- הוסף לסימניות
יש בחורה סגורה, ויש בחורה מרובעת/קיבעון מחשבתיאז אומרים מרובעת.
לא נראה לי ששמעתי פעם הגדרה של ראש סגור. שמעתי קיבעון מחשבתי.
שתי הגדרות שונות...
יש בחורה סגורה, ויש בחורה מרובעת/קיבעון מחשבתיאז אומרים מרובעת.
לא נראה לי ששמעתי פעם הגדרה של ראש סגור. שמעתי קיבעון מחשבתי.
בדיוק כמו ההגדרה "שמורה עם ראש פתוח"השרשור הזה מכונת כביסה למילים.
עם המון עיוותים במושגים....השרשור הזה מכונת כביסה למילים.
בחורה יותר מודרנית, נגיד, שמאמינה שכל מי שיותר פרומער ממנה הוא מצומצם ולא מבין עניין.מעניין מהי בחורה פתוחה עם ראש סגור
יש חיה כזאת?
זה יותר ראש מרובע, לא?בחורה יותר מודרנית, נגיד, שמאמינה שכל מי שיותר פרומער ממנה הוא מצומצם ולא מבין עניין.
לא. זה ראש סגור ומצומצם מאודזה יותר ראש מרובע, לא?
בהמון מקרים זה גורם לזה....לא. זה ראש סגור ומצומצם מאוד
למה לכתוב שמורה?אם מדובר בבחורה באמת שמורה ודוסית, אז לכתוב שמורה.
אז מה לכתוב? דוסית? אם זה שידוך דוסי, אז ממילא היא דוסית, רק רוצים לדעת מה הכיוון, לא?למה לכתוב שמורה?
המילה לבד מעוררת תהיות.
זה כמו לכתוב עם פלאפון כשר, אם הבחורה באמת דוסית אז זה ברור מאליו.
ואם כותבים זה רק מראה באיזה חברה היא נמצאת.
כותבים נתונים שנותנים אינפורמציה על הבחורה.אז מה לכתוב? דוסית? אם זה שידוך דוסי, אז ממילא היא דוסית, רק רוצים לדעת מה הכיוון, לא?
בגלל שהיא מגיעה מהעולם החילוני/מסורתי וכו'. אז צריך הגדרה להסביר כמה היא חרדית.למה לכתוב שמורה?
המילה לבד מעוררת תהיות.
ברור שיש!מעניין מהי בחורה פתוחה עם ראש סגור
יש חיה כזאת?
יש בחורה שמתארחת אצלנו לפעמים שמגדירה את עצמה כשמורה עם ראש פתוח.
היא גדלה בבית פתוח אבל היא עצמה צדיקה ממש.
היא תמיד הולכת עם צמה, לא לובשת גרביונים שחורים, מתפללת שלוש תפילות ביום וכל תפילה תפילה, מסיימת את כל הספר תהילים כל יום, לומדת שמירת הלשון ומסילת ישרים בחברותא בטלפון כל ערב.
מצד שני, יש לה חברות מכל הסגנונות והיא הכי לא שיפוטית שיש. אני מדברת על חברות עם 3 עגילים בכל אוזן ועוד כמה במקומות אחרים בגוף. אם הן מרגישות צורך לצאת ערב אחד למסעדה, היא תצא איתן בלי להסס. אם ההורים מחליטים לטוס לחו"ל ורוצים שהיא תצטרף, היא תטוס איתם מצד כיבוד הורים.
ההורים שלה עם סמארטפונים אבל היא עם נוקיה C2.
זאת בחורה שמורה עם ראש פתוח.
פעם הציעו לה בחור שאני מכירה והיא התקשרה אלי לשאול אם לדעתי זה מתאים.
היא אמרה שאמרו לה שהוא שמור עם ראש פתוח.
הבחור גדל בקרית ספר והיום לומד בתפרח. אבא שלו אברך ואמא שלו מחנכת בבית יעקב. אין להם מחשב, אין להם רכב, יש להם 14 ילדים בדירת ארבעה חדרים בלי מרפסת. כשהם הגיעו אלינו פעם, הם הזדעזעו שיש לנו חילונים בבניין ולא הבינו איך אפשר לחיות ככה. הם חששו לחזור הביתה בתחבורה ציבורית בגלל שאין קו מהדרין מהעיר שלנו לקרית ספר.
מי שהציעה אותו לבחורה המדוברת חשבה שזה יכול להתאים בגלל ששניהם שמורים עם ראש פתוח.
דיברתי עם הבחור עצמו ושאלתי אותו במה יש לו ראש פתוח. הוא ענה שלמשל הוא יודע שיש אנשים שטסים לחו"ל למרות שהוא בחיים לא היה טס. הוא יודע שזה קיים=ראש פתוח.
אז הנה לך שני אנשים שמורים עם ראש פתוח. עכשיו הבנת מה זה אומר?
גם אני כנ"לשמתי לך צוחק כי זה הצחיק אותי, אבל זה מאוד נכון.
אין בה בעיה עקרונית חוץ מזה שכל אחד מגדיר ככה את מה שנכון בעיניו, וממילא אי אפשר לדעת כלום כששומעים את ההגדרה הזו.לא הבנתי מה הבעיה בהגדרה שבכותרת.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים