התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
בלתק
1. יש שמביאים ילדים ומושיבים אותם בשולחן רגיל-לא מבינים מה הבעיה (למי שלא הבין חישבנו את המשפחה הזו כ2-4 מקומות לא 10-12)
2. יש שמביאים ילדים קפיציים /תזזיתיים לארוע
3. יש שמביאים ילדים שבדיוק בוקעת להם שן ויש צרחות איומות
4. ויש שמביאים ילדים ונותנים להם להשתולל בכל האולם חופשי כי הם עיפים ונמאס להם להעיר כל הזמן

אז אם יש לכם כאלה אחיינים -זה אולי קשה לסרב להם להגיע אבל עדיף מאשר לבכות אחרי הארוע..

אצלנו מגיעים ילדים -ההורים לוקחים עליהם אחריות. אחיינים גדולים יושבים והקטנים יותר לא מחפשים לשבת מטילים עם הבני דודים.. ולא מרגישים את הילדים. אז אותי זה ממש משמח שהם מגיעים.
אז אולי נחשוב על ריטלין לילדים בשמחות וזהו?
גם רגועים ושקטים וגם בלי תאבון!!

זהו! אפשר לסיים את הדיון מצאנו פתרון פצצה!

אז אולי נחשוב על ריטלין לילדים בשמחות וזהו?
גם רגועים ושקטים וגם בלי תאבון!!

זהו! אפשר לסיים את הדיון מצאנו פתרון פצצה!
צר לי לבשר, אבל אדרנלין+סוכר זה שילוב חזק יותר מריטלין...:p

אני חושבת שאפשר לחלק את השמחות לבר מצוות הפשוטות, שמנה עולה בסביבות ה 25 למנה, ואז כן מצופה מבעלי השמחה לכבד את מי שטרח והקריב מזמנו ולדאוג למנה גם לילדים.
ויש את הבר מצוות הבשריות והחתונות, שאז עם כל הכבוד זה יכול לפוצץ את המארחת לראות אמא מושיבה 4 ילדים מסביבה, כל אחד על מנה שלמה, בעוד היא מנסה לדאוג למקומות עבור החברות לצוות שהגיעו.
נכון, עשינו מאמץ גדול להגיע ונסענו שעה+ באוטובוס אבל צריך לזכור שעשינו את זה כדי להשתתף בשמחה של השני, ומותר לנו גם קצת להתגמש בשביל השמחה
השניצלים באולמות הם גדולים, ולא יקרה כלום אם האמא תחלוק את השניצל עם עוד ילד או 2, תוספות ולחמניות יש בד"כ בשפע. עשיתי את זה כמה פעמים עם הילדים וזה לא כזה נורא.
זה גם זמן טוב לחנך את הילדים (ואותנו) שאפשר להקריב בשביל השמחה של השני ולא הכל מגיע לי.

מצד שני מבעלי השמחה אני גם מצפה שהם יגיעו לקראתינו ויזכרו את הילדים חלקית לפחות.
הווי אומר שאם אנחנו זוג + 6 ילדים, תדאגו לנו לפחות למקומות ישיבה ל 2 ילדים ואז נוכל לעשות רוטציה,
אבל בהחלט כמו שכתבו, אם אני אגיע לארוע ויהיה לי רק מקום בשבילי, והילדה שלי בת 12 תעמוד לידי ותבהה באויר, אני אצא בטעם מר מהשמחה.

אני חושבת שאפשר לחלק את השמחות לבר מצוות הפשוטות, שמנה עולה בסביבות ה 25 למנה, ואז כן מצופה מבעלי השמחה לכבד את מי שטרח והקריב מזמנו ולדאוג למנה גם לילדים.
ויש את הבר מצוות הבשריות והחתונות, שאז עם כל הכבוד זה יכול לפוצץ את המארחת לראות אמא מושיבה 4 ילדים מסביבה, כל אחד על מנה שלמה, בעוד היא מנסה לדאוג למקומות עבור החברות לצוות שהגיעו.
נכון, עשינו מאמץ גדול להגיע ונסענו שעה+ באוטובוס אבל צריך לזכור שעשינו את זה כדי להשתתף בשמחה של השני, ומותר לנו גם קצת להתגמש בשביל השמחה
השניצלים באולמות הם גדולים, ולא יקרה כלום אם האמא תחלוק את השניצל עם עוד ילד או 2, תוספות ולחמניות יש בד"כ בשפע. עשיתי את זה כמה פעמים עם הילדים וזה לא כזה נורא.
זה גם זמן טוב לחנך את הילדים (ואותנו) שאפשר להקריב בשביל השמחה של השני ולא הכל מגיע לי.

מצד שני מבעלי השמחה אני גם מצפה שהם יגיעו לקראתינו ויזכרו את הילדים חלקית לפחות.
הווי אומר שאם אנחנו זוג + 6 ילדים, תדאגו לנו לפחות למקומות ישיבה ל 2 ילדים ואז נוכל לעשות רוטציה,
אבל בהחלט כמו שכתבו, אם אני אגיע לארוע ויהיה לי רק מקום בשבילי, והילדה שלי בת 12 תעמוד לידי ותבהה באויר, אני אצא בטעם מר מהשמחה.
כמובן שכדאי לשים לב להתחשב בשני אבל הבסיס צריך להיות תאום ציפיות.
מי מוזמן- עם או בלי ילדים.
במידה והוזמנו ילדים- לדאוג להם לאוכל ומקום ישיבה ולעדכן מראש האם יש להם מנה רגילה או מנת ילדים/ פעקאלע.
במידה ולא הוזמנו ילדים- לקבל בהבנה חוסר יכולת הגעה לאירוע של ההורים או אחד מהם.

בכלליות אין מה נכון. זה תלוי בהמון משתנים:
יכולת כלכלית/ גודל המשפחה/ עד כמה המשפחה מפוזרת ברחבי הארץ וכמובן הרגלים וסטנדרטים.

נערך לאחרונה ב:
12. דווקא יש להם איפה להשאיר פעם או גג פעמיים בשנה, אבל ברוב חוצפתם הם רוצים לנצל את זה לנסיעה לנופש זוגי, ולא לשבת שמחה...
לא הייתי ממהרת לחרוץ...
אם הם זקוקים לנופש הזה באופן פרטי ובזמן מסויים,
מה ששמחה משפחתית לא מאפשרת להם,
לגיטימי בעיני ביותר!!

מטבעי אני לא נהנית מדברים כאלו ומעולם לא נסעתי לנופש זוגי,
אולי דווקא כ"כ לכן צורם לי.

לא הייתי ממהרת לחרוץ...
אם הם זקוקים לנופש הזה באופן פרטי ובזמן מסויים,
מה ששמחה משפחתית לא מאפשרת להם,
לגיטימי בעיני ביותר!!

מטבעי אני לא נהנית מדברים כאלו ומעולם לא נסעתי לנופש זוגי,
אולי דווקא כ"כ לכן צורם לי.
היא כתבה את זה בציניות

אגב
אצל הספרדים שמשלמים על כל מנה וגם על הילדים מחיר מלא (לכל מי שכתב פה לעיל נגד, ושזה לא מתנה ראוייה לשלם על המנה שלך ועוד, אז בגמרא מפורש שכך היה מנהגם, ומי שקיבל תשלום על השמחה שלו ולא שילם על מנתו בשמחה של אחרים נקרא גזלן לפי הגמרא שנכתבה לפני 1700 שנה) אז לכאורה הכי לגיטימי להושיב ילדים למנה על מלא וכל הדיון פה התייתר.

תגלי לי איפה עולה 25?
סעודה כיום זה 100-130 ש"ל למשתתף

זה יכול לפוצץ את המארחת לראות אמא מושיבה 4 ילדים מסביבה, כל אחד על מנה שלמה, בעוד היא מנסה לדאוג למקומות עבור החברות לצוות שהגיעו.
זה אומר שמשהו בניהול האירוע לא עבד נכון.
או בהבנה מי המוזמנים או בהזמנת כמות מנות מדוייקת מתוך תקווה שיהיה טוב.

תמיד יהיו הפתעות כמו בת דודה בדרגת קרבה חמישית שתגיע עם רוב בנותיה ובניה, אבל ההפתעות האלו אמורות להיות מוכלות ב10% אקסטרה שמזמינים מראש.

(ואם אותה בת דודה עושה את זה כבר בפעם השלישית, אז זה אולי עדיין מתסכל אבל כבר לא מפתיע)

מי שישמע, מה מבוגר במנה של בורקס ברוטב או כרעיים ואורז ושעועית. בשמחות הרגילות גם ככה האוכל בסיסי.
ובמשפחות שמגישים אנטריקוט, "שמים" גם "מתנה" ואנשים מחשבנים כל ילד ממילא אם שווה להם להביא אותו וֹלהיות חייבים "לכבד" בצ'ק.
אה?
אצלנו שמים מעטפה בלי שום קשר למה מגישים באירוע, (וזה ממש לא ברמה של אנטריקוט)

בקשר לשאלה של פותחת האשכול , אצלנו בצד אחד כמעט תמיד מביאים ילדים,
הם יושבים ליד ההורים ואוכלים כמו כולם.
בצד השני הרבה פעמים אומרים לא להביא , אבל לכולם יש ילדים גדולים , כך שהבעיית הבייביסיטר נפתרת.

לדעתי הרבה יותר חוויתי לכולם שמביאים את הילדים, זו ההזדמנות להכיר את המשפחה.

זה אומר שמשהו בניהול האירוע לא עבד נכון.
או בהבנה מי המוזמנים או בהזמנת כמות מנות מדוייקת מתוך תקווה שיהיה טוב.

תמיד יהיו הפתעות כמו בת דודה בדרגת קרבה חמישית שתגיע עם רוב בנותיה ובניה, אבל ההפתעות האלו אמורות להיות מוכלות ב10% אקסטרה שמזמינים מראש.

(ואם אותה בת דודה עושה את זה כבר בפעם השלישית, אז זה אולי עדיין מתסכל אבל כבר לא מפתיע)
לא תמיד ניהול נכון זה שם קוד,
קחי לדוגמא חתונה של- 2 הצדדים יש משפחה גדולה
אי אפשר באמת לדאוג לאולם ענק שיכיל אפשרות לשבת לכל הבני דודים
ומצד שני למה שהילדים יפסידו ארוע משמח כמו חתונה
אז תמיד יהיו האמהות הרגישות ששמות לב לסביבה יותר וינסו לתפוס כמה שפחות מקום
ויהיו את אלה שמגיעות בתחושה שאם אנחנו טרחנו להגיע אז כולם חייבים לנו
ואפילו הילד בן שנתיים צריך לשבת על מנה

בלתק
1. יש שמביאים ילדים ומושיבים אותם בשולחן רגיל-לא מבינים מה הבעיה (למי שלא הבין חישבנו את המשפחה הזו כ2-4 מקומות לא 10-12)
2. יש שמביאים ילדים קפיציים /תזזיתיים לארוע
3. יש שמביאים ילדים שבדיוק בוקעת להם שן ויש צרחות איומות
4. ויש שמביאים ילדים ונותנים להם להשתולל בכל האולם חופשי כי הם עיפים ונמאס להם להעיר כל הזמן

אז אם יש לכם כאלה אחיינים -זה אולי קשה לסרב להם להגיע אבל עדיף מאשר לבכות אחרי הארוע..

אצלנו מגיעים ילדים -ההורים לוקחים עליהם אחריות. אחיינים גדולים יושבים והקטנים יותר לא מחפשים לשבת מטילים עם הבני דודים.. ולא מרגישים את הילדים. אז אותי זה ממש משמח שהם מגיעים.
בקיצור, אצלכם מותר להביא רובוטים ואז שמחים בהם.
שוין.

תגלי לי איפה עולה 25?
סעודה כיום זה 100-130 ש"ל למשתתף
אולי תלוי באיזה עדה... ;)
אבל 25 זה באמת לא קיים. אולי מנות של קבלת פנים.
כשביררנו לבר מצוות של הבנים הסטנדרט היה 60 לבסיס עם אפשרות לשדרוג דג במנה ראשונה/ בקר/ פרגית וכו'. זה היה בכמה קייטרינגים.

אי אפשר באמת לדאוג לאולם ענק שיכיל אפשרות לשבת לכל הבני דודים
אז צריך למצוא דרך נעימה להעביר למשפחה המורחבת שאנחנו מאד אוהבים אותם, אבל מרגישים מספיק קרובים כדי לשתף אותם שהאולם לא יכיל את כולם בלי עין הרע.
יש כל מיני דרכים לעשות את זה בלי לתת להם הרגשה של בלתי רצויים, אולי לעשות שבע ברכות מכובד ויפה לכולם, אולי לבקש שנוער בוגר ומעלה כולל נשואים צעירים שלא קשורים מי יודע מה למתחתן התורן יגיעו לקבלת פנים.

האחריות על ניהול ותכנון האירוע מוטלת על בעל האירוע, לא על מתנדבים רגישים בדרך.
ואם לא עשה זאת שלא יופתע שיהיו רגעים של לחץ.

את כל הנ"ל כותבת בכובע של בעלת השמחה.
כאורחת, ודאי שאהיה ערנית לבעלת האירוע (בתור התחלה לא אביא ילדים אם לא ברור לי לגמרי שהם מוזמנים כאורחים), אבל עדיין זה אקט של רגישות לא נוהל סטנדטי של שמחות.

אם לא בטוח שהילדים שלי רצויים באירוע, מה הטעם להביא אותם?

אז צריך למצוא דרך נעימה להעביר למשפחה המורחבת שאנחנו מאד אוהבים אותם, אבל מרגישים מספיק קרובים כדי לשתף אותם שהאולם לא יכיל את כולם בלי עין הרע.
יש כל מיני דרכים לעשות את זה בלי לתת להם הרגשה של בלתי רצויים, אולי לעשות שבע ברכות מכובד ויפה לכולם, אולי לבקש שנוער בוגר ומעלה כולל נשואים צעירים שלא קשורים מי יודע מה למתחתן התורן יגיעו לקבלת פנים.

האחריות על ניהול ותכנון האירוע מוטלת על בעל האירוע, לא על מתנדבים רגישים בדרך.
ואם לא עשה זאת שלא יופתע שיהיו רגעים של לחץ.

את כל הנ"ל כותבת בכובע של בעלת השמחה.
כאורחת, ודאי שאהיה ערנית לבעלת האירוע (בתור התחלה לא אביא ילדים אם לא ברור לי לגמרי שהם מוזמנים כאורחים), אבל עדיין זה אקט של רגישות לא נוהל סטנדטי של שמחות.

אם לא בטוח שהילדים שלי רצויים באירוע, מה הטעם להביא אותם?
אז בעצם את אומרת שאת מעדיפה שהילדים שלך יפסידו חתונה של בן דוד
רק בגלל שלא תהיה להם אפשרות לאכול נורמלי בחתונה?
אין אפשרות להכיל מורכבות שאנחנו רוצים לראות את הילדים ושמחים לראות אותם
אבל לצערינו לא יהיה מקום לכולם, לכן אין ברירה, לצערינו חלק מהילדים יאלצו לשבת על הידים שלך
ולחלוק איתך את המנה

אולי תלוי באיזה עדה... ;)
אבל 25 זה באמת לא קיים. אולי מנות של קבלת פנים.
כשביררנו לבר מצוות של הבנים הסטנדרט היה 60 לבסיס עם אפשרות לשדרוג דג במנה ראשונה/ בקר/ פרגית וכו'. זה היה בכמה קייטרינגים.
אשמח לשמוע שמות אפשריים, רלבנטי לנו בהקדם...

אשמח לשמוע שמות אפשריים, רלבנטי לנו בהקדם...
זה מה שעלה לגיסתי אצל דיוויס. היא הייתה מאד מרוצה.
אני בצפון- אם רלוונטי לקחתי את יוני פויזן מעפולה.
זה בערך גם מה שעלה לאמא שלי אני לא זוכרת איזה קייטרינג משהו מאלעד. יכולה לברר מי

ואז יצעקו על יוקר המחיה....
קראתי חלק מהתגובות אבל פה נעצרתי
אפשר לדון אם נוח או לא/ אם יותר משמח או יותר הורס וכדו'
אבל לומר שלהביא ילדים זה בגדר "מותרות"???
ממש לא מבינה.
אני לא שופטת אנשים שיחליטו לא להביא כי אין להם כסף וכדו' אבל ממש לא הייתי אומרת שאם עושים אירועים עם ילדים זה מותרות ושלא יתלוננו על יוקר המחיה!

אם הבנתי נכון את ההקשר של מה שרשמת

אז בעצם את אומרת שאת מעדיפה שהילדים שלך יפסידו חתונה של בן דוד
רק בגלל שלא תהיה להם אפשרות לאכול נורמלי בחתונה?
לא.

אצפה שבעלת השמחה (וגם אני בהגיע תורי) תמצא פתרון, אולי בר ילדים עם פינגרפוד אולי שקיות מוכנות מראש.

הרבה יותר אפגע מלהביא אותם ולקבל מבטים חודרי כליות ולב של "נו, איפה הטקט שלך, את לא רואה שאין לי איפה להושיב את דודה של השוויגער שלי?"
מאשר לקבל הודעה בוואטסאפ המשפחתי יומיים לפני האירוע: "משפחה יקרה כולם מוזמנים לשמחה למגדול ועד קטון, עבור הילדים הכנו בר עם אוכל תואם גיל, מחכים לכם ובשמחות אצל כולם"
או לחילופין "משפחה יקרה, ב"ה הגענו לשלב שמשפחתינו הענפה מונה עם רב והאולם צר מלהכיל, לכן עד שנוכל לשכור את ארנה לאירועים נבקש להגיע עם בני X ומעלה, תודה רבה ובשמחות אצל כולם"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה