דרוש מידע הוסיפו לרשימת החרדות הנפוצות בישראל: "קבלת דו"ח מפקח אגד"!

למה הציבור החרדי מודר מהאפשרויות האלה? זה אפליה חמורה!
למה הציבור החרדי מודר מהאופציה להנות מטעם של חזיר?
נו באמת.
בוחרים (בחירה שגם אני שותף לה) לא להשתמש בטכנולוגיה מסויימת,
יש לזה משמעויות.

ענית את התשובה!
אם הם יודעים שאין להם אינטרנט תבנו פלטפורמה טלפונית, תעשו פריסה של מכשירי הטענה בתחנות האוטבוסים, תחזירו את הניירות למכשירי התיקוף (קבלות), תאפשרו תשלום במזומן! תאפשרו תשלום באשראי
החילונים אומרים לחרדים אין אינטרנט? נלמד אותם, נכריח אותם! הם לא מסוגלים לקבל את זה!

תחזירות את הכרטיסיות המודפסות! (שם יש ניקוב עם חור)
הציבור החרדי הוא מיעוט. נאהב או לא נאהב את זה.
אתה רוצה שהמיעוט (שיש לו דרך להשתמש בתחב"צ! פשוט קצת פחות נוחה) יכפה את הרוב.
חברות התחב"צ הם חברות כלכליות, והולכות לפי הכסף. מה שאתה דורש, יעלה להם המון כסף (שכמובן יגולגל על הלקוחות). זכותם המלאה להרוויח איך שהם רוצים. קפיטליזם.
אם אתה רוצה, תקים חברה מתחרה שתתאים לצרכים של הציבור החרדי. בכבוד.

וזה בודאי לא מתיר לך:
נותן לי את האפשרות להעביר את האחריות למדינה ונספחיהם שאין לי כלפיהם חיוב גזל במקרים כאלה

זה גזל טהור. נטו גזל. אתה משתמש בשירות ולא משלם עליו? מה זה הקשקוש הזה?
לא מתאימה לך דרך גביית התשלום? אל תשתמש בשירות.
כמו שתגיד שלא בא לך לעשות מועדון ברמי לוי, שדורש אפליקציה, ונותן שירות מהיר בעמדות עצמאיות, אז בגלל שרמי לוי מפלה את הציבור החרדי, תגיד שמותר לך לקחת מוצרים בחינם.
מאיפה הסברות העקומות האלו?

_____________________________________________________-

בקיצור, יש מקום לשיפור בודאי, ויש בעיות, אבל זו רחוקה מלהיות אפליה מכוונת או ניסיון חינוך.
חלאס לחפש אפליות בכל מקום,

אגב, באגד זה הרבה הרבה יותר חמור מנתיב אקספרס וכד
נכון מאוד באגד כל אוטובוס שני עולים פקחים ובנתיב אקספרס פעם ב (אני לא יודע על נתיב אקספרס אלא על בית שמש אקספרס אבל היינו הך).
וחוץ מזה שבאגד הפקחים פושטים על אוטובוס מטילים מצור (סוגרים את הדלתות) וקוראים לציבור להיכנע (פחות או יותר זה ההרגשה) מה שלא כך בשאר חברות שבכל אוטובוס עולה רק פקח אחד אלא אם וכאשר במקרה בטעות נפגשו שני פקחים יחדיו

נו באמת.
בוחרים (בחירה שגם אני שותף לה) לא להשתמש בטכנולוגיה מסויימת,
יש לזה משמעויות.
הוא לא התלונן למה הציבור החרדי לא משתמש עם היישמון אלא למה לא מוצאים פתרונות אחרים וזה בעיקרון שאילה אלמלא במדינת ישראל הייתה מדינה מליאה באפליות בכל הקשור לחרדים (ואני לא כותב את זה כמתבכיין אלא כאדם שמודע לכך שאנחנו פשוט בגלות ואין הרבה מה לעשות עם זה)

בקיצור, יש מקום לשיפור בודאי, ויש בעיות, אבל זו רחוקה מלהיות אפליה מכוונת או ניסיון חינוך.
חלאס לחפש אפליות בכל מקום,
לא צריך לחפש את האפליות בכל מקום הם לא מתחבאים זה גלוי לעין ואף אחד לא מנסה להסתיר את זה (לא אומר שבכונה מונעים מאיתנו את הדברים האלו ספציפית אבל זה בהחלט לא נראה שהמדינה טורחת יותר מידי למנוע אפליות כאלו)

אלא למה לא מוצאים פתרונות אחרים
תמשיך לפסקה הבאה שכתבתי בהודעה.

"הציבור החרדי הוא מיעוט. נאהב או לא נאהב את זה.
אתה רוצה שהמיעוט (שיש לו דרך להשתמש בתחב"צ! פשוט קצת פחות נוחה) יכפה את הרוב.
חברות התחב"צ הם חברות כלכליות, והולכות לפי הכסף. מה שאתה דורש, יעלה להם המון כסף (שכמובן יגולגל על הלקוחות). זכותם המלאה להרוויח איך שהם רוצים. קפיטליזם.
אם אתה רוצה, תקים חברה מתחרה שתתאים לצרכים של הציבור החרדי. בכבוד."

מדינה מליאה באפליות בכל הקשור לחרדים
קשקוש מוחלט. יש בעיות, כן.
אבל אם כבר המצב הפוך.
בכל שירות ממשלתי קיקיוני יש אופציה לשיחות טלפון - על חשבון משלם המיסים הישראלי, בשביל מי שלא נוח לו אינטרנט.
הרבה טפסים נשלחים בדואר ולא במייל - יקר הרבה, וכנ"ל.

ועוד הרבה דוגמאות.

האם יש בעיות? כן. האם יש שנאה לחרדים לחלק מהפקידים? כן.

האם יש מדיניות אפליה? להפך.
(לא אומר שבכונה מונעים מאיתנו את הדברים האלו ספציפית
כלומר, אפליה זה לא.
בל זה בהחלט לא נראה שהמדינה טורחת יותר מידי למנוע אפליות כאלו
המדינה היא לא אבא שלך.
היא לא אמורה לפתור לך כל בעיה בחיים.
בחרת באורח חיים מסויים? יש לזה משמעויות. גם החילוני שבחר "להגן על הסביבה" ולכן לא מוכן לסוע בכלי רחב מבוסס אנרגיה מזהמת נתקע.

על חשבון משלם המיסים הישראלי
וואו אפשר לחשוב שאנחנו אוכלי חינם פרזיטים על חשבון משלם המיסים הישראלי כאילו משהו עושה איתנו צדקה ומממן לנו את זה. ובכן זה טעות אנחנו משלמים מיסים בדיוק כמו משלם המיסים הישראלי מדבריך נשמע כאילו זה איזה ישות אחרת שלא קשורה אלינו.
קשקוש מוחלט
ובכן זה לא ממש קשקוש מוחלט אולי אם אתה מסתכל נקודתית בשירותים כאלו ואחרים אז אתה צודק אבל זה שבמדינה יש אפליות נגדנו יש על זה חולק? (רק לי נראה שבנושא חוק הגיוס יש אפליה בוטה בין חרדים לערבים ובסנקציות שרוצים להטיל על חרדי שלא מתגייס רק לי נראה שרק העריקים החרדים הולכים לקבל את זה על הראש?)

המדינה היא לא אבא שלך.
היא לא אמורה לפתור לך כל בעיה בחיים.
בחרת באורח חיים מסויים? יש לזה משמעויות. גם החילוני שבחר "להגן על הסביבה" ולכן לא מוכן לסוע בכלי רחב מבוסס אנרגיה מזהמת נתקע.
המדינה היא לא אבא שלי והיא לא אמורה לפתור לי את הבעיות בחיים זה נכון.
אף אחד לא מדבר על לפתור בעיות מדברים על שירות שהציבור צריך לקבל בצורה מסוימת וזה לא קורה מה לעשות? (בדיוק כמו שהמיעוטים הכי קטנים מקבלים שירות בשפה שלהם)

קרה לי גם
עניתי לו: תיקפתי כשעליתי, אבל נבהלתי ממך אז אני מתקפת שוב!
שתק
היתה לי מחשבה שהוא יכול לראות אצלו שאני צודקת (מתי נגמר המעבר) אז הרגשתי בנוח עם זה. מעניין אם הוא באמת רואה
בול!
צועקת לי הפקחית מסוף הקרון של הרכבת...
"למה עכשיו את מתקפת"???? (בטון הכי מלחיץ ובעיניים חודרניות ברר..)
אני: "מהסיבה שעכשיו את צועקת עלי!!
כבר תיקפתי, אבל בגלל שאתם מלחיצים אותנו אז תמיד אני דואגת לתקף לפחות פעמיים!"
לא היה לה מה לומר: "אה...."
כל הנוסעים צחקו..(בקטע הטוב) ואגב קורה לי הרבה שאני משלמת גם חופשי חודשי וגם ערך צבור מרוב פחד שלא תיקפתי...

מציינת:
אני מאוד רגישה...ואפילו שלא קרה לי מעולם שקיבלתי קנס, ב"ה
יש לי כמעט את אותן תופעות לוואי :sneaky:

חבל שבשאר הזמנים הם דאגו להפוך את הנסיעה המסייטת ליותר סיוטית כך שנעים יותר ללכת בחום הזה ברגל חצי שעה גם אם יש לי רב קו מלא + עוד אחד עם ערך צבור לרזרבה......
מכירה מישהי שמטעינה כמות נכבדה של ערך צבור וזה פשוט גמ"ח לכל מי שהיא רואה שנתקע.
(לא מדברת על אלו ששומעים ורואים- שהם בכוונה מתחמקים, אלא על אלו שממש חוסר האונים זועק להם מהפנים)

אגב הציבור החרדי לו מודר מלטעום טעם של חזיר כי כידוע כתוב בגמ' (לא זוכר איפה) שכנגד כל דבר שהתורה אסרה ליהנות ממנו יש דבר כנגד שדומה לזה שמותר ;)

הציבור החרדי הוא מיעוט. נאהב או לא נאהב את זה
בא נעשה קצת סדר - במגזר החרדי יש יותר שימוש בתחב"צ מאשר במגזר הכללי, לפי נתונים רשמיים.
הנתונים הרשמיים גם מוכיחים שחור על גבי לבן שהקווים החרדיים (לדוגמא קווי 3 ו-161 בב"ב) רווחיים הרבה יותר מאשר הרבה קווים אחרים במגזר הכללי.
יש לזה הסבר מאוד פשוט - ככל שהאוטובוס עמוס יותר בנוסעים כך עלות ההפעלה מתחלקת בין מספר גדול יותר של נוסעים, ולהיפך...
אחרי שיש לנו עובדות ביד אפשר להתקדם הלאה, הפסיקה המשפטית בארץ ובעולם מכירה ב-"Disparate Impact" (אפליה תוצאתית). עובדה נוספת - אפליה על רקע דת אסורה בחוק. כל עוד מגזר נמנע משימוש במוצר מסוים על רקע דת, פגיעה תוצאתית בו היא אפליה לכל דבר וענין.

נערך לאחרונה ב:
אגב הציבור החרדי לו מודר מלטעום טעם של חזיר כי כידוע כתוב בגמ' (לא זוכר איפה) שכנגד כל דבר שהתורה אסרה ליהנות ממנו יש דבר כנגד שדומה לזה שמותר ;)
חולין קט:

זה גזל טהור. נטו גזל. אתה משתמש בשירות ולא משלם עליו? מה זה הקשקוש הזה?
השלב הבא יהיה הגבלת הטענה לעריקים
אל תשלמו וזהו.
מדינת ישראל במשך שנים מספקת אפשרויות הטענת רב קו וכרטיסי נסיעה לכלל המשתמשים
הרחקה פיזית (או דתית) מאפשרויות הטענה ומעקב (כגון בדיקת יתרה- חלק נחוץ ובלתי נפרד מצרכי הלקוח)

באת עם מזומן לאוטובוס? האחראי על הגבייה לא מוכן לקחת ממך כסף? אל תביאו לו כסף! (יש לו את כל האפשרויות להחליט לקחת ממך כסף בהחלטת ממשלה, וכו', הנ"ל לא רוצה!)
-
אין לכל חברה אחרת (רמי לוי, בזק, סלקום, חברת חשמל, קווים, אגד, בית שמש אקספרס, ועוד) זכות עמידה בדיון היא אינה קשורה כלל לתביעה.
-
חסימת אפשרוית לגבות כסף מהלקוח (חוסר במכשירי הטענה זמינים) כמו כן סירוב לתת קבלה לללקוח (בדיקת יתרה וכו')
היא סירוב מוחלט של נותן השירות (המדינה) לגבות תשלום על הנסיעה
במקרה והתובע (המדינה) תחליט שהיא רוצה לקבל את הכסף היא תצטרך לתת עבורו קבלה, וכו'
גזל????

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה