כלכלה נבונה החזרת המשכנתא פעם א'

• הוסף לסימניות
לא שמתי לב, ההוצאות עלו מדי, ופעם ראשונה בחיי [אחרי 11 שנים תקינות באש ובמים] חזר לי המשכנתא בערב שבת, לא סכום גדול אבל בכל זאת... יש לי מה לעשות עכשיו? נדפק לי החשבון/החיים?

• הוסף לסימניות
נראה לי שאם משלמים את החוב תוך זמן מסויים, כמה ימים, זה לא נרשם כפיגור במשכנתא.

נרשם רק חזרה של הוראת קבע. אני חושב שהו"ק אחת זה לא סוף העולם. החיים בטח לא נדפקו...

• הוסף לסימניות
לא שמתי לב, ההוצאות עלו מדי, ופעם ראשונה בחיי [אחרי 11 שנים תקינות באש ובמים] חזר לי המשכנתא בערב שבת, לא סכום גדול אבל בכל זאת... יש לי מה לעשות עכשיו? נדפק לי החשבון/החיים?
באיזה בנק?

• הוסף לסימניות
פחות מוצלח.
בפועלים, זה נרשם גם אם משלמים את זה מייד אח"כ.
לפחות ככה ידוע לי.
תנסו אולי לדבר מחר בבוקר עם הבנק, שלא ישלחו את הדיווח לבנק ישראל, בספק אם זה יעזור.

• הוסף לסימניות
פחות מוצלח.
בפועלים, זה נרשם גם אם משלמים את זה מייד אח"כ.
לפחות ככה ידוע לי.
תנסו אולי לדבר מחר בבוקר עם הבנק, שלא ישלחו את הדיווח לבנק ישראל, בספק אם זה יעזור.
סתם לידע, - מה קורה עם חוזר המשכנתא ? מה המשמעות של זה ? (לא לקחתי אף פעם)
למה הם צריכים לשלוח דיווח לבנק ישראל ?

• הוסף לסימניות
סתם לידע, - מה קורה עם חוזר המשכנתא ? מה המשמעות של זה ? (לא לקחתי אף פעם)
למה הם צריכים לשלוח דיווח לבנק ישראל ?
חזרת משכנתא - היא ארוע של פעילות אשראית שלילית.
כל בנק ונותני האשראי (50 גופים בערך), מחויבים לשלוח לבנק ישראל דיווח למאגר נתוני האשראי על כל לקוח ולקוח.

לגבי משכנתא - ישנם בנקים כמו טפחות, שלא רושמים מיד אכ"מ (אין כיסוי מספיק), אלא נותנים כמה ימים צ'אנס לסדר את זה.
לפי מה שאני יודע, פועלים רושמים מידית, ואז הם מחויבים לדווח לב"י.

• הוסף לסימניות
חזרת משכנתא - היא ארוע של פעילות אשראית שלילית.
כל בנק ונותני האשראי (50 גופים בערך), מחויבים לשלוח לבנק ישראל דיווח למאגר נתוני האשראי על כל לקוח ולקוח.

לגבי משכנתא - ישנם בנקים כמו טפחות, שלא רושמים מיד אכ"מ (אין כיסוי מספיק), אלא נותנים כמה ימים צ'אנס לסדר את זה.
לפי מה שאני יודע, פועלים רושמים מידית, ואז הם מחויבים לדווח לב"י.
ועד כמה זה משפיע לטווח רחוק או קרוב?

• הוסף לסימניות
ועד כמה זה משפיע לטווח רחוק או קרוב?
משפיע.
בדו"ח נתוני האשראי זה מופיע 3 שנים.
בבנקים, כשרוצים לעשות מחזור/תוספת למשכנתא והבנק רואה את החזרה הזו, זה כתם רע, והוא עלול לסרב.
הבנקים מבקשים דו"ח התנהלות משכנתא שנתיים אחורה.
אני לא אומר שאין מה לעשות בנידון - אבל זה מצב שראוי מאד להימנע ממנו.
זה פוגע מאד בעמדת הלקוח בבנק.

• הוסף לסימניות
משפיע.
בדו"ח נתוני האשראי זה מופיע 3 שנים.
בבנקים, כשרוצים לעשות מחזור/תוספת למשכנתא והבנק רואה את החזרה הזו, זה כתם רע, והוא עלול לסרב.
הבנקים מבקשים דו"ח התנהלות משכנתא שנתיים אחורה.
אני לא אומר שאין מה לעשות בנידון - אבל זה מצב שראוי מאד להימנע ממנו.
זה פוגע מאד בעמדת הלקוח בבנק.
יועץ משכנתא טוב, יכול לעשות משהו בנידון [בשביל מיחזור או לשיפוץ]? בדיוק תכננתי לגשת לבנק בשביל משכנתא לשיפוץ....

• הוסף לסימניות
יועץ משכנתא טוב, יכול לעשות משהו בנידון [בשביל מיחזור או לשיפוץ]? בדיוק תכננתי לגשת לבנק בשביל משכנתא לשיפוץ....
כעיקרון כן.
יש כאן כמה דברים שיהיה צורך "לטפל" בהם, כולל העו"ש זה כבר מופיע כנראה, אבל יש מה לעשות.
תזדרז רק, כי החודש יהיה יותר קל לטפל!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה