דרוש מידע ''היא שמורה עם ראש פתוח''-תגדירו לי בבקשה??

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא הבנתי על מה השאלה
האם השאלה היא
מה לכתוב ברזומה?
(כי פירוט כזה ברזומה מייתר את הצורך לכתוב את הסגנון...פרדוקס.... ;) )
או מה לומר על בחורה כזו בבירורים

בכל אופן שמתי לב שהיום אנשים לוקחים את המושג ראש פתוח
וקצת משתמשים בו כדי לכבס את המילה בחור פתוח
כאילו הבחור הוא חס וחלילה לא פתוח נראה לכם?
רק יש לו ראש פתוח....

אז זה דבר שצריכים לבדוק האם מי שמבררים אצלו מנסה לכבס
או שהוא מתכוון למשמעות האמיתית-
הגדרה מילונית על פי GPT:
אדם פתוח מחשבתית , שאינו נוקשה בדעותיו, מוכן לשקול רעיונות חדשים ועמדות שונות בזול מדותיו אישיות.
זוהי ההגדרה היחידה ואותה אי אפשר לשנות ומי שמשום מה בוחר להבין אותה אחרת צריך לבדוק למה...
(כמובן שיש גם את המיעוט התמים שבאמת לא יודע אבל לא אליהם התכוונתי...)

• הוסף לסימניות
בגלל שהיא מגיעה מהעולם החילוני/מסורתי וכו'. אז צריך הגדרה להסביר כמה היא חרדית.
וזו השפה. (שגם אני סולדת ממנה ממש).
בנוסף רציתי להוסיף משהו קטן.
קשת החיים הגדירה את זה נכון. שהמושג ראש פתוח מיותר אחרי ההסבר שהיא חוזרת בתשובה.
אבל מניסיון, של הרבה בחורות חוזרות בתשובה, שזה תלוי רק בהן.
חלקן רוצות רק חרדי קלסי, כך שגם אם אין הצעות של חרדים אלא של חוזרים בתשובה, היא רוצה את החוזרים המשוייכים לחרדים הקלסים.
ויש שרוצות חרדים קצת יותר בענייני העולם הזה, (ראש פתוח), ולא מסכימות למודרנים. והן מתחתנו בעיקר עם חוזרים בתשובה.

היא לא בעלת בתשובה,
היא בת להורים בעלי תשובה
בת להורים בעלי תשובה
שגדלה בסמינר חרדי והיא צדיקה ויראת שמיים

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בת להורים חוזרים בתשובה, ברוב המקרים היא חשופה לעולם הלא חרדי.

ואגב - היום פתחתי את אתר 'השדכן', וראיתי שיש הגדרה כזאת, שמורה עם ראש פתוח.

• הוסף לסימניות

נכון.
אבל היא לא נחשבת לחוזרת בתשובה בעצמה

אני חושבת בחורה שיש לה מושגים מהעולם הלא חרדי,
אבל היא לא נותנת לתכנים האלו להשפיע עליה, במראה, בהלכה,
באורח חיים וכו'
לפי הבנתי זו בחורה שמכירה את העולם ונחשפת ככל הנראה לכל מיני
אבל בוחרת באורח חיים שמור.
הגדרות מצוינות!
מכירה מקרוב... אני :)

לדעתי אין צורך לציין שמורה, כמו שלא מציינים על בחורה מסמינר חרדי שהיא שמורה.
כי מה שהבנתי מהשאלה, שהיא חרדית לכל דבר,
אני למשל נחשבת לחרדית מבית, אבל בת להורים חוזרים בתשובה.

כן חשוב לציין שהיא בת של הורים חוזרים בתשובה.

• הוסף לסימניות
בת להורים בעלי תשובה
שגדלה בסמינר חרדי והיא צדיקה ויראת שמיים
הגיעה בשעה טובה לגיל השידוכים
אממה, היא והוריה, למרות השנים הרבות שחלפו מאז חזרתם בתשובה,
עדיין לא מכירים בדיוק את כל הדקדוקים של הציבור החרדי עד הסוף.
השאלה מופנית למבינים בתחום בלבד:) --- מה בדיוק ההבדל בין ''שמורה'' ל- ''שמורה עם ראש פתוח'' ?
נשמח להרחבה ודוגמאות ככל האפשר כדי לדעת כיצד להגדיר את הבחורה
תודה מראש לכל המסייעים!
בלת"ק
אני חושבת שהכוונה זה שהיא למשל טסה לחו"ל לחופשה ולא אומרת אסור לעזוב את הארץ אלא רק במקרים מסוימים, או למשל משתמשת במעלית שבת גם אם לא פיקוח נפש, אלא סתם יותר קל

• הוסף לסימניות
בלת"ק
אני חושבת שהכוונה זה שהיא למשל טסה לחו"ל לחופשה ולא אומרת אסור לעזוב את הארץ אלא רק במקרים מסוימים, או למשל משתמשת במעלית שבת גם אם לא פיקוח נפש, אלא סתם יותר קל
אוי נו

• הוסף לסימניות
לדעתי הדגש הוא על 'שמורה', למיטב הבנתי (בקיצור) המושג שמור כוונתו הוא שבציבור החרדי הניואנסים מחולקים לשני חלקים א'- העקרונות הבסיסיים שהם ההלכתיים והמסתעף. ב- הניואנסים שנועדו לשמור על ההגמוניה החרדית (אגב שנועדו לשמור על העקרון הראשון ואכמ"ל..)
ולכן המושג שמור הוא מי שלא מתפשר על העקרונות הבסיסיים של ההלכה לדוג', ההשקפה וכו' שהם המרכיב ההתחלתי למושג חרדי, ומי שיש לו ראש פתוח הכוונה שהוא פתוח לסגנון או צורת חיים פחות מקובלת ברמה התרבותית ולא הדתית

• הוסף לסימניות

כולנו חשופים לעולם הלא חרדי, אבל מכירים את הגבולות בע"ה.
אם אין מידות טובות לא משנה אם היא בת של אדמו"ר!!!!
רק מידות טובות ומציאת חן, כל השאר יסתדר בע"ה!!!

• הוסף לסימניות
הבל הבלים. בלי מציאת חן ומידות טובות אי אפשר להקים בית.
גם אברהם אבינו הבין את זה, ושלח את אליעזר למצוא ליצחק מישהי מבני משפחתו, כי אף על פי שהיו עובדי עבודה זרה - היו להם מידות טובות!!!! זה העיקר!!!!

• הוסף לסימניות
לדעתי יש לערוך רשימה של דברים ספציפיים, שגם אם הם לא יקיפו הכל עדיין יתנו דיאגנוזה שבאמצעותה יוכל כל צד להכיר את השני באופן מדוייק.
לדוגמא: מסעדות \ מלונות \ קניונים \ חו"ל \ הכשרים \ וכו' שאם בהם ישנה התאמה הגיוני שתמצאו התאמה בדברים נוספים.

מוכרח לציין לגבי מה שכתבו כאן קודם: רק מידות טובות ומציאת חן, השאר כבר יסתדר.
זוהי טעות חמורה שהרבה משלמים עליה ביוקר אבל אז כבר מאוחר מדי. לצערי יש לי חברים שנכוו (שנים אמרו לי שהושפעו מדרשותיו של רב בכיר בעל כושר שכנוע בתחום שטען בכל תוקף ש80% מתאימים ל80% וכו' וכו')
העיקר זה מידות טובות ומציאת חן. אבל חייבים לוודא התאמה בשלל תחומים וציפיות להמשך החיים.

בהצלחה!!!

• הוסף לסימניות
בואו נחזור לנושא של האשכול

• הוסף לסימניות
לא מדויק
הרב דיאמנט אומר שלוש דברים
1.רמה רוחנית קרובה פחות או יותר
2.שיחה
3.שאין דחייה חיצונית
רמה רוחנית זה פשיטא בעיניי. ועם מידות טובות אפשר להגיע לרמות רוחניות נעלות בס"ד.
שיחה ואין דחייה חיצונית = מציאת חן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה