- הוסף לסימניות
יותר נחמד כשזה מתואם לרוחב- כדי שבני דודים יהנו יחדמי שזה מקל עליו מוזמן לא להביא אותם.![]()
יותר נחמד כשזה מתואם לרוחב- כדי שבני דודים יהנו יחדמי שזה מקל עליו מוזמן לא להביא אותם.![]()
זו ממש הוצאה מההקשר,ככה זה שהסטייל היופי והתפאורה הפכו לחשובים יותר מבני האדם
בדיוק חברה שלי מברמצת והיא עושה בר עם דברים רק לילדים, פקלאך, קייקפופס, זר מרשמלו ועוד.
עוגות וכד׳ יהיה בשולחנות
(והכל פשוט ונעים בלי שואו מוגזם)
זה הסדר גודל של המשפחה 13 אחים ואחיות מצד אחדתלוי סדר גודל של משפחה
אם זה משפחה של של 14 ילדים יכול להיות בין 4-5 בר מצוות לשנה וחתונות באמצע , מאוד מקל שאומרים שזה בלי ילדים (ככה זה בצד של בעלי)
אבל אם זה משפחה קטנה שיש בר מצוה פעם בשנה בלי חתונות זה נורמאלי שמביאים ילדים
אבל בשלב שיש כ"כ הרבה שמחות ודודים מכל צד הגיוני שהבעל והאשה עושים רוטציה ולחלק מהשמחות מגיע רק אחד מבני הזוג.תלוי סדר גודל של משפחה
אם זה משפחה של של 14 ילדים יכול להיות בין 4-5 בר מצוות לשנה וחתונות באמצע , מאוד מקל שאומרים שזה בלי ילדים (ככה זה בצד של בעלי)
אבל אם זה משפחה קטנה שיש בר מצוה פעם בשנה בלי חתונות זה נורמאלי שמביאים ילדים
כשמדובר במשפחות כאלו גדולות מנסיון יש בשלב מסוים "דילול טבעי". נכדים נשואים שלא מגיעים, בחורי ישיבות וסתם בחורות עסוקות וכו.. ולפעמים כבר לא מגיעים זוגי. ולכן כדאי לתחזק את הקשר שהמשפחה צעירה וקטנה כי בהמשך הקשר מעצו יעשה דליל יותר..זה הסדר גודל של המשפחה 13 אחים ואחיות מצד אחד
עם בר מצוות ו3 חתונות בחורף האחרון ועוד 4 בקיץ ולאף אחד זה לא מכביד.
מסכימה ביותר.ז
זו ממש הוצאה מההקשר,
בשמחות רבות הבר מיועד לכבד אורחים שקופצים לאחל ולהשתתך בלי לשבת לסעודה,
ממש לא למטרת סטייל או רושם
היה עוזר אם כל מי שמגיב היה מציין האם הגיע לגיל שערך שמחות או מדבר רק מנקודת ראות של הורה לילדים צעירים
ולכן הדגישו כאן לא פעם את חשיבות תשומת הלב של ההורים.מסכימה ביותר.
הכי קל להוציא מההקשר ולומר שהסטייל חשוב יותר מהאנשים...
מילים שבאות להסיר אחריות מההורה ותו לא.
בשמחות בציבור שלנו מקובל שיש ציבור די גדול שמוזמן על בסיס הבר, ולא על בסיס שולחנות.
אם הגעת לאירוע עם ילדים, ככל הנראה את בדרגת קרבה של נוכחות ישיבה מהתחלה ועד הסוף,
אז עבורך ועבור ילדיך נועדו מנות (שמשלמים עליהם הרבה יותר מעוגותת בר), ואת הבא משאירים לאורחים שלא יושבים.
דבר נוסף שלא הוזכר פה... כולם מתייחסים כאילו יש צד אחד לאירוע,
אבל קחו דוגמא לאירוסין... יש גם צד שני !!!
ואם כל האחיינים של הכלה/ החתן יטפלו בבר, זה עשוי לגרום אי נעימות רבה מאד.
דמיינו שוויגער שמזמינה את כל הצוות שלה מהעבודה ואין לה מה להציע להם כי הילדים של הצד השני..........
(ואני אומרת הצד השני, כי כשאת הסבתא של הנכדים את יכולה להעיר, מה שלא כן כשמדובר בצד השני)
למה? מה הבעיה?? אם את שואלת את זה עדיף שתעשי עם ילדים וזהו.מישהו כתב שאם לא מזמינים עם ילדים תנו כבוד גם להורים לא להגיע. למה? אולי אולי בשבת.
הרי היום זה מקובל להזמין לשבת בלי או חלק מהילדם אז כנראה יצא לך לשמור על אחיינים מהצד השני או על שכנים אז אתם גם יכולים לעשות ככה
ובאמצע השבוע מה הבעיה?
גם הורים לילדים צעירים יכולים כבר לערוך שמחות, אצלינו היה מעל 30 ילדים בגילאי 1-9 בכל בריתהיה עוזר אם כל מי שמגיב היה מציין האם הגיע לגיל שערך שמחות או מדבר רק מנקודת ראות של הורה לילדים צעירים
בעיניי מטרת העל אחרי המטרה הבסיסית (נישואין, קבלת עול מצוות, הכנסה לבריתו של אברהם אבינו) זה לשמוח יחד אם מהצד שעושה את השמחה ואם מהצד שמשמח.בסוף, לכל ארוע יש את מטרת העל שלו(בר מצוה/חתונה וכו) והיא לא המפגש המשפחתי. זה רק ערך מוסף.
אני איתך לגמרי... את אומרת אחד לאחד מה שכתבתי...גם הורים לילדים צעירים יכולים כבר לערוך שמחות, אצלינו היה מעל 30 ילדים בגילאי 1-9 בכל ברית
שלא לדבר על זה שהורים לילד בר-מצוה הרבה פעמים נשארים באותה סירה של הורים לילדים עד גיל 9.
וגם כשאני אעשה בר מצוה, מניחה שנקודת המבט שלי לא תשתנה אבל רושמת לעצמי לבדוק עוד 6 שנים אם נקודת המבט שלי השתנתה
ושוב, מבחנתי שיזמינו בלי ילדים (אני גם ככה עושה מה שנכון לנו ולא מגיעה כמעט לשמחות כי נשארת עם הילדים בבית), אולי אפילו זה יהיה יותר נח ככה אני ארגיש נח לוותר מלכתחילה על חיפוש בייביסיטר ושגם בעלי לא ילך ונהנה לנו יחד בבית אבל שיהיה ברור לבעלי השמחה שמי שלא בא- זה מאה אחוז בסדר ולא כי לא רוצים להשתתף איתם בשמחה, כי זה לא פייר גם להציב תנאים וגם לצפות שיבואו.
וודאי וודאי אם זה ארוע בשבת.
ולא לשאול בתמימות והיתממות, מה הבעיה להשאיר ילדים אצל...
בעיניי מטרת העל אחרי המטרה הבסיסית (נישואין, קבלת עול מצוות, הכנסה לבריתו של אברהם אבינו) זה לשמוח יחד אם מהצד שעושה את השמחה ואם מהצד שמשמח.
מה אצלך מטרת העל?
בארועים כמו קונצרטים הרצאות וכו', באמת מטרת העל שלי היא להנות ולצאת עם ערך מוסף אישי.
בעיניי לא יראה כמו גן ילדים.להזמין 100 מבוגרים לסעודה ולהזמין גם 50 ילדים זה לא פרופורציה ביחס למבוגרים זה נראה ממש גן ילדים.
צודק?
סורי, אבל אני מצד האורחים.היה עוזר אם כל מי שמגיב היה מציין האם הגיע לגיל שערך שמחות או מדבר רק מנקודת ראות של הורה לילדים צעירים
באמת אירוסין זה לא מקום לילדים.דבר נוסף שלא הוזכר פה... כולם מתייחסים כאילו יש צד אחד לאירוע,
אבל קחו דוגמא לאירוסין... יש גם צד שני !!!
ואם כל האחיינים של הכלה/ החתן יטפלו בבר, זה עשוי לגרום אי נעימות רבה מאד.
דמיינו שוויגער שמזמינה את כל הצוות שלה מהעבודה ואין לה מה להציע להם כי הילדים של הצד השני..........
(ואני אומרת הצד השני, כי כשאת הסבתא של הנכדים את יכולה להעיר, מה שלא כן כשמדובר בצד השני)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים