כללי הוזלת מחירים - בשביל להיכנס לשוק... למה??? למען השם!

• הוסף לסימניות
הדברים שנכתבים כאן הם מניסיון אישי, ומהרצון להועיל ולא לחזור על טעויות של אחרים.

ביקשתי תמחור על עבודה מסוימת (לא אפרט כי אלו ניקים כאן בפרוג), לאחר בירור ראיתי שיש מחיר שוק סטנדרטי, כמובן שיש סטיות לכאן ולכאן לפי רמת מקצועיות, רמת גימור ופרפקציוניזם, וסתם תמחור משתנה בין בעלי מקצוע, אבל אז שמעתי מאחת שהיא עושה את זה באלפי שקלים פחות!!! למה? כי כך היא תיכנס לתחום.

וזה לא שייך רק כאן לתחום של מעצבים גרפיים, וגם לא שייך רק לאנשי המקצוע בתחום החזותי והמדיה, זה נמצא בכל השוק הפתוח, וזה צועק עד לשמיים!!! אדם למד מקצוע, השקיע הון רב וזמן יקר, התמסר לתחום, בזמן הלימודים הוא רכש את אומנויות המקצוע, למה לתמחר את עצמכם בפחות? למה?

הנזק הוא כפול, במעגל הראשון זהו נזק עצמי ובמעגל השני זהו נזק קולקטיבי לתחום המקצועי כולו.

במעגל הראשון - מנסיון אישי ומסביבת עבודה ראיתי כאלו שהורידו מחירים ולא, הם לא נכנסו לתחום, ממש לא, הם מצאו את עצמם בחוץ, העבודה משום מה "לא התאימה להם, כנראה" אבל זה לא נכון, הכניסה לתחום לא התבצעה בצורה הנכונה והראויה.

וננסה לסבר את האוזן, אם על עבודה ספציפית התמחור הוא בין 3,000 ל-4,000 ש"ח, לגיטימי לנוע בתוך הגרף הזה לפי תחושה אישית, הערכה עצמית ומבחן כדאיות, אבל מכאן ועד לתמחר אותו ב-1,000 עד 2,000 ש"ח למה? הלקוח לא מעריך את זה, גם אם זה יוצר פרסום אז זהו פרסום שלילי, כי כל מעגל הלקוחות שנוצר, זה "כי היא זולה", זה אלו שמחפשים את הזול, ודרך אגב אלו שמחפשים את הזול זה לעתים גם אלו שבכלל לא מבינים למה הם צריכים לשלם על העבודה, ואם הם שילמו אז הם 'קנו' את מספק העבודה לכל החיים (ואולי גם לאחר מכן...), ובקיצור, הם בדרך כלל הלקוחות הקשים ביותר.

מה כן ניתן לעשות, יושבת בוגרת סמינר בביתה, היא למדה מקצוע וכעת רוצה להיכנס לתחום, המחשבה הכי קלה היא, להוריד מחיר, ואז, זהו דמיון, הנה הלקוחות באים, אך זה נחמד רק לטווח הקצר, עצרי שניה, חשבי, קחי את הכסף שאת אמורה "להפסיד" מהורדת המחיר, ותשקיעי אותו בפרסום, יש הרבה שעדיין לא מבינים מה הכוח של פרסום, של מיתוג, כמה החשיפה יכולה לגדול לקהלים שונים, ותשאלו את אלו שניסו זאת. ואל תעשי את המיתוג לעצמך, כי מה לעשות "אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים" המציאות היא שרק גורם חיצוני ימכור אותך נכון, ויותר טוב מעצמך, ככה זה.

פרסום מוכר, זו מציאות, אבל לא במודעה אחת בידיעון אחד לשבוע אחד, משקיעים כמו בכל פתיחת עסק, פתיחת עסק אמיד, יציב, שעובד ונותן עבודה, דורש השקעה, ההשקעה לא נגמרת בלימודים ובידיעת המקצוע, זהו רק שלב ראשון, כעת מתחילים לבסס את העסק, יצירת תיק עבודות, הוא בסיסי, פשוט לשבת ולהשקיע בזה זמן, אם כעת אין לקוחות, אז תיק עבודות פיקטיבי, כשיגיע לקוח ורוצה דוגמאות שיהיו לך, ולא אחד, הרבה! זה משדר יציבות, זה משדר מקצועיות, זה משדר את כל מה שבשבילו הלקוח ישלם.

לאחר מכן ובמקביל צריך להשקיע בפרסום, חובה, ואז, כנחשפים לקהל היעד במדיות הנכונות לו, הלקוח לא אמור לדעת אם את/ה מתחיל/ה או שאת/ה 'עמוק בעסק', מה שמוכר זה התוצר המוגמר, את/ה קובע/ת לעצמך את המחיר שלך, ואת זה את/ה דורש/ת, זה הכל. אין כאן הרגשת אי נוחות או משהו כזה, לוקחים את המחיר המצוי, אפשר להוריד מעט ממש (גם זה לא כדאי, לא מומלץ ולא מוכר) ונכנסים לעסק.

ראיתי גם מנסיון כאלו שדווקא בהעלאת המחירים העלו את מעגל הלקוחות שלהם, כן, ממש כך.

מה שכן, כשאת/ה מגיע/ה לתמחר את עצמך את/ה חייב/ת שתהיה לך הערכה עצמית אמיתית, הערכה עצמית אמיתית אומרת שאת/ה חייב/ת לדעת באמת! מה העבודות שלך שוות, אל תעוף/י על עצמך. בשביל זה חייבים להיות קשובים לסביבה, לדעת לקבל ביקורת בונה, לא להיות מקובע לקו ולטאצ' האישי שלך, כי אתה מעצב ללקוח, לקהל היעד, הפרסום לא אמור להיות תלוי בסלון ביתך, זה הכל.

כל זה שייך לנזק האישי שנגרם.

מלבד זאת יש את הנזק הקולקטיבי, אם התופעה הזו הייתה תופעת יחיד היא לא הייתה מזיקה, אך המציאות היא שזו ממש תופעה, אני רואה את זה בכל מקום, והתופעה חיה, נושמת ובועטת, חברים, זה פשוט מזיק לנו, לעצמנו, אנחנו יורים לעצמנו ברגליים, הרי מה תהיה התוצאה הסופית, הראשון/ה מוריד/ה מחירים, השני/ה והשלישי/ת וכן הלאה, בסוף השוק חוזר להיות רווי ויש מי שמלא/ה יותר בעבודות, ויש מי שפחות, זה כבר מתנת וגזירת שמים לכל אחד ואחת מאיתנו, ולזה יש זמן מיוחד שבו מחלקים את המשכורות השנתיות - ראש השנה, אבל בסופו של דבר התמחור הכללי יורד וחבל.

ניקח לדוגמא במגזר שלנו את שכר הגננות, איך שכר הגננות נמוך ומשפיל כל כך, שלא נדבר על התנאים, (רק מלדבר על זה בא לי לסגור את הפוסט הזה...) ננסה לראות איך מתחיל הגלגל, באה גננת, רוצה מקום עבודה, אומרים לה אנחנו נותנים כך וכך, זה לא נשמע טוב, אך היא חושבת לעצמה, העיקר שהבעל יוכל ללמוד (או כל אחת עם מה שהיא מסבירה לעצמה) בסדר, סגרנו, איזה יופי, יש עבודה, כך גם השניה והשלישית, ומה התוצאה, עדיין השוק רווי בגננות ביחס לדרישה, יש את מי שמצאה עבודה ויש את מי שלא, אך השכר נמוך.

טוב, זה אצל הגננות, לאלוקים פתרונים, אך בואו לא נביא את הנזק הזה לכל תחומי התעסוקה המגזרית.

והיה זה שכרנו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י welcome;n4896224:
כעת מתחילים לבסס את העסק, יצירת תיק עבודות, הוא בסיסי, פשוט לשבת ולהשקיע בזה זמן, אם כעת אין לקוחות, אז תיק עבודות פיקטיבי, כשיגיע לקוח ורוצה דוגמאות שיהיו לך, ולא אחד, הרבה! זה משדר יציבות, זה משדר מקצועיות, זה משדר את כל מה שבשבילו הלקוח ישלם.

אם המטרה היא העשרת תיק עבודה,
אז מה כל כך גרוע במקום ליצור תיק פיקטיבי, לקבל עליו איזה 1000-2000 ש"ח?:rolleyes:

• הוסף לסימניות
אני הפסקתי להתייחס להצעות עבודה הזויות - פראיירים לא מתים פראיירים מתחלפים
ממליצה לכל מי שיש ברשותה מחשב שעומד שתתעסק עם הקלדות!!!
בהתחלה הספקתי בקושי 3,000-4,000 תוים בשעה אבל עם הזמן למדתי שיטה עיוורת ואני מקלידה 14,000-15,000 תוים בשעה ואף יותר
זה יתרון מאוד גדול!
אנשים שמחפשים מעמדת נהנים מאוד לשמוע שהיא גם קלדנית וכן ההיפך
זה סוג של שחרור, במקום לשבור את הראש על עיצוב כלשהו, אני מקלידה לי וכאן הכל רץ [אם הכתב מספיק קריא...]
זכרו! הרבה דרכים למקום! הקב"ה זן ומפרנס לכל והשתדלות לפרנסה צריך להיות עם גבול! בלי להקרע ובלי לעבוד בחינם
לא פעם הציעו לי שישלחו לי עבודות הקלדה תמורת 3 ש"ח לאלף תוים, כשהתמקחתי שהם לא בסדר לקחת 25% רווח היא טענה "45 ש"ח לשעה זה ג"כ יפה - אני מרוויחה כמזכירה רק 29"...
אני מנערת אותם לכל הרוחות כי הקב"ה שולח לי בהתאם לכוחותי ובדיוק כמה ש"באשערט" בלי תיווכים למיניהם, למה שאעבוד יותר שעות?!

• הוסף לסימניות
WELCOME
מחזקת את ידייך

חולקת עליך בנקודה אחת
כל בעלי המקצוע שאני מכירה לוקחים מחירים מלאים גם כשהם מתחילים
לא מכירה נגר מתחיל שעושה עבודה במחיר הפסד, כנ''ל אינסטלטור וכד'
רק במקצועות המחשב יש את הזילות הזו בערך המקצוע

• הוסף לסימניות
כל מילה פנינה.
וחבל שכך.
לדעתי אם בעלי המקצוע ידעו להעריך את עבודתם, במידה והעבודה אכן שווה את זה, ויזקפו קומה, הכל יראה אחרת.
אני זוכרת את תחילת עבודתי בקופי, שזה תחום קשה יותר לתימחור, יעידו הקולגות, אנשים לא העריכו קופי. הם חשבו שזה סוג של תבלין לעיצוב יפה,
עם בזמן עלתה קרנם של הקופירייטרים למרות שיש עוד מה לשפר בתחום.

• הוסף לסימניות

ראוי לטור הראשי ב"המודיע""!

• הוסף לסימניות
יש מחירון קבוע למעצב ?
​​​​​​
​​​

• הוסף לסימניות
בתור די מתחילה אני יכולה להגיד לך שאחת הבעיות הגדולות שלי זה לתמחר
ומכל השאלות שאנשים שאלו פה בפרום על תמחור
ענו להם בצורה נחמדה של תלוי... ותלוי...
אז לכל הרוחות, איך אני אמורה לתמחר?
לדעת מהאויר?
ואח"כ אתם צועקים הצילו איך היא נותנת כזה מחיר
וסליחה שאני אומרת את זה, פעם אחת שלחתי למייל של התמחור והתמחור שהם נתנו לי....
זה נחמד לשמוע שאני כ"כ שווה, רק שאם הייתי מבקשת את הסכום הזה,
תיהיו בטוחים שהלקוח היה בורח.
בכל אופן הצלחה לכולם.
ולדעת שאין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא הנימה
חג שמח

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה