התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
דיון מאד מעניין.
אני עשיתי בר מצוה ובגלל שקשה לי מאד להתעלם מרעש ובכי של ילדים,
וזה מאד מסיח את דעתי שגוררים כסאות ומשחקים תופסת באולם, הגבלתי גיל.
כמובן תינוקות באים עם האמא, אבל גילאי 2-6, שלא כ"כ מבינים, לא זוכרים ובעיקר צריכים את המיטה שלהם בשעות האלה, ביקשתי לא להביא.
מאד הגיוני שהשקעתי בבר מצוה של הבן שלי וזכותי להנות ברוגע, כמו שדאגתי לבייביסיטר לקטנים שלי.
ואני לא מרחמת על הילדים, ב"ה יש המון שמחות שהם שותפים מלאים.
לגבי השמחות שכן מגיעים עם ילדים, אני כן חושבת שההורים צריכים לקחת אחריות על מה שקורה באולם, כמו לפחות בבית שלך. יש הרבה הורים שמגיעים לבלות ושוכחים את הילדים, הם מבחינתם יושבים/אוכלים/מדברים והילדים בינתיים מתרוצצים, מרוקנים את הבר (רק ביס אחד מכל דבר, אל דאגה...)/רבים/ הופכים את האוכל מהשולחן ושופכים מים וכו
מינימום לדאוג שהילדים מתנהגים כראוי ולא מפריעים לבעלי השמחה.

דיון מאד מעניין.
כמובן תינוקות באים עם האמא, אבל גילאי 2-6, שלא כ"כ מבינים, לא זוכרים ובעיקר צריכים את המיטה שלהם בשעות האלה, ביקשתי לא להביא.
מאד הגיוני שהשקעתי בבר מצוה של הבן שלי וזכותי להנות ברוגע, כמו שדאגתי לבייביסיטר לקטנים שלי.
לגבי השמחות שכן מגיעים עם ילדים, אני כן חושבת שההורים צריכים לקחת אחריות על מה שקורה באולם, כמו לפחות בבית שלך. יש הרבה הורים שמגיעים לבלות ושוכחים את הילדים, הם מבחינתם יושבים/אוכלים/מדברים והילדים בינתיים מתרוצצים, מרוקנים את הבר (רק ביס אחד מכל דבר, אל דאגה...)/רבים/ הופכים את האוכל מהשולחן ושופכים מים וכו
אם לכולם אצלכם יש שירותי בייביסיטר צמודים או קיבלת בהבנה את מי שלא הגיע, אז מצוין.
אגב, הנשים שמדברות בזמן הדרשות לא מפריע לך? כי לי אישית זה הכי מפריע, ועוד לא יודעת איך ואם יש לזה פתרון :(

דיון מאד מעניין.
יפה
ואני רק שאלה
אבל אם נניח 3-4 גיסות (ואפילו יותר) היו מודיעות לך שהן ממש מכבדות את הבקשה שלך
אבל מכיון שיש להן ילדים בגילאים המדוברים ואין להן דרך להשאיר אותם בבית,
הן גם לא באות וגם הילדים היותר גדולים לא יבואו אם כך
ורק הבעל ייצג את המשפחה
מה שאומר שתהיה פחות נוכחות באופן כללי באולם...
היית נפגעת?
נעלבת?
היה אכפת לך?
כי כמובן שזכות בעל השמחה לרצות שמחה יפה ורגועה אבל עוד יותר זכות האורחים שגם ככה טורחים הרבה נטו בשביל לכבד אותך
יחליטו שבתנאים שאת מציבה קשה להם מדי לכבד אותך עם התנאים שלך
ולכן השמחה תהיה מדוללת משתתפים
(אני תמיד מסתכלת על האורחים ככאלה שהם עושים לי טובה ולא להיפך, כמובן שזו לא טובה במובן הפשוט אבל בסוף הם טורחים לכבד אותי ויצאו מהבית במיוחד בשבילי לא להיפך...)

עניין מאד אינדיבידואלי
אצלנו רוב השמחות קטנות ואלגנטיות ומטבע הדברים ללא ילדים (הרגל שנהיה מהחוצניקים אצלנו במשפחה , שם לא מקובל בכלל להביא ילדים לשמחות)
ואצל חמותי השמחה לא שלמה כל עוד כל הזאטוטים לא באים
סגנון האירוע משפיע מאד על ההחלטה

עניין מאד אינדיבידואלי
אצלנו רוב השמחות קטנות ואלגנטיות ומטבע הדברים ללא ילדים (הרגל שנהיה מהחוצניקים אצלנו במשפחה , שם לא מקובל בכלל להביא ילדים לשמחות)
ואצל חמותי השמחה לא שלמה כל עוד כל הזאטוטים לא באים
סגנון האירוע משפיע מאד על ההחלטה
ממש לא רק הסגנון
זה ענין של יכולת טכנית הרבה פעמים
מהצד שלך המקובלות גורמת שתהיה בייביסיטר פנויה באופן קבוע?
כי אני מניחה שהסגנון הוא לא להשאיר ילדים בני 2-6 לבד בערב...

(הרגל שנהיה מהחוצניקים אצלנו במשפחה , שם לא מקובל בכלל להביא ילדים לשמחות)
זה חוזר על עצמו ואני מנסה להבין באיזה חו"ל זה מקובל?
אני ממשפחה אמריקאית ובעלי ממשפחה אנגלית אצל שתינו הנורמה במשפחה המורחבת זה להביא ילדים לשמחות.

אני ממשפחה אמריקאית ובעלי ממשפחה אנגלית אצל שתינו הנורמה במשפחה המורחבת זה להביא ילדים לשמחות.
אצלנו חלק גדול ממהמשפחה לונדונים ואין ילדים מתחת לגיל שבע-שמונה בחתונות

אצלנו חלק גדול ממהמשפחה לונדונים ואין ילדים מתחת לגיל שבע-שמונה בחתונות
לא חושבת שקשור למוצא
כי בחתונות שהיו אצלם נצפו גם נצפו ילדים עד גיל 7-8
(כאלה שגרים באזור לא מדברת על אלו שבאו במיוחד מחו"ל)

רק מוסיפה -
כל החלטה שתקבלו (עם ילדים/ בלי , הגבלה מגיל מסוים או כמות)
בבקשה תדאגו להבהיר מספיק זמן מראש לאורחים את תכניותיכם
מאד לא נעים להגיע במאמץ לארוע ולגלות בשטח שכלל לא חשבו שתבואו עם הילדים.....

יפה
ואני רק שאלה
אבל אם נניח 3-4 גיסות (ואפילו יותר) היו מודיעות לך שהן ממש מכבדות את הבקשה שלך
אבל מכיון שיש להן ילדים בגילאים המדוברים ואין להן דרך להשאיר אותם בבית,
הן גם לא באות וגם הילדים היותר גדולים לא יבואו אם כך
ורק הבעל ייצג את המשפחה
מה שאומר שתהיה פחות נוכחות באופן כללי באולם...
היית נפגעת?
נעלבת?
היה אכפת לך?
כי כמובן שזכות בעל השמחה לרצות שמחה יפה ורגועה אבל עוד יותר זכות האורחים שגם ככה טורחים הרבה נטו בשביל לכבד אותך
יחליטו שבתנאים שאת מציבה קשה להם מדי לכבד אותך עם התנאים שלך
ולכן השמחה תהיה מדוללת משתתפים
(אני תמיד מסתכלת על האורחים ככאלה שהם עושים לי טובה ולא להיפך, כמובן שזו לא טובה במובן הפשוט אבל בסוף הם טורחים לכבד אותי ויצאו מהבית במיוחד בשבילי לא להיפך...)
כמובן עשיתי את זה בידיעה שזה מתאים למשפחה, וב"ה כולם הסתדרו ולא נראה לי שהתנאים היו 'קשים מידי' ומטריחים מידי וההשתתפות היתה מכובדת, מכבדת ומלאה.
מה שכן, בהחלט ציינתי שאם למישהי יש בעיה, אני גמישה ולא צריך להשתגע, אפילו בעיה שילד מסוים עושה פרצופים למה הוא לא ואחיו כן.

בחו"ל שלנו זה היה מאד מקובל, לא יודעת מה היום (בלגיה ואנגליה וגם אוסטרליה, היה נדיר לראות ילדים קטנים בשמחות מלבד המאד קרובים)

בחו"ל שלנו זה היה מאד מקובל, לא יודעת מה היום (בלגיה ואנגליה וגם אוסטרליה, היה נדיר לראות ילדים קטנים בשמחות מלבד המאד קרובים)
את מבינה שבישראל המאד קרובים יכולים להיות איזה 100...

אם לכולם אצלכם יש שירותי בייביסיטר צמודים או קיבלת בהבנה את מי שלא הגיע, אז מצוין.
אגב, הנשים שמדברות בזמן הדרשות לא מפריע לך? כי לי אישית זה הכי מפריע, ועוד לא יודעת איך ואם יש לזה פתרון :(
כבר כתבתי את זה בהודעה קודמת אנחנו 14 בלי עין הרע
ואני לא זוכרת שאי פעם מישהי לא הגיע בגלל שלא מצאה בייביסיטר

רק מוסיפה -
כל החלטה שתקבלו (עם ילדים/ בלי , הגבלה מגיל מסוים או כמות)
בבקשה תדאגו להבהיר מספיק זמן מראש לאורחים את תכניותיכם
מאד לא נעים להגיע במאמץ לארוע ולגלות בשטח שכלל לא חשבו שתבואו עם הילדים.....
אצלנו קבעו מראש לבר מצוות לא מביאים ובאמת קובעת עם בייבי סיטר מראש (ולפעמים גם עם רזרבה עם אחת תבטל)

כנראה צריכה להיות חלק מהמשפחה שלכם.
אני לרוב השמחות כבר לא מגיעה כי אין לי בייביסיטר. ושמחות זה לא הדבר היחיד שאני מוותרת עליו בגלל אי- בייביסיטר.
(עשיתי לעצמי כלל שאחרי 15 טלפונים אני מפסיקה לחפש)

הייתי לפני חודשיים בחתונה בווילימסבורג (ארה"ב) לא היה ילדים
בשבת שבע ברכות רק זוגות וכולם הגיעו!!

• תודה
Reactions: M:D
הייתי לפני חודשיים בחתונה בווילימסבורג (ארה"ב) לא היה ילדים
בשבת שבע ברכות רק זוגות וכולם הגיעו!!
בדיוק שאלתי אחת הדודות איך הם עושים זה? תמיד מסתדרים?
הסתכלה כאילו לא מבינה מה שאלה? זה ברור

אני עשיתי כמה בר מצוות ב"ה
אני חושבת שילדים זה חלק מהמשפחה חלק מהחיים
אני שמחה עם כל מי שבא
מעדיפה פחות שוהו ושכולם יהנו
כל אחד עושה מה שנח לו
מי שרוצה מגיע עם ילדיו ומי שבא לו שקט משאיר אותם בבית
עשיתי בר יחסית פשוט-כי אצלינו חצי משפחה זה ילדים כ"י

לגבי החישוב אני מחשבת ילד כחצי מנה
וילד ממש קטן כרבע מנה

בהצלחה לכולם ושמחות בלב שמח
הבעיה היא, בחתונות וכן בקייטרינג שונים, שעורכים שולחנות וכסאות כמספר המנות המוזמנות ולא תמיד יש גמישות להוספת מקומות בלי הוספת מנות, כך שאפילו שהאוכל מספיק, עדין יש בעיה עם מקומות הישיבה ואז צריך לראות אם הם מסכימים להביא עוד מפות , לפתוח שולחנות בלי מנות וכד' או לדאוג לכל העיל לבד.

יפה
ואני רק שאלה
הבעיה היא, בחתונות וכן בקייטרינג שונים, שעורכים שולחנות וכסאות כמספר המנות המוזמנות ולא תמיד יש גמישות להוספת מקומות בלי הוספת מנות, כך שאפילו שהאוכל מספיק, עדין יש בעיה עם מקומות הישיבה ואז צריך לראות אם הם מסכימים להביא עוד מפות , לפתוח שולחנות בלי מנות וכד' או לדאוג לכל העיל לבד.
מדובר פה בעיקר בבר מצוות
שזה אולמות קטנים
אני עקרונית לא מביאה את הגיל 2-4 לחתונות כי אני באמת רוצה להנות ולא לרוץ כל שניה לבדוק איפה הם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה