החלטתי לאפות חלות בפעם הראשונה- מתכונים? טיפים?

• הוסף לסימניות
כן, ראיתי גם קליעה יפה מ-4, פעם הבאה אנסה אותה :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;981746:
זה קליעה מרצועה אחת בלבד, ראיתי הדגמה מוצלחת ביוטיוב
אוכל להעלות אם יש ביקוש...

נודה לך מאוד אם תעלי:)

• הוסף לסימניות
וחוץ מלהשוויץ, במחילה מנשות החיל פה, יש גם טיפים מעשיים? :)

• הוסף לסימניות
למישהי יש קובץ שמדגים קליעה של 6?
אין לי גישה ליוטיוב.

• הוסף לסימניות
הכלל לקליעה של שש הוא כזה- מתחילים מצד שמאל לדוגמא- הרצועה האחת לפני האחרונה מעבירים לצד השני ואת הרצועה האחרונה מעבירים לאמצע- בין שתי רצועות לשתיים האחרות. אחר כך עובדים מהכיוון השני- אחת לפני האחרונה מעבירים לצד השני ואת האחרונה לאמצע. כך עד סוף הרצועות.

• הוסף לסימניות
זה בעצם אותה שיטה כמו ה-4.

• הוסף לסימניות
מה השיטה של 4?
אין לי גישה ליוטיוב.

• הוסף לסימניות
קליעה קלה מארבע

(חבל איני זוכרת מאיפה הורדתי...:confused:)
בכל אופן זו שיטה ממש קליטה וקלה.
תהנו...

קבצים מצורפים

• חלות.jpg
    KB 249.6 · צפיות: 62
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י esw;981805:
למישהי יש קובץ שמדגים קליעה של 6?
אין לי גישה ליוטיוב.

תבואי אלי... או שאסריט לך ביום שישי כשאני קולעת..........

• הוסף לסימניות
אם רוצים חלה מ-4 אבל יותר רחבה, אפשר לקלוע בצורה דומה לשיטה שהוזכרה כאן מעלי, אבל לגמרי שתי וערב, כלומר: לוקחים את הרצועה השמאלית הקיצונית ומעבירים בכל הרצועות שמימינה - אחת מעל ואחת מתחת (ןלא להפסיק ולהניח את הרצועה הקיצונית באמצע בין רצועות אחרות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;981896:
תבואי אלי... או שאסריט לך ביום שישי כשאני קולעת..........

יש!! אני באה!!
בלי חרטות...

יצא לי מפתח מהמם!! אבל החלה של שש לא כ"כ הצליחה...

• הוסף לסימניות
יש לך תמונה של המפתח? לא עשיתי צורת מפתח כי לא ראיתי עוד חלה יפה בצורת מפתח. הסתפקתי בלהכניס את המפתח..

• הוסף לסימניות
מוזר, אני תמיד עושה רק קליעה של 6, ועל הפעם הראשונה יצאה מדהים כמו בחנות, ב"ה.
(לענ"ד רק קליעה של 6 נראית דומה לקנוי, אבל אולי זה עניין של טעם/ הרגל.)

בפעמים הראשונות נעזרתי בהסבר של קרייזמן ב'נינוחות שבת וחג'. יש לה שם המחשה מאויירת ונוחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;982051:
יש לך תמונה של המפתח? לא עשיתי צורת מפתח כי לא ראיתי עוד חלה יפה בצורת מפתח. הסתפקתי בלהכניס את המפתח..

לא
התחרטתי אח"כ שלא צילמתי.
אולי שנה הבאה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;982051:

המפתח שלי. עדיין לא מושלם, אבל בכיוון.
הסבר (בתקוה שעד עוד שנה לא נחפש בנרות סגולות לפרנסה;)):
לקחתי תבנית אינגליש קייק, חתכתי לה את אחת הדפנות הצרות, בנוסף לקחתי תבנית אלומניום עגולה, במרכזה הנחתי קופסת שימורים ריקה עטופה בנייר אלומניום וחתכתי מהדופן שלה חתיכה ברוחב של האינגליש קייק. בכל אחת מהן הנחתי חלה קלועה, הצמדתי ואפיתי כשהן צמודות.
מצורף שרטוט להמחשה.
אגב, זה משנה שעברה. השנה לא יצא כ"כ יפה.

קבצים מצורפים

• IMG_0371.JPG
    1.2 MB · צפיות: 37
  • Untitled-1.jpg
    KB 639.7 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י artline;981884:
(חבל איני זוכרת מאיפה הורדתי...:confused:)
בכל אופן זו שיטה ממש קליטה וקלה.
תהנו...
גם אני קולעת מ-4 אבל בשיטה אחרת:
לוקחים את 2 הימניים ושמים את הראשון בין השלישי והרביעי ואת השני אחרי הרביעי
אח"כ את השלישי והרביעי [שנהיה עכשו אחרי שסיבבנו] ושמים את השלישי לפני הראשון ואת הרביעי בין הראשון לשני כך ממשישים עד הסוף
לצערי המצלמה שלי הלכה לעולמה ואין לי אפשרות לצלם ולהדגים לכם, מקווה שתבינו...

• הוסף לסימניות
למעוניינות-
לאחיות רצון מב"ב (אלה שעושות ערבי הפרשת חלה) יש דיסק צפייה המדבר על הפרשת חלה וסוגי קליעות מאד מיוחדים.

• הוסף לסימניות
השנה עשיתי לחמניות קשר מסודרות בצורת מפתח יצא מאד יפה, וככה בסעודה כל אחד קיבל לחמניה....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה