התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
כל אחד דואג פה לזכויות שלו
בעלת השמחה-שהשמחה תהיה שלמה ויהיו הרבה אנשים והבר לא יהרס ויוכלו להקשיב לדרשות וכו' וכו' וכו'
האורחים-לא לדאוג לבייביסיטר.. לדאוג לילדים למנות לדאוג להפעלה לילדים (נראה לכם הגיוני להפעיל טרמפולינה עד 23:30 בלילה? ואחרי זה תהיה מודעה מהשכנים שמבקשים לשמור על השקט...)
הילדים-שרוצים להפגש עם המשפחה וזה ארוע מיוחד וחברים של חתן השמחה וכו' וכו' וכו'....
אישית הכי מזדהה עם בעלי השמחה כל העיצות שהוזכרו הן תוספת משמעותית מאד של כסף!!!
יש לך בתור אמא למשפחה בת 8-9 נפשות להוסיף עוד אלפי שקלים לבר מצוה של הבן שלך??? לא בטוח
וכן. בתור אחת שגדלה את הילד ורואה ביום הזה את אחד הימים המרגשים היא רוצה להנות בו ולא לדאוג כל הזמן שהילדים לא ירעישו בחוץ (בגלל השכנים) ולא בפנים (בגלל הדרשות) ויאכלו מהפאקלע וממנות הילדים (סתם זורקת שאלה... למה שהילדים לא יאכלו ארוחת ערב נורמלית בבית לפני שיוצאים או באוטובוס? סנדביץ' מרוח בשוקולד-את יודעת שהוא אכל ושבע וגם בשמחה הוא לא יאכל מהמנה עצמה מקסימום מהבר 2-3 דברים מתוקים בהשגחתך!!! למה הוא צריך לחכות עד ל21:00 22:00 בלילה עם אוכל??? ברור שהוא לא יהיה רגוע הוא פשוט רעבבבבב)
זו דעתי לבינתים....

אחד המשפטים שמה?
שבמקום כל העסק סביב האוכל,
אנשים באמת לא חייבים לבוא מורעבים לשמחה, בטח לא בר מצווה או אירוסין. ובטח שהילדים לא חייבים להיות רעבים...
אפשר לבוא להתכבד אבל הקטע הזה שבעלי שמחה חייבים להאכיל את כל מי שמגיע לשעה...

אנשים באמת לא חייבים לבוא מורעבים לשמחה, בטח לא בר מצווה או אירוסין. ובטח שהילדים לא חייבים להיות רעבים...
מסכימה חלקית.
בעיקרון זה ניכון, אבל יש אנשים שגרים רחוק, אצלינו יש אח שגר במרחק שעתיים נסיעה מהמרכז. גם אם כולם אכלו - יגיעו רעבים שוב. נכון, אפשר להאכיל את הילדים באוטובוס. אבל אפשר גם לכבד מישהו שטרח ונסע שעתיים לכל צד כדי להשתתף בשמחה שלך ולפחות לתת לו קצת אוכל.
באופן כללי חושבת שבעל השמחה יעשה את השיקולים שלו ואו יחליט שלא להזמין ילדים ויעדכן ע"כ את המוזמנים בהבנה שיש כאלו שלא בטוח יוכלו להגיע, או יזמין את הילדים אבל אז גם ידאג שיהיה להם משהו לאכול ומקום לשבת.

בעלת השמחה-שהשמחה תהיה שלמה ויהיו הרבה אנשים והבר לא יהרס ויוכלו להקשיב לדרשות וכו' וכו' וכו'
האורחים-לא לדאוג לבייביסיטר.. לדאוג לילדים למנות לדאוג להפעלה לילדים (נראה לכם הגיוני להפעיל טרמפולינה עד 23:30 בלילה? ואחרי זה תהיה מודעה מהשכנים שמבקשים לשמור על השקט...)
הילדים-שרוצים להפגש עם המשפחה וזה ארוע מיוחד וחברים של חתן השמחה וכו' וכו' וכו'....
יש לך בתור אמא למשפחה בת 8-9 נפשות להוסיף עוד אלפי שקלים לבר מצוה של הבן שלך??? לא בטוח
וכן. בתור אחת שגדלה את הילד ורואה ביום הזה את אחד הימים המרגשים היא רוצה להנות בו ולא לדאוג כל הזמן שהילדים לא ירעישו בחוץ (בגלל השכנים) ולא בפנים (בגלל הדרשות) ויאכלו מהפאקלע וממנות הילדים (סתם זורקת שאלה... למה שהילדים לא יאכלו ארוחת ערב נורמלית בבית לפני שיוצאים או באוטובוס? סנדביץ' מרוח בשוקולד-את יודעת שהוא אכל ושבע וגם בשמחה הוא לא יאכל מהמנה עצמה מקסימום מהבר 2-3 דברים מתוקים בהשגחתך!!! למה הוא צריך לחכות עד ל21:00 22:00 בלילה עם אוכל??? ברור שהוא לא יהיה רגוע הוא פשוט רעבבבבב)
זו דעתי לבינתים....
1. מניחה שחלק ממי שדיבר על תעסוקה לילדים הם אלה שמביאים את התעסוקה.
אגב, אני אמרתי את זה מהצד המארח בשמחה...
2. ארוחת ערב בבית לא סותרת מנה באולם.

זה פשוט כמו שאמרתי הבדל בסיסי בתפיסה.
ב"ה טוב לנו עם התפיסה שלנו ולא רוצה לוותר על זה, איכשהו זה עובד אצלינו מצוין גם במשפחה המורחבת של בעלי וגם במשפחה המורחבת שלי.

מסכימה חלקית.
בעיקרון זה ניכון, אבל יש אנשים שגרים רחוק, אצלינו יש אח שגר במרחק שעתיים נסיעה מהמרכז. גם אם כולם אכלו - יגיעו רעבים שוב. נכון, אפשר להאכיל את הילדים באוטובוס. אבל אפשר גם לכבד מישהו שטרח ונסע שעתיים לכל צד כדי להשתתף בשמחה שלך ולפחות לתת לו קצת אוכל.
באופן כללי חושבת שבעל השמחה יעשה את השיקולים שלו ואו יחליט שלא להזמין ילדים ויעדכן ע"כ את המוזמנים בהבנה שיש כאלו שלא בטוח יוכלו להגיע, או יזמין את הילדים אבל אז גם ידאג שיהיה להם משהו לאכול ומקום לשבת.
לא התכוונתי חלילה לוותר על האוכל, רק נהניתי מהרעיון שיש עוד אפשרות
וכמו שכתבתי- לא חייבים, כלומר יש אופציה אחרת מלבוא ממש מורעבים ולהסתמך לגמרי על האוכל, אם מתאפשר..
מצד שני, נסעתי פעם לחתונה מחוץ לעיר של חברה. רצתי לאוטובוס ולא ממש הספקתי לאכול קודם. אבל בחתונה חוץ מ2 דברים דוחים בבר פשוט לא היה מה לאכול, וזה הרגיש לי קצת... במיוחד שהחתונה הייתה בחור מסוג הקורונה והדרך ארוכה
דנתי לכף זכות שאולי ממש קשה תקציבית.. אבל יצאתי בהרגשה לא משו

לא מדובר פה על אלה שבאים לשעה.
(גם מבוגר שמגיע לשעה לא חייב לאכול)

זו דעתי לבינתים....
כל אחד צריך לדעת את הפסוק שלו.

האורח
צריך לדאוג להיות לא תלוי, לאכול טוב בבית, להאכיל את הילדים*, להשכיב אותם לישון בבית גם אם המארח התחנן אם לדעתו זה מה שטוב להם. לעשות את שיקוליו הוא אם מדובר בשמחה כמו שבת והיא ללא ילדים - כן, הזמנה חלקית היא הזמנה שמראש לוקחת בחשבון שלא לכולם זה יסתדר - תמיד יש טקסט וסאבטקסט.

ומנגד המארח, זה מש כמו הכנסת אורחים.
עליו לדאוג שיהיו לאורחיו די מקומות ישיבה, די אוכל, די נינוחות. שמחה היא לא אירוע שבעל השמחה נהנה בו במובן הבילויי. אלא במובן המרגש, של המשמעות. במובן שכל מי שהגיע היה לו טוב ויצא בטוב מהאירוע. שהכל דפק.

אם מזמינים עם ילדים אי אפשר לומר להורים שלהם - תאכילו אותם בבית.
צריך לדאוג למקומות ולאוכל. וגם מי שהאכיל בבית תמיד יכול להיקלע (במדינה מוכת הפגנות כמו שלנו...) לנסיעה בת 3 שעות...

ומנסיון, אם מכבדים ילדים - הם מחזירים כבוד.
אצלי בשמחות יחס הילדים למבוגרים הוא על כל מבוגר 2 ילדים...
אנחנו מחלקים להם מזכרות עם שמם, מכינים לכל אחד מהם מקום, מנות עם אוכל שהם אוהבים ושתיה שהם אוהבים... ותעסוקה לא מרעישה. והם מנגד מתנהגים חזרה ממש יפה. אין ילד רע - יש ילד רעב. מכירים?
אז ילדים שבעים, שיש להם מה לעשות, מתנהגים אחרת ואין להם סוכר מפעקאלה שמייצר להם את כל הרעיונות ההזויים.

העיקר שמחות בלב שמח:)

*אני ממליצה גם לבעלי השמחה וילדיהם לאכול טוב בבית לפני שיוצאים לאירוע. (רגע לפני שמלבישים את כל החבורה מחלצות) לרוב לבעלי השמחה אין ממש זמן לאכול רגוע באירוע. ואם הילדים שלהם עצמם שבעים הם פנויים יותר לשמחה ולקבלת האורחים ולניהול האירוע.

בלת"ק
אני לא מביאה ילדים בני 2-6 בשבילי.
כשאני יוצאת לשמחה אני רוצה להנות ולא להיות עסוקה עם הקטנים שמורחים אותי מכל כיוון, לא מפסיקים לנדנד, לא נהנים מהשמחה בזמן השמחה, ולא יזכרו את זה לעתיד.
כמובן שיש גם יוצאים מן הכלל ואם יש ילד שממש רוצה להגיע לחתונה, הוא באופי שיכול להנות מזה, והחתונה קרוב לבית ככה שאני יכולה להחזיר אותו באמצע- אנסה לקחת אותו.
אבל בגורף- בשבילי- אני לא מביאה.
(הכוונה כמובן לשמחות של המשפחה הקרובה- גיסים שמחתנים / מברמצים וכו')

כמות הרעש שנשים עשו הפריע לי מאוד :(
לא יכולה להתאפק ולהמנע משימוש בבמה מכובדת זו
בחברת נשים אכפתיות ואינטליגנטיות
שלא תדעו ח"ו
אבל חובה מודעות!
ערכתי בבית הכנסת שלנו אזכרה שנה לאמנו היקרה ע"ה
הצעירות חשבו שזה מפגש פסגה משפחתי.
הבאנו כיבוד מכובד
הפטפטת עלתה עד ...
קמתי ודרשתי (בעלת השמחה חחח)
בבקשה להקשיב לאח הגדול שמספיד
מינימום כבוד
והיה קרוב ויכלו לשמוע...
גם בר מצווה וכדו' נדרש כובד ראש מסוים

וכן גם אני טוענת שבארועים גדולים מותר לנו לפטפט חלק מהזמן ולילדים להשתובב מעט

האורחים-לא לדאוג לבייביסיטר.. לדאוג לילדים למנות לדאוג להפעלה לילדים

רק הבהרה, את ההפעלה לילדים לא ביקשתי כאורחת...
ב"ה הילדים שלי מטופחים ומופעלים ומועסקים היטב בבית, מצידי להשאיר אותם שם.
זו המלצה למארחים שהחליטו כן להזמין ילדים, ורוצים בכ"ז שיהיה שקט באולם לפחות חלק מהזמן.

בתור אחת שגדלה את הילד ורואה ביום הזה את אחד הימים המרגשים היא רוצה להנות בו ולא לדאוג כל הזמן שהילדים לא ירעישו בחוץ (בגלל השכנים) ולא בפנים (בגלל הדרשות) ויאכלו מהפאקלע וממנות הילדים (סתם זורקת שאלה... למה שהילדים לא יאכלו ארוחת ערב נורמלית בבית לפני שיוצאים או באוטובוס? סנדביץ' מרוח בשוקולד-את יודעת שהוא אכל ושבע וגם בשמחה הוא לא יאכל מהמנה עצמה מקסימום מהבר 2-3 דברים מתוקים בהשגחתך!!! למה הוא צריך לחכות עד ל21:00 22:00 בלילה עם אוכל??? ברור שהוא לא יהיה רגוע הוא פשוט רעבבבבב)
זו דעתי לבינתים....

אם את גיסתי, בואי נסכם שאל תזמיני אותי עם ילדים... ;)

זו דעתי לבינתים....
אני כבר כמה הודעות מרגישה שהוציאו את הדיון מהקשרו, את חידדת לי את זה :)

אורחים באים כי הם רוצים לשמוח עם בעלי השמחה, לא כי משעם להם בחיים, לא כי הם מחפשים אטרקציה לילדים ולא כי הם צריכים ארוחה לילדים (ואם הם צריכים ארוחה לילדים, אז זה עצוב מאוד).
עכשיו השאלה היא האם ילדים הם חלק מהשמחה או לא.

כל הפרונות והעיצות היו מענה ממי שסובר שהילדים הם חלק מהשמחה למי שתהה איך ילדים לא מפריעים לשמחה.
והיו אצלינו ארועים פשוטים וארועים מפוארים, ארועים עממיים וארועים סופר-דופר מכובדים, בריתות, בר מצוות, חתונות, שבתות שבע ברכות, וארועים נוספים...
ואיכשהו, כנראה מפליא מאוד איך, אבל אצל כולם ההזמנה כללה ילדים (מי שההורים שלו החליטו שיבואו), ואם לילדים שלי היה מתאים היציאה מהשיגרה הייתי גם באה ומביאה אותם איתי :)
ה'ארועים' היחידים שהוזמנו מבוגרים ללא ילדים זה לוויות...

ולמי שלא מתאים לו כל הפתרונות האלו אמרו שלפחות לא יצפו שההורים יבואו וישחרר אותם לשמוח איתו מרחוק, הגיוני, לא?
(זה גם יותר כלכלי למי שהעניין הכספי הפריע)

אנחנו בע"ה הולכים לעשות שמחה ראשונה
וכעת אנחנו מתלבטים האם להזמין ילדים וא"כ האם את כולם או רק מגיל מסוים והאם זה משנה האם הילדים מאותו העיר או לא. כמובן לא מדובר במספר קטן של ילדים מדובר על יותר מ 50 ילדים לשני הצדדים יחד.
נשמח לשמוע את דעתכם בעניין
תודה רבה
קודם כל מזל טוב!!!
ואני חושב שכן להביא את הילדים
אבל ילדים מגיל 10 ומעלה.

לא קראתי את התגובות.
אצלינו במשפחה - כשמדובר בשבת - לא מזמינים (אלא אם זה ממש אחיינים של החתן/כלה נניח)
אבל אם לדוגמא חתונה של בן דוד ויש שבת אופריף - מזמינים רק זוגות ללא ילדים.
זה מקובל, והגיוני ומובן.
וכמובן צריך לקחת בחשבון שלא כולם יוכלו להגיע - לא להיפגע אם יש מישהו שלא מגיע.
אגב, אני כאחיינית .. (אמנם היום כבר נשואה אבל לא יצא לי עדיין להשתתף בעצמי בשבתות כאלה רק להורים שלי)
חושבת שלפעמים זה אפילו פינוק להורים להיות מוזמנים לשבת לבד.. בלי הילדים.

לגבי שמחות באמצע שבוע - זה באמת תלוי באופי הארוע
ארוסין, בריתות. - בד"כ פחות מזמינים ילדים.
בר מצוות - בד"כ כן.

וכמו שאמרו מעבר לשיקול של הבלאגן - יש את השיקול הכספי שניתן למנוע באמצעות הכנות שקיות לילדים
וכמובן מודיעים מראש שלילדים יש שקיות ולא מנות.

עדיף להזמין להם מנות מיוחדות מאשר יאכלו את המנות של המבוגרים
מי שישמע, מה מבוגר במנה של בורקס ברוטב או כרעיים ואורז ושעועית. בשמחות הרגילות גם ככה האוכל בסיסי.
ובמשפחות שמגישים אנטריקוט, "שמים" גם "מתנה" ואנשים מחשבנים כל ילד ממילא אם שווה להם להביא אותו וֹלהיות חייבים "לכבד" בצ'ק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה