב'ה מיומן ומנוסה כן הייתי מתייחסת לזה והולכת לרופאת משפחה/רופא התפתחות ומבקשת שתחווה דעת במקביל לתרגולים בבית מהסגנון שכתבתי לך לעייל.הרב'ה הלחיץ על זה
תודה על התשובה. אני אאנסה איתו בבית כמה תרגילים
מקווה שלאמוכר. יש סימנים של קש"ר?
מוסחות, זה יכול להיות (בגדר אולי בלבד) תסמין של קש"ר.מקווה שלא
אבל הוא מוסח מאוד מהר ולא אוהב משחקים שדורשים סבלנות כמו פלימוביל וכו
איך בודקים קש"ר. אני בורה בנושאמוסחות, זה יכול להיות (בגדר אולי בלבד) תסמין של קש"ר.
תעקבו ותבדקו, זה הגיל שכדאי כבר להתחיל לבדוק שלא יהיה מאוחר.
לאט ובטוח!
תקבעי תור עם רופאת הילדים קודם כלאיך בודקים קש"ר. אני בורה בנושא
אני לא מחליט ולא רוצה להלחיץ, רק זרקתי בשביל המודעות..איך בודקים קש"ר. אני בורה בנושא
רופאת משפחה תתן לכם הפניה לבדיקת ראיה ושמיעה, ושאלון הורה ומורה.איך בודקים קש"ר. אני בורה בנושא
מסכים עם כל מילה.השאלה מה גורם לקושי בקריאה?
בגלל שלא פירטת כותבת את הדברים הראשונים שכדאי לבדוק-
שמיעה
ראיה
ואחרי זה אבחון פסיכודידקטי
האם רק הקריאה מהווה אצלו בעיה? איך ההתפתחות השפתית שלו? קש"ר?
מתי התחילו ללמוד קריאה בחיידר שלו?
ואולי נראה שלא כ"כ קשור- אבל כמה הפסקות מלחמה היו לו במהלך השנים הנ"ל...?
מה הרבה אומר? האם ניסיתם מורה פרטית שמתמחה בהקניית הקריאה?
לגבי הדחיפות- אצל הבנים בציבור החרדי לומדים קריאה מגיל מאוד קטן, אבל הרבה ילדים שלא מצליחים ללמוד קריאה בגיל הזה כל הבעיה שלהם זה בשלות ואם הם היו מתחילים ללמוד קריאה בגיל 6 כמו אצל הבנות ובציבור הכללי אז הם היו מסתדרים עם זה מעולה, רק שאצלינו באמת חשוב לתת כבר מענה כי זה משפיע גם לימודית ומהר מאוד גם חברתית.
רוב אלו שכתבו כאן שזה גיל קטן וזה בסדר, בעיקר ניסו להוריד מכמות הלחץ שבולטת בהודעה הפותחתאני מסכימה עם מה שכותבים פה שגיל 5 זה צעיר ולא מצופה ממנו וכו'
אבל מה לעשות שהילד נמצא במסגרת וזה מה שמצופה ממנו במסגרת
להגיד שזה יבוא עם הזמן, זה לא הפתרון
כי הפער רק ילך ויגדל
ברור שלא טוב פה הלחץ
אבל כן לקום ולעשות משהו
יש כאלו שבלי לעשות כלום, יצליחו בסוף ויעלו על דרך המלך בגיל 6
ויש הרבה שלא, ואם לא יבדקו וילכו לעזרה חיצונית הילד יגיע לגיל 10 ולא ידע לקרוא
החוכמה היא לגלות את הקושי מוקדם
כן למצוא מורה מתאימה שתעלה על הקושי ותדע לעבוד איתו בצורה הנכונה
כן לתרגל בקצב שלו
כן לעבוד בצורה חכמה עם פרסים, מבצעים ומשחקים
אגב, ממליצה על שיטת רידובר (דרך מורה מקצועית)
מבינהרוב אלו שכתבו כאן שזה גיל קטן וזה בסדר, בעיקר ניסו להוריד מכמות הלחץ שבולטת בהודעה הפותחת
זו באמת הודעה כמעט הסטרית, וההסטריה כאמור לא מוצדקת וגם ממש לא עוזרת
וכן, כדאי לבדוק שאין בעיה שמונעת התקדמות, בהחלט, אבל זה שהוא לא קורא לא מראה על ליקוי למידה או דברים גרועים מכך, חכמים ונבונים רבים התקשו בהתחלה, הכל טוב...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: טורונטיאני, אבואלה, ספרא אמר ספרא יודע! ועוד 76 משתמשים79 //