נכתב ע"י גינגית;477851:מניסיון אישי - אם את רוצה לאבד את הלקוח, תתוכחי איתו ותוכיחי לו שהוא לא יודע מה שהוא עושה. שהוא מעצב גרפי גרוע ושהרעיונות שלו מטופשים להחריד.
אבל אם את רוצה לשמור על הלקוח, את צריכה בסופו של דבר לספק לו את מה שהוא רוצה. זה לא חייב להיות לטעם שלך ולא חייב להיות "יפה" בעיניך. זה צריך לשאת חן בעיניו ואם הערת לו פעם אחת שלדעתך זה מורכב מדי/לא יפה/מזעזע וכולי והוא עדיין רוצה, אז זה מה שאת צריכה לעשות.
ובינינו, החוכמה של גרפיקאי זה לא רק לעשות דברים שיפים בעיניו, אלא גם לעשות בצורה מקצועית דברים שלא יפים בעיניו.
מה שאני כיום עושה זה מכינה סקיצה בהתאם לרצון הלקוח, ועוד סקיצה של מה שאני חושבת שיפה, ונותנת ללקוח שיחליט מה הוא רוצה. אם הוא בוחר במה שאני לא אוהבת, אז זו בחירה שלו.
צריך להזהר לא לתת ללקוחות את ההרגשה שהם לא בסדר ולא יודעים מה טוב עבורם.
נכתב ע"י מטאור;477867:חשבתי שבין השאר, תפקידו של הגרפיקאי הוא גם ליידע את הלקוח כאשר שהוא עושה טעויות. בשביל מה הוא משלם כסף? רק בשביל שאהיה ביצועיסטית שלו? בשביל זה משלמים 20 לשעה...
נכתב ע"י naamah;477875:אז שוב, אני מדברת על בנית אסטרטגיה עסקית לטווח ארוך.
כשבונים אסטרטגיה כזו לא חושבים על איך אני אקנה מחר בבוקר לחם וחלב במכולת. זה פשוט לא עובד כך.
מסתכלים לטווח רחוק יותר, חושבים איך אני רוצה למצב את עצמי בשוק, לאיזה לקוחות אני מכוונת, איזה סוג של פרוייקטים אני רוצה לקבל ואיזה סוג של יחס ושירות אני מעוניינת לתת ללקוחותיי ולקבל בחזרה. רצוי מאוד לעבוד בהתחלה עם יועץ עסקי (יש יעוץ של מט"י מאוד בזול) שמסייע בניתוח הנתונים ובנתינת פרספקטיבה בלתי-תלויה מהצד.
וכך, לאט לאט אך בעקביות, רואים בע"ה הצלחה.
חשוב לשנן ולהבין שאני לא סופרמרקט ולא כל לקוח מתאים לי, כפי שאני לא מתאימה לכל לקוח.
ברגע שמפנימים את זה ומפסיקים להתאבל על "אובדן" של לקוח קטן, חאפר, מעצבן ושלא יודע להעריך את המקצועיות שלי - ולעומת זאת מוצאים את הדרכים השיווקיות להגיע ללקוחות גדולים, רציניים ושיודעים להעריך עבודה מקצועית, אז מתחילים להתקדם.
וכמובן, הרבה תפילות וענווה, וידיעה שהכל מאת ה'. בלי זה באמת לא מגיעים לשום מקום.
נכתב ע"י חיוכון;477902:נעמה, לדעתי את טועה בעצם הגישה למקצוע 'גרפיקאי/ת' !!חובה על גרפיקאי לייעץ ללקוח ולכוון אותו למוצר מושלם. אבל... גרפיקאי הוא לא יועץ שיווקי !! זה כבר מקצוע אחר.אם תתני ללקוח עבודה והוא יהיה מרוצה, אפילו שאת בתוך עצמך לא מסכימה עם שגיונותיו, זה רק יביא איתו לקוחות נוספים. כי בסופו של דבר מה שקובע זה לקוחות מרוצים. נקודה.כבר כתבתי פעם שעשיתי עבודה ללקוח שרצה טקסט עם שגיאות כתיב איומות. ובכוונה.עשיתי לו את העבודה לא רק כי רציתי את הלקוח הזה (מצד הפרנסה שבעניין), אלא כי זה מה שהוא רצה וזו זכותו. לי לא היה בעיה עם זה.בהצלחה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים