התייעצות הזמנת ילדים לשמחות

מצב
הנושא נעול.
ברור, מכירה גם בריתות שכולם הגיעו בידיעה שאולי תהיה ברית ואולי לא, וזה דקות מהשקיעה המוהל הכריע שכן והייתה ברית 🤯

אנחנו מדברים על המתוכנן לא על אילוצים הילכתיים
אה עכשיו עברנו על ויכוח על בריתות?
אם עשיתי בצהרים אני אשכנזי מודרני או ספרדי? או שהיה אילוץ רפואי ואז זה ״בסדר״??
או שעשיתי בצהריים ועדיין אני בסדר גמור וזה לא ״נקרא״ מנהג האבות הקדושים מפולין חחחח

מדהים

ואני נאלצת לעשות מוקדם רק בגלל המוהל הספציפי שאני רוצה שלא מוכן אחרי 12
ב12?? מקווה שאני עדיין נקראת אשכנזיה כשרה😆

יש עניין גדול של זריזים מקדימים למצוות בברית מילה.
אגב מי שעושה ברית מילה אצל ר’ דב לנדו זה בשעה 8 בבוקר
בפדיון הבן בגלל שזה יחסית נדיר נוהגים לעשות בצהרים או בערב (לספרדים) משום ברוב עם הדרת מלך.
ענין גדול זה חשוב מאד,
מפה ועד להגיד שרק מודרנים עושים ברית בצהריים....
הסחפות!

מאד מעריכים ומכבדים מי שכותב מנסיון אישי!
לא מכירה ואשמח להבין הלכה למעשה
ברית ב9:00 לדוג'
משתתפים בעלי הברית והסבים משני הצדדים ועוד חרוצים וכן חברי הכולל
ואז מה הלאה?
ואז בצהריים עושים סעודה

לא אנטריקוט אבל גם לא מנה עלובה
וכך אפשר להזמין/לבשל הרבה מנות
וכמעט כולם מגיעים כולל הילדים ונהנים לחסוך ארוחת צהריים בבית
(שזה כבר סיבה למה ירצו לבוא)

ומי שגר מחוץ לעיר ברצותו מגיע וברצותו מתקשר לברך וזה גם מספיק מעל ומעבר

ענין גדול זה חשוב מאד,
מפה ועד להגיד שרק מודרנים עושים ברית בצהריים....
הסחפות!
אני מכיר מישהו שהזמין פעם את הרב שטיימן לברית אמר לו הרב שטיימן שיעשה ב 1 שלא יהיה ע”ח הכולל.
באופן כללי מי שהברית אצלו נדחית עושה ברית בצהרים בגלל שאין בזה את העניין של זריזים.
אבל בד’כ ברית בצהרים עולה יותר באולמות.

ואז בצהריים עושים סעודה

לא אנטריקוט אבל גם לא מנה עלובה
וכך אפשר להזמין/לבשל הרבה מנות
וכמעט כולם מגיעים כולל הילדים ונהנים לחסוך ארוחת צהריים בבית
(שזה כבר סיבה למה ירצו לבוא)

ומי שגר מחוץ לעיר ברצותו מגיע וברצותו מתקשר לברך וזה גם מספיק מעל ומעבר
למי שמתאים.
לא לכולם מתאים להיטרטר פעמיים (מדברת על ההורים בעצמם), לדאוג למקום שהייה לסבים/ סבתות וכו' (לא תמיד מתאים ליולדת לארח בבית חצי משפחה...)
זה בדר גמור לעשות את הסעודה בצמוד לברית, גם היא בתשע בבוקר:)

מצטערת, באמת שאין לי מושג מה המנהגים של עדות המזרח, אני אשכנזיה.
אולי הייתי צריכה לסייג- אשכנזים שמשנים מנהגי אבות, כי באמת אין לי מושג המנהגים של עדות המזרח. מעולם לא הייתי / הוזמנתי לברית שלא בבוקר, הכי מאוחר ב11. אבל כאמור הוזמנתי רק לאשכנזים.
מתנצלת אם פגעתי
מכירה אשכנזים ליטאים סופר דוסים, אברכים, שעשו ברית בצהריים כדי שלא ביטול תורה לאחים ולגיסים,
ליטאים אשכנזים לא מודרנים זה ציבור גדול מאד, עם מגוון דעות והקפדות.

למי שמתאים.
לא לכולם מתאים להיטרטר פעמיים (מדברת על ההורים בעצמם), לדאוג למקום שהייה לסבים/ סבתות וכו' (לא תמיד מתאים ליולדת לארח בבית חצי משפחה...)
זה בדר גמור לעשות את הסעודה בצמוד לברית, גם היא בתשע בבוקר:)
לא להגזים
נתתי הצעה
שאלו איך אני עושה את זה
ועניתי

מישהו אמר שכך כוווווולם צריכים לעשות ??

אלו שמשנים מנהגים בני אלפי שנים, ומוזיזים ברית מבוקר לצהרים,
הם צריכים להתנצל.

וכל החרדים הסובבים אותי, למאט מודרנים מאוד מאוד, עושים בריתות בבקרים.

איזה צמצום נוראי!! הלםם
להתנצל???!!! זה אמיתי??
אז ובכן, אומר את זה בגאוה נטולת כל רוח התנצלות! :
אצלינו (בני תורה למהדרין מהמהדרין ללא צל של מודרניזציה!) בכוונה תחילה מזיזים לאזור השעה 1-2 כדי שאברכים לא יפסידו סיידר א'!! (בפרט אם זה מחוץ לעיר או אם יש סבא יקר, שאין מצב שלא ימסור שיעור בישיבה בגלל זה ... ) יש לזה ערך עליון אצלינו!!! שכל אחד יעשה את שיקוליו של זריזים מקדימים מול כל השאר וכו וכו... והעיקר יקבל את השני בלי הכללות קטנוניות...
ואגב מכירה מאד מקרוב, משפחות פתוחות הרבה יותר...עם 2 הורים מפרנסים.. שעושים מוקדם בבוקר כי יש בציבור חבר'ה שלא יכולים להפסיד יום עבודה.....ואני בסדר גם עם זה שמתחשבים בכולם!! זה גם יפה בעיני(לי אישית זה נוח.. גמני עובדת..)... אבל רק שלא יגידו לי שזה מטעמי יר"ש ומנהג אבות!!
באופן כללי, לעניות דעתי הדלה (והמשנה מנהג אבות) לא ראוי אף פעם להתבטא בפורומים של הבעת דעה בצורה של "כל החרדים וכו.." אני משתדלת להמעיט במילה הזו. כי היא תמיד לא תהיה נכונה.
תפסיקו עם ההכללות האלה... תפסיקו עם הקבעון המחשבתי הזה... לא כל מה שקורה בבנין שלכם קורה אצל "כולם"... חשבתי שגדלנו מזה...
אני יודעת שהיה אחרי זה כבר דיון והתנצלויות וכו ובכ"ז לא יכלתי שלא להגיב. (להתנצל חח) לטעמי, היה מן הראוי למחוק כזו תגובה.

נערך לאחרונה ב:
גם אנחנו עשינו ברית בשקיעה, כי התינוק היה זערור והמוהל אמר שיעלה עוד כמה גרמים עד הברית..(שקל בברית 1.990, נולד בשבוע 35 והברית היתה בגיל 8 ימים, לא הייתה מניעה מבחינה רפואית)
אבל בריתות זה בודאי לא מקום לילדים, פעם אחת הבאתי ילדים לברית של בנדוד כי היה חנוכה וחופש, וזה היה מיותר ולא אחזור על זה.

בציבור ההלכתי- תורני מעדיפים כמה שיותר מוקדם
זה בכלל אהבתי... עדכנתי את בני המשפחה שמרגע זה הוחרגנו ע"י כבודו הוצאנו מגדר ציבור בני התורה... מחפשים לנו דרך חדשה בעקבות הודעתו הדרמתית של כבודו (חלילה וחס כמובן). לפי יודעי הדבר פה כנראה רק חבד יקבלו אותנו.
מישהו פה השתגע לחלוטין. איך תחתנו ילדים ככה עם משפחות שבודאות לא יהיו 100 אחוז כמוכם... מה תגידו לילד שלכם אם במשפחה של אשתו חס ושלום חס וחלילה יעשו בריתות ב 1... שהוא ממש נפל בפח במשפחה לא תורנית לא הלכתית משנה מנהג אבות ובטוח ממש ממש מודרנית...
אגב ברחובי ממש גר ראש ישיבה חשוב מאד ומוכר מאד מאד מאד בארץ, שהמשפחה יודעת שמי שרוצה את נוכחותו/סנדקאות/או כהן לפדיון(כי הוא גם כהן) - הארועים בצהריים. ולכן זה לא אילוץ רפואי. ולא תמיד צריך תרוצים מיוחדים. אלא זה מתוכנן מראש ככה בהתאם לערכים שקימים במשפחה הזו. ובטוחה שכמעט כל אחד מהיושבים (היתי כותב "כל" אבל כבר אמרתי שאני לא אוהב את המילה הזו בהבעת דעה :) ) היה מאד רוצה להשתדך איתם :) גם במחיר של ברית שמשנה מנהג אבות.
אה, ואני כמובן מדבר על אשכנזים, שכחתי לציין מראש. שלא יקפצו ויגידו לי שכבר התנצלו על ענין הספרדים. אז לא, זה לא מספק, אני מדבר בכל הנ"ל על אשכנזים.
ושכחתי לציין משו אחד- בבריתות שלנו כל גודלי הדור שמשו כסנדקאים(הגראי"ל שטינמן/ מרן שר התורה ר' חיים..ועוד ועוד) כנראה שהם היו בסדר עם השעה..

וגם היום הרבה אצלינו במשפחה עושים בריתות בשעות הצהריים 1-2.
לא מודרנים משום כיוון.
יופי אז נשאר לנו עם מי להשתדך איזה נס חחח

נערך לאחרונה ב:
וכל החרדים הסובבים אותי, למאט מודרנים מאוד מאוד, עושים בריתות בבקרים.
זה לא חרדי או לא
או מודרני או לא
אשכנזים ליטאים וירושלמים ברובם מקפידים לעשות הכי מוקדם שאפשר (לא יודעת מה חסידים)
וספרדים גם הכי צדיקים ותורניים - לא.

ויכוח ישן נושן שלא קשור כלל לעדות האם עדיף זריזים מקדימים או שלא לבטל תורה בכוללים ונהרא נהרא ופשטיה ובוודאי ששום צד לא נקרא מודרני (סביר להניח שהכותבת מקהילה מוגדרת וברורה כמו חסידות ששם יש כללים ברורים מה עושים ומתי. אבל בגדול יש בזה חילוקי מנהגים וכןלם טובים המה)

זה בכלל אהבתי... עדכנתי את בני המשפחה שמרגע זה הוחרגנו ע"י כבודו הוצאנו מגדר ציבור בני התורה... מחפשים לנו דרך חדשה בעקבות הודעתו הדרמתית של כבודו (חלילה וחס כמובן). לפי יודעי הדבר פה כנראה רק חבד יקבלו אותנו.
מישהו פה השתגע לחלוטין. איך תחתנו ילדים ככה עם משפחות שבודאות לא יהיו 100 אחוז כמוכם... מה תגידו לילד שלכם אם במשפחה של אשתו חס ושלום חס וחלילה יעשו בריתות ב 1... שהוא ממש נפל בפח במשפחה לא תורנית לא הלכתית משנה מנהג אבות ובטוח ממש ממש מודרנית...
אגב ברחובי ממש גר ראש ישיבה חשוב מאד ומוכר מאד מאד מאד בארץ, שהמשפחה יודעת שמי שרוצה את נוכחותו/סנדקאות/או כהן לפדיון(כי הוא גם כהן) - הארועים בצהריים. ולכן זה לא אילוץ רפואי. ולא תמיד צריך תרוצים מיוחדים. אלא זה מתוכנן מראש ככה בהתאם לערכים שקימים במשפחה הזו. ובטוחה שכמעט כל אחד מהיושבים (היתי כותב "כל" אבל כבר אמרתי שאני לא אוהב את המילה הזו בהבעת דעה :) ) היה מאד רוצה להשתדך איתם :) גם במחיר של ברית שמשנה מנהג אבות.
אה, ואני כמובן מדבר על אשכנזים, שכחתי לציין מראש. שלא יקפצו ויגידו לי שכבר התנצלו על ענין הספרדים. אז לא, זה לא מספק, אני מדבר בכל הנ"ל על אשכנזים.
ושכחתי לציין משו אחד- בבריתות שלנו כל גודלי הדור שמשו כסנדקאים(הגראי"ל שטינמן/ מרן שר התורה ר' חיים..ועוד ועוד) כנראה שהם היו בסדר עם השעה..

יופי אז נשאר לנו עם מי להשתדך איזה נס חחח
וואי, כמהּ דרמה!
2 הודעות ארוכות ארוכות כי כתבו שיש כאלה שמעדיפים משהו שאתם לא עושים.

כן, יש העדפה בציבור ההלכתי- תורני לבוקר. כן, לא כולם מעדיפים כך, חלק מחוסר ידיעה וחלק מהעדפה של ערך אחר. הנושא של ברית מוקדם בבוקר זה הידור הלכתי:
החיוב מדאוריתא של האב למול את הבן חל מנץ החמה. אסור לו בעצם לעשות כלום או לאכול לפני שהוא מל אותו. כמו שיש כאלה שלא יאכלו ארוחת ערב לפני מעריב ויש כאלה שאפילו לא יזכרו למנות "שומר" או שלא מבינים את פשר המילה, כך גם בברית.

זה שיש אנשים שמקפידים על משהו שאתם לא, לא מוריד מהערך שלכם. אפשר להרגע.

(ולענין ביטול תורה יש פתרון פשוט- אברכים במשפחה כמעט לא מגיעים לבריתות. בשונה מזמן הברית, אין שום ענין הלכתי לסעודה משפחתית מורחבת. בדרך כלל יש מנין שאפשר לגייס גם בלי לשגע אנשים מרחוק)

וואי, כמהּ דרמה!

כן, יש העדפה בציבור ההלכתי- תורני לבוקר. כן, לא כולם מעדיפים כך, חלק מחוסר ידיעה וחלק מהעדפה של ערך אחר. הנושא של ברית מוקדם בבוקר זה הידור הלכתי:
החיוב מדאוריתא של האב למול את הבן חל מנץ החמה. אסור לו בעצם לעשות כלום או לאכול לפני שהוא מל אותו. כמו שיש כאלה שלא יאכלו ארוחת ערב לפני מעריב ויש כאלה שאפילו לא יזכרו למנות "שומר" או שלא מבינים את פשר המילה, כך גם בברית.

(ולענין ביטול תורה יש פתרון פשוט- אברכים במשפחה כמעט לא מגיעים לבריתות. בשונה מזמן הברית, אין שום ענין הלכתי לסעודה משפחתית מורחבת. בדרך כלל יש מנין שאפשר לגייס גם בלי לשגע אנשים מרחוק)
אבל תסכים איתי שלכתוב שמי שעושה ברית ב1 הוא מודרני מוזר זה הפרזה שמנותקת מהמציאות (ועדיין שני הצדדים הגזימו בדרמה)

וואי, כמהּ דרמה!

עצוב שגם אחרי כזו דרמה וכאלה הודעות אתה נשאר בקבעון הזה.
מה שכן למרות ההצהרות , מתחילים לראות גמישות בנוסח שלא היתה קודם "יש כאלה שמעדיפים משהו" וכו - זה כבר התקדמות. והיה זה שכרי...
אז לא, הדרמה היא לא כי יש מי שעושה אחרת, מי שקרא את ההודעות הבין שאני לא ב"ה לא שם ולא חותר לשם, אלא ההפך. הדרמה מאלה שלא מסוגלים לחשוב שיש מי שעושה אחרת. נראה שזה היה ברור מספיק.
אז אני דוקא מוכן להכיל שיש אנשים כמוכם שלא מקפידים על ערך של תורה באדיקות שלנו (ושל הרבה מגדו"י כמו שאמרו שמבקשים בריתות בשעה 1. וגם אם מותרים בברית על אברכים דודים, על סבא אצלינו ועל סנדק שהוא ת"ח מהודר -לא מוותרים), זה באמת לא יוריד מהערך שלך אצלי זה בכהוא זה בסדר. כמו שכבר הוזכר.
כן מוריד וגם משעשע לראות אותך מנסח את זה עדין הפוך, שאתה הוא המקפיד ואתה המהדר ואתה התורני וההלכתי, וכל השאר אולי בכלל עם-ארצים שלא יודעים את כל הענינים של ההידור...ממש תינוקות שנשבו :)

אבל זה בסדר לפי כמות הלייקים והתגובות נראה שהמסר לגמרי הובן, ושיש קונצנזוס בענין. תודה למגיבים!
אז אם רק יחידי סגולה מתבטאים ככה , אני בסדר את זה. מכיל גם אותם :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה