התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
ז
ככה זה שהסטייל היופי והתפאורה הפכו לחשובים יותר מבני האדם :(

בדיוק חברה שלי מברמצת והיא עושה בר עם דברים רק לילדים, פקלאך, קייקפופס, זר מרשמלו ועוד.
עוגות וכד׳ יהיה בשולחנות
(והכל פשוט ונעים בלי שואו מוגזם)
זו ממש הוצאה מההקשר,
בשמחות רבות הבר מיועד לכבד אורחים שקופצים לאחל ולהשתתך בלי לשבת לסעודה,
ממש לא למטרת סטייל או רושם
היה עוזר אם כל מי שמגיב היה מציין האם הגיע לגיל שערך שמחות או מדבר רק מנקודת ראות של הורה לילדים צעירים

בלת"ק
אם יש הרבה ילדים כדאי לעשות שולחן ילדים עם מנות ילדים

היה לנו בר מצווה במשפחה שאמרו לא להביא ילדים בשביל שלא יהיה רעש וכו... היה ארוע משעמם ויבש. 3 שולחנות בכל צד (שולחן לכל צד במשפחה ועוד שולחן לדודות וסבתות..) וכולם רק רצו לחזור הביתה לשחרר את הבייביסיטר..ילדים מוסיפים חיות ושמחה לארוע! במיוחד שחתן הבר מצווה הוא ילד בעצמו.. וכמובן האחים והאחיות של בעל השמחה שהסתובבו מפוארים ומשועממים ושגעו לאמא שלהם את השכל מחוסר חברה..
גם בריתות שהן בדר"כ חסרות ילדים זה ארוע יבש ומשעמם שתמיד מוציא אותי בהרגשה ש"חבל על הכסף"..

אני מהצד שערכתי כבר שמחות כולל חתונות
ילדים אצלינו זה דבר ראשון
אין מצב לא להביא בני דודים
כמובן שאם יש מישהי מסוימת שמעדיפה למצוא ביביסיטר לילדים הקטנים לא חייבת להביא אותם
אבל להגביל? לא חשבתי לרגע
ונכון היה רעש באולם (השתדלנו למצוא עם חצר אבל לפעמים יורד גשם וכד)
והבר לא תמיד היה במיטבו- כן האמהות ניסו ובדר"כ די הצליחו שלא יקחו הכל מייד
וזה היה בסדר כי מבחינתי משפחה לפני הכל

לגבי שבתות הזמנו רק חלק מהמשפחות עם ילדים- לא אהבתי שמזמינים את כולם בלי
בכל שמחה את מי שהיה לו הכי נוח לבוא-נתתי את הבחירה לאורחים:)

תלוי סדר גודל של משפחה
אם זה משפחה של של 14 ילדים יכול להיות בין 4-5 בר מצוות לשנה וחתונות באמצע , מאוד מקל שאומרים שזה בלי ילדים (ככה זה בצד של בעלי)
אבל אם זה משפחה קטנה שיש בר מצוה פעם בשנה בלי חתונות זה נורמאלי שמביאים ילדים
זה הסדר גודל של המשפחה 13 אחים ואחיות מצד אחד
עם בר מצוות ו3 חתונות בחורף האחרון ועוד 4 בקיץ ולאף אחד זה לא מכביד.

תלוי סדר גודל של משפחה
אם זה משפחה של של 14 ילדים יכול להיות בין 4-5 בר מצוות לשנה וחתונות באמצע , מאוד מקל שאומרים שזה בלי ילדים (ככה זה בצד של בעלי)
אבל אם זה משפחה קטנה שיש בר מצוה פעם בשנה בלי חתונות זה נורמאלי שמביאים ילדים
אבל בשלב שיש כ"כ הרבה שמחות ודודים מכל צד הגיוני שהבעל והאשה עושים רוטציה ולחלק מהשמחות מגיע רק אחד מבני הזוג.
ומי שמתאים לו מגיע ביחד עם הילדים.
(אני לא כ"כ אוהבת את זה כי בד"כ כל אחד הולך לשמחות של הצד שלו אבל זה כבר עניין לאשכול אחר ויתכן גם ארוךךך)

זה הסדר גודל של המשפחה 13 אחים ואחיות מצד אחד
עם בר מצוות ו3 חתונות בחורף האחרון ועוד 4 בקיץ ולאף אחד זה לא מכביד.
כשמדובר במשפחות כאלו גדולות מנסיון יש בשלב מסוים "דילול טבעי". נכדים נשואים שלא מגיעים, בחורי ישיבות וסתם בחורות עסוקות וכו.. ולפעמים כבר לא מגיעים זוגי. ולכן כדאי לתחזק את הקשר שהמשפחה צעירה וקטנה כי בהמשך הקשר מעצו יעשה דליל יותר..

בר מצווה זה ארוע לילד בן 13 !
מי אם לא הבני דודים שלו יבואו לחגוג ולשמוח איתו?
עשינו בחורף בר מצוה עם שולחן ילדים ומנות ילדים וחוץ מזה גם שקיות שעמדו בבר והילדים לקחו כשהתחשק להם.

לדעתי. אם כבר לדלל ילדים אפשר בחלק מהחתונות. כמובן תלוי קרבה ספציפית ותלוי גיל.

ז

זו ממש הוצאה מההקשר,
בשמחות רבות הבר מיועד לכבד אורחים שקופצים לאחל ולהשתתך בלי לשבת לסעודה,
ממש לא למטרת סטייל או רושם
היה עוזר אם כל מי שמגיב היה מציין האם הגיע לגיל שערך שמחות או מדבר רק מנקודת ראות של הורה לילדים צעירים
מסכימה ביותר.
הכי קל להוציא מההקשר ולומר שהסטייל חשוב יותר מהאנשים...
מילים שבאות להסיר אחריות מההורה ותו לא.
בשמחות בציבור שלנו מקובל שיש ציבור די גדול שמוזמן על בסיס הבר, ולא על בסיס שולחנות.
אם הגעת לאירוע עם ילדים, ככל הנראה את בדרגת קרבה של נוכחות ישיבה מהתחלה ועד הסוף,
אז עבורך ועבור ילדיך נועדו מנות (שמשלמים עליהם הרבה יותר מעוגות בבר), ואת הבר משאירים לאורחים שלא יושבים.

דבר נוסף שלא הוזכר פה... כולם מתייחסים כאילו יש צד אחד לאירוע,
אבל קחו דוגמא לאירוסין... יש גם צד שני !!!
ואם כל האחיינים של הכלה/ החתן יטפלו בבר, זה עשוי לגרום אי נעימות רבה מאד.
דמיינו שוויגער שמזמינה את כל הצוות שלה מהעבודה ואין לה מה להציע להם כי הילדים של הצד השני..........
(ואני אומרת הצד השני, כי כשאת הסבתא של הנכדים את יכולה להעיר, מה שלא כן כשמדובר בצד השני)

מסכימה ביותר.
הכי קל להוציא מההקשר ולומר שהסטייל חשוב יותר מהאנשים...
מילים שבאות להסיר אחריות מההורה ותו לא.
בשמחות בציבור שלנו מקובל שיש ציבור די גדול שמוזמן על בסיס הבר, ולא על בסיס שולחנות.
אם הגעת לאירוע עם ילדים, ככל הנראה את בדרגת קרבה של נוכחות ישיבה מהתחלה ועד הסוף,
אז עבורך ועבור ילדיך נועדו מנות (שמשלמים עליהם הרבה יותר מעוגותת בר), ואת הבא משאירים לאורחים שלא יושבים.

דמיינו שוויגער שמזמינה את כל הצוות שלה מהעבודה ואין לה מה להציע להם כי הילדים של הצד השני..........
(ואני אומרת הצד השני, כי כשאת הסבתא של הנכדים את יכולה להעיר, מה שלא כן כשמדובר בצד השני)
ולכן הדגישו כאן לא פעם את חשיבות תשומת הלב של ההורים.

בלת"ק אבל כן את הראשונות.. נעצרתי בתגובה הזו שקצת קוממה אותי
מישהו כתב שאם לא מזמינים עם ילדים תנו כבוד גם להורים לא להגיע. למה? אולי אולי בשבת.
הרי היום זה מקובל להזמין לשבת בלי או חלק מהילדם אז כנראה יצא לך לשמור על אחיינים מהצד השני או על שכנים אז אתם גם יכולים לעשות ככה
ובאמצע השבוע מה הבעיה?
למה? מה הבעיה?? אם את שואלת את זה עדיף שתעשי עם ילדים וזהו.
אם אין את ההבנה כמה מורכב להורים ללכת בלי ילידם לשמחה, אז תעשו עם ודי.
מה זה נקרא "מקובל להזמין" אצל מי? ומי קבע שהמקובל הזה שלאחורנה מנסים להכניס הוא נוח להורים??
אני אישית לא הולכת לשבתות שאני לא יכולה להביא ילדים, אין לי איפה להשאיר כשהשמחה היא מצד מסוים.
וגם באמצע שבוע- כשזה בלי ילדים, אני על תקן "קופצת לארוע". כל אמא והאופי שלה, ורמת הדאגה שלה, וגילאי הילדים שלה, ורמת שרותי הביסיביטר בשכונה שלה (אצלינו הבחורות מאד מפונקות בשעות וכו) ורמת הפינוק של ילדיה (לא כל ילד יכול להתרגל לכל ביביסיטר ולכל טווח של זמן איתה) וסוג השכנים שלה (לא! לי לא יצא לשמור על ילדי שכנים למשך שבת, בקושי לשעה, ואני גם בחיים לא אשאיר את שלי אצלם..... כדאי להתנתק רגע כל אחד מהבנין שהוא גדל בו... לא כל הארץ בנויה מאותו סגנון של חיי שכנות. תפתחו את הראש.)
וכו וכו... כ"כ הרבה פרטים יש פה.
אז איך אפשר לבוא ולשאול בכזה תום לב- למה?...
זה אפילו לא ענין של "כל הכבוד" למי שכן מצליחה. זה פשוט כל אחת ונתוני חייה.
בלתי הגיוני בעליל לנתק הורים מילידם ולצפות שהכל יזרום למישרין אצל כולם.
הגיוני לנתק ולקחת בחשבון שזה יגביל כמה שלא יוכלו לבוא / או יבואו לזמן קצר.
והגיוני בהחלט גם להזמין את כולם ולקחת בחשבון שיהיה לזה מחיר כלשהוא בארוע.
כל אחד ובחירתו. אבל אין אופציה שלישית של להחליט מה שבא לכם ולצפות שכולם יענו אמן בשמחה.

ובלי קשר, מסכימה עם כל הבלגן של ילדים ולא יודעת באמת מה אחליט כשאגיע לשלב הזה, אבל כן יכולה לומר בזהירות, שעבורי, בילדותי, הארועים המשפחתיים הם החוויות הגדולות ביותר שנחקקו לי. צריך לחשוב גם על זה. למרות ששוב- לא בכל מחיר.
בסוף, לכל ארוע יש את מטרת העל שלו(בר מצוה/חתונה וכו) והיא לא המפגש המשפחתי. זה רק ערך מוסף.
אז אם המטרה העיקרית נפגמת בגלל זה יש לשקול. רק הערתי הערה כי צפו לי זכורנות נוסטלגיה מילדות :)

גם הורים לילדים צעירים יכולים כבר לערוך שמחות, אצלינו היה מעל 30 ילדים בגילאי 1-9 בכל ברית
שלא לדבר על זה שהורים לילד בר-מצוה הרבה פעמים נשארים באותה סירה של הורים לילדים עד גיל 9.

וגם כשאני אעשה בר מצוה, מניחה שנקודת המבט שלי לא תשתנה אבל רושמת לעצמי לבדוק עוד 6 שנים אם נקודת המבט שלי השתנתה :)

ושוב, מבחנתי שיזמינו בלי ילדים (אני גם ככה עושה מה שנכון לנו ולא מגיעה כמעט לשמחות כי נשארת עם הילדים בבית), אולי אפילו זה יהיה יותר נח ככה אני ארגיש נח לוותר מלכתחילה על חיפוש בייביסיטר ושגם בעלי לא ילך ונהנה לנו יחד בבית אבל שיהיה ברור לבעלי השמחה שמי שלא בא- זה מאה אחוז בסדר ולא כי לא רוצים להשתתף איתם בשמחה, כי זה לא פייר גם להציב תנאים וגם לצפות שיבואו.
וודאי וודאי אם זה ארוע בשבת.
ולא לשאול בתמימות והיתממות, מה הבעיה להשאיר ילדים אצל...

בסוף, לכל ארוע יש את מטרת העל שלו(בר מצוה/חתונה וכו) והיא לא המפגש המשפחתי. זה רק ערך מוסף.
בעיניי מטרת העל אחרי המטרה הבסיסית (נישואין, קבלת עול מצוות, הכנסה לבריתו של אברהם אבינו) זה לשמוח יחד אם מהצד שעושה את השמחה ואם מהצד שמשמח.
מה אצלך מטרת העל?
בארועים כמו קונצרטים הרצאות וכו', באמת מטרת העל שלי היא להנות ולצאת עם ערך מוסף אישי.

גם הורים לילדים צעירים יכולים כבר לערוך שמחות, אצלינו היה מעל 30 ילדים בגילאי 1-9 בכל ברית
שלא לדבר על זה שהורים לילד בר-מצוה הרבה פעמים נשארים באותה סירה של הורים לילדים עד גיל 9.

וגם כשאני אעשה בר מצוה, מניחה שנקודת המבט שלי לא תשתנה אבל רושמת לעצמי לבדוק עוד 6 שנים אם נקודת המבט שלי השתנתה :)

ושוב, מבחנתי שיזמינו בלי ילדים (אני גם ככה עושה מה שנכון לנו ולא מגיעה כמעט לשמחות כי נשארת עם הילדים בבית), אולי אפילו זה יהיה יותר נח ככה אני ארגיש נח לוותר מלכתחילה על חיפוש בייביסיטר ושגם בעלי לא ילך ונהנה לנו יחד בבית אבל שיהיה ברור לבעלי השמחה שמי שלא בא- זה מאה אחוז בסדר ולא כי לא רוצים להשתתף איתם בשמחה, כי זה לא פייר גם להציב תנאים וגם לצפות שיבואו.
וודאי וודאי אם זה ארוע בשבת.
ולא לשאול בתמימות והיתממות, מה הבעיה להשאיר ילדים אצל...

בעיניי מטרת העל אחרי המטרה הבסיסית (נישואין, קבלת עול מצוות, הכנסה לבריתו של אברהם אבינו) זה לשמוח יחד אם מהצד שעושה את השמחה ואם מהצד שמשמח.
מה אצלך מטרת העל?
בארועים כמו קונצרטים הרצאות וכו', באמת מטרת העל שלי היא להנות ולצאת עם ערך מוסף אישי.
אני איתך לגמרי... את אומרת אחד לאחד מה שכתבתי...
רק אמרתי שאם מישהו מרגיש שהטרה השניה של שמחה ביחד (שגם בעיני חשובה מאד כפי שצינתי) תפגום במטרת הבסיס של הבר מצוה, נגיד כמו שצינו שלא שמעו שום דרשה(בסוף יש חתן שחיכה לכל זה) וכו או שלא מצליחים לרקוד בחתונה ובעצם לשמח חתן וכלה, בגלל זה וכו אז יש לשקול..
אבל שוב כמו שאמרת וגם אני אמרתי- כמו שהאורחים מכבדים כל החלטה של המארחים ראוי שגם המארחים יכבדו כל החלטה של האורחים בהתאם להצהרתם של להביא או לא ילדים. ויכבדו הכוונה בלי פרצופים.
אגב, סתם דוגמא, אנחנו בשנה וחצי האחורנים כמעט ולא משאירים לבד ולו לזמן קצר, מהחשש של מה יקרה אם יהיה אזעקה.. (לא נדיר בעירינו) אני אישית לא סומכת על ילדה בת 13 ואפילו לא בחורה בת 15 שתרוץ עם ילדים ישנים במדרגות(אה לכם יש ממד? אז זהו לא לכולם..)... אז ליסוע לארוע של כמה שעות בלעדיהם? למה לא חושבים על כל זה...או שכולם פה בדרגת אמונה גבוהה שכבר לא מתמגנים באזעקות.. אשריכם..

נערך לאחרונה ב:
להזמין 100 מבוגרים לסעודה ולהזמין גם 50 ילדים זה לא פרופורציה ביחס למבוגרים זה נראה ממש גן ילדים.
צודק?

להזמין 100 מבוגרים לסעודה ולהזמין גם 50 ילדים זה לא פרופורציה ביחס למבוגרים זה נראה ממש גן ילדים.
צודק?
בעיניי לא יראה כמו גן ילדים.
זה בר מצוה?

אני מבינה את שני הצדדים. אם כי מלכתחילה חושבת שכדאי להביא. זו המשפחה!!! ומתי יתראו אם לא יזמינו אלא רק לחתונה. אז זה עמוס וכו... אנחנו כ"כ שמחים בקיומם אז מה אם יש בלגן רעש. זו הנחת שלנו!

סורי, אבל אני מצד האורחים.
ולא הייתי מגיעה, (וכך גם משפחתי), אם זה הנהלים. אולי מקסימום לבא להגיד מזל"ט.
אין שום חשק כבר, אם זה אירוע שהבעלים רואים בו רק את עצמם ולא את המשפחתיות. בהצלחה.

מרשים לי לסכם?

אירוע משפחתי -
יש מי שחשוב לו במיוחד ה"אירוע",
ויש מי שחשוב לו ביותר ה"משפחתי"

מבין הקבוצה השניה, יש מי שמבחינתו "משפחתי" = השתתפות הילדים בשמחה,
ויש מי שמבחינתו "משפחתי" = אפשרות לשוחח עם בני\בנות המשפחה, דבר שאינו מתאפשר כשהילדים בשטח.

יש בעלי שמחה ויש חתני שמחה (כלומר חתן הבר מצוה או החתונה בעצמו, לא ההורים), שחשוב להם מאד לראות את כל בני הדודים והאחיינים, ובכך תהיה שמחתם שלמה
"גילוי נאות: אני הייתי בקטגוריה זו בתור כלת השמחה"]
,
ויש בעלי שמחה וחתני שמחה (כנ"ל), שלא מרגישים חיבור מיוחד לקרוביהם הקטנים
עכשיו תגידו: כי הם לא מכירים אותם מאירועים משפחתיים... אולי דוקא ההיפך? :unsure:
או לילדים קטנים באופן כללי
, ולעומת זאת חשוב להם מאד שהאירוע שקורה פעם אחת בחייהם יהיה יפה, מכובד וגם בסטייל המקובל אצל חבריהם.

אלו ואלו טובים, אהובים ולגיטימיים.

קונצנזוס: על ההורים לפקח על ילדיהם, שלא ישתוללו יתר על המידה ויקחו מן הבר בצורה הגיונית בלבד.
לא קונצנזוס: האם ובאיזה מצב מותר לשפוט את מי שאינו מגיע לשמחה?
דעתי: לכל אדם יש זכות לגיטימית להיעדר משמחה, ללא צורך לתרץ, בין אם היו הגבלות ובין אם לא, בין אם ההזמנה כוללת לינה ובין אם לא, בין אם יש לו ילדים קטנים ובין אם כבר\עדיין לא. אין צורך באימוץ ילד בעל צרכים מיוחדים לצורך כך.
מובן שככל שההזמנה מגבילה יותר, כך תתקבל ביתר הבנה היעדרות גם של הקרובים ביותר.

באמת אירוסין זה לא מקום לילדים.
אצלנו במשפחה, בלי שדיברו ע"ז רובם לא מביאים ילדים.
אירוסין, זה בלי קשר, אירוע צפוף שאין לילדים מקום ,וגם הקשר שלהם לבעלי השמחה, הוא מן הסתם לא קרוב...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה