התייעצות הורים למתבגרים מעוכבי שידוך? מה אתם אומרים.

• הוסף לסימניות
חשבתי לארגן כנס חיזוק ושיח להורים של מעוכבי שידוך/גרושים.

נביא לבימה לפי סדר רב כריזמטי, 2-3 בחורים, 2-3 הורים, כל אחד יתן זווית משלו. שיתוף אישי, טריקים מנסיון.
בסיום נקריא ברכה מאחד מצידי הדור, נאסוף מכל המשתתפים את השמות לתפילה - ואז נחלק לכולם בהמשך במייל את כל השמות לתפילה.

נראה לי יעניק כוח רב להורים רבים - ומזה יחלחל גם כוח לשמדוכים עצמם. (כן, מדגיש, המטרה לתת כוח להורים)
ואולי להוביל איזה פרוייקט שידוכים... אם כולם כבר יחד

• הוסף לסימניות
יבואו הורים לבנות מבוגרות ולבנים ויפגשו משפחות שהציעו להם לא נראה לי כל כך נעים ולא נראה לי שיבואו

ואם כן יבואו יתייעצו ואולי יעשו שידוכים בין עצמם

המון פעמים זה צרות של עשירים

כאלה שהכל נח להם ובשידוך הם כמובן רוצים את הטופ מבחינתם ולא מעוניינים להתפשר גם המשודכים עצמם

גם יש מחשבה בשביל מה חיכיתי עד עכשיו לפחות שאקבל משהו טוב ולא שבגלל זה התפשרו

נגיד כאלה שפחות מרגישים את עצמם לעיתים מפחדים לקחת אחריות ולהוריד על כך כי מפחדים ופשוט מתארסים

אפילו יש כאלה שמתעקשים על גברים שרב הציבור בגיל שלהם בטח ואולי גם בגיל 20 ניה פוחד להתעקש

• הוסף לסימניות
קודם כל זה ממש מדהים ה"עמו אנכי בצרה" שיש כאן
חשבתי לארגן כנס חיזוק ושיח להורים של מעוכבי שידוך/גרושים.
כמו שאמרו לפניי, גם לדעתי צריך לפצל את זה לשני כנסים:
כנס למעוכבי שידוך, כנס לגרושים
אלה שני עולמות שונים לגמרי, התמודדויות אחרות לחלוטין
במחשבה שניה, אולי גם אתה התכוונת לזה

דבר נוסף, הכנס הראשון יהיה ממש "קפיצה למים"
כי מטבע הדברים יש הרבה חששות וחוסר אימון אצל המוזמנים
צריך להשקיע בראשון מאוד מאוד, שהאוירה תהיה נעימה וקלילה כמה שאפשר
(משהו בסגנון שמארגנים להורים לילדים חולים ה"י, רק שכאן יש תמיד איזה עננה שרובצת על ההורים, ולפעמים עצם ההגעה למפגש קשה להם)
אין לי הצעה אין לשכנע, בפרט שרבים מהם כבר לקראת יאוש, אבל צריך להשקיע בזה מאמצים ולהתייעץ אצל יודעי דבר איך לשווק את הערב הזה שיהיה מזמין ומרתק, בצורה מכובדת ומכבדת
לא מתוך רחמים על ההורים (או ציפייה לזיווג מהיר כבר בערב הזה), אלא יותר מעין קבוצת תמיכה בצורה יפה, שכולם שווים בה
אולי איזה סיפור אישי של מעוכב רציני, שיכניס אותם לחוויה שלו
וכמובן למתג את זה בצורה מושכת (לא להשתמש במילים שליליות כמו "מעוכבים" וכאלה), אבל בזה כבר כולנו סומכים עליך...

ותדע לך, שהזכויות מהקמת מיזם שכזה - אין להם גבול!!
זה משפחות שלמות שיווצרו רק בזכות זה!!

• הוסף לסימניות
יש את ארגון בית לשמי,
שמרכז פעילות והצעות שידוכים לגרושים ולבחורים מתבגרים.
אולי שיתוף פעולה אתם יוכל לקדם את היוזמה שלך.

• הוסף לסימניות
ואולי להוביל איזה פרוייקט שידוכים... אם כולם כבר יחד
את זה אני אומר מראש שלא אעשה... סליחה...
המטרה היא לתת נטו חיזוק, תמיכה וכו'.
לא שום כלי מעשי לחתן את התכשיט/פרח.

זה רק מעצבן, הורים כאלו ניסו כל שטיק, ואין לי מה לחדש.

• הוסף לסימניות
אוי תעשו לי טובה.
אל תתחילו כאן ויכוחים ותגרמו לסגירת האשכול הצעיר.

טוב?
אל תעלו פה השקפות על בחורים בגור/בנות ליטאיות/שווערים/בחורים עובדים/רזים/קרחים/בעיות רפואיות.

נשאר ממוקדים נטו: מה יכול לעזור להורים של בחורים מתבגרים.

• הוסף לסימניות
נשאר ממוקדים נטו: מה יכול לעזור להורים של בחורים מתבגרים.
חיזוק ותמיכה...
תמקד יותר את השאלה?
לדעתי מה שנותן כח זה עצם המחשבה והיוזמה לעשות את הכנס
כמובן ארוחה טובה ומפנקת
דרשת חיזוק
ואולי קטעי הומור / מקהלה ...

• הוסף לסימניות
ארוחה
חיזוק ותמיכה...
תמקד יותר את השאלה?
לדעתי מה שנותן כח זה עצם המחשבה והיוזמה לעשות את הכנס
כמובן ארוחה טובה ומפנקת
דרשת חיזוק
ואולי קטעי הומור / מקהלה ...
רעיון מעניין. ארוחה ומקהלה בנוסף לחומר מחזק.
זה אומר שנצטרך למכור כרטיסים. לא כניסה חינם. לא יודע.

• הוסף לסימניות
מה יכול לעזור להורים של בחורים מתבגרים

לחלק ולהבדיל.

מה באחריות ההורים?
עשייה והשתדלות נכונה. (לפנות, לדבר, לשאול וכו)
תפילה וביטחון.
לקבל הדרכה איך לפעול נכון במישורים הללו.
זה חשוב מאוד לדייק את זה כי כשאנו בטוחים שאנו פועלים נכון אנחנו מצילים את עצמנו מרגשות אשם.

מה בתחום האחריות של הבחור או הבחורה?
האם יש לי איך להשפיע עליו?

מה ביד ה' בלבד.

בנוסף ונכון לכל התמודדות -
כאשר נותנים משמעות להתמודדות ולסבל זה נותן כוח לצלוח את הניסיון.

• הוסף לסימניות
אני הקטנה שואלת
האם זה מתאים שיהיה הורים לגרושים ורווקים יחדיו?
זה נראה לי סוג של התמודדות שונה
חשבתי שגרושים/ות שגרים בבית ההורים, אז הצער של ההורים דומה לצער של תכשיט/פרח שטרם נישא.
לענ"ד זה כאב שונה אבל באותו צבע. רואים את הכאב בוקר וערב, בוקר וערב.

• הוסף לסימניות
חשבתי שגרושים/ות שגרים בבית ההורים, אז הצער של ההורים דומה לצער של תכשיט/פרח שטרם נישא.
לענ"ד זה כאב שונה אבל באותו צבע. רואים את הכאב בוקר וערב, בוקר וערב.
יש בזה משהו.
כי אצלי בגרושים עמד לי כאלה שהגרוש לא גר בבית או הוא עם ילדים וכד’

• הוסף לסימניות
לכל מעוכב שידוך יש אפשרות למצוא שידוך.
חשוב לא להתייאש ולהמשיך לחפש.
וכמה שזה נשמע מוזר: לא להתפשר על דרישות חשובות מאוד.
וגם לא לצפות מאף אחד להתפשר, זה יגיע אם האדם יבין בדיוק מה הוא מחפש, אפשר להתפשר על דברים לא חשובים, אבל כן להשאר עם רשימת דרישות בסיסית.
כנס כזה יכול להיות עם תועלת גדולה אם הוא יהיה עם מסר כמו למשל "לא להתייאש".

מרצים מומלצים: הרב אבנר קוואס והרב יצחק פנגר

• הוסף לסימניות
ב"ה אין לי ניסיון עם האתגר הספציפי הזה אבל יצא לי להשתתף בלא מעט אירועי חיזוק ותמיכה (אימהות לילדים חולים, אימהות שכולות, וכו').
אני אישית הכי נהנית כשהשיחה שם היא לא על האתגר עצמו, לפחות לא באופן ישיר. כשאני יוצאת מהבית, אני רוצה להתנתק מהדברים שאני מתמודדת איתם בבית.
מה שמשכנע אותי לעזוב את הבית והילדים ולצאת לערב או נופש כזה זה ארוחה מפנקת עם הרצאה מעלפת (על אמונה ובטחון זה נהדר, רק לא לדבר בבקשה על דברים שמעסיקים אותי כל יום כל היום), פעילות משחררת, אולי איזה הצגה קצרה, והזדמנות לפטפט עם עוד נשים שמבינות מה אני עוברת.
אני חוזרת הביתה מאירועים כאלה עם כוחות מחודשים.
יש לי הרגשה שיש הבדל גדול בין גברים לנשים בנושא הזה. כל מה שאני כתבתי לא היה משכנע את בעלי לעזוב את הבית ואת הגמרא. בשבילו צריך משהו עם תועלת ממשית, לא רק רגשית.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
פעילות משחררת, אולי איזה הצגה קצרה, והזדמנות לפטפט עם עוד נשים שמבינות מה אני עוברת.
אני חוזרת הביתה מאירועים כאלה עם כוחות מחודשים.
נכון מאד.
אבל אם הארוע מתוכנן לגברים ונשים ביחד, אז לכאורה הקונספט יהיה צריך להיות שונה.

• הוסף לסימניות
נכון מאד.
אבל אם הארוע מתוכנן לגברים ונשים ביחד, אז לכאורה הקונספט יהיה צריך להיות שונה.
לא חייב
בד"כ אני הולכת לאירועים לנשים בלבד אבל יצא לי להיות בערב חיזוק לגברים ונשים ביחד (כמובן בהפרדה מלאה) והקונספט היה דומה למה שכתבתי
היתה ארוחה והצגה (שחקנים גברים) ואח"כ התחלקנו לחדרים שונים לפעילות כלשהי
אח"כ חזרנו לאולם להרצאה

• הוסף לסימניות
מה שמשכנע אותי לעזוב את הבית והילדים ולצאת לערב או נופש כזה זה ארוחה מפנקת עם הרצאה מעלפת (על אמונה ובטחון זה נהדר, רק לא לדבר בבקשה על דברים שמעסיקים אותי כל יום כל היום), פעילות משחררת, אולי איזה הצגה קצרה, והזדמנות לפטפט עם עוד נשים שמבינות מה אני עוברת.
בעצם לדעתך עדיף שלא ידברו בכלל על הנושא המשותף לכולם שבגללו התכנסו?

• הוסף לסימניות
זה מוזר, אבל אני לא בא להתעסק עם הכאב הספציפי שציינת. ויש המון. מכיר אישית 3 בחורים בגילאי
32
38
43
מדהימים ומיוחדים שפשוט כואב כל יום שאין להם בית.
אבל אני בא לתת כלים וכוח להורים. (שאליהם, אף אחד עד היום לא נתן איזשהו סל כלים)
מאיזה מגזר הבחורים?
אולי יש לי שידוך בשבילם

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה