הטיזר >>> הסיוט, החלום, - על מה מדובר?

• הוסף לסימניות
רעיון עוצמתי באמת, החוברת מדברת בפני עצמה,

יש שם רעיון חדש שזהו לאגד את כל מי שזהיר בנושא הטכנלוגיה ומשתמש בה רק לצרכים חיוניים ביותר, כפי הוראות הרב של הקהילה שלו, (ולא איזה וועד שמחליט עליך, הרב של הבית כנסת שלך מחליט לגביך)
מקבל כרטיס חבר, והשמות של כל ה"חברים" יפורסמו בצורות שונות, בבתי כנסת וכו'.

זה בעצם מזכיר קצת את המושג "חבר" בזמן חז"ל לגבי מעשרות.

בחוברת יש מכתבים של כל הרבנים, אפשר להגיד ללא יוצא מן הכלל, כולל הרבנים הכי ליברליים בבית שמש, שמבקשים מכל הציבור לעשות כרטיס חבר.

ימים יגידו... הלוואי והתוכנית תצליח

• הוסף לסימניות
לא הבנת נכון.

כמובן שמי שאין לו מחשב או אינטרנט, מקבל כרטיס חבר במיידי,

והמטרה הוא שכל מי שלא צריך לכלי הזה, הרב שלו לא יתן לו אישור גם לנתיב או אתרוג,
אבל בגלל שיש אנשים שחייבים היום את האינטרנט, אז הוא יוכל לקבל את הכרטיס באישור הרב שלו, שיאשר לו את האינטרנט ברמת הסינון החיונית לפרנסתו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מתתיהו;1293882:
רעיון עוצמתי באמת, החוברת מדברת בפני עצמה,
מתתיהו ידידי, אם עד עכשיו הסתפקתי מי המבצע של הפרוייקט. עכשיו הכל ברור לי :)

הצלחות!

• הוסף לסימניות
אכן, אני הגרפיקאי...

• הוסף לסימניות
חבר" • כך מתכוונים רבני בית שמש להילחם באינטרנט הפרוץ
אתר קול חי י״ט בסיון תשע״ד 17/06/201412:17
רבני העיר בית שמש יצאו הבוקר ביוזמה חדשה למיגור האינטרנט הלא מסונן מבתי התושבים החרדים בעיר.

בחוברות שהופצו הבוקר בכל בתי התושבים, קוראים למעלה מארבעים רבני שכונות וקהילות לתושבים החרדים להצהיר בפני רב הקהילה שלהם שהם אינם עושים כל שימוש ברשת האינטרנט, ואלו שזקוקים לכך לצרכי פרנסה, יצהירו כי הם משתמשים באינטרנט מסונן ואף יקבלו אישור רשמי על כך מהרב.

לחצו כאן לקראית חוברת 'חבר' לסיוט פגעי האינטרנט

אחד ממארגני היוזמה אמר הבוקר לקול חי, כי מדובר בקמפיין חיובי שנועד לעודד את הציבור לבער את נגע האינטרנט, ובמיוחד מפני בני הנוער.

• הוסף לסימניות
חבל שזה נעשה בצורה כזו. אני לא בטוחה שהרבנים המוזכרים תומכים בזה.
הרי מי שלא יהיה לו כרטיס 'חבר' לא יקבלו את ילדיו למוסדות.
נמצא שכולם יעשו כרטיס חבר בכפיה.
הוי אומר שמי שיזיז את האינטרנט, זה יגיע מתוך כפיה ולא מרצון והבנה.
ברגע שהוא יעבור לעיר אחרת/ ילדו ממילא לא התקבל לחיידר הרצוי, הוא יעשה אינטרנט פרוץ.
לא זו דרך התורה. דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. זו רוח זרה שמנשבת. חבל מאד!

אני בעד לעשות אינטרנט חסום, כי כך אמרו הרבנים, לא מתוך פחד ואימה. מתוך רצון לקיים את 'לא תסור'. מתוך רצון ללכת בדרך האמת. בע"ה המשיח יבוא ויגאל את הדור המבולבל הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1294144:
ברגע שהוא יעבור לעיר אחרת/ ילדו ממילא לא התקבל לחיידר הרצוי, הוא יעשה אינטרנט פרוץ.

אני בעד לעשות אינטרנט חסום, כי כך אמרו הרבנים, לא מתוך פחד ואימה. מתוך רצון לקיים את 'לא תסור'. מתוך רצון ללכת בדרך האמת. בע"ה המשיח יבוא ויגאל את הדור המבולבל הזה.

אני מאמינה שהרבנים (לפחות רובם) כן עומדים מאחורי זה.
לא בכל תחום אפשר להסתמך על דרכי נועם והבנתו האישית של כל אחד ואחד.
לרבנים יש אחריות ציבורית כבדה בשונה מאדם פרטי שהיקף הראיה שלו כולל אותו ואת ילדיו.
וכנראה כשהם ראו שעד שכולם יצליחו לממש את האחריות שלהם, התוצאות כבר יהיו מרחיקות לכת. ובדברים האלה כידוע אין ביטוח מכשירים...
מי שיעבור דירה ויפתח את האינטרנט, יעשה את הבחירה שלו.
בכל אופן אין לי אלא להצדיע על המהלך שנראה שנעשה בכלים חדשנים ולאחל לתושבי בית שמש שאכן הוא יצליח ואיפשר להם לחיות חיים שיזכו אותנו לפגוש את המשיח מקרוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1294144:

א. זה ממש לא הולך לעבוד בצורה כזאת שכל מי שאין בידו תעודת חבר לא יקבלו את ילדיו למוסדות חינוך, זה לא המטרה. המטרה היא פשוט הצהרה, "אני חבר". התאגדות של אנשים שאין להם מכשולי טכנלוגיה בבית. כמו "חבר" בזמן חז"ל וכמו המכשירים הכשרים שב"ה הפכו לנחלת הכלל

ב. כל הרבנים עומדים מאחורי הקמפיין, ותראו בעלון שכל רב כתב מכתב לבד, כל אחד בסגנון שלו, וכל רב פונה בעצם לקהילה שלו בגישה שהוא מבין ללכת עם אנשיו.

ג. תעודת החבר מותנית באישור הרב של מבקש האישור גרידא, והרב בדרך כלל מכיר את המתפללים בית כנסת שלו ואת הסובבים שלו לדעת מה לתת לו ואיך וכו'. ונראה לי די מובן שמותר לדרוש מבנאדם שינהג לפי דעת רבו.

• הוסף לסימניות
העלון "חבר"

מצו"ב העלון

קבצים מצורפים

• חבר.zip
    6.2 MB · צפיות: 30
  • הוסף לסימניות
סתם תאורתית.
ואם אני שח"ו בא לי אינטרנט פרוץ. אני פשוט אומרת אין לי מחשב בבית וסלמנט..... מי יודע מה קורה?

• הוסף לסימניות
נו באמת......
תמיד יכול להיות חשבון בנק נוסף ונט בנטסטיק מצידי...

א"א לדעת מה כל אחד עושה בחדרי חדרים. נקודה.

• הוסף לסימניות
מעניין,
יש תשובות להכל בחוברת.
(אני לא קשורה ליוזמה הזו בשום דרך, התחברתי.)

• הוסף לסימניות
לענ"ד, זהו אחד הרעיונות הקריאייטיביים והאסטרטגים החשובים, המדוייקים, הנכונים והעמוקים - שראיתי מעודי.

ואני מקנא בהוגה.

----

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מתתיהו;1294269:
א. זה ממש לא הולך לעבוד בצורה כזאת שכל מי שאין בידו תעודת חבר לא יקבלו את ילדיו למוסדות חינוך, זה לא המטרה. המטרה היא פשוט הצהרה, "אני חבר". התאגדות של אנשים שאין להם מכשולי טכנלוגיה בבית. כמו "חבר" בזמן חז"ל וכמו המכשירים הכשרים שב"ה הפכו לנחלת הכלל

.

אם ככה, אז בסדר.
הרקע לתגובתי היה בעקבות זה שדיברתי עם מישהי מבית שמש בבוקר והיא ספרה שהולכים לעשות חתימות אצל הרבנים, וכל מי שאין לו כרטיס חבר לא יקבלו את ילדיו למוסדות. אח"כ קראתי את האמור באשכול(בלי החוברת) וכתבתי את התגובה כי כך זה היה נראה בעיני הבית שמשית ההיא, כלומר כנראה אנשים רואים את זה כך. אם לא תהיה חבר, בכפיה, ילדך לא יתקבלו למוסדות.

וזה נשמע לא טוב. כי בגלל המדיניות הזו בדיוק האינטרנט עושה שמות! כי נטלו לאדם את הבחירה האישית! בנאדם רגיל שמחליטים בשבילו, לכן הוא לא יתעורר מעצמו כי הרב כבר ידאג לו. פשוט מטמיעים את ההתנהלות השגויה הזו.

אני הייתי יוצאת במודעה:
אנחנו לא נדאג לילדים שלך. אתה האחראי.
ולמטה כותבת: כי אינטרנט יכול לקדם, אבל גם להפיל.
ואת זה אתה לא רוצה.
זהו! בלי תמונות מחרידות שרק מעוררות אצל בעלי האיפונים שגם אליהם מופנת החוברת (הרי לא יסדו את החוברת בשביל אלו שאין להם בכלל מחשב וכו, נכון?) התנגדות לקרוא.
תמונות רכות שמתחברים אליהם. סוג של: אנחנו רואים את הנולד. אנחנו חכמים ויודעים.

בצורת הכפיה כביכול נוטלים את הבחירה החופשית, ואולי עצרת לטווח קצר את התפשטות האינטרנט, אבל הפלת בדרך חללים רבים לאורך זמן!

אבל אם כפי מה שכתבת לא זה מה שיקרה, וכרטיס החבר הוא מעין השתתפות של כבוד במועדון ייחודי, אני בעד ומצדיעה לרעיון!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלפפון;1294531:
אני הייתי יוצאת במודעה:
אנחנו לא נדאג לילדים שלך. אתה האחראי.
ולמטה כותבת: כי אינטרנט יכול לקדם, אבל גם להפיל.
ואת זה אתה לא רוצה.
זהו! בלי תמונות מחרידות שרק מעוררות אצל בעלי האיפונים שגם אליהם מופנת החוברת (הרי לא יסדו את החוברת בשביל אלו שאין להם בכלל מחשב וכו, נכון?) התנגדות לקרוא.
תמונות רכות שמתחברים אליהם. סוג של: אנחנו רואים את הנולד. אנחנו חכמים ויודעים.

בצורת הכפיה כביכול נוטלים את הבחירה החופשית, ואולי עצרת לטווח קצר את התפשטות האינטרנט, אבל הפלת בדרך חללים רבים לאורך זמן!

זה מה שעשו על עכשיו הארגונים נגד האינטרנט.
לא זעזעת פה אף אחד.
לטווח הארוך אני משערת שלגדולי ישראל יש עיניים יותר רחוקות משלך, וגם אם ההחלטה שלהם היא גם לא לקבל למוסדות, זו ההחלטה שלהם.
אני לא מבית שמש, אבל הרעיון הוא אדיר.
ודאי שאי אפשר לשלוט מחדרי חדרים מאף אחד לעשות כלום, אבל ודאי שזה ימנע מבן אדם לגלוש חופשי לא לצרכי פרנסתו. ודאי שפחות חללים זה יפיל גם לטווח הארוך.
האמון באנשים לגבי אינטרנט לא יעבוד כאן. אל תאמין בעצמך עד יום מותך, ולא אני אמרתי את זה.
רבני הקהילות לא צריכים אמנם לדאוג לכל ילד בפני עצמו, אלא לשמור על הצביון של הקהילות, ולשמור על בתים שנהרסים בידי בוניהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה