כללי הזמנה וברכון שעשיתי

• הוסף לסימניות
את ההזמנה הדפסתי כבר לגבי הרכון אני רוצה להדפיס בהקדם(תתעלמו מהלבן ליד התמונות בכותרת זה ירד)

מה אתם אומרים?

קבצים מצורפים

• ברכון מישי חדש22.pdf
    KB 455.4 · צפיות: 32
  • הזמנה מוכנה צבע פנטון (3).pdf
    KB 431.7 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
ספרתי 3 פונטים שונים...
למה לא הכל באותו פונט רק עם שינוי משקלים וגודל?

דבר נוסף: הניקוד מונח בצורה בעייתית שמפריעה מאוד לעין. כדי להשתמש (לפחות) בפונט אופן טייפ בסיסי (מקבלים בפונטביט יחד עם הפונטים שרוכשים).
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;629218:
ספרתי 3 פונטים שונים...
למה לא הכל באותו פונט רק עם שינוי משקלים וגודל?

דבר נוסף: הניקוד מונח בצורה בעייתית שמפריעה מאוד לעין. כדי להשתמש (לפחות) בפונט אופן טייפ בסיסי (מקבלים בפונטביט יחד עם הפונטים שרוכשים).
בהצלחה!

אולי זה פשוט לא מוגדר OpenType בחלונית diacritic positioning?

אם מוגדר - לבדוק אם אתה יכול לקבל בחברה ממנה רכשת את הפונטים, גירסאות מנוקדות טובות יותר.

אם לא - עדיף להשתמש אפילו בפונט חינמי Opentype מאשר ככה.

(פונטי גוטמן מנוקדים כיאות, וכן חלק מהפונטים של קולמוס)

• הוסף לסימניות
בנוסח שאומרים ביום ללא תחנון כתוב יקוק בשם ה כך צריך להיות?

• הוסף לסימניות
שלום,

אני יודע שלא אומרים יקוק זה ישונה תודה.

• הוסף לסימניות
עבודה מדהימה!

• הוסף לסימניות
מי שיש לו אינד' גירסת ME ויכול לסייע לי אשמח...יש לי את הקובץ מקור לתת בשביל שמישהו בבקשה יעזור, זה אמור להיפתר בME בתפריט החלון של קרטאר - בתפריט החלון מחפשים את diacritic positioning

יש גם אפשרות לעשות את זה דרך window-character ואז נראה לי diacritic positioning

תודה

• הוסף לסימניות
יפה מאוד,
הפריע לי שהתמונות למעלה מאוד מפוקסלות, (אולי רק אני ראיתי את זה כך)
וגם המסגרת הלבנה מסביב לתמונות למעלה אינה אחידה בכל התמונות.

כמו"כ נראה לי שהנכם מוזמנים לא כותבים עם י' (הינכם)

• הוסף לסימניות
א. הינכם אפשר לכתוב עם י' בדקתי עם מישהו שמבין מאוד בעברית, ב. לגבי התמונות - המסגרת הלבנה לא תהיה אני מוריד אותה זה טעות, לגבי התמונות המפוקסלות נשנה את זה כנראה.

• הוסף לסימניות
הנכם אי אפשר לכתוב עם י' - זו טעות.

לגבי אינדיזיין ME, הייתי אומר לך לשלוח אליי אבל זה לא יעזור כי אין לי את הפונטים שהשתמשת בהם

• הוסף לסימניות
אברהם את טועה

בהזמנה ניתן לכתוב הינכם וזה לא טעות למה את חושב שזה טעות?.

• הוסף לסימניות
כי לפי כללי הכתיב המלא התקני הנכם כותבים בלי י'

• הוסף לסימניות
זה נכון אבל בהזמנה אמרו לי שניתן לכתוב הינכם עם י'

• הוסף לסימניות
ב"ה נפתרה הבעיה...

תודה רבה לאברהם שסייע רבות על מנת שזה יצא טוב, מצורף הקובץ המעודכן.

קבצים מצורפים

• ישי - חדש.pdf
    KB 770.3 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י בן של מלך;629630:
זה נכון אבל בהזמנה אמרו לי שניתן לכתוב הינכם עם י'

אפשר גם לכתוב אִינְחֵם עם ח' ועם א', אבל זו טעות, וגם לכתוב עם י' זו טעות (כמובן שפחות חמורה מאשר א' וח')

אבל מה זה משנה, מה שהיה היה, ההזמנות כבר נשלחו והחתונה מתקרבת בצעדי ענק...

• הוסף לסימניות
אברהם

לצערי אתה טועה אני ביררתי עם מישהו שמבין לדעתי בעברית יותר ממך, מה אתה חושב על הברכון?

• הוסף לסימניות
אני לא יודע עם מי ביררת אבל הנה הכללים של האקדמיה ללשון העברית:

תנועת i
תנועת i נכתבת באות יו"ד. למשל: דיבור, יישוב, אישה, נטייה, ייתן, תיכתב.
אבל יו"ד לא תיכתב
– לפני אות המנוקדת בשווא נח, כגון שמלה, מכתב, דמיון (=דִּמְיוֹן), חוץ ממילים שבצורת היסוד שלהן נכתבת יו"ד (בכתיב חסר הניקוד), למשל: זיכרונות (צורת היסוד: זיכרון), ניסיוני (הניסיון שלי או שם התואר; צורת היסוד – ניסיון).
אחרי מ"ם השימוש, כגון מביתו, מחוץ, משם, וכן במילים: עם, הנה (=הִנֵּה; וגם בנטייה: עמי וכו', הנו וכו'), אם, מן.
– במילים שבצורת היסוד שלהן אין תנועת i כגון לבי (מן לֵב), מקלים (=מְקִלִּים, מן מֵקֵל), אמתי (=אֲמִתִּי מן אֱמֶת). כך גם אתי, אתך (אִתִּי, אִתְּךָ מן אֶת).
– בפעלים בבניין הפעיל, גם אם אחרי הה"א אין שווא, כגון הפיל, הכה (=הִכָּה), הציל, הצלתי (=הִצַּלְתִּי), הציע.
– לפני יו (yu או yo) כגון דיון, קיום, בריות, נטיות, ראיות (=רְאִיּוֹת).

לגבי הברכון - הוא מאד יפה לדעתי! בהצלחה רבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה