כללי החזן עשה הסבת מקצוע ל... מעצב גרפי

• הוסף לסימניות
מטאור,
איך מתחיל הפסוק: "פינו"- איך וויתרת במחי יד על פה?
מה עם גלים? קצף? אולי אוניה?
ו-איך תבטאי מלא? אולי כוס מים או מיץ???

• הוסף לסימניות
אם את לא רוצה לפספס אותו, תעשי לו בדיוק מה שהוא רוצה, ותורידי ת'קרדיט.

• הוסף לסימניות
מניסיון אישי - אם את רוצה לאבד את הלקוח, תתוכחי איתו ותוכיחי לו שהוא לא יודע מה שהוא עושה. שהוא מעצב גרפי גרוע ושהרעיונות שלו מטופשים להחריד.

אבל אם את רוצה לשמור על הלקוח, את צריכה בסופו של דבר לספק לו את מה שהוא רוצה. זה לא חייב להיות לטעם שלך ולא חייב להיות "יפה" בעיניך. זה צריך לשאת חן בעיניו ואם הערת לו פעם אחת שלדעתך זה מורכב מדי/לא יפה/מזעזע וכולי והוא עדיין רוצה, אז זה מה שאת צריכה לעשות.

ובינינו, החוכמה של גרפיקאי זה לא רק לעשות דברים שיפים בעיניו, אלא גם לעשות בצורה מקצועית דברים שלא יפים בעיניו.

מה שאני כיום עושה זה מכינה סקיצה בהתאם לרצון הלקוח, ועוד סקיצה של מה שאני חושבת שיפה, ונותנת ללקוח שיחליט מה הוא רוצה. אם הוא בוחר במה שאני לא אוהבת, אז זו בחירה שלו.

צריך להזהר לא לתת ללקוחות את ההרגשה שהם לא בסדר ולא יודעים מה טוב עבורם.

• הוסף לסימניות
אם את רוצה למצב את עצמך לטווח קצר כ"גרפיקאית" שמבצעת את הרעיונות של הלקוח על המחשב - תני ללקוח את הרעיון ה'מדהים' שלו בעטיפה דקורטיבית, תורידי את הקרדיט, וקבלי את התשלום. קיים סיכוי שהלקוח לא יחזור יותר לעולם, כי בינינו, אנשים אוהבים להרגיש שקיבלו ערך מוסף עבור הכסף שלהם, גם אם הם לא יודעים להסביר את זה במילים אלו ממש.

אם את רוצה למצב את עצמך לטווח רחוק כמעצבת מקצועית בעלת הבנה לא רק בדקורציה ("גרפיקה") אלא גם ובעיקר בהעברת מסרים שיווקיים בצורה ויזואלית (תקשורת חזותית), שניתן לסמוך על הניסיון ועל ההבנה שלה כאשת מקצוע - כווני את הלקוח לפתרון הנכון, החכם והשיווקי ביותר עבורו. תשאירי את הקרדיט, קבלי את התשלום, עבודות נוספות ולקוחות נוספים.

זה כמובן נכתב באופן פשטני מאוד, אך זוהי האסטרטגיה העסקית/מקצועית שלי ואיתה אני הולכת וב"ה רואה ברכה במעשיי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;477851:
מניסיון אישי - אם את רוצה לאבד את הלקוח, תתוכחי איתו ותוכיחי לו שהוא לא יודע מה שהוא עושה. שהוא מעצב גרפי גרוע ושהרעיונות שלו מטופשים להחריד.

אבל אם את רוצה לשמור על הלקוח, את צריכה בסופו של דבר לספק לו את מה שהוא רוצה. זה לא חייב להיות לטעם שלך ולא חייב להיות "יפה" בעיניך. זה צריך לשאת חן בעיניו ואם הערת לו פעם אחת שלדעתך זה מורכב מדי/לא יפה/מזעזע וכולי והוא עדיין רוצה, אז זה מה שאת צריכה לעשות.

ובינינו, החוכמה של גרפיקאי זה לא רק לעשות דברים שיפים בעיניו, אלא גם לעשות בצורה מקצועית דברים שלא יפים בעיניו.

מה שאני כיום עושה זה מכינה סקיצה בהתאם לרצון הלקוח, ועוד סקיצה של מה שאני חושבת שיפה, ונותנת ללקוח שיחליט מה הוא רוצה. אם הוא בוחר במה שאני לא אוהבת, אז זו בחירה שלו.

צריך להזהר לא לתת ללקוחות את ההרגשה שהם לא בסדר ולא יודעים מה טוב עבורם.

חשבתי שבין השאר, תפקידו של הגרפיקאי הוא גם ליידע את הלקוח כאשר שהוא עושה טעויות. בשביל מה הוא משלם כסף? רק בשביל שאהיה ביצועיסטית שלו? בשביל זה משלמים 20 לשעה...

• הוסף לסימניות
אוקיי, כיוונת את הלקוח, והוא בשלו.

מה אז? לזרוק אותו כי את רוצה למצב את עצמך לטווח רחוק?

תראי, אם יש לך מקורות פרנסה אחרים, אל יכולה לבדל את עצמך ולא לעשות עבודות ש"לדעתך" לא מספיק ברמה בשביל למצב את עצמך. אבל רוב העולם הוא לא כזה. רוב העולם צריך פרנסה ורוב הגרפיקאים שאני מכירה, לא יכולים להרשות לעצמם לזרוק לקוח רק בגלל שאולי זה יפגע בתדמית העצמית שלהם אם הם הוציאו עבודה על פי דרישת הלקוח שלא מצאה חן בעיני עצמם.

• הוסף לסימניות
אז שוב, אני מדברת על בנית אסטרטגיה עסקית לטווח ארוך.
כשבונים אסטרטגיה כזו לא חושבים על איך אני אקנה מחר בבוקר לחם וחלב במכולת. זה פשוט לא עובד כך.
מסתכלים לטווח רחוק יותר, חושבים איך אני רוצה למצב את עצמי בשוק, לאיזה לקוחות אני מכוונת, איזה סוג של פרוייקטים אני רוצה לקבל ואיזה סוג של יחס ושירות אני מעוניינת לתת ללקוחותיי ולקבל בחזרה. רצוי מאוד לעבוד בהתחלה עם יועץ עסקי (יש יעוץ של מט"י מאוד בזול) שמסייע בניתוח הנתונים ובנתינת פרספקטיבה בלתי-תלויה מהצד.

וכך, לאט לאט אך בעקביות, רואים בע"ה הצלחה.
חשוב לשנן ולהבין שאני לא סופרמרקט ולא כל לקוח מתאים לי, כפי שאני לא מתאימה לכל לקוח.
ברגע שמפנימים את זה ומפסיקים להתאבל על "אובדן" של לקוח קטן, חאפר, מעצבן ושלא יודע להעריך את המקצועיות שלי - ולעומת זאת מוצאים את הדרכים השיווקיות להגיע ללקוחות גדולים, רציניים ושיודעים להעריך עבודה מקצועית, אז מתחילים להתקדם.

וכמובן, הרבה תפילות וענווה, וידיעה שהכל מאת ה'. בלי זה באמת לא מגיעים לשום מקום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;477867:
חשבתי שבין השאר, תפקידו של הגרפיקאי הוא גם ליידע את הלקוח כאשר שהוא עושה טעויות. בשביל מה הוא משלם כסף? רק בשביל שאהיה ביצועיסטית שלו? בשביל זה משלמים 20 לשעה...

את צודקת. אבל אם היית קוראת את מה שכתבתי, לא היית מפספסת את המשפט הזה: "אם הערת לו פעם אחת שלדעתך זה מורכב מדי/לא יפה/מזעזע וכולי והוא עדיין רוצה, אז זה מה שאת צריכה לעשות"

אבל שוב, אם את רוצה לאבד את הלקוח, תתעקשי. אולי לא שווה לך להיות ביצועיסטית של עבודות שלא לטעמך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;477875:
אז שוב, אני מדברת על בנית אסטרטגיה עסקית לטווח ארוך.
כשבונים אסטרטגיה כזו לא חושבים על איך אני אקנה מחר בבוקר לחם וחלב במכולת. זה פשוט לא עובד כך.
מסתכלים לטווח רחוק יותר, חושבים איך אני רוצה למצב את עצמי בשוק, לאיזה לקוחות אני מכוונת, איזה סוג של פרוייקטים אני רוצה לקבל ואיזה סוג של יחס ושירות אני מעוניינת לתת ללקוחותיי ולקבל בחזרה. רצוי מאוד לעבוד בהתחלה עם יועץ עסקי (יש יעוץ של מט"י מאוד בזול) שמסייע בניתוח הנתונים ובנתינת פרספקטיבה בלתי-תלויה מהצד.

וכך, לאט לאט אך בעקביות, רואים בע"ה הצלחה.
חשוב לשנן ולהבין שאני לא סופרמרקט ולא כל לקוח מתאים לי, כפי שאני לא מתאימה לכל לקוח.
ברגע שמפנימים את זה ומפסיקים להתאבל על "אובדן" של לקוח קטן, חאפר, מעצבן ושלא יודע להעריך את המקצועיות שלי - ולעומת זאת מוצאים את הדרכים השיווקיות להגיע ללקוחות גדולים, רציניים ושיודעים להעריך עבודה מקצועית, אז מתחילים להתקדם.

וכמובן, הרבה תפילות וענווה, וידיעה שהכל מאת ה'. בלי זה באמת לא מגיעים לשום מקום.

כשנגיע כולנו לעולם אידאלי שבו לא צריך לאכול או לשתות, ואפשר לשבת רגל על רגל ולחכות שיגיע הלקוח עם הטעם המעודן שאני אוהבת, אז אפשר יהיה בשמחה לחפף את אלה שרוצים דברים מורכבים שלא מתאימים לסגנון שלמדתי בשיעורי העיצוב והכי נורא - לא מוכנים להקשיב לעצתי, ולעצת כל החברים שלי בפרוג.

• הוסף לסימניות
תתפלאי, אני לא חיה בעולם אידיאלי, יש לי בעל אברך ו-2 ילדים לפרנס...
זה עניין של שינוי תפיסה.
אני לא יושבת רגל על רגל כלל וכלל.
אני יוזמת פניות שיווקיות ממוקדות לקהל יעד ממוקד ורלוונטי שעשוי להזדקק לשירותים שלי כמעצבת.
וכמובן מקבלת לקוחות שמגיעים מפה לאוזן, כשבדרך כלל אם לקוח הגיע דרך לקוח איכותי, גם הוא יהיה איכותי.

ושלא ישתמע שהכל בעסק שלי ורוד, או שאני לא מתמודדת עם לקוחות מעצבנים. חלילה. אני לא חושבת שיש בעל מקצוע שלא מתמודד עם כאלה. השאלה היא מה הגישה שאיתה את מגיעה להתמודדות, מה את משדרת במהלכה, איך את משיגה את שלך (אם בכלל) ומהם הקווים האדומים שמהם את לא נסוגה [אני אישית מאמינה שלכולנו יש כאלה, פשוט אצל כל אחד הם מתוחים במקום אחר].

• הוסף לסימניות
לא ידעתי שלקוח איכותי הוא ערובה להבאת לקוח אחר איכותי גם.

הקווים שלי הם לעצב עבור הלקוח את מה שהוא ביקש. אני משתדלת מאד להקפיד על כללים, ומייעצת ללקוח את מה שאני חושבת שהוא צריך, אבל אם הוא יתעקש [ויש לקוחות שיודעים בדיוק מה הם רוצים], אתן לו גרסה שמתאימה לרצונו, וגרסה שלדעתי מתאימה לצרכיו. בסופו של יום הוא יבחר. ואם הוא יבחר את מה שאני לא חשבתי שמתאים לו, לא אזרוק אותו מהדלת. אוודה שהוא יידע שלדעתי הוא עושה טעות ואכין לו את העבודה.

לא חשבתי שזה הופך אותי לביצועיסטית אבל האמת? לא איכפת לי להקרא ביצועיסטית ע"י חברי פרוג.

מה לעשות שלא כל בני האדם שקולים ומחושבים, ולא כל בעלי העסק למדו את חוקי העיצוב בפרוג או בסיעור מוחות. זה לא הופך אותם למוקצה. ואני לא חושבת שאם אני מכינה עבודה שלא לטעמי מבחינה מקצועית, זה הופך אותי לביצועיסטית אבל טוב נו, לא איכפת לי.

אגב, לגבי בתי ספר למוזיקה, כדאי לבדוק מה הלוגוים שיש בשוק. רובם די מורכבים לדעתי.

• הוסף לסימניות
אגב, בהחלט יכול להיות, שהלקוח יעדיף בסופו של יום לוגו מעודן ונקי, רק שמה שהוא קיבל עד כה לא עשה לו את זה. והוא צייר את מה שעלה בדעתו כי לא יודע להביע מה בעצם כן יעשה לו את זה.

אגב, מישהו נתן לך כיוון קודם. אולי כדאי לך לנסות לעבוד עם זה. אולי הוא לבד כבר יראה שמה שהוא מבקש מגוכך.

• הוסף לסימניות
זו לא ערובה, זו השקעה לטווח ארוך.
כפי שהשקעת כסף באפיקי השקעה בבנק אינה ערובה לתשואה גבוהה, אבל אם משקיעים באפיק שיש לו נתוני תשואה גבוהים, יש סיכוי מספיק טוב שגם אנחנו נזכה לתשואה כזו.

הטעות שלך לדעתי היא המחשבה שהלקוח "צריך ללמוד את חוקי העיצוב" על מנת להבין שהעיצוב שלנו הוא טוב. הרי זה בדיוק להפך, חוקי העיצוב, הפרסום והשיווק "חוקקו" מתוך הבנת הפסיכולוגיה האנושית ומתוך מטרה לקלוע למטרה ולהפוך את קהל היעד הפוטנציאלי לקונה דה-פאקטו.

• הוסף לסימניות
נעמה, לדעתי את טועה בעצם הגישה למקצוע 'גרפיקאי/ת' !!

חובה על גרפיקאי לייעץ ללקוח ולכוון אותו למוצר מושלם. אבל... גרפיקאי הוא לא יועץ שיווקי !! זה כבר מקצוע אחר.

אם תתני ללקוח עבודה והוא יהיה מרוצה, אפילו שאת בתוך עצמך לא מסכימה עם שגיונותיו, זה רק יביא איתו לקוחות נוספים. כי בסופו של דבר מה שקובע זה לקוחות מרוצים. נקודה.

כבר כתבתי פעם שעשיתי עבודה ללקוח שרצה טקסט עם שגיאות כתיב איומות. ובכוונה.
עשיתי לו את העבודה לא רק כי רציתי את הלקוח הזה (מצד הפרנסה שבעניין), אלא כי זה מה שהוא רצה וזו זכותו. לי לא היה בעיה עם זה.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אלי כתבת את זה?
כי בשום מקום לא רמזתי אפילו להבנת הלקוח את חוקי העיצוב. כתבתי בדיוק להיפך. וכתבתי כמובן, שצריך להסביר ללקוח. אם אינני טועה, הערתי את תשומת לבך לזה כבר קודם לא?

סך הכל אמרתי לך, שאת לא יכולה "לריב" עם לקוח על מה שהוא רוצה, אם הוא מתעקש. הסברת לו ולא הבין? עשית ניסיונות שלא מצאו חן בעיניו? עומדות בפניך שתי אפשרויות -
1. תכיני לו דוגמאות אחרות שכן ימצאו חן בעיניו ויבוא לציון גואל
2. תגידי לו שאת לא מוכנה להכין לו את מה שהוא רוצה ותשאירי לו להחליט אם הוא נשאר או לא.

בסופו של דבר תעשי מה שאת חושבת. אני יכולה רק לייעץ לך וזהו.

• הוסף לסימניות
אם מדובר בלקוח שמכאן ואילך מתכונן לעצב בעצמו את כל החומרים-
נראה לי שכדאי לך להפרד ממנו בכבוד בשלב הזה.

הוא מן הסתם גם לא ירצה לשלם על העבודה כי הוא הביא את הרעיון ואת בכלל לא מבינה בעיצוב ומישהו אחר היה עושה מזה מטעמים וכו'.

אם הוא לקוח שאוהב להשתעשע במחשבה שהוא מבין בעצוב ובאופן חד פעמי שלח לך מפרי ידיו תכבדי אותו, תגידי לו שהוא ממש יצירתי וכו וכו' ואת יכולה לעשות בדיוק מה שהוא רוצה.
אבל
את, כרגפקיאית מקצועית ומנוסה, ומבינה את השוק וכו.... ממליצה לו ללכת על קו יותר עדכני ברור ונקי כמו שהולך היום...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוכון;477902:
נעמה, לדעתי את טועה בעצם הגישה למקצוע 'גרפיקאי/ת' !!חובה על גרפיקאי לייעץ ללקוח ולכוון אותו למוצר מושלם. אבל... גרפיקאי הוא לא יועץ שיווקי !! זה כבר מקצוע אחר.אם תתני ללקוח עבודה והוא יהיה מרוצה, אפילו שאת בתוך עצמך לא מסכימה עם שגיונותיו, זה רק יביא איתו לקוחות נוספים. כי בסופו של דבר מה שקובע זה לקוחות מרוצים. נקודה.כבר כתבתי פעם שעשיתי עבודה ללקוח שרצה טקסט עם שגיאות כתיב איומות. ובכוונה.עשיתי לו את העבודה לא רק כי רציתי את הלקוח הזה (מצד הפרנסה שבעניין), אלא כי זה מה שהוא רצה וזו זכותו. לי לא היה בעיה עם זה.בהצלחה.

יפה כתבת.

למען האמת אני בספק אם מישהו מכל הכתובים אחרת, אכן אומר ללקוח לא בגלל שהוא רוצה עבודה שלא מוצאת חן בעיני הגרפיקאי. נראה לי שזה נקרא יפה במסך, אבל במציאות היום יומית, אין הרבה שנוהגים כך. הרוב הגדול לא.

• הוסף לסימניות
ג'ינג'ית, את כתבת:

"מה לעשות שלא כל בני האדם שקולים ומחושבים, ולא כל בעלי העסק למדו את חוקי העיצוב בפרוג או בסיעור מוחות".

ולכך התייחסתי בדבריי.

חיוכון, מעולם לא הגדרתי את עצמי גרפיקאית.
אני מעצבת גרפית שעוסקת בעיצוב ובמיתוג, ובעיניי הטייטל הזה כולל קודם כל ולפניי הכל הבנה בתקשורת חזותית ובתקשורת שיווקית (שרי זו המטרה של כל התדמיות והפריטים שאנחנו מעצבים, למכור! לא לתלות על הקיר בסלון פוסטר יפה) ורק בשלב השני הבנה בגרפיקה ובדקורציה.

אנחנו כנראה חלוקים בהבנתנו מה הופך לקוח למרוצה.
לשיטתך ולשיטת ג'ינג'ית, מה שהופך לקוח למרוצה הוא לקבל ביטוי גרפי מדוייק לרעיון שהיה לו בראש.
לשיטתי, מה שהופך לקוח למרוצה הוא התחושה שתמורת כספו הוא קיבל שירות מעולה של איש מקצוע שיודע מה הוא עושה, ושהלקוח לא היה יכול להגיע לאותה תוצאה לבד או עם השכנה ה'מוכשרת' של בת אחותו. זה בטווח הקצר. בטווח הארוך מה שהופך לקוח למרוצה, הוא שהתדמית שעיצבנו לו באמת סייעה בפועל בהגדלת מכירות המוצר או בהבא לקוחות נוספים.

• הוסף לסימניות
מה הייתם אומרים על חייט שמוכן לתפור רק חליפות יוקרה ולא מכנסי גי'נס?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה