החלטתי לאפות חלות בפעם הראשונה- מתכונים? טיפים?

• הוסף לסימניות
הכנתי ממתכון שפורסם באשכול אחר ויצא מדהים!!
ניסיתי המון מתכונים אבל אף פעם לא הצליח עד כדי כך. יישר כוח למעלה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;981426:
משרים את השמרים היבשים בכוס מים פושרים עם כף סוכר לרבע שעה בקערת זכוכית ליד מקום חם [אפשר ליד גז אחד דולק].
פעם ראשונה שאני שומעת דבר כזה, אני אופה שנים עם השמרים היבשים ולא משרה במים - זה הרי כל הפלוס של זה, לא?
אני רק מכניסה דבר ראשון את השמרים לקערה (כדי שהם לא יגעו במלח) ואח"כ את הקמח ואז את שאר החומרים.

• הוסף לסימניות
לא, השמרים היבשים, כשמשרים אותם במים פושרים עם סוכר, תוססים ומתנהגים כמו שמרים טריים.
וסוכר קנים זה סוכר חום טבעי אמיתי [לא החום הדביק הזה שמעמיד פנים]

• הוסף לסימניות
וואו, תמנה, חישתי לי, אנסה בע"ה.

רק לתשומת לב כולם--- בשמרים יבשים פורסם שיש חשש תערובת חמץ ולכן יש לשים לב לקנות בחנות שמוכרת חמץ בצורה טובה. שמרים לחים- אין בעיה בכלל.

• הוסף לסימניות
נשמע מעניין.
מה אני אמורה בעצם להרוויח מזה?

• הוסף לסימניות
איפה משיגים סוכר קנים- במכולת או רק בחנויות טבע?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;981458:
וואו, תמנה, חישתי לי, אנסה בע"ה.

רק לתשומת לב כולם--- בשמרים יבשים פורסם שיש חשש תערובת חמץ ולכן יש לשים לב לקנות בחנות שמוכרת חמץ בצורה טובה. שמרים לחים- אין בעיה בכלל.

זה לא נחשב חמץ בעין, אז מה הבעיה?

ואגב, שמרים יבשים חשוב לשמור במקפיא כדי שלא יתקלקלו.

והייתרון של השריה במים חמים קודם לכן זה שאם קרה והשמרים התקלקלו, אפשר לראות שהם לא תוססים ולא להשתמש בהם.
כבר קרה לי ששמתי ישירות בבצק והבצק לא תפח וזה היה בגלל שמרים לא טובים.

חוץ מזה, כשמתסיסים אותם קודם לכן, הם מתפיחים את הבצק טוב יותר.
זה מהניסיון האישי שלי של 13 שנות אפיית חלות כשמהן ב 6 שנים האחרונות חלות מקמח מלא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אנדי;981472:
איפה משיגים סוכר קנים- במכולת או רק בחנויות טבע?

בכל סופר מוכרים סוכר קנים אבל אני קונה בניצת הדובדבן.
כי מה שמוכרים בסופרים לפעמים זה יותר מדי דביק ואי אפשר להשתמש בזה.
הסוכר של ניצת הדודבן לא מכיל את הדביקיות הזו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;981474:
זה לא נחשב חמץ בעין, אז מה הבעיה?

יש בעיה מסוימת בזה. אי אפשר להשאיר גם תערובת חמץ ללא מכירת חמץ טובה. זו ההלכה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;981474:
ואגב, שמרים יבשים חשוב לשמור במקפיא כדי שלא יתקלקלו.
שמעתי פעם שלא טוב לשמור אותם בקרור כדי שלא יקבלו לחות, אלא עדיף לשמור בקופסה אטומה בארון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;981477:
יש בעיה מסוימת בזה. אי אפשר להשאיר גם תערובת חמץ ללא מכירת חמץ טובה. זו ההלכה.

השמרים מכילים שמרים ואמולסיפייר וזהו. גם אם יש נאמר שיש בזה שמץ של גלוטן, היה צריך לכתוב את זה לאלו שרגישים לגלוטן. כך החוק מחייב עד כמה שידוע לי ולא כתוב את זה. ובכל מקרה זה לא נחשב כחמץ גמור ומאחר ואצלנו לפחות מוכרים במכירה מסודרת ומקובלת על רבני השכונה, אין שום בעיה להשתמש במה שאינו חמץ גמור ששמרתי עוד מלפני הפסח.

רק לידיעתך, כל האי-אכילה של חמץ בעין זו חומרה של הגאון מוילנא, וגם אם אוכלים חמץ בעין מלפני הפסח לא עוברים עבירה מאחר ורוב הסופרים החרדיים מוכרים במכירה טובה שאפשר לסמוך עליה.

פה לא מדובר אפילו על חמץ בעין אז אין בכלל בעיה. כמו שאין בעיה בקורנפלקס של תלמה אפילו שיש בו שמץ של גלוטן.

נכתב ע"י grafix;981478:
שמעתי פעם שלא טוב לשמור אותם בקרור כדי שלא יקבלו לחות, אלא עדיף לשמור בקופסה אטומה בארון.

למה שיקבלו לחות? הם בד"כ נמצאים בשקית אטומה. הבעיה כשמחזיקים שמרים מחוץ למקפיא, שהם מחזיקים מעמד לא יותר מחודש. ואז צריך כל חודש להחליף.

• הוסף לסימניות
תמנה היקרה- שימי לב למה שכתבתי-
בשמרים יבשים פורסם שיש חשש תערובת חמץ ולכן יש לשים לב לקנות בחנות שמוכרת חמץ בצורה טובה.

ראיתי את זה בפרסום של בית דין מסוים, זה הכל. וכל אחד ינהג כמנהג ביתו.

• הוסף לסימניות
כן נכון כך כתבת.

• הוסף לסימניות
הי רגע, זה האשכול שלי :rolleyes:
אני רואה שהוא סטה בצורה דרסטית,
רק רציתי לשתף בתוצאה - אפיית חלות בפעם הראשונה בחיי.. :)

קבצים מצורפים

• IMG_0294.JPG
    3.5 MB · צפיות: 67
  • IMG_0295.JPG
    3.4 MB · צפיות: 41
  • IMG_0296.JPG
    3.8 MB · צפיות: 34
  • הוסף לסימניות
נראה מקסים

• הוסף לסימניות
איך הצלחת לקלוע כאלו חלות יפות?
לי יצאו גושים גבשושיים (אמנם טעימים מאד) שכל קשרבינם לבין חלות קלועות, מקרי בהחלט.
יש טיפים? הוראות? משהו?

• הוסף לסימניות
בקשר לשמרים יבשים יש למוכרם....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי פרוטי;981689:
איך הצלחת לקלוע כאלו חלות יפות?
לי יצאו גושים גבשושיים (אמנם טעימים מאד) שכל קשרבינם לבין חלות קלועות, מקרי בהחלט.
יש טיפים? הוראות? משהו?

זה קליעה מרצועה אחת בלבד, ראיתי הדגמה מוצלחת ביוטיוב
אוכל להעלות אם יש ביקוש...

• הוסף לסימניות
רותי פרוטי, כנראה הבצק שלך היה רך מידי ולכן בהתפחה נעמו לך הקליעות.
שימי עוד קצת קמח בפעם הבאה והכל יסתדר.

• הוסף לסימניות
אני תמיד קולעת מארבע רצועות ויוצא כמו בחנות :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה