דרוש מידע ''היא שמורה עם ראש פתוח''-תגדירו לי בבקשה??

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מעניין מהי בחורה פתוחה עם ראש סגור
יש חיה כזאת?
בחורה יותר מודרנית, נגיד, שמאמינה שכל מי שיותר פרומער ממנה הוא מצומצם ולא מבין עניין.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי, אם מדובר בבחורה באמת שמורה ודוסית, אז לכתוב שמורה. אפשר בנוסף לפרט שהיא בת של בעלי תשובה וזה מספיק. אני לא חושבת שצריך לכתוב ראש פתוח, כי אפשר לקחת את זה לכל כך הרבה כיוונים שעלולים להציע לה כל מיני ראשים פתוחים שלא עלו מעולם על דעתה וחבל. היא עלולה מאוד להיפגע. אבל אם כותבים שהיא שמורה ובת לבעלי תשובה, אז אפשר את היותר מדי לסנן והשאר יתאימו לה. אבל הפוך, היא תצטרך לסנן כל כך הרבה שהשדכנים יחשבו שהיא בררנים ובעייתית.

• הוסף לסימניות
אם מדובר בבחורה באמת שמורה ודוסית, אז לכתוב שמורה.
למה לכתוב שמורה?
המילה לבד מעוררת תהיות.
זה כמו לכתוב עם פלאפון כשר, אם הבחורה באמת דוסית אז זה ברור מאליו.
ואם כותבים זה רק מראה באיזה חברה היא נמצאת.

• הוסף לסימניות
למה לכתוב שמורה?
המילה לבד מעוררת תהיות.
זה כמו לכתוב עם פלאפון כשר, אם הבחורה באמת דוסית אז זה ברור מאליו.
ואם כותבים זה רק מראה באיזה חברה היא נמצאת.
אז מה לכתוב? דוסית? אם זה שידוך דוסי, אז ממילא היא דוסית, רק רוצים לדעת מה הכיוון, לא?

• הוסף לסימניות
אז מה לכתוב? דוסית? אם זה שידוך דוסי, אז ממילא היא דוסית, רק רוצים לדעת מה הכיוון, לא?
כותבים נתונים שנותנים אינפורמציה על הבחורה.
המילה שמורה לא נותנת שום מידע ומתפרשת לכל אחד באופן שונה.
וביננו אין בחורה חרדית שתגדיר את עצמה בשידוכים כבחורה לא שמורה.

• הוסף לסימניות
למה לכתוב שמורה?
המילה לבד מעוררת תהיות.
בגלל שהיא מגיעה מהעולם החילוני/מסורתי וכו'. אז צריך הגדרה להסביר כמה היא חרדית.
וזו השפה. (שגם אני סולדת ממנה ממש).
בנוסף רציתי להוסיף משהו קטן.
קשת החיים הגדירה את זה נכון. שהמושג ראש פתוח מיותר אחרי ההסבר שהיא חוזרת בתשובה.
אבל מניסיון, של הרבה בחורות חוזרות בתשובה, שזה תלוי רק בהן.
חלקן רוצות רק חרדי קלסי, כך שגם אם אין הצעות של חרדים אלא של חוזרים בתשובה, היא רוצה את החוזרים המשוייכים לחרדים הקלסים.
ויש שרוצות חרדים קצת יותר בענייני העולם הזה, (ראש פתוח), ולא מסכימות למודרנים. והן מתחתנו בעיקר עם חוזרים בתשובה.

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי, יותר נראה לי שאלה של מיינסטרים או לא,
אני למשל מוגדרת שמורה עם ראש פתוח,
שמורה- נטפרי, ולילדים אין מחשב בכלל בדר"כ, פלאפון כשר על מלא, וכו'
ראש פתוח- הילדים שלי נועלים סנדלים בלי גרביים לדוגמא...
האם זה באמת ראש פתוח? זה יותר שאלה של מיינסטרים או לא.
ככה אני רואה את זה.

• הוסף לסימניות
מעניין מהי בחורה פתוחה עם ראש סגור
יש חיה כזאת?
ברור שיש!
ההגדרה של ראש פתוח זה בעצם להבין גם דרך חיים אחרת ממה שאני חי בה.
מכירה הרבה אנשים עם לבוש פתוח, או מהציבור הכללי עם ראש מצומצם וסגור,
שאינם מוכנים להכיל ולהבין שיש עוד סגנונות והשקפות חיים.

• הוסף לסימניות
זה כ''כ משתנה
יש כאלה שבשבילם ראש פתוח זאת בחורה שתלך לעשות תואר ורשיון ויש כאלה שבשבילם ראש פתוח זה בחורה שיוצאת עם חברות לגלידה בקצפת.
מאוד תלוי את מי שואלים( מנסיון בעולם השידוכים שנפגשים ופתאום מגלים בפגישה שאמרו נגיד על בחור שהוא שמור עם ראש פתוח ואז מתברר שהוא לא כ"כ שמור או ההפך כמובן)
בכל מקרה בד"כ לבת לבעלי תשובה יש קצת יותר מושגים מכל בחורה חרדית סטנדרטית( קשר עם אנשים חילונים וכדו') לא אומרת את זה בתור משהו רע אני בעצמי בת לחזבת"ים וחושבת שזה מאוד בנה אותי.
לא הייתי רושמת ברזומה בורה שמורה עם ראש פתוח אלא פשוט מתארת אותה שמחה, יראת שמים וכדו' או לא רושמת כלום לא חייב לרשום ברזומה פירוט אפשר גם רק פרטים טכניים.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יש בחורה שמתארחת אצלנו לפעמים שמגדירה את עצמה כשמורה עם ראש פתוח.
היא גדלה בבית פתוח אבל היא עצמה צדיקה ממש.
היא תמיד הולכת עם צמה, לא לובשת גרביונים שחורים, מתפללת שלוש תפילות ביום וכל תפילה תפילה, מסיימת את כל הספר תהילים כל יום, לומדת שמירת הלשון ומסילת ישרים בחברותא בטלפון כל ערב.
מצד שני, יש לה חברות מכל הסגנונות והיא הכי לא שיפוטית שיש. אני מדברת על חברות עם 3 עגילים בכל אוזן ועוד כמה במקומות אחרים בגוף. אם הן מרגישות צורך לצאת ערב אחד למסעדה, היא תצא איתן בלי להסס. אם ההורים מחליטים לטוס לחו"ל ורוצים שהיא תצטרף, היא תטוס איתם מצד כיבוד הורים.
ההורים שלה עם סמארטפונים אבל היא עם נוקיה C2.
זאת בחורה שמורה עם ראש פתוח.
פעם הציעו לה בחור שאני מכירה והיא התקשרה אלי לשאול אם לדעתי זה מתאים.
היא אמרה שאמרו לה שהוא שמור עם ראש פתוח.
הבחור גדל בקרית ספר והיום לומד בתפרח. אבא שלו אברך ואמא שלו מחנכת בבית יעקב. אין להם מחשב, אין להם רכב, יש להם 14 ילדים בדירת ארבעה חדרים בלי מרפסת. כשהם הגיעו אלינו פעם, הם הזדעזעו שיש לנו חילונים בבניין ולא הבינו איך אפשר לחיות ככה. הם חששו לחזור הביתה בתחבורה ציבורית בגלל שאין קו מהדרין מהעיר שלנו לקרית ספר.
מי שהציעה אותו לבחורה המדוברת חשבה שזה יכול להתאים בגלל ששניהם שמורים עם ראש פתוח.
דיברתי עם הבחור עצמו ושאלתי אותו במה יש לו ראש פתוח. הוא ענה שלמשל הוא יודע שיש אנשים שטסים לחו"ל למרות שהוא בחיים לא היה טס. הוא יודע שזה קיים=ראש פתוח.
אז הנה לך שני אנשים שמורים עם ראש פתוח. עכשיו הבנת מה זה אומר?

שמתי לך צוחק כי זה הצחיק אותי, אבל זה מאוד נכון.
גם אני כנ"ל

• הוסף לסימניות
אני חושבת שראש פתוח הכוונה לבן אדם שלא נבהל מדברים שאנשים בסביבה שלו כן נבהלים,
אין הרב ההבדלים בין בחורה פתוחה לבחורה עם ראש פתוח.
כן, אבל ראש פתוח זה בד"כ עניין יחסי ופתיחות עצמה היא בד"כ עניין יותר מדיד
ראש פתוח - עניין יחסי -
אם הסביבה שלה - כולם אברכים, אז היא מקבלת גם בחור עובד,
אם בסביבה שלה - כל הבחורים חרדים מישיבות אז אולי יש מצב לשמוע על חרד"ל.
אם בסביבתה אין מצב לבר על סמארטפון - אז היא בסדר עם זה.
אם בסביבתה לא נופשים בחו"ל - אז לה זה דווקא קורץ.
אם בסביבתה לא הולכים למרכזי קניות מסויימים - אז לה זה לא מפריע.
כמובן הכול תלוי ברמה של ההראש הפתוח האם זה קצת פתוח או ממש פ-ת-ו-ח....
לא מאמינה שכשאומרים ראש פתוח מתכוונים לסגנון לבוש - אני חושבת שאין בדיוק כזה דבר ראש פתוח בזה כי ראש פתוח מתייחס בד"כ לערכים סמויים אחרת זה פתיחות עצמה ולא רק ראש פתוח.
ואגב, קשה לי להאמין שתמצאו באשכול הזה תועלת כי חייבים להכיר את הסגנון ואת הבחורה כדי לדעת להסביר בדיוק מה היא ובאיזה רמה היא........

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה הבעיה בהגדרה שבכותרת.
בחורה שמורה בעיני היא:
לבושה בהתאם לכללי בית יעקב (לא חיב כל הסעיפים בתקנון שאינם מעניני צניעות אלא נניח צבע גרביים). צנועה ולא אופנתית מדי. ויחד עם זאת מטופחת, משוקעת ולא מיושנת.
לא מחזיקה טלפון לא כשר או רשיון נהיגה.
אם היא במסגרת לימודית או עבודה וגם אם לא מסובבת עצמה בחברה איכותית כדוגמתה.

ראש פתוח:
לא נבהלת מכל מי שלא כמוה ולא עומדת ברשימה הנ"ל. מכירה את העולם ובוחת להשתייך בקבוצת השמורים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה