התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
יש הרבה משפחות באמצע הסקלה שהזכרת...

בברית שחתני עשה ב"בית ישראל"
דאג ללחמניות עם נקניקיה עבור הילדים.
זה לא קל ואם יכולתי הייתי מארגנת בעצמי
הילדים - מי שהגיע מרחוק הביא (בהחלט!)
רצו לשבת ליד ההורים אז הצטופפנו עם כסאות נוספים....
גמישות, סבלנות, כבוד, לדון לכף זכות, עזרה הדדית,
רק כך נשרוד בשמחות
ואולי אפילו נשמח ונהנה!

קראתי את רוב האשכול ואני לא מבינה דבר אחד...
אני אפילו לא נכנסת לוויכוח אם להביא או לא, ואם להזמין או לא...
איך כל האמהות שבשבילם ילדים זה הכל ולא יכולות לעזוב אותם ולא יכולות לחשוב שאולי הם לא יקבלו מנה שעולה 80-110 ש"ח.
(ואם בכל זאת כל כך חשוב לכם - אולי תשלמו על המנה שלהם???)
וכמובן שבטוח שהילדים הם בנ"א קטנים ולכן מותר להם לקחת מכל סוג של פריט שיש בבר (קרי 25 סוגים) וכמובן לזרוק מלא לפח כי זה לא טעים, ולהפיל ולשפוך וללכלך כי הם עיקר השמחה....
לא חשבו על הרעיון שכשמביאים ילד לאירוע שמתחיל ב - 08:00-09:00 בערב - אפשר פשוט לתת לו ארוחת ערב מלאה כל טוב בבית!!!
הרי בכל מקרה שעת ארוחת הערב היא מקודמת יותר בד"כ...
מה הבעיה לבוא עם ילד שבע?!
ואז הוא לא מחפש מנה, לא נעלב שאין לו, הוא הולך לשחק עם הבני דודים, מקסימום מצליח להכניס לפיו ממתק או שניים מהפקעלה או מהבר....

איך כל האמהות שבשבילם ילדים זה הכל ולא יכולות לעזוב אותם ולא יכולות לחשוב שאולי הם לא יקבלו מנה שעולה 80-110 ש"ח.
וכמובן שבטוח שהילדים הם בנ"א קטנים ולכן מותר להם לקחת מכל סוג של פריט שיש בבר (קרי 25 סוגים) וכמובן לזרוק מלא לפח כי זה לא טעים, ולהפיל ולשפוך וללכלך כי הם עיקר השמחה....
לא חשבו על הרעיון שכשמביאים ילד לאירוע שמתחיל ב - 08:00-09:00 בערב - אפשר פשוט לתת לו ארוחת ערב מלאה כל טוב בבית!!!
ואז הוא לא מחפש מנה, לא נעלב שאין לו, הוא הולך לשחק עם הבני דודים, מקסימום מצליח להכניס לפיו ממתק או שניים מהפקעלה או מהבר....
לגמרי..
יש כאלה שאת רואה שפשוט כל היום בנו על הארוחה בערב..
מספרות שאיזה כיף לא הכינו היום ארוחת צהרים כי יש בשרי בערב.. לפחות שיביאו להם סנדביץ משהו.. הילדים לא צריכים להיות מורעבים עד שעות שבדכ ישנים בהם..

מתחילה להרגיש שיש כאן שיח חרשים.

נראה לי ההבדל הוא בטון שהשאלה נשאלת

אם השאלה מגיעה כטיפ או תזכורת לאימהות שעלולות תוך כדי התארגנות לפספס את זה
שבעצם הגיע השעה שהילד רגיל/צריך לאכול
מתוך דאגה לילד הרעב
זה היה מתקבל באהדה

אך אם הכיוון הוא
שילד לא אמור לאכול מנה של 80-110 ש"ח*
וכאילו ילד הוא איזה משהו שצריך להתמודד אתו
ועדיף שיגיע שבע
כדי שלא יאכל לא יגע ולא ישתולל
ובכלל, הוא רעב!!
תחשבו עליו!!!!
זה מתקבל אחרת

*אגב לא ראיתי כאן אף אחד שטען שהוא כן צריך, כתבו שצריך לדאוג להם למקום ישיבה ולאוכל נורמלי
נורמלי הוא לא שקית ממתקי סוכר ולחמנייה יבשה

נערך לאחרונה ב:
עד כה בעשרות שנות חיי לא נתקלתי בארוע באמצע שבוע שלא הוזמנו ילדים.
היו ארועים מדהימים עם זה.
היו ארועים לא נחמדים בגלל זה, אכן.
היו כאלו שבחרו להשאיר את הילדים בבית [או להישאר איתם בבית😉]
אבל אף פעם לא קרה שזה בא מצד בעלי השמחה.
אולי במשפחות/קהילות אחרות זה אחרת. ויתכן שיש מקום לשנוי .
מתחילה להרגיש שיש כאן שיח חרשים.
כרגיל באשכולות מתארכים ...

נערך לאחרונה ב:
נראה לי ההבדל הוא בטון שהשאלה נשאלת

אם השאלה מגיעה כטיפ או תזכורת לאימהות שעלולות תוך כדי התארגנות לפספס את זה
שבעצם הגיע השעה שהילד רגיל/צריך לאכול בה
מתוך דאגה לילד הרעב
זה היה מתקבל באהדה

אך אם הכיוון הוא
שילד לא אמור לאכול מנה של 80-110 ש"ח*
וכאילו ילד הוא איזה משהו שצריך להתמודד אתו
ועדיף שיגיע שבע
כדי שלא יאכל לא יגע ולא ישתולל
ובכלל, הוא רעב!!
תחשבו עליו!!!!
זה מתקבל אחרת

*אגב לא ראיתי כאן אף אחד שטען שהוא כן צריך, כתבו שצריך לדאוג להם למקום ישיבה ולאוכל נורמלי
נורמלי הוא לא שקית ממתקי סוכר ולחמנייה יבשה
השאלה נשאלה באמת מתוך מחשבה - שאם הילד כל כך חשוב
למה לא לדאוג לו באמת?
לא בריא כמות השטויות והממתקים שהם אוכלים
ורוב הילדים עד גיל 7 לא באמת אוכלים מנה - הם כן יושבים לידה והופכים בה
וטועמים ביס מכל דבר ולא אוהבים בד"כ,
וכמובן שהם לא מוכנים לנסות לטעום קודם משל אמא או מאח שלהם לודא שלא יזרק לפח....
אני מדברת מהצד ששומע את בעלי השמחות שאומרים - מילא הכסף על המנות, אבל זה נזרק לפח....

גם אוכלים בשעה של ארוחת ערב רגילה - אם נשארים ערים אחרי שעת השינה - אני רואה שנשארים רעבים.

הילדים שלי קטנים ואין לי כ"כ נסיון עם שמחות,
אבל בימי שישי של קיץ - אני תמיד נותנת ארוחת ערב לפני כניסת שבת, בשעה רגילה של ארוחת ערב, נותנת סנדביץ' עם ירק או משהו דומה, ומבחינתי אכלו ושבעו ולא צריכים עוד כלום. ועדיין - מקבלים ממתק של כניסת שבת, ואחרי זה אוכלים יופי בסעודה. יש אוכל וערים הרבה זמן - ואוכלים.
לא חושבת שהם צריכים בשר בקר או מנות גורמה אחרות, אבל כן אוכל, גם אם כבר אכלו ארוחת ערב.

מניחה שבשמחות זה דומה.

כל אלו שכותבות על ארוחת ערב לילדים לפי האירוע,
מתי בדיוק הם יאכלו את ארוחת הערב?
בימים של שמחות אני פחות או יותר סביב השמחה.
להתלבש ולהלביש את כולם לוקח שעה +
נסיעות לרוב שעה +

יש שמחות שממתי שיוצאים עד שחוזרים לוקח 6 שעות לפחות, ממש לא מספיק לחם עם ממרח.
לוקחים ציוד לדרך פריכיות וכד אבל עד שמגיעם כולם רעבים.

ותכלס לכולם (כמעט) יש ב"ה שמחות ככה שכל אחד בתורו מאכיל את כולם.

בענין הבר, תעשו פשוט ויפה
אצלנו פעם עשינו אבטיח, מלון ועוד קצת עוגות וממתקים
בכלל אני, בראש שלי, כשבן אדם מגיע מדרך הוא רוצה לאכול משהו ולשתות
אז הבר זה פתרון מצויין וכשהוא מתרוקן אז זהו.

(הצעה: אם יש אורחים בהמשך כמו קבלת פנים אז תוציאו את העוגות וכד' לבר בהמשך)

אני לא יודעת איפה את גרה. אבל בשבילי להגיע לבר מצווה של אחיין זה אומר ב 5 וחצי אחה"צ להיות על האוטובוס ולהגיע לב"ב ב 8 בערך.
ב-4 חוזרים מהחיידר ומהעבודה ואז לחץ של התארגנות והלבשה. איך אפשר עוד לאכול?
גם אם אני אתן להם משהו לאכול בבית הם שוב יהיו רעבים...
ולאכול באוטובוס לא מסתדר מבחינת נטילת ידיים. אני מביאה איתי לדרך בורקסים, חטיפים ופירות אבל זה לא מספיק.
(בפעם האחרונה שנסענו לאירוע ישבתי בת. הריון עם 2 ילדים עלי אחת בת שנה ואחד בן 4 ובעלי ישב עם ילד בן 8 עליו. בן ה-10 עמד/ ישב על המדרגות לסירוגין. ברור שלא שייך לאכול ככה נורמלי?)

אני מגיבה לא כי בגלל זה יוצא שהילדים שלי מגיעים רעבים והופכים את כל הבר. ב"ה בשמחות שהייתי לא נתקלתי בהגבלות על ילדים. ההיפך. ילדים היוו חלק עיקרי בשמחה ושמחו לראות אותם, לכבד אותם ולתת להם מקום מכובד/ שקיות מפנקות- שניצל בלחמניה, טרופית, וחטיף או שניים...

לא קרה לי אבל לו יקרה שיגידו להגיע בלי ילדים אז או שאחד מאיתנו יגיע או שנשמח מרחוק. רק מצפה שלא יפגעו מכך שאנחנו לא מגיעים.
(רק תדמיינו מה זה להביא בייביסיטר לשעתיים נסיעה הלוך+שעתיים חזור+שעתיים להיות באירוע כשהבייביסיטר לא מוכנה להשכיב ילדים. נצא ב-8 הכי מוקדם ונחזור לא לפני 2 בלילה)

אגב, הבר מצוות של הבנים שלי היו בימים מאד קרים ובגלל שלכל האורחים הייתה נסיעה של שעתיים בערך וידעתי שלא כולם יגיעו באותו זמן הוספתי לקייטרינג על מרק כתום שאכלו אותו לפני הנטילת ידיים עוד. ככה שמי שהגיע התיישב לצלחת מרק עם קרוטונים ושקדי מרק. וכשהגיעו רוב האורחים התחילו ליטול ידיים והילדים לא היו מורעבים.
והבר- דאגתי שבחורה של שכנים תסדר בין הסעודה המשפחתית לקבלת פנים

בלתק
1. יש שמביאים ילדים ומושיבים אותם בשולחן רגיל-לא מבינים מה הבעיה (למי שלא הבין חישבנו את המשפחה הזו כ2-4 מקומות לא 10-12)
2. יש שמביאים ילדים קפיציים /תזזיתיים לארוע
3. יש שמביאים ילדים שבדיוק בוקעת להם שן ויש צרחות איומות
4. ויש שמביאים ילדים ונותנים להם להשתולל בכל האולם חופשי כי הם עיפים ונמאס להם להעיר כל הזמן

אז אם יש לכם כאלה אחיינים -זה אולי קשה לסרב להם להגיע אבל עדיף מאשר לבכות אחרי הארוע..

אצלנו מגיעים ילדים -ההורים לוקחים עליהם אחריות. אחיינים גדולים יושבים והקטנים יותר לא מחפשים לשבת מטילים עם הבני דודים.. ולא מרגישים את הילדים. אז אותי זה ממש משמח שהם מגיעים.

דברים כדורבנות!!
רוצים להביא ילדים ולא להסתבך עם בייביסיטר וכו' וכו' וכו' אפשר לשמוע
ל"חסוך" ארוחת ערב ולהגיע עם ילדים עצבניים ורעבים שישר לוקחים וחוטפים מכל הבא ליד, בשום פנים ואופן!

נ.ב.
אגב בלי קשר מומלץ גם לבעלי השמחה לקחת את העצה הזאת -לאכול בבית- אף פעם לא מצליחים לאכול נורמלי באירוע.

לא יודעת מאיפה הבאתם את ההודעות האחרונות.
אני גם עקבתי אחרי האשכול, והמסקנה שלי הייתה שמצד בעלי האירוע:
אם מזמינים ילדים - נא לדאוג להם לאוכל (לא חייב מנת מבוגר, אבל משהו לאכול) ומקום לשבת
אם לא מזמיים - נא לא להיפגע מהורים שלא יוכלו להגיע.
מצד האורחים: אם הילדים הוזמנו - תביאו אותם ותדאגו שלא יהפכו את האולם
אם לא, או שהם יהיו עייפים/עצבניים - תשאירו עם בייביסיטר או תישארו בבית
לא יודעת מאיפה ההתלהמות והיציאה מפרופורציות....

למי שלא הבין חישבנו את המשפחה הזו כ2-4 מקומות לא 10-12
זה.
בשמחה הגדולה הראשונה במשפחתנו, עשינו את הטעות הזאת, לא לחשב מקומות לילדים - ומדובר היה בשמחה למוזמנים בלבד. לא אלאה, אבל היה מאוד לא נעים.
הרבה פעמים אפשר לדאוג שיהיה עוד שולחן/ שניים ריקים, וכדאי גם לדאוג לכמה מנות רזרבה. העלות בד"כ זניחה בראייה כוללת של חתונה והמסתעף, וזה חוסך הרבה פעמים אי נעימויות.
וגם כשמחליטים לא לסדר מקום לכללל הילדים, אפשר לחשב כיסא לשניים, שלושה בלחץ. אפשר גם לבנות על זה שרובם יושבים רק בתחילת האירוע ובהמשך אפשר לסדר ולהושיב אנשים אחרים באותם כיסאות. אבל לא לחשב את הילדים בכלל זה מתכון כמעט בטוח לפשלות
לא מכוון אלייך ספציפית, פשוט הניסוח הזה הקפיץ לי את הסיטואציה
לא יודעת מאיפה הבאתם את ההודעות האחרונות.
אני גם עקבתי אחרי האשכול, והמסקנה שלי הייתה שמצד בעלי האירוע:
אם מזמינים ילדים - נא לדאוג להם לאוכל (לא חייב מנת מבוגר, אבל משהו לאכול) ומקום לשבת
אם לא מזמיים - נא לא להיפגע מהורים שלא יוכלו להגיע.
מצד האורחים: אם הילדים הוזמנו - תביאו אותם ותדאגו שלא יהפכו את האולם
אם לא, או שהם יהיו עייפים/עצבניים - תשאירו עם בייביסיטר או תישארו בבית
לא יודעת מאיפה ההתלהמות והיציאה מפרופורציות....
+1

חוזרת שהורים אחראים על ילדיהם היקרים
ולא בעל השמחה
יש ילדים שמקיאים אם אכלו לפני הנסיעה
(ביום שישי אני מכינה כיבוד עשיר מלוח וחלבי לרגישים המגיעים רעבים שלא באשמתם)
אמהות מביאות מאכלים מתאימים לילדים כאלה...להורים ולשמחות
ולא יפה ללעוג שיכינו סנדויצ'ים כי בעל השמחה קמצן
וגם - ילד שבע מתגרה מהמגוון והמבחר
ושוב אבא ואמא מכוונים מה מותר ומה אסור

התארחנו באוהל המדהים של הכנסת אורחים בשערי צדק בשבת - אשריהם ישראל!
ישבו לידינו משפחה שלושה או יותר דורות (של דתיים לייט - זה קורה גם אצלנו)
ילד וילדה בני שנתיים וחמש השתעממו נורא
הקרבן היה "מכונת השתיה" (לשימוש בחול)
לא הפסיקו ללחוץ על כל הכפתורים ולא יודעת מה עוד
ההורים בינתים צוחקים ונהנים בינם לבין עצמם לא אכפת להם כלל...
אני שואלת מתי יחנכו אותם שלא נוגעים במה שלא שלנו ???
וזו רק דוגמא
זה חריג אבל בולט...

כל אחד צריך לדעת את הפסוק שלו.

האורח
צריך לדאוג להיות לא תלוי, לאכול טוב בבית, להאכיל את הילדים*, להשכיב אותם לישון בבית גם אם המארח התחנן אם לדעתו זה מה שטוב להם. לעשות את שיקוליו הוא אם מדובר בשמחה כמו שבת והיא ללא ילדים - כן, הזמנה חלקית היא הזמנה שמראש לוקחת בחשבון שלא לכולם זה יסתדר - תמיד יש טקסט וסאבטקסט.

ומנגד המארח, זה מש כמו הכנסת אורחים.
עליו לדאוג שיהיו לאורחיו די מקומות ישיבה, די אוכל, די נינוחות. שמחה היא לא אירוע שבעל השמחה נהנה בו במובן הבילויי. אלא במובן המרגש, של המשמעות. במובן שכל מי שהגיע היה לו טוב ויצא בטוב מהאירוע. שהכל דפק.

אם מזמינים עם ילדים אי אפשר לומר להורים שלהם - תאכילו אותם בבית.
צריך לדאוג למקומות ולאוכל. וגם מי שהאכיל בבית תמיד יכול להיקלע (במדינה מוכת הפגנות כמו שלנו...) לנסיעה בת 3 שעות...

ומנסיון, אם מכבדים ילדים - הם מחזירים כבוד.
אצלי בשמחות יחס הילדים למבוגרים הוא על כל מבוגר 2 ילדים...
אנחנו מחלקים להם מזכרות עם שמם, מכינים לכל אחד מהם מקום, מנות עם אוכל שהם אוהבים ושתיה שהם אוהבים... ותעסוקה לא מרעישה. והם מנגד מתנהגים חזרה ממש יפה. אין ילד רע - יש ילד רעב. מכירים?
אז ילדים שבעים, שיש להם מה לעשות, מתנהגים אחרת ואין להם סוכר מפעקאלה שמייצר להם את כל הרעיונות ההזויים.

העיקר שמחות בלב שמח:)

*אני ממליצה גם לבעלי השמחה וילדיהם לאכול טוב בבית לפני שיוצאים לאירוע. (רגע לפני שמלבישים את כל החבורה מחלצות) לרוב לבעלי השמחה אין ממש זמן לאכול רגוע באירוע. ואם הילדים שלהם עצמם שבעים הם פנויים יותר לשמחה ולקבלת האורחים ולניהול האירוע.
לגבי האוכל, יש ילדים שמקיאים בנסיעות, למשל הילדים שלי, אז מגיעים לאולם בקיבה ריקה..
מומלץ להצטייד באוכל לאחרי הנסיעה, לשבת באולם ולאכול את הסנדוויץ' שאמא הכינה בבית....

ובמשפחות שמגישים אנטריקוט, "שמים" גם "מתנה" ואנשים מחשבנים כל ילד ממילא אם שווה להם להביא אותו וֹלהיות חייבים "לכבד" בצ'ק.
או שהם מתחלקים לכל מיני טיפוסים? מזמינים מנות ילדים? קורעים (כן קורעים) את השיק שהביא להם הזוג האברכי כי כפרה עליו שהגיע וכיבד ודי בזה? או שהם באמת חושבים לא להעמיס על בעל השמחה וזה ממש בסדר.
אם את לא שייכת לציבור הזה שמביא מעטפות אל תכלילי את כולם תחת מטריה של מתחשבנים ובאמת שלא חייבים אנטריקוט. רק מי שרוצה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה